kourdistoportocali.comNews DeskΞύπνα, πριν σε πετάξουν ζωντανό στα βράχια!

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ξύπνα, πριν σε πετάξουν ζωντανό στα βράχια!

Εάν είμαστε ανέτοιμοι και ανώριμοι να γίνουμε γονείς γύρευε με πόση ευκολία και ωχαδελφισμό αδιαφορούμε για τα υπόλοιπα

Xα, χα, χα…Η καλύτερα χο, χο, χο!..Ο αστραπόγιαννος Κυριάκος λοιπόν κατάφερε να περιγράψει εκτός έδρας το φαινόμενο των ολιγαρχών στην Κολομβία των Βαλκανίων. Στην συνέχεια στο σχετικό δελτίο τύπου κατάπιε την συγκεκριμένη αναφορά στους Ελληνες ολιγάρχες που εξαγοράζουν μηντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικές ομάδες για να κωλομπαρεύονται με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Η διαπλοκή θέλει τουλάχιστο δύο.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Από τη μία οι διαπλεκόμενες (προσοχή όχι εκδιδόμενες) ηγεσίες της χώρας και από την άλλη οι ολιγάρχες. Πρωταγωνιστούν ακόμη οι μίζες και οι επιθυμίες των ολιγαρχών οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν. Και στο τέλος της χρονιάς έρχεται η κυβέρνηση να μοιράσει επιδόματα στους δουλοπάροικους καταχειροκροτούμενη από τον Αμερικανό, τον Γερμανό, τον Γάλλο (κλπ) Πρέσβη για τη σοβαρότητά της.

Πως το ανεχόμαστε όλο αυτό ρε σεις; Πως ανεχόμαστε σαν κοινωνία αυτή τη κατάντια;

Πως το επιτρέπουμε να συμβαίνει; Γιατί συμμετέχουμε, μέσα από την απάθειά μας, σε τέτοιου είδους ξεφτιλίκια;

Σοκαριστήκαμε λέει για μια ακόμη φορά επειδή τα κτήνη της Ρόδου- που στο μεταξύ προσέλαβαν μεγαλοδικηγόρους της Αθήνας -βίασαν και πέταξαν ζωντανή στα βράχια την νεαρή φοιτήτρια.

Επειδή κτήνη-και μάλιστα εκατοντάδες χιλιάδες πλέον εισαγόμενα-θα υπάρχουν πάντα αναρωτιέραι κανείς τι κάναμε σαν οικογένεια και κοινωνία να προστατέψουμε την Ελένη.

Η μήπως δεν είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε με τα παιδικά χρόνια και την εφηβεία αυτού του κοριτσιού; Εχουμε αντιληφθεί εκεί έξω πόσο καταλυτική σημασία για τη ζωή και τη ζωή του ανθρώπου που γεννιέται έχει η απόφασή μας να κάνουμε παιδιά;

Να φέρουμε παιδιά σ΄αυτόν τον σύνθετο και πιο βίαιο από ποτέ κόσμο;

Πόσο έτοιμοι είμαστε να εκπαιδεύσουμε αυτά τα παιδιά; Διαθέτουμε σαν γονείς το πνευματικό, ψυχικό, φυσικό και οικονομικό υπόβαθρο να μειώσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τις πιθανότητες να χάσουμε το παιδί μας πριν καν ακόμη το ίδιο βγει στη ζωή;

Κι αν με επιπολαιότητα και έλλειψη γνώσης του πραγματικού κόσμου, άσκεφτα και με ευκολία, αποκτούμε παιδιά πόσο αφασίες είμαστε όταν εκλέγουμε τους πολιτικούς μας εκπροσώπους;

Πόσο αφασίες μπορεί να είμαστε σαν κοινωνία όταν δεν μας προσβάλλει η διαφθορά, η διαπλοκή, οι δημαγωγοί πολιτικοί μας, οι αχαμνοξύστες δημόσιοι υπάλληλοι, οι διεφθαρμένοι υπουργοί, τα διεφθαρμένα στελέχη της δικαιοσύνης και πάει λέγοντας.

