kourdistoportocali.comRead ThisΜε αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο για τους Ελληνες ομογενείς

Οι νεάντερταλ ανάβουν φωτιές

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο για τους Ελληνες ομογενείς

Το πόσο υπολογίζουν οι πολιτικοί μας τους Ελληνες Ομογενείς είναι προφανές από το γεγονός ότι ακόμη δεν τους έχουν δώσει δικαίωμα ψήφου!

Η δημοσιογράφος κ. Γιάννα Κατσαγεώργη δηλώνει εξοργισμένη επειδή σε προηγούμενο άρθρο μου με αφορμή την υποδοχή που επεφύλαξαν στον κ. Γιώργο Πατούλη συνέκρινα τους Ελληνες Ομογενείς των ΗΠΑ με νεάντερταλ.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Η κ. Κατσαγεώργη δεν αρκέσθηκε να ξεδιπλώσει το συγγραφικό της ταλέντο σε σχετική ανάρτηση της στο fb για την αφεντιά μου αλλά ασυγκράτητη τηλεφώνησε και στον εκδότη μου για να εκφράσει την οργή της για το περιεχόμενο του άρθρου μου.

Οπως με πληροφόρησε ο εκδότης μας στη διάρκεια της συνομιλίας η κ. Κατσαγεώργη παραδέχθηκε ότι οι Ελληνες Ομογενείς (κυρίως στην περιοχή της Αστόρια) βρίσκονται στο έλεος της εκκλησίας και άγονται και φέρονται από τη κεφαλή της.

Αυτό από μόνο του εξηγεί τις γραφικότητες που λαμβάνουν χώρα κατά την υποδοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτικών περσόνων από την Ελλάδα τύπου Τέρενς Κουίκ, Γιώργου Πατούλη και ενός εκάστου που σπεύδει κάθε τόσο σπαταλώντας δημόσιο χρήμα για να κάνει βόλτα και ψώνια στις ΗΠΑ. Και δώστου υποδοχές, ομιλίες και τις σχετικές παράτες από τους Ελληνες ομογενείς ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν φυσικά και πολλοί αξιόλογοι άνθρωπο. Αυτό όμως δεν αναιρεί το κιτς της υποδοχής κάθε πολτικάντη.

Επιτέλους και οι Ελληνες της ομογένειας θα πρέπει να αποκτήσουν κάποια κριτήρια αξιολόγησης όλων όσων καταφθάνουν από την Αθήνα και να μην παίζουν τους κομπάρσους-χειροκροτητές στην ανέλιξη και την πολιτική σταδιοδρομία του πάσα ένα. Το πόσο υπολογίζουν οι πολιτικοί μας τους Ελληνες Ομογενείς είναι προφανές από το γεγονός ότι ακόμη δεν τους έχουν δώσει δικαίωμα ψήφου!

Ακολουθεί η “ποιοτική” ανάρτηση της κ. Κατσαγεώργη για το πρόσωπό μου>

Αυτή η Ιόλη Πιερίδη μια δημοσιογράφος που γράφει λέει στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι “που κρίνει τόσο αλαζονικά τους ομογενείς γιατί δεν έρχεται εδώ να τους ντύσει με τα μοντελάκια που ξέρει και είμαι σίγουρη ότι θα τους ντύσει καλά!!!! Ποσο μπορεί να ξεπέσει ένας δημοσιογράφος με τέτοια ευτελή κριτική για ανθρωπιυς που ΝΑΙ πολλοί έχουν σκομα τις συνήθειες του χωριού τους αλλά ασχολήθηκε ποτέ το σαχλό κουδούνο αυτό να μάθει την ιστορια της ομογένειας η μόχθησε ποτέ όπως αυτοί οι νέαντερταλ συμπατριωτες της Αμερικής! Δυο από αυτούς μάλιστα τους πρωτόγονους είναι φίλοι μου και χειρουργοί διάσημοι στη ΝΥ!!!! Με τα διδακτορικά τους και τα μετά διδακτορικά τους … ξέρετε τώρα νεαντερταλ καταστασεις…!!!! Αυτά τα υποκείμενα πρέπει να φύγουν από το χώρο της δημοσιογραφιας γιατί μας προσβάλουν και δεν προσφέρουν τιποτα με τις κατινιες τους !!! Ωραία κριτική!!!!! Για σκέψου αυτό βρήκε να πει!!! Για τη χωριατια του ντυσιματος των ομογενών!!!! Για τη δικιά της αμορφωσιά ντυμένη με ΑRMANI ποιος θα μιλήσει;;;μιλάω εγώ

Νέα Υόρκη: Παρέλαση-καρνάβαλος, με μικρή συμμετοχή κόσμου

Ακόμη καλύτερη απάντηση από την όποια δική μας δίνει το kalami.us στην κ. Kατσαγεώργη με τα δημοσιεύματα που παραθέτουμε>

Τα παλαιότερα χρόνια, πριν την δικτατορία στην Ελλάδα και μετά την πτώση της, η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο γιά την εθνική μας επέτειο, έστω και ετεροχρονισμένη, ήταν ημέρα εορτής, συμμετοχής και ενθουσιασμού. Χιλιάδες παρήλαυναν και χιλιάδες την παρακολουθούσαν. Τότε, παρελαύνοντες και θεατές ξεπερνούσαν τις 20.000.

Από 2000 και μετά, τα πράγματα άλλαξαν, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Η παρέλαση μετατράπηκε σε χώρο προβολής επιχειρήσεων, ”παραγόντων”, νεολεφτάδων, διαπλεκόμενων -γραφικών και μη- πολιτικών, εξυπηρέτησης κομμάτων Ελλάδας. Με συνέπεια, να χάσει την αίγλη, την δυναμική και την μαζικότητά της. ‘Ετσι φτάσαμε στα χάλια της τελευταίας 8ετίας, να επιβάλονται ως ”τελετάρχες” μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και λοιποί ”επιφανείς”, με σχεδόν μηδενική προσφορά στην Ελλάδα ή στην Ομογένεια. Με αποκορύφωση, την μόνιμη παρουσία του γραφικού δήμαρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη ως ”επίτιμου τελετάρχη”, τα τελευταία χρόνια. Και ως επακόλουθο, παρελαύνοντες και θεατές μαζί, πλησιάζουν τις 5.000.

Δυστυχώς, γιά την τοπική Ομογένεια Νέας Υόρκης, η διοργανώτρια Ομοσπονδία με έδρα το ”γκέττο Αστόριας”, μετάτρεψε την εκδήλωση του Ελληνισμού γιά την 25η Μαρτίου, σε καρνάβαλο, με σύνθημα ”όλα γιά το χρήμα και γιά το κόμμα (Νέας Δημοκρατίας)”. Με στόχο την εξαπάτηση στην Ελλάδα, οι διοργανωτές ομιλούσαν και ομιλούν γιά την ”μεγαλύτερη παρέλαση εκτός Ελλάδας”. Ναι, ήταν ίσαμε πριν δύο δεκαετίες. Τώρα είναι αδύναμη και λίγη. Βοηθούσαν και βοηθούν τα ασοβάρευτα ελληνόφωνα ΜΜΕ Νέας Υόρκης που αναπαράγουν τις βλακώδεις υπερβολές, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε στραβούς ή αφελείς. Από κοντά εφέτος και ο γεν. πρόξενος στην Νέα Υόρκη, που έκανε λόγο γιά την ”μεγαλύτερη παρέλαση εκτός Ελλάδας”, συμμετέχοντας και αυτός στην άγρια παραπληροφόρηση, αφού στην Αυστραλία γίνονται πολύ μεγαλύτερες παρελάσεις.

Πλησίασαν τις 5.000 παρελαύνοντες και θεατές μαζί, στην ετεροχρονισμένη παρέλαση γιά την εθνική μας επέτειο στην 5η Λεωφόρο Νέας Υόρκης (Κυριακή 14 Απριλίου ’19), γεγονός που πιστοποιεί ότι η διοργανώτρια Ομοσπονδία ”γκέττο Αστόριας” ΔΕΝ μπορεί να εκπροσωπήσει-εκφράσει και να συσπειρώσει την τοπική Ομογένεια, γιά να τιμηθεί όπως πρέπει η 25η Μαρτίου..

Παρά τις προσπάθειες από ”εξαγοράσιμα” και παραπληροφορούντα ομογενειακά ΜΜΕ να την παρουσιάσουν ως ”μεγαλειώδη” και ”δυναμική”, η ωμή πραγματικότητα πιστοποιεί ότι χρόνο με τον χρόνο, η παρέλαση υποβαθμίζεται και η Ομογένεια δεν συμμετέχει, αφού κατάλαβε ότι γίνεται γιά να εξυπηρετηθούν συμφέροντα τυχοδιωκτών, επιχειρήσεων, Ελλήνων πολιτικών κλπ.

Η παρέλαση άνοιξε με φιλαρμονική που παιάνιζε τα…”παιδιά του Πειραιά”. Οι παρελαύνοντες-περιπατητές ”απότιαν φόρο τιμής” στα δύο ”αφηνιασμένα ψώνια” Γ. Πατούλη και Π. Γαλάτουλα, που ”καμάρωναν” στην ”εξέδρα επίσημων” με τις μεγάλες ”κορδέλες”, μαζί με τους άλλους γραφικούς. Οι δυό τους ξέχασαν ότι τώρα η Ομοσπονδία έχει άλλον πρόεδρο και αυτοπροβάλονταν, ειδικά στο δείπνο παραμονή παρέλασης.

Φυσικά, δεν μπορούσε να λείψει και το ”Μακεδονία ξακουστή”, που παιάνιζε η φιλαρμονική Κέρκυρας ”Μάντζαρος”, όταν παρήλαυναν οι εύζωνες της προεδρικής Φρουράς, από την Ελλάδα.

Τα παιδιά σχολείων και οι εύζωνες προεδρικής Φρουράς, εντυπωσίασαν. Γιά πρώτη φορά έγινε παρέλαση στην Νέα Υόρκη, χωρίς εκπρόσωπους κυβέρνησης-Βουλής από Ελλάδα. Αιτία η ”Συμφωνία Πρεσπών”. Απουσίαζε και ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι δεν συμμετείχε μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη ως ”επίτιμος τελετάρχης”.

Αυτή η απογοητευτική κατάσταση με την υποβαθμισμένη και ευτελισμένη παρέλαση στην Νέα Υόρκη, που ατιμά και ΔΕΝ τιμά την εθνική μας επέτειο, ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί. Η -παλαιότερα- δυναμική παρέλαση, κατάντησε ”καρνάβαλος” συμφερόντων και τυχοδιωκτών.

Δεν έλλειψαν και οι γραφικότητες:
– Στο γεύμα πριν την παρέλαση στο εστιατόρια ”Αύρα”, ο Τζον Κατσιματίδης είπε το καλύτερο: «Παρακάλεσα τον φάδερ ‘Αλεξ (Καρλούτσο) να προσευχηθεί γιά να μην βρέξει». Λίγο αργότερα ο Mr. Cats, παρέλασε οδηγώντας ένα μπαταριοκίνητο αμαξίδιο που χρησιμοποιούν στα γηπεδα γκολφ, χωρίς τον φάδερ ‘Αλεξ δίπλα του.

– Την τιμητική του είχε ο γεν. πρόξενος στην Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας. Εκπροσώπησε την Ελλάδα (γιά πρώτη φορά η Ελλάδα δεν εκπροσωπήθηκε έστω από τον πρέσβη στις ΗΠΑ) και εκφώνησε ”πανηγυρικούς της ημέρας” σε Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, Νέα Υόρκη. Σε αυτούς, μπέρδεψε ήρωες του ’21 με κρίνους κι ευαγγελισμούς. μνημόσυνα με δοξολογίες κ.ά., προκαλώντας μειδίαμα στους γνωρίζοντες ιστορία και ελληνικά.

(Περισσότερα γιά την παρέλαση και τους αυτόκλητους ”νταβατζήδες της Ομογένειας” που διασύρουν τον Ελληνισμό ΗΠΑ, αύριο)

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Tι συμβαίνει στο Ισραήλ; Απογοήτευση ανάμεσα στους κατοίκους καθώς ο πιο εμβολιασμένος πληθυσμός του κόσμου πέφτει εκ νέου στη δίνη της πανδημίας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
ΒΟΜΒΑ από το Johns Hopkins> Μηδέν θάνατοι από COVID ανάμεσα σε 48.000 παιδιά κάτω των 18 χρόνων
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο