kourdistoportocali.comFashionΜαρία, η Pocahontas του hip hop στον Hondos της Γλυφάδας

Μια απρόσμενη χορογραφία

Μαρία, η Pocahontas του hip hop στον Hondos της Γλυφάδας

Δύο τατουάζ, ένα στο αριστερό μπράτσο κι ένα στον καρπό του δεξιού χεριού_το όνομά της. Character.

Moναχοκόριτσο και μοναχοπαίδι. Στα 26 της. Παιδί δύο σπουδαίων γονιών. Συλλεκτική. Χωρίς insta, με μισοπαρατημένο το προφίλ στο facebook, αυστηρή, καρτεσιανή, σου έκοβε την ανάσα. Εξαιρετική χορογράφος, ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά της γενιάς της, εξαιρετική δασκάλα του χορού με ειδίκευση στο hiphop. Pocahontas στο look. Δύο τατουάζ, ένα στο αριστερό μπράτσο κι ένα στον καρπό του δεξιού χεριού_το όνομά της. Character.

Είχε δώσει εδώ ραντεβού με τους γονείς της. Στον 3ο όροφο του Hondos της Γλυφάδας. Παρεμπιπτόντως, ο κ. Νίκος Χόντος (της Γλυφάδας) είναι εξαιρετικός εργοδότης-το λένε σχεδόν όλες οι εργαζόμενες στο κατάστημα.

Η Μαρία γελούσε με ένα γέλιο που έβγαινε από τον κρατήρα της ευτυχίας. Ενα γέλιο πολλών Ρίχτερ. Στο μεταξύ δεν είχε ανάγκη κανένα από τα προιόντα του Hondos. Ηταν τέτοια η φυσική ομορφιά που δεν θα χρειάζονταν να ξοδέψει ούτε σεντ ως τα βαθιά γεράματα για περιποιηθεί τον εαυτό της. Τι τύχη κι αυτή εάν σκεφθείς πόσα δις εκατομμύρια ξοδεύουν οι γυναίκες του κόσμου στη βιομηχανία της ματαιοδοξίας.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Πασκάλ Μπρυκνέρ, Η αέναη ευφορία_εκδ. Αστάρτη.

[Πηγή: www.doctv.gr]

Ένας άντρας και μια γυναίκα ξανασυναντιούνται κατά τύχη σε ένα φιλικό σπίτι, μετά την πρώτη τους συνάντηση πριν από δέκα χρόνια. Ο άντρας, ο Τζων Μάρτσερ, από πολύ νέος ακόμα ένιωθε πως ήταν σημαδεμένος από τη μοίρα «για μια εξαίσια και τρομερή πιθανότητα την οποία προαισθανόταν με βεβαιότητα». Αυτό το απρόβλεπτο πράγμα τον περίμενε κρυμμένο «ανάμεσα στις πτυχώσεις και τις πτυχές των μηνών και των χρόνων, σαν ένα άγριο θηρίο φωλιασμένο μες στη ζούγκλα». Θα πηδούσε επάνω του κάποια στιγμή, αρκούσε να ήταν προετοιμασμένος γι ‘ αυτό.

Προτείνει στη νέα γυναίκα, Μαίρη Μπάρτραμ, να περιμένει πλάι του αυτό το εξαιρετικό συμβάν. Όντας ένας εκλεκτός, δεν φοβάται μην καταποντιστεί μες στην κοινότοπη ανθρωπότητα, το μυστικό που φυλάει μες στα μύχια του εαυτού του τον κάνει να μη μοιάζει με κανέναν άλλον. Τα χρόνια κυλούν, ο άντρας και η γυναίκα γερνούν μαζί, πάντα σε κατάσταση επιφυλακής. Μια μέρα «η θαυμαστή φίλη» πέφτει άρρωστη. Πριν πεθάνει, εμπιστεύεται στον άνδρα της: «Δεν έχεις πια να περιμένεις τίποτα. Το πράγμα συνέβη». Μες στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένη η Μαίρη Μπάρτραμ, ο Τζων Μάρτσερ συναντά κατά τύχη έναν νεαρό χήρο, καταρρακωμένο από το πρόσφατο πένθος του. Εντελώς ανεξήγητα ζηλεύει τη θλίψη του, «τη θαμπωτική βιαιότητα της οδύνης του». «Να την είχε αγαπήσει, αυτή θα ήταν η διέξοδος και τότε θα είχε ζήσει» (…) Όμως, εντοιχισμένος μες στην ψύχωσή του, απόμεινε αυτός «στον οποίο δεν θα συμβεί ποτέ τίποτα» «Τι άραγε είχε στη ζωή του αυτός ο νεαρός που η απώλειά του τον έκανε να υποφέρει τόσο πολύ κι εντούτοις να εξακολουθεί να ζει;».

Ξαφνικά ο Τζων Μάρτσερ καταλαβαίνει πως το θηρίο μέσα στη ζούγκλα είχε το πρόσωπο εκείνης της γυναίκας και πως την είχε αγνοήσει. «Να την είχε αγαπήσει, αυτή θα ήταν η διέξοδος και τότε θα είχε ζήσει». Να της ανταπέδιδε τη στοργή. Όμως, εντοιχισμένος μες στην ψύχωσή του, απόμεινε αυτός «στον οποίο δεν θα συμβεί ποτέ τίποτα». Υπέροχο επιμύθιο του Τζαίημς: πράγματι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί είναι να περάσουμε πλάι από την ευτυχία μας δίχως να την αναγνωρίσουμε: να περιμένουμε ένα θαυμαστό συμβάν που, κάποια μέρα, θα δικαιώσει ολόκληρη την ύπαρξή μας, δίχως να αντιλαμβανόμαστε πως το θαύμα υπάρχει μέσα στο συμβάν που βιώνουμε. Οι χαμένες ευκαιρίες: μια λέξη που δεν προφέρθηκε, ένα χέρι που δεν απλώθηκε, μια χειρονομία που πήγε να γίνει αλλά τελικά δεν ολοκληρώθηκε.

Να πιστεύουμε πως η ζωή μας, που για την ώρα δεν είναι παρά μια συγκεχυμένη κατάσταση, σύντομα θα αποκτήσει μια φοβερή ένταση: εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αναβολή των ηδονών, που μοιάζει αλλόκοτα με τη θρησκευτική άσκηση. Λες και ύστερα από μια προϊστορία εντελώς πεζή, θα πρέπει να ακολουθήσει μια μεταμόρφωση, ένα οριστικό σβήσιμο της ανθρώπινης μιζέριας.

 Ο Μπρασσάι αφηγείται πως στα 22 του χρόνια ο Μαρσέλ Προυστ παθιάστηκε με έναν έφηβο, γιο κάποιου ανώτερου κρατικού λειτουργού της Γενεύης.

Πίσω από τη φωτογραφία που ο νεαρός έδωσε στον Προυστ ήταν γραμμένη η ακόλουθη αφιέρωση, παρμένη από ένα σονέτο του προραφαηλίτη Άγγλου ζωγράφου Ντάντε Γκάμπριελ Ροσσέτι: “Look at my face; my name is Might Have Been, I am also called No More, Τoo late , Farewell” («Κοίτα το πρόσωπό μου, το όνομά μου είναι Αυτό που θα Μπορούσε να Συμβεί. Με αποκαλούν επίσης Ποτέ πια, Πολύ αργά, Αντίο»). Η κάθε ζωή είναι μοναδική, γι ‘ αυτό και απορρίπτει, αποκλείει κάποιες άλλες. Η μάλλον βασίζεται σε ένα έγκλημα: τον φόνο των δυνητικοτήτων που σκότωσε μη αφήνοντάς τες να αναπτυχθούν. Κι όσο κι αν ξέρουμε πως την κάθε στιγμή μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα νέο ξεκίνημα, πως το παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι την τελευταία μας ώρα, το κάθε συμβάν είναι μοιραίο: αυτό που συμβαίνει διαγράφει κάποια άλλα ενδεχόμενα. Και για εκείνους που δεν έχουν την εύνοια μιας δεύτερης ευκαιρίας, για εκείνους που η ιστορία «δεν τους δίνει ένα δεύτερο ραντεβού», αρχίζει τότε η περίοδος της ένδειας από δυνατότητες. Τα χέρια παύουν να απλώνονται προς αυτούς, ο δρόμος μπροστά τους δεν διακλαδίζεται πια, παραμένει απελπιστικά ίσιος και μονότονος.

SHARE

Περισσότερα

MORE FASHION

TOP LINE

To Ζειμπέκικο μιας Πριγκίπισσας [VIDEO]
Στο Ισραήλ το 30% των θανάτων αφορά σε πλήρως εμβολιασθέντες. Μάχη για τη ζωή του δίνει γνωστός δήμαρχος βορείων προαστίων
Μονομαχία Κύρτσου-Μπακογιάννη για το θάνατο της Φώφης
Φώφη Γεννηματά> Οι δύσκολες τελευταίες δύο εβδομάδες και ο αποχαιρετισμός
Πάνω από 1.750.000 ανεμβολίαστοι Ισραηλινοί βρίσκονται στο επίκεντρο της επικοινωνίας. Γιατί ο Joshua Kimmich της Bayern Μονάχου ανάβει φωτιές
Ο συγκλονιστικός λαός του Ισραήλ δείχνει το δρόμο. Aισιοδοξία αλλά και επιφυλάξεις για το εμβόλιο της Pfizer
Deutsche Welle> Να τινάξει την κυβέρνηση Ερντογάν στον αέρα απείλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Πέθανε η Φώφη. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, τόσο ξαφνικά…
Η Καθημερινή παρουσιάζει 6 θεωρίες για το Τέλος του Κόσμου και το Κουρδιστό Πορτοκάλι τη 7η!
Διακρίσεις για τον ΟΠΑΠ στα Event Awards 2021
Εικόνες από τη συνάντηση Βαρθολομαίου με Biden και Blinken
Eπάγγελμα>Το Κορίτσι του Μπαμπά