kourdistoportocali.comNews DeskΞυπνάει ο κοιμισμένος γίγαντας ΠΑΣΟΚ (14%), ο Καραμανλής τρώει τον Μητσοτάκη!

Δημοσκοπική βόμβα ProRata

Ξυπνάει ο κοιμισμένος γίγαντας ΠΑΣΟΚ (14%), ο Καραμανλής τρώει τον Μητσοτάκη!

Εντυπωσιακή άνοδος ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δημοσκοπική βόμβα με τον ερχομό του Οκτώβρη.

Η Εφημερίδα των Συντακτών παρουσιάζει έρευνα της ProRata σύμφωνα με την οποία η η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 14%, ενώ εντυπωσιακή άνοδο δείχνουν η Λαική Ενότητα 5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4% και ο θρυλικός ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%.

Μιλάμε για ξύπνημα του άχαστου ΠΑΣΟΚ του ορθόδοξου, το οποίο δεν μπορεί να βλέπει να το αντιπροσωπεύουν πολιτικοί τυχοδιώκτες όπως ο Κουρουμπλής και ο Σπίρτζης και επιστρέφει ακάθεκτο στην εξουσία.

Την ίδια στιγμή η έρευνα καταγράφει κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής επιρροής και σε σχέση με την τελευταία έρευνα της εταιρείας, τον Ιούνιο του 2017.

Η εξέλιξη αυτή-σύμφωνα με τον Τάσο Τσακίρογλου που παρουσιάζει τα στοιχεία της δημοσκόπησης- οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες: Αφ’ ενός στο γεγονός ότι η Ν.Δ. έχει εξαντλήσει τα όρια της συσπείρωσής της (85%) σε μη προεκλογική περίοδο, ενώ είναι πιθανό ότι μέρος των μη παραδοσιακών ψηφοφόρων της, που την επέλεγαν ως μια κατ’ αρχήν διέξοδο, στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις διεργασίες του πόλου της λεγόμενης Κεντροαριστεράς. Αφ’ ετέρου στη σχετική βελτίωση της -πολύ χαμηλής ακόμα- συσπείρωσης των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (47% έναντι 44% τον Ιούνιο), οι οποίοι αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι (36%) των πολυάριθμων αναποφάσιστων (20%).

Σύμφωνα με την έρευνα, που καταγράφει το «ποσοστό δυνητικής επιρροής» των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34%  των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%.

Αντίστοιχα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 14%, το ΚΚΕ 11%, το Ποτάμι 10%, η Ένωση Κεντρώων 8,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5% και οι ΑΝΕΛ 3%.
Η ίδια έρευνα καταγράφει πως η Λαϊκή Ενότητα έχει ποσοστό δυνητικής επιρροής 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3%.
Στην δημοσκόπηση αυτή, οι πολίτες απάντησαν ακόμα ότι παρακολουθούν τις δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό 70% «πάντα» ή «μερικές φορές», όμως μόλις το 12% δήλωσε ότι επηρεάζεται από αυτές.
Αυτό που διαφεύγει του σχολίου των ενόπλων συντρόφων της εφημερίδας είναι οι διαρροές ψηφοφόρων του Σύριζα προς τα αριστερά του και συγκεκριμένα προς ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι εκτιμά πως αν αρχηγός του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν το Κορίτσι του 007, Δέσποινα Κουτσούμπα (photo κάτω), ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έπαιρνε χαλαρά 5-7%.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας τώρα γνωστός εκδότης τηλεφώνησε ξημερώματα της Δευτέρας 2 Οκτώβρη στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και του μετέφερε να καλά νέα.
Ο Καραμανλής  είχε ήδη ξυπνήσει στη Ραφήνα και έτρωγε κέικ και μπακλαβά για πρωινό ενώ διάβαζε στο iPad πως η καυτή Σβετλάνα και άλλες δύο Ρωσίδες πράκτορες του έσωσαν την τελευταία στιγμή τη ζωή καθώς σύμφωνα με το σχέδιο Πυθία ο μπάσταρδος Πασόκος Μιχάλης Καρχιμάκης ήταν έτοιμος να δολοφονήσει τον αεικίνητο πρώην πρωθυπουργό με ένα κοκτέηλ ζωνιανής φούντας, τσικουδιάς και κουραρίου.
-Πρόεδρε, ο Σύριζα κλείνει την ψαλίδα. Ο Κυριάκος δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός…
.Κοίτα Γιάννη, πρέπει να βάλουμε κι εμείς πλάτη ώστε να συμβεί αυτό. Πρέπει κάποιος δικός μας να βγει μπροστά…Το είπα στον ξάδελφό μου τον Κώστα και μου απάντησε ότι είναι νωρίς ακόμη και πως πρέπει να περιμένουμε ως την Ανοιξη του 2018. Εγώ όμως νομίζω ότι θα έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο του 2018 και οι καραμανλικοί θα έπρεπε ήδη να έχουμε το δικό μας φορέα. Πάντως κι εγώ πιστεύω πως ο Κυριάκος δεν θα γίνει πρωθυπουργός…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK