kourdistoportocali.comRead ThisΚαμουφλαρισμένος στις φυλλωσιές της Ηρώδου Αττικού ρισκάρει τις ζωές των Κούκλατζη-Μητρετώδη

Ακου, Πρόεδρε

Καμουφλαρισμένος στις φυλλωσιές της Ηρώδου Αττικού ρισκάρει τις ζωές των Κούκλατζη-Μητρετώδη

Οι δικοί σας δεκάρικοι μπορεί απόψε τα ξημερώμα να στοιχίσουν τις ζωές κι άλλων ελλήνων φτωχόπαιδων

Ο Προκόπης Παυλόπουλος για μια ακόμη φορά προκαλεί τον Ταγίπ Ερντογάν την στιγμή μάλιστα που δεν βρίσκονται τα δικά του παιδιά στα τουρκικά μπουντρούμια αλλά οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής. Ο Παυλόπουλος όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον Σύριζα αμολάει υπερεθνικές κορώνες, οι επιπτώσεις των οποίων θα μπορούσαν να είναι οδυνηρές για τις ζωές άλλων-όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους.

Aπό τον Ian Ford

Ο Προκόπης Παυλόπουλος λοιπόν που ως υπουργός Εσωτερικών είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην εκτόξευση του δημοσίου χρέους και στην διόγκωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων (μόνο στην ΕΥΠ και στο ΑΠΕ προσέλαβε ένα σκασμό δημοσιογράφους και τις συζύγους τους-τρομάρα του) έσπευσε να δηλώσει ότι «δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, με τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να τονίσω ότι για εμάς τους Έλληνες είναι ευπρόσδεκτες οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Μόνο που τέτοιες δηλώσεις έχουν σημασία και αξία όταν συνοδεύονται από έργα. Και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, αν αναλογιστεί κανείς αυτό το οποίο τονίστηκε από την πλευρά του, σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται αυθαιρέτως για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά παράβαση κάθε έννοιας φιλίας και καλής γειτονίας. Τα όσα δε υπονοούν κάποιοι και δυστυχώς ο Τούρκος πρόεδρος, εάν έχουν αποδοθεί σωστά αυτά τα οποία είπε, ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής, διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Όπως επίσης είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τέτοια σύγχυση, ανάμεσα σε στρατιωτικούς που κρατούνται όπως είπα αυθαιρέτως, και Τούρκους πολίτες, οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Μία τέτοια σύγχυση σημαίνει άγνοια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, η οποία είναι απαράδεκτη.»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων που έκανε σήμερα στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της 197ης επετείου του προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι», τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το παράδειγμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη υπενθυμίζει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε λαός και έθνος της ειρήνης. Είμαστε όμως, εξίσου και αυτονοήτως, λαός και έθνος της ελευθερίας. Την οποία θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε και στο ακέραιο, αποδεικνύοντας, έναντι πάντων και κυρίως έναντι εκείνων που θα τολμούσαν να επιβουλευθούν τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την κυριαρχία μας -που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ότι είμαστε άξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων και άξιοι της πατρίδας».

Αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας-παρατηρεί το Κουρδιστό Πορτοκάλι- όπως διαπιστώσατε με τους νεκρούς ήρωες των Ιμίων (ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός) και με τους νεκρούς πιλότους μας Κώστα Ηλιάκη και Γιώργο Μπαλταδώρο, είναι τα λαικά παιδιά, φτωχών ελληνικών οικογενειών εκείνα που κατά κύριο λόγο υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και δε υποδύονται τους καντηλανάφτες και λοιπά βύσματα στα οποία εσείς, οι ανερμάτιστοι πολιτικοί, εξασφαλίζετε διαχρονικά προνομιούχες θέσεις τόσο στην διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας όσο και στην συνέχεια.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να σπεύσετε να απαντήσετε εσείς στον Ερντογάν από την στιγμή που υπάρχει Ελληνας πρωθυπουργός. Οι δικοί σας δεκάρικοι, αγαπητέ πρόεδρε της Κολομβιάνικης Δημοκρατίας μας, μπορεί απόψε τα ξημερώματα ή ένα άλλο ξημέρωμα να στοιχίσουν τις ζωές κι άλλων ελλήνων φτωχόπαιδων και να ντυθούν στα μαύρα κι άλλες χαροκαμμένες μάνες.

Κλείστε το επιτέλους, κε Παυλόπουλε! Μην παίζετε με τις ζωές του Κούκλατζη και του Μητρετώδη για να οικοδομήσετε το προφίλ εθνικού ηγέτη. Μην υποδύεστε τον ήρωα καμουφλαρισμένος πίσω από τις φυλλωσιές της Ηρώδου Αττικού, όταν δύο Ελληνες στρατιωτικοί βρίσκονται αιχμάλωτοι στα τουρκικά μπουντρούμια.

Επιτέλους σταματήστε τους δεκάρικους!

Ανακαλύψτε έστω και τώρα, στα πολιτικά σας, γηρατειά την αξία της σιωπής.

(Αυτή η ταλαίπωρη χώρα θα ταλαιπωρείται για καιρό από ξεμωραμένους πολιτικούς και ολιγάρχες οι οποίοι αντί να βρουν καμμιά πιτσιρίκα να ξεδώσουν, πηδάνε στην κυριολεξία την αισθητική μας με την παρουσία τους και τις παρόλες τους)

«Το παράδειγμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη-συνεχίζει ο Πάκης– αποδεικνύει, ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε λαός και έθνος της ειρήνης». «Είμαστε όμως», συνέχισε, «εξίσου και αυτονοήτως, λαός και έθνος της ελευθερίας, την οποία θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε έναντι πάντων και στο ακέραιο, αποδεικνύοντας, έναντι πάντων και κυρίως έναντι εκείνων που θα τολμούσαν να επιβουλευθούν τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την κυριαρχία μας -που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ότι είμαστε άξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων και άξιοι της πατρίδας».

Μπλά, μπλά, μπλά…

SHARE
MORE READ THIS