kourdistoportocali.comNews DeskWall Street Journal> Οι Αμερικανοί έχασαν μισό τρισεκατομμύριο δολάρια σε πλούτο

US Federal Reserve Bank

Wall Street Journal> Οι Αμερικανοί έχασαν μισό τρισεκατομμύριο δολάρια σε πλούτο

H πτώση των μετοχών αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση της αξίας των ακινήτων κατά 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια

Ο πλούτος των Αμερικανών κατέρρευσε στις αρχές του 2022 καθώς η χρηματιστηριακή αγορά κατρακύλησε, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η καθαρή αξία των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών μειώθηκε κατά 0,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στα 149,3 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη μεταβολή από τα ισχυρά κέρδη πλούτου που ξεκίνησαν στα μέσα του 2020 και τα οποία τροφοδοτήθηκαν από την εκτίναξη των τιμών των κατοικιών και των μετοχών.

Η πτώση του πρώτου τριμήνου αντανακλά την πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά νωρίτερα φέτος, η οποία μείωσε κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια την αξία των μετοχών που κατέχονται άμεσα και έμμεσα. Η συνολική αξία αυτών των συμμετοχών ήταν 46,3 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, καθιστώντας τα ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 σημείωσαν πτώση σχεδόν 5% έκαστος τους πρώτους τρεις μήνες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε σχεδόν 9%. Ήταν η χειρότερη τριμηνιαία επίδοση για τις αγορές από το πρώτο τρίμηνο του 2020, όταν η πανδημία Covid-19 χτύπησε την αμερικάνικη οικονομία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, ο πληθωρισμός στα ύψη, οι αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η συνεχιζόμενη ανησυχία για την πανδημία Covid-19 βαρύνουν την αγορά φέτος.

Ωστόσο, η πτώση των μετοχών αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση της αξίας των ακινήτων κατά 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια και το συνεχιζόμενο υψηλό ποσοστό προσωπικής αποταμίευσης, ανέφερε η Fed. Τα νοικοκυριά και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί κατείχαν 44,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

Ο λόγος της καθαρής αξίας των νοικοκυριών προς το διαθέσιμο εισόδημα παρέμεινε κοντά στο υψηλό ρεκόρ και συνεχίζει να είναι πολύ πάνω από το προ πανδημίας επίπεδό του το 2019.

Εν τω μεταξύ, το χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 8,3%, αντανακλώντας την ισχυρή ανάπτυξη τόσο στα στεγαστικά δάνεια όσο και στην καταναλωτική πίστη, ανέφερε η Fed.

Η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών των κατοικιών προκάλεσε αύξηση 8,6% στο στεγαστικό χρέος. Οι Αμερικανοί δανείστηκαν επίσης περισσότερα από τις πιστωτικές τους κάρτες και πήραν περισσότερα δάνεια αυτοκινήτων, οδηγώντας την καταναλωτική πίστη σε άλμα 8,7%.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Η Aman Resorts απαντά στο Κουρδιστό Πορτοκάλι για το Amanzoe του Κρανιδίου
O Jeffrey Sachs, o (σοφός) Eυάγγελος Βενιζέλος (νέος Πρωθυπουργός Οικουμενικής) και οι Κασιδιάρης-Χίος
The Wall Street Journal> Συγκλονιστικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να πετάξουν στα σκουπίδια τα εμβόλια COVID των Pfizer-Moderna
Dietmar Hopp> Ποιος είναι ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος που μηνύει την εταίρο της Pfizer, BionTech
Ανέμελοι νέοι με φόντο 400 δις χρέος προετοιμάζουν συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο στο Μαξίμου
Με tweet γεμάτο υπονοούμενα για τη μείωση του πληθυσμού της Γης απαντά ο Musk για τα δίδυμα, το Twitter έκανε Unblocked τον Alex Berenson ενώ έκρηξη κατέστρεψε τους Georgia Guidestones
O υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης είχε νοσηλευθεί στην Εντατική με COVID-10. Σήμερα βγήκε εκ νέου θετικός
Tι είναι αυτό που τρομάζει έναν θεσμικό πρωθυπουργό ώστε να δέχεται παθητικά και κάτω από πίεση την επίσπευση των εκλογών σαν ομολογία ήττας;
Οι New York Times εξηγούν> Πως η Wall Street “απέδρασε” από την κατάρρευση των Κρυπτονομισμάτων
H Iσραηλινή Ιατρική παρουσιάζει ένα ακόμη φάρμακο κατά του COVID-19. Τα όπλα πληθαίνουν και δεν μπορούν να μένουν αναξιοποίητα
Ο λόγος που μας συμφέρει, ως πολίτες, η απόφαση του Κυριάκου να εξαντλήσει τη 4ετία δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι
Αίτηση πτώχευσης από την Scandinavian Airlines (SAS)> Ακόμα ένας ιστορικός αερομεταφορέας στη μέγκενη της ύφεσης