kourdistoportocali.comRead ThisΚι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει!

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει!

Τώρα εκείνοι που ζητούσαν πρόωρες εκλογές τρέμουν στην ιδέα τους!

Ο Πρωθυπουργός είπε στη ΔΕΘ ότι η στρατηγική του είναι η εξάντληση της τετραετίας αλλά μπορεί και οι εξελίξεις να οδηγήσουν σε κάλπες.
Και έγινε χαμός!
Αν είναι δυνατόν Πρωθυπουργός να προαναγγέλλει εκλογές, λένε αυτοί που μέχρι προχθές τον κατηγορούσαν ότι σχεδιάζει «απόδραση» με πρόωρες εκλογές.

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Αφού θα τους κάνει το χατίρι;
Μήπως, όμως, τους φοβίζει το αποτέλεσμα ή ο χρόνος της διεξαγωγής τους;
Με δύο λόγια ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, αλλά μπορεί και νωρίτερα αν… και σίγουρα ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για το «Μακεδονικό».
Τι άλλο είπε ο Αλέξης Τσίπρας;
Mε σαφήνεια μίλησε για το «τέλος των Μνημονίων», ανακοίνωσε άμεσα μέτρα ανακούφισης και όχι παροχές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών της πραγματικής οικονομίας και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Η αντίδραση των εκπροσώπων της αγοράς ήταν θετική.
Η περικοπή των συντάξεων δεν θα γίνει. Οριστικό. Όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν με ψυχολογικούς όρους τις απαντήσεις.
Ενώ κάποιοι έβαλαν στο στόχαστρο τον Πρωθυπουργό για το επιχείρημα περί μη διαρθρωτικού μέτρου την περικοπή της προσωπικής διαφορά στους συνταξιούχους. Ναι μπορεί ενόχλησε η διατύπωση, με την ουσία ασχολήθηκε κανείς; Έχει δίκιο ή άδικο;
Αλλά μήπως να θυμηθούμε ποιος και ποιοι καταδίκασαν σε αργό θάνατο τους συνταξιούχους με το με την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Με κάτι τέτοια προσπαθούσαν να σώσουν την οικονομία της χώρας.
Ή να θυμηθούμε πρώην Υπουργό που έλεγε «Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας»…
Μήπως το «πρόβλημα» είναι ότι θα πάει σε εκλογές χωρίς κομμένες συντάξεις;
Παράλληλα κάποιοι προεξοφλούσαν τις αντιδράσεις των αγορών και των δανειστών στα μέτρα που θα ανακοίνωνε αλλά έδωσε διαβεβαιώσεις στους δανειστές ότι θα τηρήσει τη δέσμευση για τα πλεονάσματα. Είναι σαν να τους έλεγε: «Δεν έχετε κανένα λόγο να επιμένετε για τις συντάξεις».

Και ξεκαθάρισε ότι δεν τον απασχολεί η «αντίδραση των αγορών», αφού για δύο χρόνια η χώρα δεν χρειάζεται να δανειστεί έχει «μαξιλάρι» με τη βοήθεια των δανειστών.
Έδωσε συνολικές απαντήσεις σε όσα του καταλόγιζαν τους τελευταίους μήνες, έπεισε τους πολίτες που είναι και το ζητούμενο και όχι τους αντιπάλους του; Θα το δείξει η ζωή.
Πάντως, ήδη, η πρώτη μεταμνημονιακή δημοσκόπηση, η οποία έγινε πριν από τις εξαγγελίες Τσίπρα και μάλιστα από αντιπολιτευόμενη εφημερίδα δείχνει μια τέτοια τάση. Αν και προσωπικά δεν εμπιστεύομαι καμία δημοσκόπηση-μέχρι να αποδείξουν ότι προβλέπουν σωστά- η διαφορά από τη ΝΔ μειώθηκε κατά τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Το ποσοστό της ΝΔ είναι ελαφρά πτωτικό, του ΣΥΡΙΖΑ ανοδικό κι ας έχει προηγηθεί το Μάτι.
Προσεχώς περισσότερα…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS