kourdistoportocali.comNews DeskΞανά με "σκονάκι οδηγιών" ο Joe Biden, ακόμα και για το πότε θα πρέπει να καθίσει

Νέες ανησυχίες

Ξανά με “σκονάκι οδηγιών” ο Joe Biden, ακόμα και για το πότε θα πρέπει να καθίσει

Τον περασμένο Ιούλιο, μια βοηθός του έδωσε ένα σημείωμα που ανέφερε, "Κύριε, υπάρχει κάτι στο πηγούνι σας" [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Λίγες ημέρες μετά το περίεργο περιστατικό με το ποδήλατο, ο Joe Biden, αποκάλυψε, κατά λάθος, ένα «σκονάκι» οδηγιών το οποίο του έλεγε πού να καθίσει και τι να κάνει κατά τη διάρκεια συνάντησης του με στελέχη της αιολικής βιομηχανίας στον Λευκό Οίκο, ακόμα ένα δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του 79χρονου Αμερικανού προέδρου.

Ο Biden έδειξε κατά λάθος στους φωτογράφους τη λίστα με τις οδηγίες που έγραφαν «Κάτσε στη θέση ΣΟΥ», «ΕΔΩ κάνεις σύντομα σχόλια» και «ΕΣΥ φεύγεις». Επίσης, υπήρχαν οδηγίες να μιλήσει σε συγκεκριμένους παρευρισκόμενους, να τους κάνει ερωτήσεις και να τους ευχαριστήσει πριν φύγει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Biden πιάνεται να χρησιμοποιεί ένα «σκονάκι» οδηγιών, με έτοιμες απαντήσεις για τα μέσα ενημέρωσης, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας για την Ουκρανία νωρίτερα φέτος.

Τα τελευταία περιστατικά έχουν πυροδοτήσει μεγάλες ανησυχίες για την ευημερία και τη διανοητική ικανότητα του Προέδρου καθώς πλησιάζει τα 80, παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος δεν απαντάει γενικά σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με στελέχη της αιολικής βιομηχανίας στο Roosevelt Room στον Λευκό Οίκο, ο Biden παρουσίασε άθελα του ένα «σκονάκι» οκτώ σημείων για το πώς να συμπεριφέρεται στους φωτογράφους. Αντί να αναφέρεται ονομαστικά στον «Πρόεδρο», αυτός που πληκτρολόγησε το σημείωμα είχε ξεκάθαρα την πρόθεση οι οδηγίες να αναφέρονται ξεκάθαρα σε εκείνον και αντ’ αυτού αναφερόταν στον Biden ως «ΕΣΥ», με έντονους χαρακτήρες και κεφαλαία για να μπορεί να τα ξεχωρίζει.

Οι λεπτομερείς οδηγίες είχαν τον τίτλο «Offshore Wind Drop-By Sequence of Events» και έλεγαν στον Biden -μεταξύ των άλλων- να «μπει στην αίθουσα Roosevelt και να πει ένα γεια στους συμμετέχοντες». Επίσης, το σημείωμα του έλεγε και για τη στιγμή που θα έπρεπε να καθίσει: «ΕΣΥ, κάθισε στη θέση ΣΟΥ». Στη συνέχεια, το «σκονάκι» καθοδηγούσε τον πρόεδρο στο πότε να μιλήσει μόλις μπουν οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα: «Δώστε σύντομα σχόλια (2 λεπτά)».

Μετά την αποχώρηση τους, ο Biden θα έπρεπε να μιλήσει σε μερικούς από τους παρόντες στη συνάντηση. «Κάντε στη Liz Shuler, Πρόεδρο του AFL-CIO, μια ερώτηση» και μετά «Ευχαριστήστε τους συμμετέχοντες» και «Αποχωρήστε».

Η συνάντηση κύλησε χωρίς περαιτέρω επεισόδια, αλλά στη συνέχεια οι παρατηρητικοί φωτογράφοι συνειδητοποίησαν γρήγορα τι τους είχε αποκαλύψει ο Πρόεδρος.

Ο Biden συνεχίζει να χρησιμοποιεί ανάλογες σημειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του και μερικές φορές αυτές του παραδίδονται σε δημόσιες στιγμές. Τον περασμένο Ιούλιο, μια βοηθός του έδωσε ένα σημείωμα που ανέφερε: «Κύριε, υπάρχει κάτι στο πηγούνι σας». Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μια κίτρινη κουκκίδα κάτω από το στόμα του, αλλά συνέχιζε να μιλάει. Στη συνέχεια του έδωσαν αυτό το σημείωμα, που τον ώθησε να σκουπίσει το πηγούνι του και να κοιτάξει το χέρι του.

Ο Biden κράτησε και πάλι το σημείωμα με τέτοιο τρόπο που να είναι ευδιάκριτο σε όλους τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους να το διαβάσουν.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Η Aman Resorts απαντά στο Κουρδιστό Πορτοκάλι για το Amanzoe του Κρανιδίου
O Jeffrey Sachs, o (σοφός) Eυάγγελος Βενιζέλος (νέος Πρωθυπουργός Οικουμενικής) και οι Κασιδιάρης-Χίος
The Wall Street Journal> Συγκλονιστικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να πετάξουν στα σκουπίδια τα εμβόλια COVID των Pfizer-Moderna
Dietmar Hopp> Ποιος είναι ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος που μηνύει την εταίρο της Pfizer, BionTech
Ανέμελοι νέοι με φόντο 400 δις χρέος προετοιμάζουν συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο στο Μαξίμου
Με tweet γεμάτο υπονοούμενα για τη μείωση του πληθυσμού της Γης απαντά ο Musk για τα δίδυμα, το Twitter έκανε Unblocked τον Alex Berenson ενώ έκρηξη κατέστρεψε τους Georgia Guidestones
O υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης είχε νοσηλευθεί στην Εντατική με COVID-10. Σήμερα βγήκε εκ νέου θετικός
Tι είναι αυτό που τρομάζει έναν θεσμικό πρωθυπουργό ώστε να δέχεται παθητικά και κάτω από πίεση την επίσπευση των εκλογών σαν ομολογία ήττας;
Οι New York Times εξηγούν> Πως η Wall Street “απέδρασε” από την κατάρρευση των Κρυπτονομισμάτων
H Iσραηλινή Ιατρική παρουσιάζει ένα ακόμη φάρμακο κατά του COVID-19. Τα όπλα πληθαίνουν και δεν μπορούν να μένουν αναξιοποίητα
Ο λόγος που μας συμφέρει, ως πολίτες, η απόφαση του Κυριάκου να εξαντλήσει τη 4ετία δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι
Αίτηση πτώχευσης από την Scandinavian Airlines (SAS)> Ακόμα ένας ιστορικός αερομεταφορέας στη μέγκενη της ύφεσης