kourdistoportocali.comRead ThisExουμε την πολυτέλεια να τον αποστρατεύσουμε;

Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης

Exουμε την πολυτέλεια να τον αποστρατεύσουμε;

Eιδικά τώρα που ο Γιωργάκης-ΓΑΠ φαίνεται να τάχει εντελώς χαμένα

Όταν συναντάς με χειραψία τον Βαγγέλη Βενιζέλο αυτό λέγεται χειραψία πάνω από την άβυσσο! Τις προάλλες συμφωνήσαμε με τον Κώστα Ζουράρη όταν είπα πως η αφεντιά του κι ο Βενιζέλος «μεταφέρουν» στην Αθηναϊκή χωματερή,  τη μυθική Θεσσαλονίκη της Αχειροποίητου….Eιδικά τώρα που ο Γιωργάκης-ΓΑΠ φαίνεται να τάχει εντελώς χαμένα και να σέρνεται πίσω από τον Τσίπρα η επιστροφή του Βενιζέλου στη πρώτη γραμμή της μάχης είναι μονόδρομος.

Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης

Μόλις πριν λίγα 24ωρα ο χρόνος επανέλαβε για τον Βενιζέλο , αυτό που πράττει κάθε φορά στην αίθουσα της ολομέλειας. Αποχώρησαν ένας- ένας οι βουλευτές από το εντευκτήριο  του Κοινοβουλίου κι απλώθηκαν στα έδρανα τους μέσα στην αίθουσα να τον ακούσουν στο πλαίσιο της συζήτησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Δυο ημέρες πριν μετείχε σε συζήτηση ουσίας για το φαινόμενο των Fake news σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση. Μετά οργανώνεται παράσταση τέχνης και συζήτηση με ηθοποιούς σκηνοθέτες και δημοσιογράφους. Τη Δευτέρα σαρώνει ξανά με προβληματισμούς για τη σχέση Κράτους και Εκκλησίας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σχεδιάζει ο Βενιζέλος , μελλοντολογεί , ακροβατεί με τον αυστηρό του λόγο για να μην διχάσει, και ως καθηγητής του Συνταγματικού χτυπά το χέρι στο τραπέζι για τη Συμφωνία της Λίμνης και αποφαίνεται όπως επαναλαμβάνει ο Ζουράρης «πως είναι άκυρη η κύρωση της λωποδυσίας μα έγκυρη και αποδεικτική η πρότασις των γνησίων….».

Αυτός ο πολιτικός με την πορεία του  μοναχικού λύκου που διακονεί με ευφυΐα τη στρατηγική  και την αντιπαράθεση των επιχειρημάτων μπαίνει φουριόζος στη μάχη και είναι του δόγματος  «Δεν μας νοιάζουν οι ανάσες οξυγόνου αλλά η Ουσία που μας κόβει την ανάσα». Αυτός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με αυστηρό λόγο, κοφτή σκέψη, πολεμική διάθεση , που δεν χαίρεσαι να τον έχεις πολιτικό αντίπαλο στα απέναντι έδρανα, είναι όμως, χιουμορίστας και διαμορφώνει ένα ελεύθερο σύμπαν που οι προσωπικοί φίλοι μάλλον έχουν το προνόμιο στην παρέα να δικαιούνται τα πάντα.

Στην ιδιότυπη πολιτεία που μοναχικά κατοικεί αυτός ο ανήσυχος του ΠΑΣΟΚ , μας λένε , πως θα μας καταπλήξει. Ειδικά , όπως γράφουν κάποιοι αν το πολιτικό σύστημα έχει πάρει την απόφαση να τον προτείνει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν δικαιώσει τους υποστηρικτές του θα συνεχίσει με  θαρραλέες  πρωτοβουλίες για τα σοβαρά  και με μια εκτυφλωτική σιωπή για τα ασήμαντα. Ποτέ δεν μίλησε κανείς για τη μυστική Πατρίδα που ο Βενιζέλος κρύβει επιδέξια στα εσώτερα δώματα της ψυχής του. Μαζί με το κόστος από μια κοινωνία αξιολύπητη που έλεγε κι ο Τσαρούχης. Το πατριωτικό αίσθημα το κρύβει επιμελώς, όπως   και το άλγος από τα υστερόγραφα θλίψης….

Δεν είδε ποτέ κανείς να εξαργυρώνει αυτή την αγάπη του για την πατρίδα – που είναι ίδια με τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε. Το ΠΑΣΟΚ , θαρρώ , δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ( κι ας πέρασαν τόσα χρόνια) για το εκτόπισμα που διαθέτει με τον Βενιζέλο στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αφήστε , που μάλλον αρχίζω να το πιστεύω πως  και ο ίδιος μπορεί να  αγνοεί την αξία του, την τιμή του , στο περίφημο χρηματιστήριο της πολιτικής.

Οι σοφοί της Ανατολής μου είχαν πει κάποτε  πως « η πολιτική απόφαση είναι μια υπόσχεση με υπογραφή»! Έχω διακρίνει πως το στυλό που υπογράφει αυτός ο ιδιότυπος πολιτικός , έχει τους ίδιους ρόζους με  το ραβδί του Αργοναύτη που πρωτοχτύπησε τα κύματα του Ελλησπόντου.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS