kourdistoportocali.comNews DeskXιλιάδες προσλήψεις από τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ για να υποδεχτούν 1,5 Εκατ. νέους πελάτες!

Νέα παλιά κόλπα

Xιλιάδες προσλήψεις από τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ για να υποδεχτούν 1,5 Εκατ. νέους πελάτες!

Ερχονται και αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Aθρόες προσλήψεις ετοιμάζουν οι ιδιωτικές εταιρίες ανταγωνιστές της ΔΕΗ καθώς 1,5 εκατ. καταναλωτές που χρωστάνε στο δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού νιώθουν πλέον την καυτή ανάσα των headhunters της νέας διοίκησης. Οι καταναλωτές εκπαιδευμένοι στην μεγάλη σχολή του γένους-Σύριζα Δε Πληρώνω, πλέον πρέπει να το βάλουν στα πόδια αναζητώντας νέους παρόχους. Ως μάνα εξ ουρανού λοιπόν ακούγονται στα ταμεία του ανταγωνισμού τόσο οι αυξήσεις των λογαριασμών της ΔΕΗ όσο και το κυνηγητό των κακοπληρωτών.

Γράφει η Gillian Rothschild

Σχεδόν 1,5 εκ.πελάτες της ΔΕΗ βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας με το σαφάρι που ξεκινά να είναι – κατανάγκην – ανελέητο. Η κατάσταση της ΔΕΗ, όπως την περιγράφει ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσης, είναι δραματική και ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα είναι το κυνηγητό για την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών άνω του 1,5 δισ. ευρώ από συνολικά 1.477.000 πελάτες της.

Aπό αυτούς, 582.000 χαρακτηρίζονται ως στρατηγικοί κακοπληρωτές αφού έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών και συνολικού ύψους 545 εκ. ευρώ.

Επιπλέον στο στόχαστρο μπαίνουν 895.000 «τελικοί» πελάτες, δηλαδή καταναλωτές που άλλαξαν πάροχο, ή μετήλθαν διαφόρων κόλπων για την αποφυγή πληρωμής των λογαριασμών, οι οποίοι έχουν αφήσει φέσι της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Στην τελευταία κατηγορία ήδη η εταιρία, το τελευταίο δίμηνο, έχει στείλει 30.000 εντολές διακοπής ρεύματος.

Με δήλωση του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Στάσσης τονίζει: “Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: Η Διοίκηση της ΔΕΗΔΕΗ θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δοθεί ρητή εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για εντατικοποίηση των αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των € 545 εκατ. Αντίστοιχα οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ. Το δε τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας.

Η Διοίκηση της δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη (θα μοιράζει διαφήμιση!!!!) για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα. Υπογραμμίζεται ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου».

Από την 1 Σεπτεμβρίου ως ένα από τα άμεσα μέτρα κάλυψης του ταμειακού ελλείμματος, η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει σε αυξήσεις τιμολογίων. Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος φέρεται να συγκαλεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για τις 30 Αυγούστου με μοναδικό θέμα τις αυξήσεις στα τιμολόγια ώστε να αντλήσει έσοδα.

Ο Γιώργος Στάσσης τόνισε προ ημερών ότι επιδεινώνεται δραματικά η κατάσταση της εταιρείας όσο περνάει ο χρόνος και δεν λαμβάνονται μέτρα για την αναστροφή της εικόνας. Εκτίμησε ότι το ταμειακό έλλειμμα έχει ξεπεράσει ήδη τα 750 εκατ. ευρώ, υπαινισσόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι έχει αγγίξει τα 800 με 900 εκατ. ευρώ.

Ανεξάρτητα από τα άμεσα εισπρακτικά μέτρα που δρομολογεί η ΔΕH, σχεδιάζονται και άλλες παρεμβάσεις που αφορούν στη δομική λειτουργία της εταιρείας.

Μία από τις αλλαγές που θέλει να φέρει η νέα διοίκηση της επιχείρησης είναι στο καθεστώς των προσλήψεων προσωπικού, με πιο ευέλικτες διαδικασίες που να ελέγχονται για τη νομιμότητά τους εκ των υστέρων από τον ΑΣΕΠ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK