kourdistoportocali.comRead ThisΈνα συγκλονιστικό άρθρο της Μaayan Jaffe Hoffman> Πως οι Ισραηλινοί θα σταματήσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον με την Covid-19

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Ένα συγκλονιστικό άρθρο της Μaayan Jaffe Hoffman> Πως οι Ισραηλινοί θα σταματήσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον με την Covid-19

Αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατο για μάσκες, κοινωνικές αποστάσεις και καλή υγιεινή

Ένα συγκλονιστικό άρθρο της

Γράφει λοιπόν η

H  COVID-19 είναι μια επικίνδυνη, μολυσματική ασθένεια και οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τη διάδοσή του.
Το Bloomberg ανέφερε την Παρασκευή ότι ο ιός σκοτώνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα όπλα, τα αυτοκίνητα και η γρίπη.

Επίσης, ο πρωθυπουργός  Νaftali Bennett είπε ότι ενώ τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Delta, η προστατευτική τους ικανότητα είναι ασθενέστερη από ό, τι περίμεναν οι αξιωματούχοι υγείας.
«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιο βαθμό βοηθά το εμβόλιο, αλλά είναι σημαντικά μικρότερο», είπε. «Όποιος ήλπιζε ότι μόνο τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα, δεν είναι έτσι. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι μια στρατηγική που φέρνει όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια αφενός και, αφετέρου, κατανοεί επίσης τα όρια των εμβολίων. “
Ο πρωθυπουργός έθεσε τα απαραίτητα μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta στο Ισραήλ την Τετάρτη: μάσκες σε κλειστούς χώρους, εμβολιασμός και κοινωνική απόσταση.
«Από αυτή τη στιγμή και μετά, όλοι φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους», δήλωσε ο Bennett κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Όσο πρωτόγονοι κι αν φαίνονται, είναι η καλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής Delta.»

Ο Bennett κατηγόρησε όσους δεν φορούν τις μάσκες τους σε κλειστούς χώρους ότι είναι τεμπέληδες.
«Δεν πληγώνεις μόνο τον εαυτό σου, αλλά πληγώνεις όλους», είπε.
Ενώ το εμβόλιο Pfizer φαίνεται λιγότερο αποτελεσματικό στη διακοπή της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta, συνεχίζει να σταματά τη σοβαρή ασθένεια.
Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε το Σάββατο ότι διαγνώστηκαν περισσότερες από 1.000 νέες περιπτώσεις την προηγούμενη ημέρα, ο υψηλότερος αριθμός από τον Μάρτιο. Όμως, ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών αυξήθηκε μόνο ελαφρά στο 58. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, σύμφωνα με τον καθηγητή Eran Segal, (υπολογιστικό βιολόγο του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann) , ότι το ποσοστό των περιπτώσεων που καταλήγουν σοβαρά άρρωστοι είναι τώρα στο 1,6%, σε σύγκριση με το 4% σε παρόμοιο στάδιο στο τρίτο κύμα όταν δεν υπήρχαν εμβόλια.

Μια ξεχωριστή ισραηλινή μελέτη που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος, τα ηλικιωμένα άτομα με πολλές υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις και ανοσοκαταστολή ήταν εκείνα που ήταν πιο πιθανό να προσβληθούν από κοροναϊό και να αναπτύξουν μια σοβαρή περίπτωση COVID-19 ακόμη και μετά από πλήρη εμβολιασμό. Αν και είναι πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ίδιο ισχύει και με την παραλλαγή Delta.
Υπάρχουν όμως ενάμισι εκατομμύριο Ισραηλινοί που είναι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν και έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.
Η κοινωνική απόσταση ισχύει κυρίως για μαζικές εκδηλώσεις «υπερδιάδοσης».

Την 1η Ιουνίου, το Ισραήλ κατήργησε όλους τους περιορισμούς του coronavirus, συμπεριλαμβανομένων κανόνων που ορίζονται από το Green Pass ή Purple Ribbon που περιόριζε τις συγκεντρώσεις και κρατούσε τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους εκτός μεγάλων εκδηλώσεων, εκτός εάν παρουσίαζαν ένα πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής κοραναϊού.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την άρση των κανόνων και στη συνέχεια την εσωτερική εντολή κάλυψης, ο ημερήσιος ρυθμός μόλυνσης αυξήθηκε.
Την 1η Ιουνίου, υπήρχαν μόνο 35 νέες υποθέσεις. Την 1η Ιουλίου ο αριθμός έφτασε τα 297, στις 15 Ιουλίου έφτασε τα 858 και την Παρασκευή 1.118. Σε προηγούμενα κύματα, μελέτες έδειξαν ότι ένα μικρό ποσοστό μολυσμένων ατόμων αντιπροσώπευαν την πλειονότητα της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Αφού ο Bennett έδωσε την ομιλία του, χλευάσθηκε από το κόμμα Likud της αντιπολίτευσης για την έλλειψη πρωτοτυπίας του.
«Ο Bennett είπε σήμερα αυτό που είπε ο [Benjamin] Netanyahu πριν από ενάμισι χρόνο», δήλωσε το Likud. «Αυτό που άλλαξε είναι ότι ο Bennett έλαβε μια κατάσταση από τον Netanyahu που ήταν η επιστροφή στη ζωή και η έξοδος από τον coronavirus και σήμερα, υπό την εξουσία του, ο [coronavirus] επέστρεψε στο Ισραήλ».

Τα βίντεο άρχισαν να διαδίδονται από τον πρώην πρωθυπουργό που δείχνει στο κοινό πώς να χρησιμοποιεί ένα χαρτομάντιλο κατά τη διάρκεια του πρωταρχικού χρόνου ή πώς να τοποθετεί αποτελεσματικά τις μάσκες στις μύτες και τα στόματά τους.
Το τρίγωνο προστασίας του Netanyahu ήταν μάσκες, κοινωνικές αποστάσεις και προσωπική υγιεινή, ένα μάντρα που απαγγέλλει ξανά και ξανά σε σχεδόν κάθε συνέντευξη τύπου που έδωσε. Με αυτόν τον τρόπο, η ομιλία του Bennett ήταν πρωτότυπη.
Τα εμβόλια, φυσικά, δεν ήρθαν στο Ισραήλ μέχρι το τέλος της θητείας του Νετανιάχου.
Ο Netanyahu υποσχέθηκε στους Ισραηλινούς ότι τα εμβόλια σήμαναν το τέλος της πανδημίας για το εβραϊκό κράτος, οδηγώντας τη χώρα σε ένα επικίνδυνο επίπεδο εφησυχασμού.

Αλλά οι αξιωματούχοι υγείας γνώριζαν πάντα δύο πράγματα:

Πρώτον, κάθε φορά που ένας ιός αναπαράγεται σε ένα κύτταρο έχει πιθανότητα μετάλλαξης. Οι ιοί που εξαπλώνονται γρήγορα αντιγράφονται περισσότερο και ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να μεταλλαχθούν, τελικά να αναπτύξουν παραλλαγές ανησυχίας – όπως η παραλλαγή Delta.
Δεύτερον, η πανδημία «δεν θα τελειώσει οπουδήποτε μέχρι να τελειώσει παντού», όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ως εκ τούτου, εκτός εάν το Ισραήλ επιλέξει να κλείσει εντελώς το αεροδρόμιο Ben-Gurion, αναμένεται να εισέλθουν παραλλαγές στη χώρα.

Αξιωματούχοι Υγείας και Κυβερνητικοί μπορούν να πολεμήσουν για το ποιοι πρόσθετοι περιορισμοί πρέπει να εφαρμοστούν και πόσο αυστηροί πρέπει να είναι – και η επιβολή των κανόνων COVID-19 θα μπορούσε σίγουρα να βοηθήσει στη διατήρηση της ασφάλειας της χώρας.
Αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατο για μάσκες, κοινωνικές αποστάσεις και καλή υγιεινή. Αν και σίγουρα δεν είναι αλάνθαστες, αυτές οι βασικές αρχές κατανοούνται παγκοσμίως για να σώσουν ζωές.
Την Κυριακή, ο Εβραϊκός λαός θα τιμήσει τον εορτασμό της Tisha Be’Av – την ένατη ημέρα του εβραϊκού μήνα της Av – την ημέρα κατά την οποία ο Ναός καταστράφηκε δύο φορές λόγω αβάσιμου μίσους.
Η αείμνηστη Elie Wiesel είπε ότι «το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος, είναι αδιαφορία».
Όσον αφορά τη COVID-19, η αδιαφορία είναι το μίσος. Διότι στο τέλος, ο ιός μεταδίδεται από άτομο σε άτομο.
Και η αγάπη ακολουθεί τους βασικούς κανόνες για να διατηρήσει τους παππούδες μας ζωντανούς και την οικονομία μας ανοιχτή και ακμάζουσα.
Η πανδημία COVID-19 δεν έχει τελειώσει.
Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να διατηρήσουμε τους παππούδες μας ζωντανούς και την οικονομία μας ανοιχτή και ακμάζουσα ακολουθώντας αυτούς τους βασικούς κανόνες.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο
Johns Hopkins> Στο 32,7% τo ποσοστό του παγκοσμίου εμβολιασμού, στο 28,6% στη Ρωσία. Θετικά νέα από τα φάρμακα remdesivir και Ronapreve