kourdistoportocali.comFashionUntitled

Με ένα θερμό και ψύχραιμο σημείωμα στο σάιτ iefimerida.gr, το οποίο και διευθύνει, το ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από την εκδοτική ομάδα. Το κείμενο έχει τίτλο “Ένα συναρπαστικό για μένα ταξίδι τελείωσε!” και έχει ως εξής: Όλα τα ταξίδια στην ζωή έχουν πάντα ένα τέλος. Για μένα σήμερα, […]

Untitled

Με ένα θερμό και ψύχραιμο σημείωμα στο σάιτ iefimerida.gr, το οποίο και διευθύνει, το ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από την εκδοτική ομάδα. Το κείμενο έχει τίτλο “Ένα συναρπαστικό για μένα ταξίδι τελείωσε!” και έχει ως εξής: Όλα τα ταξίδια στην ζωή έχουν πάντα ένα τέλος. Για μένα σήμερα, τέλειωσε ένα συναρπαστικό ταξίδι οκτώ ετών που συνόδευσε την γέννηση της πιο πετυχημένης εφημερίδας της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα και την πορεία της ως την κορυφή όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Στο ταξίδι αυτό έζησα, στιγμές μοναδικές, επιτυχίες μεγάλες αλλά και δυσκολίες. Τις ζήσαμε μαζί και τις αντιμετωπίσαμε μαζί με όλους τους συναδέλφους. Οι καλές στιγμές ήταν απείρως περισσότερες από τις άλλες. Κι εγώ επιλέγω να θυμάμαι μόνο τις πρώτες. Με απολύτως φιλικό και συναινετικό τρόπο, οι δρόμοι μου με το «Πρωτο Θέμα» χωρίζουν πλέον για λόγους που, ευτυχώς για μένα , δεν έχουν να κάνουν με προστριβές ή αντιπαραθέσεις. Η ενασχόληση μου με το iefimerida.gr το οποίο διαγράφει εδώ και ενάμιση χρόνο μια σημαντική πορεία στο χώρο του διαδικτύου, δεν μου επιτρέπει πλέον να ανταποκριθώ χρονικά στις υποχρεώσεις που είχα αναλάβει. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θέμο και τον Τάσο για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια που με τίμησαν με την φιλία και την εμπιστοσύνη τους. Και να τους ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου το δικό τους ταξίδι που συνεχίζεται με το «Πρώτο Θέμα», να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και όμορφο απ ότι ως τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους συναδέλφους και φίλους στην εφημερίδα για τις μοναδικές στιγμές αλληλεγγύης, αλληλοεκτίμησης και πλάκας που ζήσαμε αυτά τα υπέροχα χρόνια: Τον Μπάμπη Κούτρα, τον Βασίλη Στεφανακίδη, τον Κώστα Ταμπαξή, τον Αντώνη Σρόιτερ, τον Δημήτρη Παγαδάκη, τον Γιάννη Κιοσόγλου, τον Γιώργο Πατσόπουλο, τον Γιάννη Κουρτάκη, τον Βαγγέλη Περρή, τον Βαγγέλη Ευαγγελίου, τον Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη, τον Σωτήρη Χιωτάκη, τον Αλέκο Κασιμάτη, τον Γιώργο Δημητρομανωλάκη, τον Γιώργο Παπαγεωργίου, τον Νίκο Αλιάγα, τον Χρήστο Ζαμπούνη, τον Γιάννη Μακρυγιάννη, τον Γιώργο Παπασταφίδα, τον Στέφανο Νικολάου, τον Μάκη Πολλάτο, τον Πέτρο Σακελλαρίου, τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον Γιάννη Αντύπα, την Μαρία Σιαμέλα, τον Σπύρο Γκουτζάνη τον Πάνο Γιαρένιο και όλους όσους σίγουρα ξεχνώ, εξαιτίας της αυτονόητης συγκίνησης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παντελή Ζαγοριανίτη και τον Χρήστο Μουλίνο που συμμετείχαν στην πρώτη ηρωϊκή συντακτική ομάδα που έβγαλε την εφημερίδα. Tέλος να ευχαριστήσω την Μάγια και την Βασιλική που ανέχτηκαν τις ιδιοτροπίες μου, με κατανόηση και ευγένεια καθώς και την Νικολέτα, την Μαίρη και την Σάντυ για την διακριτικότητα και την προθυμία τους! Ce n’est qu’un au revoir!

 

Με μια επιστολή που άφησε στα γραφεία των δημοσιογράφων αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο επί 31 χρόνια διευθυντής της Σεραφείμ Φυντανίδης. Την επιστολή δημοσίευσε η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 καθώς και διάφορα sites στο διαδίκτυο. Την παραθέτουμε αυτούσια:

«Αθήνα, 1η Μάη 2007

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Βρίσκω αυτό τον τρόπο να σας αποχαιρετίσω, αφού η νέα ιδιοκτησία – και όχι μόνο αυτή – επέλεξε το δικό της τρόπο, να μου πει το αντίο. Ειλικρινά, ποτέ δε θα καταλάβω τι τους έκανα και μου φέρθηκαν, όπως μου φέρθηκαν, από την ημέρα που μας άφησε ο Κίτσος Τεγόπουλος.

Πάντως, σας αποχαιρετώ, με τις καλύτερες αναμνήσεις, από μια συνεργασία, που ξεπέρασε, κατά 20 ημέρες, τα 31 χρόνια. Όχι μόνο στηρίξαμε τις δύο εφημερίδες μας, αλλά τις αναδείξαμε σε κορυφαίες, μέσα στον, εξοντωτικά ανταγωνιστικό, χώρο των ΜΜΕ. Και δημιουργήσαμε, κατά γενική ομολογία, το κάτι άλλο στον ελληνικό Τύπο. Και όχι μόνο αυτό. Είχαμε μακράν το καλύτερο κλίμα μέσα στο χώρο της δουλειάς μας. Ούτε ίντριγκες, ούτε συνωμοσίες, ούτε τρικλοποδιές ευδοκίμησαν. Ό, τι είχαμε να πούμε, το λέγαμε ανοιχτά. Ακόμα και τα καβγαδάκια μας ήταν δημιουργικά. Και, όπως γνωρίζετε, εγώ προσωπικά ουδέποτε έκλεισα την πόρτα του γραφείου μου. Και ποτέ δεν αλλοίωσα ενυπόγραφα χειρόγραφά σας, ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν για πράκτορα και χαφιέ, ποτέ δεν προσπάθησα να δείξω ότι είμαι κάτι άλλο, από αυτό που ήμουν, από τα 18 μου χρόνια.

Εύχομαι η νέα φάση στην ιστορία της ‘Ε’ και της ‘Κ.Ε.’ να αποβεί εξίσου δημιουργική. Διαφυλάξτε, όσο μπορείτε, το καλό κλίμα και την ελευθερία της γραφής σας, όπως συνέβαινε όσο υπήρχε ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος.

Αντισταθείτε στους αμφισβητίες της επαγγελματικής ακεραιότητας και αξιοπρέπειάς σας. Υψώστε τη φωνή σας στους μαθητευόμενους μάγους, που διαχειρίζονται – κατά τον πιο ήπιο χαρακτηρισμό – ερασιτεχνικά το μέλλον των δύο εφημερίδων και το δικό σας. Αυτά προς το παρόν.

Με όλη μου την αγάπη,

Σεραφείμ Φυντανίδης.

SHARE

Περισσότερα

MORE FASHION