Η έκθεση με θέμα Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική Τέχνη από το 1960 έως σήμερα θα λειτουργεί από την 11 ∆εκεμβρίου 2018 έως τη 3 Φεβρουαρίου 2019 και θα περιλαμβάνει 41 έργα που σκιαγραφούν την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας κατά τα τελευταία 60 περίπου έτη και φιλοτεχνήθηκαν από διακεκριμένους Έλληνες εικαστικούς.

Συγκεκριμένα, θα εκτεθούν έργα των δημιουργών Β. Κανιάρη, Κ. Κουλεντιανού, Παύλου, Ν. Κεσσανλή, Τάκη, Θόδωρου, Χ. Ρωμανού, Λ. Σαμαρά, Γ. Γαΐτη, Χ. Καρά, Β. Σκυλάκου, Θ. Στάμου, Κ. Τσόκλη, Ν. Γκόλαντα, Γ. Γκολφίνου, Ρ. Παπασπύρου, ∆. Περδικίδη, Γ. Λαζόγκα, Γ. Κουνέλλη, Γ. Ρόρρη, Α. Στασινοπούλου, Σ. Αντωνάκου, Γ. Μπουτέα, Ι. Μολφέση, ∆. Αληθεινού, Θ. Τότσικα, Α. Γεωργίου, Ν. Αλεξίου, Ε. Ηλιοπούλου, Λ. Παπακωνσταντίνου, Μ.  Αρφαρά, Μ. Ζιάκα, Γ. Λάππα, Μ. Χάρου, Α. Ψυχούλη, Ε. Γκόνου, Μ.Κάσση, Μ. Γιαννακάκη, Τ. Μαντζαβίνου και Γ. Χαδούλη.

Η τρέχουσα έκθεση συμπληρώνει, κατά κάποιον τρόπο, την παλαιότερη Έκθεση, με τίτλο Η Συλλογή της Αlpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1920 έως σήμερα, που φιλοξενήθηκε το 2006 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η σημερινή Έκθεση πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα θετική συγκυρία, καθώς προσφάτως ολοκληρώθηκε η ένωση των μουσείων και η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει ένα μεγάλο και πολυσχιδές μουσείο σύγχρονης τέχνης.

Ως κύριο στόχο έχει να αναδείξει τη νέα εικόνα της Συλλογής της Alpha Bank, η οποία εμπλουτίσθηκε με σημαντικά αποκτήματα κατά την τελευταία δεκαετία. Τα έργα αυτά, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ως έργα της Συλλογής της Τραπέζης, ενισχύουν την ενότητα των σύγχρονων έργων και υπογραμμίζουν την ελληνική δημιουργία από το 1960 έως σήμερα. Συνεχής είναι η αναζήτηση έργων, στο πλαίσιο της Συλλογής, που θα δώσουν μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα, στο μέλλον, σχετικά με τις δεκαετίες αυτές.

Η Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank αποτελείται από 5.500 έργα νεοελληνικής τέχνης: πίνακες, σχέδια, χαρακτικά, γλυπτά, κατασκευές, βιβλία με εικονογράφηση, αφίσες, καθώς και υλικό τεκμηρίωσης. Τα έργα της προέρχονται από τις Συλλογές των Τραπεζών Πίστεως, Ιονικής, Εμπορικής και Citibank, οι οποίες ενοποιήθηκαν σταδιακά από το 2000 έως το 2014 και αποτελούν σήμερα την Alpha Bank, και παρουσιάζονται τακτικά σε περιοδεύουσες εκθέσεις ανά την Ελλάδα.