kourdistoportocali.comRead ThisΔεν θα αφήσει εύκολα τα μεγαλεία της εξουσίας

Θα τα δώσει όλα να νικήσει ο Τσίπρας

Δεν θα αφήσει εύκολα τα μεγαλεία της εξουσίας

Την ώρα που υπογράφει πράγματι ιστορικές συνθήκες για την Ανατολική Μεσόγειο

Oποιος εκεί στη ΝΔ πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαταλείψει εύκολα τέτοια μεγαλεία και την ευκαιρία που του δίνει η ιστορία να υπογράφει πράγματι ιστορικές συνθήκες για την Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελασμένος. Ο Τσίπρας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές απόδειξη η τρελή ρελάνς που κάνει με τα κόκκινα δάνεια, αδιαφορώντας το κόστος που έχει για τα τραπεζικά ιδρύματα η απουσία πλειστηριασμών.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να κερδίσει τον Τσίπρα. Η μόνη του ελπίδα είναι η ολοκληρωτική επιστροφή του ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ με τους Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Γεννηματά στη πρώτη γραμμή. Μόνο την ανάσταση του θρυλικού ΠΑΣΟΚ τρέμει ο Τσίπρας. Αυτή είναι η απειλή. Και το ζητούμενο είναι ποια επιχειρηματικά συμφέροντα ελέγχουν τους Παπανδρέου, Σημίτη, Βενιζέλο και Γεννηματά ή κάποιον από αυτούς και δεν τους επιτρέπουν να εμφανισθούν σαν μια γροθιά και να πουν το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Τις απαντήσεις φυσικά θα τις δώσει η ιστορία. Δεν υπέρχει αμφιβολία γι΄αυτό. Δείτε τώρα τι μεγαλεία απολαμβάνει ο Τσίπρας μας: Με το καλωσόρισμα του Βενιαμίν Νετανιάχου και την ικανοποίησή του για την εμπλοκή των ΗΠΑ ξεκίνησε στις 19:00 η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ με τη συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στην Ιερουσαλήμ.
Στην κοινή δήλωση ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου αναφέρεται ότι οι κυβερνήσεις των τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ για να επιβεβαιώσουν την κοινή τους αφιέρωση στην ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Πομπέο υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στον μηχανισμό της Τριμερούς συνεργασίας, τονίζοντας τη σημασία της αυξανόμενης συνεργασίας.
«Οι ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία, να υποστηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια και να αντισταθούν σε κακές επιρροές στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή» τονίζεται.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για υπέροχη στιγμή και ευχαρίστησε τον Βενιαμίν Νετανιάχου για την ιστορική σύνοδο στην Ιερουσαλήμ. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του Μάικ Πομπέο, η οποία δίνει προστιθέμενη αξία στη Σύνοδο.
«Είμαστε ευτυχείς που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κ. Mike Pompeo, μας ενώνει σήμερα. Η παρουσία του είναι μια απτή απόδειξη ότι οι τρεις χώρες μας αποτελούν αξιόπιστους εταίρους των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας, και μια σταθερή σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η συνεργασία των τριών χωρών έγινε στρατηγικής σημασίας κάτι που επιβεβαιώνει η παρουσία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε εταίρους στον τομέα της Ενέργειας και της Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδεύεται στο Ισραήλ από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

Στο επίκεντρο των επαφών ενόψει τριμερούς συνάντησης βρίσκονται τα θέματα ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και οι περιφεριακές εξελίξεις.

Μετά την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 45 λεπτά, θα αρχίσει διμερής συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί διμερής επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο.

Πριν την Τριμερή διεξήχθη διμερής συνάντηση του Βενιαμίν Νετανιάχου με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ.

Σε δηλώσεις τους οι Βενιαμίν Νετανιάχου και Μάικ Πομπέο στάθηκαν ιδιαίτερα στις εξαιρετικές σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ, ενώ ανέφεραν πως συζήτησαν τις εξελίξεις με το Ιράν. Επιβεβαίωσαν πως στην Τριμερή που ακολουθεί θα συζητήσουν θέματα ενεργειακής ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS