kourdistoportocali.comNews DeskΞαφνικός ΘΑΝΑΤΟΣ;

Που πας ρε Καραμήτρο;

Ξαφνικός ΘΑΝΑΤΟΣ;

Ο Ελληνας ασθενής είναι χειρότερα από ποτέ και η καθαρή έξοδός σύντομο ανέκδοτο

Διάχυτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ξαφνικό θάνατο της κυβέρνησης Τσίπρα. Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τις αγορές και δεν είναι δυνατόν μετά την άθλια εφαρμογή ενός μνημονίου που διαφύλαξε ως κόρη οφθαλμού τα αίτια που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία να εμπιστευθεί κανείς αυτό το σαρδανάπαλο κράτος και την διάτρητη οικονομία του. Η Μέρκελ που είναι συνυπεύθυνη για την εξαπάτηση όλων αυτών των ετών είναι αναγκασμένη να δει την πραγματικότητα. Ο Ελληνας ασθενής είναι χειρότερα από ποτέ και η καθαρή έξοδός του αρχίζει να μοιάζει σύντομο ανέκδοτο.

Γράφει η Gillian Rothschild

Ψάχνεται λοιπόν η κυβέρνηση για το πώς θα «πλασάρει» την επόμενη ημέρα του μνημονίου, αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί, δεν θα προλάβει.

Καθαρή έξοδος έχει απομακρυνθεί, συμφωνία για το χρέος δεν φαίνεται στον ορίζοντα, και η προληπτική γραμμή μπορεί να αποδειχθεί ευλογία.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ ευρωπαίων αξιωματούχων και στελεχών του ΔΝΤ στο Παρίσι –χωρίς την παρουσία της Ελλάδας – για την τύχη του ελληνικού χρέους και την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα απέβη άκαρπη, την ίδια στιγμή πάντως που η ελληνική πλευρά δηλώνει αισιόδοξη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους εντός του Ιουνίου.

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα πάντοτε με την κυβέρνηση, μαζί με την εποπτεία από την Ε.Ε. και το ταμειακό απόθεμα θα κάνει αξιόπιστη την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Από πλευράς ΔΝΤ σημειώνεται ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται, στη σκιά της συνεχιζόμενης διελκυστίνδας μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για το θέμα.

Αν και ο εκπρόσωπος του Ταμείου παραδέχεται ότι πλέον ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να προλάβει το Ταμείο να συμμετέχει με χρηματοδότηση, αλλά όπως είπε οι συζητήσεις συνεχίζονται με τους ευρωπαίους και τις ελληνικές αρχές.

H στάση της Γερμανίας παραμένει αρκετά αυστηρή και δεν επέτρεψε ως τώρα τη σύγκλιση με το ΔΝΤ καθώς επιμένει στην επιμήκυνση του δανείου των 130 περίπου δισεκατομμυρίων από τον EFSF κατά 5 μόλις έτη ενώ το ΔΝΤ ζητούσε 15 και η ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον 10.

Στο τραπέζι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πρώτη φάση η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση, με την ελληνική πλευρά να αισιοδοξεί ότι αύριο το συμβούλιο των Διευθυντών του ESM θα δώσει το «πράσινο φως», αφού εξετάσει τη σχετική έκθεση των θεσμών.

Παράλληλα, αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, προκειμένου να ψηφιστεί μέχρι τις 14 Ιουνίου από το κοινοβούλιο.

Η ψήφιση αποτελεί προυπόθεση για να ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αποφάσεις για όλο το πλαίσιο που αφορά την Ελλάδα: χρέος και μεταμνημονιακή επιτήρηση.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

H Τριάδας της Ψυχοπαθητικότητας> Σκληρότητα απέναντι στα ζώα, Πυρομανία και νυκτερινή ενούρηση
ΣΟΚ! Ενώ η Τουρκία προελαύνει σε ξηρά και θάλασσα ΜΚΟ εμπλέκει τον Αναστασιάδη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Αυτοκράτορας των boutique hotels και με τη βούλα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Μυστήριο με τον θάνατο Ιταλού μάνατζερ στην Αντίπαρο. “Καταραμένο” το ελληνικό καλοκαίρι 2019;
Τέτοιες ημέρες εξομολογούνται οι μοναχικοί και οι ρέμπελοι…
Η Four Seasons καρατομεί τα στελέχη που η ίδια επέλεξε στον Αστέρα
Ο Ηρωας Ελευθέριος Χανδρινός που βύθισε 2 τουρκικά αντιτορπιλικά και κατέρριψε 3 μαχητικά
Aπόπειρα εξαγοράς του Mykonos Live TV;
O Geoffrey συνεχίζει το pampering ενώ ΗΠΑ και Τουρκία στήνουν κοινές μπίζνες
Μύκονος, βαν, πειρατές και κουμανταδόροι
Oι ISV και εκείνοι που ISVίζουν!..
Tα κόκκινα δάνεια, οι γερμανικές τράπεζες, ο Κόπερφιλντ και τα ελληνικά πετρέλαια