kourdistoportocali.comRead ThisAίφνης ο Klaus θυμήθηκε ότι τα 100 δις κόκκινα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας!

Μετά από 10 Χρόνια Μνημόνια

Aίφνης ο Klaus θυμήθηκε ότι τα 100 δις κόκκινα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας!

Θρίλερ με την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη περιοχή

Δεν έχουμε κουρασθεί εδώ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι, 10 χρόνια τώρα, να γράφουμε για την πυρηνική βόμβα των 100 και πλέον δις ευρώ κόκκινων δανείων που έχουν στα έγκατά τους οι ελληνικές τράπεζες.

Κατ΄επανάληψη έχουμε αναρωτηθει γιατί μετα από 3 Μνημόνια δεν έχει αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Γιατί βγήκαμε από τα Μνημόνια ενώ έχουμε 100 δις κόκκινα δάνεια;

Γιατί οι αναξιόπιστοι θεσμοί και τα κλιμάκιά τους 10 χρόνια τώρα δεν φρόντισαν να λύσουν το πρόβλημα;

Γιατί δεν φρόντισαν επίσης να αντιμετωπίσουν τον λόγο που μας οδήγησε στα Μνημόνια που δεν είναι άλλος από το χυδαίο πελατειακό κράτος και την διαπλοκή εντός και εκτός.

Από τη στιγμή που αυτά τα βασικά ζητήματα, δηλαδή τα κόκκινα δάνεια και η μεταρρύθμιση του κράτους δεν επιλύθηκαν με τα Μνημόνια, ε τότε πολύ σύντομα μας περιμένουν νέες περιπέτειες κι αυτή τη φορά θα είναι και πιο οδυνηρές μια και ο “Ευρωπαικός Τρόπος Ζωής” ανέχεται και ενθαρρύνει έναν ηγέτη τραμπούκο όπως ο Ερντογάν να δυναμιτίζει την παγκόσμια ειρήνη.

Την άποψη ότι η διαδικασία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα εξέφρασε (έντρομος) ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο “Ηρακλής” της ελληνικής κυβέρνησης.

Δηλαδή 10 χρόνια τώρα που ήταν ο κ. Ρέκλινγκ;

“Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας καθώς το ποσοστό τους είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη”, σημείωσε ο Κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι παρ’ όλο που υπάρχει μια μείωση που αποτελεί πρόοδο, το σημείο εκκίνησης ήταν πολύ υψηλό.

Ως εκ τούτου, ανέφερε ότι είναι καλό που η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωσή τους, ενώ γνωστοποίησε ότι το εν λόγω ζήτημα, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα σε συνάντησή τους αργότερα σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

“Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παίξουν και πάλι το ρόλο που παίζουν σε κάθε υγιή οικονομία, παρέχοντας δάνεια”, κατέληξε ο Κ. Ρέγκλινγκ.

Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ανυπαρξίας και της ανυποληψίας της Ευρώπης και των θεσμών της με κάτι τέτοιες τοποθετήσεις μετά από 10 χρόνια Μνημόνια…Απίστευτος στρουθοκαμηλισμός κι εδώ…

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

Γνωρίζουν όλοι τον οδηγό της Corvette [VIDEO]
To κόμμα Σαμαρά, Βενιζέλου, Καιλή, Φλωρίδη ανάχωμα στην επάνοδο Τσίπρα στην εξουσία
Διαμέρισμα 120 τ.μ. στη Βούλα ενοικιάζεται 2.800 ευρώ. Το σενάριο ενσωμάτωσης 1 εκατ. μεταναστών θα απογειώσει τις τιμές!
O τολμηρός υπουργός, τα χολυγουντιανά χρέη και η αλλόκοτη ιστορία των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Πέρασε τον ΠΑΟ όρθιο μέσα από την καταιγίδα αλλά ο Αλφι του δείχνει την έξοδο
Eντυπωσιακό VIDEO από τη ρωσική επίθεση στις τουρκικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ
Iδού το κράτος>Ποιος θα καθαρίζει τις τουαλέτες στα γραφεία της Α’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ)
Πρωτοφανές κυβερνητικό φιάσκο με μέλη της Εξεταστικής να διαμαρτύρονται για την επιλογή του πρωθυπουργού κ. Τουλουπάκη!
Oταν η εμπάθεια για τη μεσαία τάξη μετατρέπεται σε φορομπηχτικό μένος
Η βλοσυρή βασίλισσα σφίγγει το κλοιό στη Μέγκαν
Ποιος μίλησε στον Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας
Citi για OTE>Το απόλυτο buy