kourdistoportocali.comRead ThisΗ Τρομαγμένη Αγέλη

Τρεχάτε ποδαράκια μου

Η Τρομαγμένη Αγέλη

Χάνει το συνεκτικό δεσμό που ήταν η εξουσία και οι εκβιασμοί στα θύματά της και μετατρέπεται σε σκορποχώρι

Tρέμουν καθώς η μέγγενη της αντίστροφης μέτρησης εξαντλείται. Η αγέλη που έκανε ρεσάλτο στην εξουσία το 2015 κυβέρνησε με πρωτοφανές ιδεοληπτικό μίσος την ώρα που οι αρχηγοί της απολάμβαναν την φιλοξενία στα σαλόνια της εγχώριας ζάπλουτης, πλην βλαχομπαρόκ, ελίτ.

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Το “να βοηθήσουμε τα παιδιά” που είχε εκστομίσει η Γιάννα Αγγελοπούλου έγινε στη συνέχεια must  για όλους σχεδόν τους εγχώριους ολιγάρχες που έσπευσαν να ανοίξουν τις κάνουλες των εκατομμυρίων στα “παιδιά”-τον Αλέξη και τον Νίκο-να τους μυήσουν στην τεχνογνωσία των εξωχώριων, στους βενεζουελάνικους παραδείσους του μαύρου χρήματος και πάει λέγοντας.

Οι αρχηγοί της αγέλης για να πετύχουν το σκοπό τους δεν δίστασαν μπροστά σε τίποτε. Δεν είχαν πάρει ακόμη την εξουσία όπως υποστήριζε η κυρά Περιστέρα αλλά εγκατέλειπαν την κόρη ιστορικού στελέχους της αριστεράς στο έλεος των ορέξεων του Βενεζουελάνου πρέσβη. Αυτό είναι το ήθος της αριστεράς που μας δίδαξαν οι κολλητοί το Manolo Petsitis και των εγχώριων διαπλεκόμενων ολιγαρχών.

Πουλούσαν ήθος και αριστεροσύνη στο πόπολο την ώρα που τα κορυφαία στελέχη τους ήταν χωμένα ως το λαιμό στις “βιβλιοθήκες” της εγχώριας ελίτ. Μια ελίτ που τώρα ανησυχεί ώσπου να βρει τα ζύγια της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία πληρώνοντας και σκληρό αντίτιμο εάν χρειαστεί.

Εάν κάτι πρέπει να κρατήσει ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα είναι ο τρόπος που ο σημερινός πρωθυπουργός αποκεφάλισε τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα για να σπείρει τον τρόμο στους υπόλοιπους ολιγάρχες ώστε κι εκείνοι με τη σειρά τους να προσκυνήσουν το παιδί από τα Τζουμέρκα. Αυτό για τον Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι το δίδαγμα της διακυβέρνησης Σύριζα.

Οσο για τη αγέλη έχει αρχίσει ήδη να σκορπάει. Χάνει το συνεκτικό δεσμό που ήταν η εξουσία και οι εκβιασμοί στα θύματά της και μετατρέπεται σε σκορποχώρι. Γίνεται με αυτό το τρόπο εύκολη λεία στους αντιπάλους της…

 

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Μυστήριο με τον θάνατο Ιταλού μάνατζερ στην Αντίπαρο. “Καταραμένο” το ελληνικό καλοκαίρι 2019;
Αυτοκράτορας των boutique hotels και με τη βούλα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Μύκονος, βαν, πειρατές και κουμανταδόροι
Ο Ηρωας Ελευθέριος Χανδρινός που βύθισε 2 τουρκικά αντιτορπιλικά και κατέρριψε 3 μαχητικά
Τέτοιες ημέρες εξομολογούνται οι μοναχικοί και οι ρέμπελοι…
Η Four Seasons καρατομεί τα στελέχη που η ίδια επέλεξε στον Αστέρα
Η Ελλάδα δίχως αυτόν δείχνει πιο πολιτισμένη, πιο σοβαρή, πιο ήρεμη
Aπόπειρα εξαγοράς του Mykonos Live TV;
Eβαλε 9 φωτιές στην Εύβοια επειδή τον κορόιδευε η σερβιτόρα στο καφενείο!
Θρίλερ με τον Γιώργο Ζαββό, τα κόκκινα δάνεια και το σχέδιο για συγκυβέρνηση με Τσίπρα
Μια γοητευτική νέα γυναίκα στον άγριο κόσμο του Ποινικού Δικαίου
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά πάντα, πάντα θα ‘ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει