kourdistoportocali.comPassbookΤι συνέβη με τη Μαίρη

Η Μαίρη Συναντσάκη στον Μαρίνο Βυθούλκα

Τι συνέβη με τη Μαίρη

-Εκλαψα, έμεινα σπίτι μου και για μία εβδομάδα δεν κουνιόμουν καθόλου

Η φετινή θεατρική της παρουσία στο μιούζικαλ Ηair, αλλά και η ενεργή ενασχόληση με το Διαδίκτυο της έδωσαν τη δύναμη να μπορεί να πει «όχι» σε τηλεοπτικές προτάσεις που της έγιναν. Η Μαίρη μοιράζεται την όμορφη φάση ζωής που διανύει. Σε λίγες μέρες κλείνει τα 33 και πλέον βλέπει τη ζωή αλλιώς.

Από τον Μαρίνο Βυθούλκα

Έχουν περάσει πάνω από δυόμισι χρόνια από την τελευταία μας συνέντευξη για το People. Ήταν Απρίλιος του 2015 και ο ενθουσιασμός της που πρωταγωνιστούσε με την ομάδα bijoux de kant στη θεατρική παράσταση Αχ! ήταν μεγάλος. Έκτοτε, η Μαίρη εξελίχτηκε, διάβασε, παρακολούθησε πολλά σεμινάρια υποκριτικής και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως αυτός ο νέος της έρωτας έχει ανθίσει για τα καλά. «Η συμμετοχή μου στο μιούζικαλ Hair ήταν ξεκάθαρα ιδέα του σκηνοθέτη Δημήτρη Μαλισσόβα, ο οποίος έκανε το κάστινγκ με κινηματογραφική ματιά. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως με σκέφτηκε για το ρόλο της Σίλα, που είναι η ακτιβίστρια της φυλής των χίπηδων. Ουσιαστικά το μιούζικαλ Hair παρουσιάζει μια παρέα παιδιών με ιδανικά, υπέρ της ελευθερίας, της αγάπης και κατά του πολέμου. Η φιλοσοφία τους, εκτός βέβαια από τη χρήση των ναρκωτικών που τους κατέστρεψε ​ως κίνημα, είναι πολύ κοντά στη δική μου. Κι εμένα, όσο μεγαλώνω, μου αρέσει να είμαι κοντά στη φύση και οι ανάγκες μου είναι πιο λιτές σε σχέση με το παρελθόν».

Στις 27 Δεκεμβρίου η Μαίρη θα κλείσει τα 33. Φαίνεται άνετη, συμβιβασμένη απόλυτα με τον εαυτό της και την εικόνα της. «Είμαι σε μια πολύ καλή φάση της ζωής μου και νιώθω πως η επιλογή που έκανα πριν από δύο χρόνια, όσον αφορά τις προσωπικές μου επιχειρήσεις, το online store και το κανάλι μου στο YouTube, μου έδωσαν μια ανεξαρτησία που μου δημιούργησε μια ηρεμία για τις επαγγελματικές επιλογές μου. Αν δεν είχα αυτά, ίσως να είχα πει “ναι” σε μια τηλεοπτική πρόταση που μπορεί να μη μου έκανε καλό.

Επίσης, είμαι σε μια φάση που νιώθω καλύτερα με τη γυναικεία μου υπόσταση. Δυσκολεύτηκα να ενηλικιωθώ και να αισθανθώ εντάξει με τον εαυτό μου. Αυτό, όμως, πρέπει να ξεκινάει από εμάς και όχι από τα κομπλιμέντα του συντρόφου μας. Υπάρχουν πολλοί επικριτικοί σύντροφοι. Μου έχει τύχει κι εμένα στο παρελθόν, όταν ήμουν στην τελευταία τάξη του λυκείου. Εκείνος ήταν μεγαλύτερος και τότε όλη αυτή η κριτική με τάραξε, γιατί είχα μπει σε μια διαδικασία να τον ικανοποιήσω. Είχα μεγάλο θέμα να είμαι τέλεια και εκείνος βρήκε πάτημα σε αυτό. Για τρία χρόνια αισθανόμουν πως δεν ήμουν εγώ»

Οι δύο προηγούμενες τηλεοπτικές σεζόν δεν εξελίχτηκαν όπως περίμενε  παρόλο που ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς. Η πολλά υποσχόμενη εκπομπή This is Spata Live, που συμπαρουσίαζε με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, κόπηκε το Φεβρουάριο του 2016, ενώ ένα χρόνο μετά ο Alpha αποφάσισε να διακόψει την προβολή των Ξαναδέστε Τους, που συμπαρουσίαζε με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Ηλιάκη, εξαιτίας των χαμηλών πτήσεων στους πίνακες τηλεθέασης.«Νομίζω πως ο Φεβρουάριος είναι επικίνδυνος μήνας για τις εκπομπές, καθώς τότε παίρνονται αποφάσεις από τα κανάλια για το αν θα συνεχίσουν ή όχι. Και στις δύο περιπτώσεις καταλάβαινα τι πήγαινε στραβά. Το This is Spata Live πήγαινε καλύτερα από τον ανταγωνισμό, αλλά διακόπηκε. Πέρσι, ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του ΑΝΤ1 συνάντησε τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και του είπε “Δεν έπρεπε να κόψουμε την εκπομπή. Έπρεπε να την αφήσουμε να χτιστεί”.
Ο Δημήτρης του απάντησε “Τώρα μου το λες;”. Η αλήθεια είναι πως έκαναν μια κίνηση βεβιασμένη και η συγκεκριμένη κουβέντα που έγινε ήταν μια δικαίωση για μας. Σε ό,τι έχει να κάνει με το Ξαναδέστε Τους, ήμουν υπέρ της συγκεκριμένης ιδέας, περνούσα πάρα πολύ καλά και το πίστεψα. Όταν, όμως, ξεκινήσαμε και είχαμε περιορισμό όσον αφορά τις εκπομπές που θα μπορούσαμε να σχολιάζουμε, π.χ. υπήρχε απαγορευτικό για τις εκπομπές του ΑΝΤ1 αλλά και για το Survivor που μόλις είχε ξεκινήσει, επικράτησε ένας πανικός. Ήταν μια δύσκολη ζώνη και έτσι έπρεπε να την αντιμετωπίσουν και όχι να περιμένουν ότι θα κάνουμε 20% και 30%, νούμερα που ανήκουν στο παρελθόν. Σε ό,τι έχει να κάνει με μένα, φέτος συνειδητοποίησα τελικά πως δεν ταίριαζα απόλυτα με αυτές τις δουλειές. Το σχόλιο είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω καλά και να δημιουργήσω ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής, το μόνο πράγμα που έχω κάνει στην τηλεόραση και “κούμπωσε” στο χαρακτήρα μου 100% ήταν το Dancing. Εκεί ήμουν αφοσιωμένη και λάτρευα κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο»

Αναρωτιέμαι αν οι δύο συνεχόμενες χρονιές με τα απανωτά κοψίματα των εκπομπών όπου συμμετείχε ήταν κάτι που της στοίχισε ψυχολογικά. «Τον περσινό Φεβρουάριο θα τον θυμάμαι. Κόπηκε το Ξαναδέστε Τους και ύστερα βγήκε στο κανάλι μου Υοu Tube video κατά του ρατσισμού. Προκάλεσε πολλές και έντονες αντιδράσεις. Στα χιλιάδες σχόλια που υπάρχουν κάτω από το βίντεο εισέπραξα πολύ βρίσιμο, μίσος, απειλές ακόμα πως θα με δείρουν. Ήταν ένας μήνας που με ζόρισε. Έκλαψα, έμεινα σπίτι μου και για μία εβδομάδα δεν κουνιόμουν καθόλου. Κλείστηκα στον εαυτό μου και δεν σου κρύβω πως επηρεάστηκε ακόμα και η υγεία μου. Μου βγήκαν διάφορα ψυχοσωματικά. Εκείνες τις μέρες, ο σύντροφος, η οικογένεια και οι φίλοι μου ήταν όλοι τους κοντά μου. Για μία εβδομάδα μού υπενθύμιζαν πως το συγκεκριμένο βίντεο είχε και πολλά θετικά σχόλια, πέρα από τα αρνητικά. Αλλά και για την τηλεόραση μου υπενθύμιζαν επίσης πως είναι ένας μικρόκοσμος και όσο είμαστε μέσα δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε».

SHARE
MORE PASSBOOK