kourdistoportocali.comNews DeskΖούμε ένα δράμα με τους BTS

K-pop και τα μυαλά στα κάγκελα

Ζούμε ένα δράμα με τους BTS

Συγκλονίζει τη παγκόσμια κοινότητα η κόντρα Γερμανού-Καινούργιου

Βλέποντας τα τελευταία 24ωρα τις ειδήσεις στα τηλεοπτικά sites, επιβεβαιώνεται περίτρανα για ακόμα μια φορά πως λίγες εκπομπές έχουν αξιόλογα θέματα προς αναπαραγωγή. Ενδιαφέροντα θέματα που ο τηλεθεατής θα μάθει από αυτά, που είναι άξια προσοχής. Απεναντίας, φτάνουμε στο σημείο να γίνεται θέμα ο ίδιος ο παρουσιαστής (βλέπε Μενεγάκη) και όχι η θεματολογία της εκπομπής του.

Από τον Μαρίνο Βυθούλκα

Τα τελευταια χρόνια μάλιστα, είναι της (τηλεοπτικής) μόδας η μια εκπομπή να σχολιάζει την άλλη, η μια παρουσιάστρια να τα χώνει on camera στην άλλη και να υπάρχει αυτό το τηλεκράξιμο διαρκείας, που ουσιαστικά γεμίζει ορισμένες σκαλέτες που είναι φτωχές και ελλιπείς σε θέματα.

Στην δουλειά μας, που είναι ο χώρος των MEDIA, η πιο φρόνιμη και σωστή κίνηση, είναι να κοιτάει ο καθένας την δουλειά του και όχι την δουλειά του άλλου. Η κίνηση ΜΑΤ, είναι να επιδιώκεις να κάνεις καλύτερη την δική σου εκπομπή, το δικό σου προϊόν και να μην σχολιάζεις τις υπόλοιπες, όσο καλές ή κακές κι αν είναι. Έτσι γίνεσαι ισχυρός και δεν βλέπεις αντιπάλους. Το να βγαίνει κάποιος δημόσια και να κουνάει το δάχτυλο σε συνάδελφο για κάτι που έχει πει, δεν είναι απαραίτητο. Ακόμα κι αν αυτό το κάτι είναι ατυχές, λάνθασμένο, άστοχο, άκομψο, όπως θέλεις πεστο.

Ειδικά στο medium που λέγεται τηλεόραση, που δεν υπάρχουν ούτε μάσκες, ούτε ψεύτικοι λογαριασμοί, αλλά αληθινοί άνθρωποι με όνομα και επίθετο. Στην τελική, ο παρουσιαστής που εκτίθεται και λέει ελεύθερα την γνώμη του, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, παίρνει επάνω του όλη την ευθύνη των λεγομένων του και κρίνεται από τους τηλεθεατές, αλλά και από τα αφεντικά του.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε την εμφάνιση και όχι το έργο των δύο εκ των επτά αντρών που ανήκουν στο K-pop group BTS, οι οποίοι μπήκαν σε μια λίστα με τους 15 πιο όμορφους άντρες του κόσμου για το 2018.

Η Κατερίνα δεν τους ήξερε τους BTS. Και, κακά τα ψέματα, δεν είναι η μόνη που δεν τους ήξερε. Ελάχιστοι γνώριζαν για το εξώφυλλο τους στο περιοδικό TIME, ελάχιστοι για την τεράστια απήχηση που έχουν. Ξαφνικά όλοι έγιναν ειδήμονες της K-pop μουσικής.

Είναι αστείο, διότι αν ρωτούσες τους ίδιους ανθρώπους μια εβδομάδα πριν ποιοί είναι οι BTS, θα σε κοιτούσαν με βλέμμα απορίας, χωρίς καν να έχουν να σου δώσουν μια απάντηση. Το αν έκανε λάθος ή όχι η Κατερίνα που το χειρίστηκε με τον τρόπο που το χειρίστηκε, αυτό είναι δικό της θέμα και όχι δικό μου. Έγινε, όμως θέμα, για την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Η Ναταλία είναι έξυπνη, ευφυής, με ωραίο λόγο και σωστά ελληνικά. Την συμπαθώ και έχουμε κάνει και μια εξίσου ωραία κουβέντα μαζί στο παρελθόν για το περιοδικό People. Ως τηλεθεατής, είδα την Ναταλία το προηγούμενο Σάββατο να σχολιάζει το απόσπασμα της εκπομπής “Ευτυχείτε”, αλλά και τα όσα είπε η παρουσιάστρια και ο dj της εκπομπής για τα δυο μέλη του group BTS. Με τα ωραία της ελληνικά, η Ναταλία είπε αυτά που ήθελε να πει. Κατ εμέ, δεν ήταν απαραίτητο να ασχοληθεί. Αδικήθηκε από μόνη της η Ναταλία, διότι έχει χιούμορ και βγήκε λίγο δασκάλα, λίγο κάπως.

Δεν ξέρω αν ο Κιμ θα πατήσει το κουμπί και θα φταίει ο Πίτσι, εσυ πάντως Ναταλία, πάτησες το δικό σου κουμπί και έγινε της τηλεοπτικής Κορέας. Το θέμα είναι αν άξιζε ή όχι.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK