kourdistoportocali.comRead ThisΔοκιμαστής σκαφών ο Αλέξης εάν χάσει τις εκλογές

Σου βρήκαμε δουλειά!

Δοκιμαστής σκαφών ο Αλέξης εάν χάσει τις εκλογές

Μία θέση που κουμπώνει γάντι στα προσόντα του αλλά και στο πάθος του να βρίσκεται στα έγκατα της ελίτ

Σοβαροί να είσαστε! Ποιος Παπαστράτος, πιο 7ημερο και άλλα γραφικά. Τα παιδιά, τα σκαφάτα, τα κοτεράτα, τα πλουμιστά είναι αλλού. Τη νέα του ζωή σχεδιάζουν ο Αλέξης και η Περιστέρα σε περίπτωση που χάσουν τις εκλογές. Μάλιστα γνωστή εταιρία που ασχολείται με επιλογή στελεχών για πολυεθνικές έχει ήδη έτοιμη τη νέα επαγγελματική θέση του Αλέξη Τσίπρα: Aυτή είναι δοκιμαστής σκαφών.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη

Πρέπει πράγματι να συγχαρούμε την εταιρία για τη θέση που εξασφάλισε στον Αλέξη. Είναι μία θέση που κουμπώνει γάντι στα προσόντα του αλλά και στο πάθος του να βρίσκεται στα έγκατα της ελίτ. Στις θαλαμηγούς και στα σαλόνια της. Μια εταιρία που συγκεντρώνει όλες τις προυποθέσεις για την μετέπειτα σταδιοδρομία του πρωθυπουργού μας θα μπορούσε να είναι η Vernicos Yachts.

Ο ιδιοκτήτης της Vernicos Yachts είναι ο γνωστός αριστερός και αντιστασιακός Γιώργος Βερνίκος ενώ η πανέμορφη κόρη του Μαρίνα Βερνίκου είναι κουμπάρα της Χριστίνας Μπόμπα. Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια πετυχαίνει εάν αποδεχθεί τη θέση ο Αλέξης και εάν φυσικά τον θέλει στη δούλεψή του ο Γιώργος.

Ούτε η Egon Zehnder δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη πρόταση για την συνέχεια της επαναστατικής διαδρομής του Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ είναι ευκαιρία ο Αλέξης να γνωρίσει καλύτερα τον Γιώργο και την Μαρίνα η οποία είναι και εξαίρετη φωτογράφος.

Δύο όμορφοι άνθρωποι με το ίδιο ταμπεραμέντο και δράση, μιλούν για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα στο περιοδικό Life Magazine Travel – Santorini Issue. Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, σημειώνει η Μαρία Διαμαντή.

Mαρίνα Βερνίκου. Μια χαρισματική γυναίκα, αφοσιωμένη σύζυγος & μητέρα, ταλαντούχα φωτογράφος που έχει μεγάλη αγάπη για τον πατέρα της, Γιώργο Βερνίκο.

Δύο όμορφοι άνθρωποι με το ίδιο ταμπεραμέντο και δράση σε μια υπέροχη φωτογράφιση του Αλέξανδρου Μακρή για το περιοδικό Life Magazine Travel-Santorini Issue.

Πατέρας και κόρη μιλούν στη Μαρκέλλα Ρεπανέλη για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα.

Η εντυπωσιακή Μαρίνα μιλά για τη μεγάλη αγάπη που έχεις στους γονείς της, για τρυφερές παιδικές αναμνήσεις, καθώς και για το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου. Είναι παντρεμένη με το Μίλτο Καμπουρίδη και έχουν τρία παιδιά.

Ο Γιώργος Βερνίκος, γνωστός στο χώρο του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και για την κοινωνική του δράση στο χώρο του τουρισμού, περιβάλλοντος και των κοινωνικών θεμάτων, μιλά για τη λατρεία που έχει στη μοναχοκόρη του, για την πολύτιμη συμβουλή που της έχει δώσει και για την κρίση στην Ελλάδα.

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε…

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχετε από τον πατέρα σας;

Μαρίνα Βερνίκου: Από τις ωραιότερες αναμνήσεις που έχω σα μωρό είναι να με κάνουν κούνια με τα χέρια τους οι γονείς μου. Σαν και τώρα θυμάμαι αυτή την αίσθηση.

Έχετε κάνει ταξίδια µε τον πατέρα σας; Ποιο είναι αυτό που σας έχει χαραχτεί στη µνήµη; Υπάρχει κάποιο που ονειρεύεστε να κάνετε µαζί;

Μαρίνα Βερνίκου: Έχουµε κάνει παρά πολλά ταξίδια µαζί. Είµαι τυχερή γιατί µε έπαιρνε παντού µαζί του και µου έχει µεταφέρει την αγάπη του για τα ταξίδια. Από τα ταξίδια που θυµάµαι ως παιδί και µου είχε κάνει εντύπωση είναι το πρώτο µας στην Ινδία (από τότε έχω πάει αρκετές φορές). Για πρώτη φορά είδα τόσους πολλούς ανθρώπους στους δρόµους άστεγους. Αυτοκίνητα και ζώα συνυπήρχαν στους δρόµους και οι οδηγοί περνούσαν µε µεγάλη ταχύτητα ανάµεσα. Η κόρνα ήταν σαν προέκταση του χεριού τους και πίσω από πολλά αυτοκίνητα ήταν ζωγραφισµένη η φράση “please horn”. Ήταν µια µεγάλη εµπειρία.

Είστε μοναχοκόρη και μοναχοπαίδι. Σας… κακόμαθαν οι γονείς σας ή υπήρξαν δίκαιοι;

Μαρίνα Βερνίκου: Ως μοναχοκόρη είχα ορισμένα προνόμια. Νομίζω όμως ότι βασικά υπήρξαν δίκαιοι.

Το όνομα “Βερνίκος” έχει μια ιστορία πίσω του. Υπήρξε ποτέ εμπόδιο στην εξέλιξή σας;

Μαρίνα Βερνίκου: Ένα όνομα σου δίνει πλεονέκτημα, αλλά δημιουργεί και υποχρεώσεις. Πρέπει να κάνεις καλή χρήση.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο ισχυρή αξία που σας κληροδότησαν οι γονείς σας και την οποία θέλετε να περάσετε στα παιδιά σας;

Μαρίνα Βερνίκου: Να στέκοµαι στα πόδια µου, να είµαι δηµιουργική, να έχω κατανόηση για τους ανθρώπους και ν’ αγαπώ τη χώρα µου, ιδιαίτερα δε τις Κυκλάδες και τη Σίφνο.

Τα παιδιά σας, πέρα βέβαια από εσάς και τον σύζυγό σας, θα θέλατε να έχουν τον παππού τους ως παράδειγμα; Βλέπετε στοιχεία του χαρακτήρα του σε αυτά;

Μαρίνα Βερνίκου: Και βέβαια! Μακάρι να πάρουν όλα τα καλά παραδείγματα που μας μαθαίνει καθημερινά. Σίγουρα οι κόρες μας έχουν πάρει την εξωστρέφεια και κοινωνικότητα του και το γιο μας τον έχει κάνει πολύ καλό στο ποδοσφαιράκι.

Θεωρείτε τον εαυτό σας κλασική μαμά;

Μαρίνα Βερνίκου: Δεν νομίζω πως είμαι η κλασική μαμά. Η ίδια αισθάνομαι παιδί και σε γενικές βάσεις τους αντιμετωπίζω ως ίσο προς ίσο. Είμαι πιο πολύ φίλη παρά μαμά. Είμαστε… παρεούλα.

Είστε παντρεμένη πολλά χρόνια. Υπάρχει κατά τη γνώμη σας «μυστικό» για έναν αρμονικό γάμο;

Μαρίνα Βερνίκου: Ναι, υπάρχει. Ο μόνος τρόπος για να κρατηθεί ένας γάμος είναι να θαυμάζεις το σύζυγό σου, να τον αγαπάς και να τον σέβεσαι.

Πατέρας, παππούς, επιχειρηµατίας, υπουργός, δραστήριος σε κοινωνικά ζητήµατα. Υπάρχει κάποια ιδιότητα που δεν θα απαρνιόσασταν µε τίποτα;

Γιώργος Βερνίκος: Ο Θεός γελάει µε τα σχέδια των ανθρώπων και η ζωή είναι σύντοµη για να παίξουµε όλους τους ρόλους και να κάνουµε όσα θέλουµε. Είµαι ταξιδιώτης.

Πώς αισθανθήκατε όταν γεννήθηκε η κόρη σας;

Γιώργος Βερνίκος: Ανείπωτη χαρά. Τα συναισθήµατα είναι συνεχόµενα και όχι στιγµιαία.

Ποια είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα που απολαμβάνετε με τα εγγόνια σας;

Γιώργος Βερνίκος: Να μου κάνουν ερωτήσεις και να με κερδίζουν στα παιχνίδια.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο σημαντική συμβουλή που δώσατε στην κόρη σας;

Γιώργος Βερνίκος: Να στέκεται στα πόδια της, να έχει κατανόηση για τα ανθρώπινα και ν’ αγαπάει τη χώρα της.

Το επίθετο “Βερνίκος” πιστεύετε ότι τη δυσκόλεψε στη ζωή της;

Γιώργος Βερνίκος: Το όνομα και η καλή εμφάνιση είναι δίκοπο μαχαίρι. Πρέπει να μάθεις να τα διαχειρίζεσαι σωστά.

Τι σας προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση στο τέλος μιας δύσκολης μέρας;

Γιώργος Βερνίκος: Μια καλή συζήτηση.

Θάλασσα: Τι αντιπροσωπεύει αυτή η λέξη για εσάς;

Γιώργος Βερνίκος: Ανοιχτούς ορίζοντες, ελευθερία και περηφάνια.

Η Ελλάδα περνάει τη φάση μιας ομολογουμένως μεγάλης κρίσης. Διαβλέπει το έμπειρο μάτι σας το τέλος αυτής της φάσης;

Γιώργος Βερνίκος: Σίγουρα περνάμε μια μεγάλη κρίση, που μακάρι να οδηγούσε σε μια αυτογνωσία. Με εξαιρέσεις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Απλά, όποιος αγωνίζεται, ελπίζει.

Η χώρα μας θυμίζει πολλές φορές ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας. Τόσο ταλαιπωρημένη και όμως τόσο ιδιαίτερη και τόσο δυνατή αλλά και τόσο όμορφη. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας μας κάνει να… πέφτουμε αλλά μετά να στεκόμαστε στα πόδια μας;

Γιώργος Βερνίκος: Δυστυχώς πέφτουμε πολύ και μονίμως στηριζόμαστε στον από μηχανής Θεό. Πρέπει να πάψουμε να έχουμε φαντασιώσεις και ψευδαισθήσεις, ώστε να μπορέσουμε ν’ αρχίσουμε να ονειρευόμαστε.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

H Τριάδα της Ψυχοπαθητικότητας> Σκληρότητα απέναντι στα ζώα, Πυρομανία και νυκτερινή ενούρηση
ΕΚΤΑΚΤΟ>Φεύγουν από τη Μύκονο για Πάρο!
Tα κόκκινα δάνεια, οι γερμανικές τράπεζες και τα ελληνικά πετρέλαια
Ο πανέξυπνος Κύπριος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου και οι απορίες του
Αντιναύρχος Ελευθέριος Χανδρινός>Ενας ήρωας που ζούσε στα Κάτω Πατήσια
ΣΟΚ>Ελληνες φοιτητές νοικιάζουν σπίτια στα Κατεχόμενα και σπουδάζουν στην ελεύθερη Κύπρο!
ΕΚΤΑΚΤΟ>Ρεσάλτο των Τούρκων στο Αιγαίο για τα ελληνικά κοιτάσματα!
O Geoffrey συνεχίζει το pampering ενώ ΗΠΑ και Τουρκία στήνουν κοινές μπίζνες
ΣΟΚ! Ενώ η Τουρκία προελαύνει σε ξηρά και θάλασσα ΜΚΟ εμπλέκει τον Αναστασιάδη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Αυτοκράτορας των boutique hotels και με τη βούλα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Μια γοητευτική νέα γυναίκα στον άγριο κόσμο του Ποινικού Δικαίου
EKTAKTO>10 βίλες στη Μύκονο μπορεί να αγοράσει ο τύπος που κέρδισε 7 Εκατ. Ευρώ στο τζόκερ