Πόσο αφασίες είμαστε όταν δεν νοιαζόμαστε ακόμη και για τα θαλασσοδάνεια όταν αυτά προέρχονται και από τις δικές μας συντάξεις, καταθέσεις κλπ και εφ΄όσον στο τέλος της μέρας θα τα πληρώσουμε εμείς μέσα από μνημόνια;

Πόσο αφασίες είμαστε σαν κοινωνία όταν δεν μας προσβάλλει για παράδειγμα το τηλεοπτικό προιόν που σερβίρουν οι δημόσιες συχνότητες που επινοικιάζουν οι καναλάρχες.

Εάν είμαστε ανέτοιμοι και ανώριμοι να γίνουμε γονείς γύρευε με πόση ευκολία και ωχαδελφισμό αδιαφορούμε για τα υπόλοιπα.

Είναι λογικό λοιπόν να εκλέγουμε δημαγωγούς ηγέτες που υπόσχονται θαύματα και ουρί του παραδείσου και στο τέλος του χρόνου μοιράζουν επιδόματα. Αντίδωρο ζωής με την βοήθεια της συμμέτοχης στο έγκλημα Εκκλησίας.

Οσα συμβαίνουν καθημερινά-όπως το πέταγμα στα βράχια της ζωντανής  Ελένης-είναι ο τελευταίος κόκκινος συναγερμός πριν τον ολοκληρωτικό αφανισμό της βλαμμένης φυλής των νεοΕλλήνων.

Οποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει-ας περιμένει την στιγμή που θα έλθει η σειρά του να τον πετάξουν στα βράχια…

Στο μεταξύ…


Aγαπητέ Αλέξη,

Δεν είναι η πρώτη φορά που υποδύεσαι τον Εισαγγελέα από το βήμα της Βουλής. Θα λέγαμε ότι είναι η πολλοστή φορά και αναφερόμαστε στην υπόθεση του μερακλή Ριχάρδου και της παρέας του οι οποίοι στο μεταξύ πρόκαμαν και προσέλαβαν σαν συνηγόρους βαριά ονόματα του ποινικού δικαίου όπως ο Κούγιας και ο Δημητρακόπουλος. Δεν είναι η πρώτη φορά λοιπόν, αγαπητέ πρωθυπουργέ, που από το βήμα της βουλής παριστάνεις τον Εισαγγελέα. Και αναρωτιέται κανείς γιατί το κάνεις και τι κερδίζεις απ΄όλη αυτή την ιστορία.

Κερδίζεις πρόσκαιρες εντυπώσεις του χαχόλου λαού αλλά εσύ, νέος άνθρωπος, σε βάθος χρόνου εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.

Η δουλειά σου είναι να κάνεις μια Δικαιοσύνη που να λειτουργεί στην απόλυτοτητά της και στην ολότητά της. Μια Δικαιοσύνη στην οποία δεν θα παρεμβαίνουν ούτε ο δικός σου Ρασπούτιν, ούτε ο Ρασπούτιν του Μητσοτάκη, του Σαμαρά και πάει λέγοντας. Είναι φίλε μου ένοχος ο Σημίτης; Εάν υπάρχουν στοιχεία να καθήσει στο σκαμνί. Είναι ένοχος ο Γεωργιάδης; Εάν υπάρχουν στοιχεία να καθήσει στο σκαμνί. Η απονομή της δικαιοσύνης δεν είναι θέμα του πρωθυπουργού ούτε του εκάστοτε πεπετζή υπουργού Δικαιοσύνης. Ούτε φυσικά των δημοσιογράφων που για μια ακόμη φορά έγιναν πιο ρόμπες από τη ρόμπα του Ριχάρδου.

Αγαπητέ Αλέξη, η δουλειά του πρωθυπουργού δεν είναι να υποδύεται τον τηλε-εισαγγελέα. Είναι κρίμα, νέος άνθρωπος, ενώ σου δόθηκε από τους οξυδερκείς Ελληνες η δυνατότητα να γίνεις πρωθυπουργός να ξεπέφτεις σε Εισαγγελάτος. Αν θέλεις να γίνεις Εισαγγελάτος χώρισε την Περιστέρα και παντρέψου την Τατιάνα.

Εάν επίσης θέλεις να γίνεις Μαλέλης ζήτα από τον Κοντομηνά ή τον Αλαφούζο να σε προσλάβει και κάνε τον Μαλέλη και όταν ξεχαρμανιάσεις και νικήσεις και το τέρας της κατάθλιψης, ασχολήσου με την πολιτική-καθότι χωρίς ψυχικό ντιχτιρντί δεν γίνεται κανείς πολιτικός-ούτε δημοσιογράφος για να είμαστε δίκαιοι. Θέλεις λοιπόν να γίνεις Εισαγγελάτος και να μοιράζεσαι το ίδιο σπίτι με την Τατιάνα; Παντρέψου την να σου μάθει και τα κόλπα της δουλειάς.

Αγαπητέ Αλέξη,

Είναι καιρός να σοβαρευτείς. Είναι καιρός να σκεφθείς εάν θέλεις να αφήσεις το σημάδι σου στην πολιτική ζωή του τόπου σαν ένας πρωθυπουργός που βοήθησε τους Ελληνες να ζήσουν καλύτερες μέρες. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να πάρει μπρος η Οικονομία φίλε μου. Να γίνουν πραγματικές επενδύσεις σε έναν τόπο που θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει επενδυτικός παράδεισος. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα εσύ να βγάλεις από το δέρμα σου την ιδεοληψία του δήθεν αριστερού και το κοινωνικό μίσος που σε διακατέχει για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, για παράδειγμα. Καθότι είναι κοινωνικό μίσος οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές με τους οποίους φορολογείς όσους δεν έχουν την τύχη να είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή δεν το θέλησαν ρε αδελφέ.

Εσύ τους μισείς αυτούς τους ανθρώπους. Δεν τους κυβερνάς απλά, τους μισείς. Οπως κάτι υπουργοί σου που διαθέτουν διαμερίσματα στο Μανχάταν και υποδύονται τους κατσιαπλιάδες της πλατείας Συντάγματος. Πολύ υποκρισία έχει συσσωρευθεί σ΄αυτή την κυβέρνηση φίλε μου.

Πάμε παρακάτω: Προφανώς και δεν θέλεις τις επενδύσεις. Κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλεις να είναι ευτυχισμένος ο λαός σου αλλά τον θέλεις φτωχό και δυστυχή-Μήτσο Φούντα από τη Δραπετσώνα-για να του μοιράζεις επιδόματα. Οπως κάνουν τα κοράκια της Εκκλησίας με τα συσσίτια. Εκεί στηρίζει την ισχύ της η Εκκλησία: Στη άγνοια και στα συσσίτια. Μιλάμε για το όπιο του λαού όπως έλεγες στα νιάτα σου-πριν σε διπλαρώσει ο Ιερώνυμος που τον διπλάρωσε ο Sakis.

Λοιπόν φίλε μου μισείς τις επενδύσεις γιατί φοβάσαι πως οι ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι Ελληνες δεν θα σε ψηφίσουν. Τους θέλεις εξαθλιωμένους για να τους μοιράζεις, παρέα με τον Σπίρτζη, επιδόματα και φαντασιώσεις. Δεν τις θέλεις τις επενδύσεις γιατί εάν τις ήθελες θα είχες ανέβει πάνω σε μια καλοχτενισμένη μπουλντόζα και θα έβαζες μπρος το έργο στο Ελληνικό…Δεν το κάνεις όμως για μυστήριους μεταφυσικούς λόγους-λέμε τώρα.

Και μια και μιλάμε για το Ελληνικό θα μπορούσες να φέρεις εδώ και τη Formula 1 που ήταν κάποτε όνειρο του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Αυτός ο τόπος, αγαπητέ Αλέξη, έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά τιτανοτεράστια είναι και η δική σου ιδεοληψία. Εκτός εάν κάποιοι σε έχουν βρει του χεριού τους και σε τραβολογάνε εδώ κι εκεί για τα συμφέροντά τους.

Το δικό σου συμφέρον είναι ένα με το συμφέρον του λαού σου. Κι αυτό περνάει μέσα από τις επενδύσεις.

Εσύ είσαι ικανός να βγεις από το βήμα της Βουλής και να εκστομίσεις το όνομα ενός ξένου επενδυτή ενοχοποιώντας, τον α λά Ριχάρδο, επειδή στο ψιθύρισε κάποιος πεπετζής στο Μέγαρο Μαξίμου ή κάνας ακόμη πιο πεπετζής υπουργός σου-πολλά μπουμπούκια μάζεψες.

Κάθε τετραγωνικό μέτρο της ελληνικής γης, του αέρα που αναπνέουμε και της θάλασσας είναι χρυσός-πιο πολύτιμος από του Ριχάρδου.

Οπως χρυσός είναι και τα φωτεινά μυαλά των νέων ανθρώπων που έδιωξες από την Ελλάδα για να κρατήσεις εδώ την Νοτοπούλου, την Αχτσιόγλου, τον Κατρούγκαλο και το σοφό γεροντοφρικιό, τον Δραγασάκη.

Είναι κρίμα να γίνεσαι μπαλάκι ανάμεσα στον Αμερικανό, τον Ρώσο, τον Γερμανό, τον Γάλλο κλπ., πρέσβη οι οποίοι θέλουν απλά να κάνουν μπίζνες χωρίς να δίνουν δεκάρα εάν θα μεταρρυθμιστεί το διεφθαρμένο δημόσιο, εάν θα αξιολογηθούν οι κηφήνες του δημοσίου και πάει λέγοντας.

Είχες μια ευκαιρία να κάνεις την Ελλάδα επενδυτικό παράδεισο με ίσες ευκαιρίες για όλους τους επενδυτές και ολιγάρχες, εγχώριους και εισαγόμενους.

Οφειλες να βάλεις τους κανόνες και να τους αφήσεις να κάνουν τις μπίζνες τους. Χωρίς να κωλοτρίβεσαι κατά καιρούς με τον έναν ή τον άλλον. Μπορείς να τους βλέπεις όλους στο Μαξίμου και δημοσίως χωρίς να κρύβεσαι και να σε έχουν του χεριού τους. Και χωρίς να εκστομίζεις τα ονόματα του ενός και του άλλου από το βήμα της βουλής κάνοντας τον Εισαγγελάτο-κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί και ανθιυγεινό.

Βάλε τους κανόνες και άσε τους επιχειρηματίες να ξεχαρμανιάσουν. Μείωσε τους φορολογικούς και τους ασφαλιστικούς συντελεστές, αξιολόγησε τους κηφήνες του δημοσίου, βοήθησε τη δικαιοσύνη να αποκτήσει το κύρος της μέσα από την ανεξαρτησία της.

Πάψε να είσαι Εισαγγελάτος και να ξοδεύεις με τόση αφέλεια το πολιτικό σου κεφάλαιο…

Απορώ πως κοιμάσαι τις νύχτες όταν βλέπεις πως κοτζάμ Καραμανλής και κοτζάμ Παπανδρέου (από τις πιο παραδοσιακές πολιτικές οικογένειες στην Ελλάδα) είναι σχεδόν στα αζήτητα και αφήνουν αδιάφορη την ιστορία. Εσένα αύριο γιατί πιστεύεις ότι θα σε δοξάζει και θα σε θυμάται ο λαός;

Επειδή υποδυόσουνα τον Εισαγγελάτο από το βήμα της Βουλής ενώ ο λαός σου ζούσε στη φτώχια με μοναδική μεριμνά σου τους αχαμνοξύστες του δημοσίου;

Σοβαρέψου φίλε μου ή παντρέψου την Τατιάνα Στεφανίδου.

Μια χαρά θα τα πάτε…

Bασίλης Μπόνιος

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK