kourdistoportocali.comNews DeskΤο Βρώμικο 2018 και το άστρο της Ζωής

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Το Βρώμικο 2018 και το άστρο της Ζωής

Ηδη οι στρατοί των αντιπάλων και το παρακράτος προετοιμάζονται για την τελική μάχη

Σε λίγα 24ωρα χαράζει η πιο βρώμικη χρονιά στην ιστορία της μεταπολίτευσης.

Το 2018 θα ξεπεράσει σε σκοτεινά και βρώμικα κόλπα ακόμη και το βρώμικο ΄89.

Ηδη οι στρατοί των αντιπάλων και το παρακράτος προετοιμάζονται για την τελική μάχη.

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Στο επίκεντρο της βρώμικης μάχης του 2018 θα βρεθούν οι πλειστηριασμοί των ακινήτων και από εδώ θα ανατείλλει όπως όλα δείχνουν η πολιτική star του 2ο18 που δεν θα είναι άλλη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δείτε για μια ακόμη φορά το VIDEO με την επίθεση της Zωής στον Τσίπρα που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Την βίαιη εκτίναξη της δημοφιλίας της Ζωής και των ποσοστών της Πλεύσης Ελευθερίας τρέμουν και οι 53 αμήχανοι και άμπαλοι τους οποίους ρεζίλεψε το πλουσιόπαιδο ο Τσακαλώτος και πλέον αναζητούν απεγνωσμένα τον νέο τους ηγέτη στο πρόσωπο του Νίκου Φίλη.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και οι Μαξιμιαλιανοί σύμβουλοί του θα δίνουν οδηγίες στα τρολ του Σύριζα να χτυπηθεί αλύπητα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η αμερικανοτραφής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα βλέπει το άστρο της να εκτινάσσεται μέσα πάνω από τα ερείπια των πλειστηριασμών.  Υπογραμμίζουμε από το βιογραφικό της Ζωής ότι είναι μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, ειδικευμένη στο Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το κόμμα της Ζωής μπορεί να σταθεί ένα λιμάνι για τους ψηφοφόρους του Σύριζα που με τίποτε δεν θα ήθελαν να ψηφίσουν ΝΔ αλλά και ούτε την άνευρη Φώφη Γεννηματά που είναι δακενίκι του Τσίπρα.

Ο Σύριζα στο μεταξύ με ανανοίνωσή του καλεί εκ νέου τον Μητσοτάκη να απολογηθεί για την offshore της συζύγου: H εταιρεία με την επωνυμία VELVET SUCCESS  S.A και έδρα τον Παναμά,  χρηματοδότησε την εταιρεία Zeus+Dione της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι με το ποσόν των 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα  η εν λόγω offshore  δεν παρουσιάζει καμιά άλλη δραστηριότητα, πέρα από τη χρηματοδότηση της εταιρείας της κυρίας Μητσοτάκη, την εποχή μάλιστα  που φέρεται να έχει ζημιές.

Πέρα από την μυστηριώδη offshore, στο ίδιο δημοσίευμα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι με την εταιρεία Zeus+Dione συνδέεται επιχειρηματικά και η κ. Γεωργία Ευσεβίου, η οποία καταζητείται με διεθνές ελβετικό ένταλμα, ενώ ελέγχεται και από τις ελληνικές αρχές για απάτες, διακίνηση μαύρου χρήματος και  υπεξαίρεση 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν αληθεύουν όλα τα παραπάνω, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις: ποιος είναι ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης της offshore VELVET SUCCESS; Είναι δυνατόν μια τόσο επιτυχημένη επιχειρηματίας, όπως η κ. Γκραμπόφσκι, να συνεταιρίζεται εν αγνοία της, με μια διεθνώς καταζητούμενη;

Ερωτήματα τα οποία προστίθενται στα προηγούμενα, τα οποία ο κ. Μητσοτάκης ακόμα να τα απαντήσει…

Διαβάστε το βαρύ βιογραφικό της Ζωής

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το Δεκέμβριο του 1976.  Είναι κόρη του πρώην προέδρου του ΣΥΝασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Είναι δικηγόρος, μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, ειδικευμένη στο Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στις ευρωεκλογές 2009 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του 2012 (Μάιος-Ιούνιος) εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας και επανεκλέχτηκε πρώτη σε σταυρούς μετά τον Α. Τσίπρα, στις εκλογές του 2015.

Διετέλεσε υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος της Επιτροπής Νομοθετικού Έργου και παρακολούθησης του Μνημονίου. Συμμετέχει ως μέλος στις  Κοινοβουλευτικές Επιτροπές  Θεσμών και Διαφάνειας – Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης – Ευρωπαϊκών Υποθέσεων – Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Επίσης, υπήρξε εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και έχει υπάρξει εισηγήτρια σε πολλά νομοσχέδια αλλά και προτάσεις για σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών.

Επαγγελματική πορεία – επιστημονική δραστηριότητα

Είναι δικηγόρος, μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, ειδικευμένη στο Eθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Από το 2003 ασκεί μάχιμη δικηγορία στον τομέα του Ποινικού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου με έμφαση στη δυναμική υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Έχει αναλάβει πολιτική αγωγή στις υποθέσεις: Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Κώστα Τσαλικίδη. Συνήγορος Μάριου Λώλου. Μήνυση Η. Δημητρακόπουλου κατά Κίσινγκερ. Αγωγή Αλέξη Τσίπρα κατά Bild.

Σπουδές – Φοιτητικά Χρόνια

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, από όπου και πήρε το πρώτο της πτυχίο. Ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και εξελέγη μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο του 1995. Ήταν επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής (ELSA). ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Πρόγραμμα παροχής δωρεάν Νομικής Βοήθειας του Δ.Σ.Α. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.

Ως μέλος της ELSA συμμετείχε στον Συνασπισμό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, παρακολουθώντας τις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη και το Διεθνές Διπλωματικό Συνέδριο στη Ρώμη, από όπου και έστειλε ως πρώτη ανταπόκριση την είδηση της ψήφισης του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Το 1998-1999, φοιτήτρια Erasmus στη Νομική Σχολή Παρισιού 10 Ναντέρ, έλαβε και το πτυχίο maitrise στο Δημόσιο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

To 1999-2000 έκανε το μεταπτυχιακό της στη Νομική Σχολή της Σορβόννης, με αντικείμενο το Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο και την Αντεγκληματική Πολιτική στην Ευρώπη.

Κατά την περίοδο 1998-2000 συμμετείχε στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Κρατουμένων στις γαλλικές φυλακές, παραδίδοντας μαθήματα αγγλικών σε κρατουμένους στις φυλακές της Fresnes. Επίσης, αρθρογραφούσε στο νομικό περιοδικό της Σορβόννης «Revue L’ Astree».

Κατά το πρώτο 7μηνο του 2001, έκανε πρακτική στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη.

Ήδη από το 1999 είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης ποινικού Δικαίου και των Νέων Ποινικολόγων, συμμετέχοντας με εισηγήσεις σε συνέδρια στις Συρακούσες, τον Νότο, το Τόκυο.

Το 2001-2002, έλαβε δεύτερο μεταπτυχιακό από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia, στη Νέα Υόρκη, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Ποινικό Δίκαιο, εθνικό και διεθνές. Εκτός από τον μεταπτυχιακό τίτλο, της απονεμήθηκε ειδική διάκριση στο διεθνές δίκαιο. Παράλληλα με τις σπουδές της, έκανε πρακτική στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε. και παρείχε δωρεάν νομική βοήθεια σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος, που κινδύνευε η στέγασή τους.

Την περίοδο 2007-2012 υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου (AIDP), της οποίας είναι μέλος, έχοντας διοργανώσει και συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πολλά διεθνή συνέδρια και ομάδες εργασίας.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεσήμανε την ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας ζωής και παράλληλα ανακοίνωσε τη συνεργασία της Πλεύσης με το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, «Ανυπότακτη Γαλλία». Αναφορικά με την κυβερνητική της πρόταση τόνισε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες» .

Ειδικά για τη δικαιοσύνη και την τάξη είπε «ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα». Επίσης πρότεινε τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ.

Για τα μέσα ενημέρωσης είπε «θα κλείσουν όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών, θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών.

Το Documento για τη Μαρέβα

Ένας μυστηριώδης χρηματοδότης και μια καταζητούμενη συνέταιρος φέρονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento να εμπλέκονται με την offshore της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εντοπίστηκε στα Paradise Papers.

Οι αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές σχέσεις της Μαρέβας Γκραμπόφσκι προκαλούν νέα ερωτηματικά, που όπως σημειώνει η εφημερίδα αφορούν και τον πρόεδρο της ΝΔ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια νέα offshore με την επωνυμία VELVET SUCCESS  S.A και έδρα τον Παναμά, εμφανίζεται να επενδύει στην εταιρεία ρούχων της Μαρέβας, Zeus+Dione, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 800.000 ευρώ, αγοράζοντας μετοχές της σε τιμές «που θα ζήλευε ακόμη και εταιρεία πετρελαιοειδών».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη offshore δεν παρουσιάζει καμιά δραστηριότητα, πέρα από τη χρηματοδότηση της εταιρείας της κυρίας Μητσοτάκη, την εποχή που έχει ζημιές και όχι κερδοφορία, ενώ το όνομα του ιδιοκτήτη της αποτελεί ένα μυστήριο, καθώς μέσω της ευελιξίας των υπεράκτιων εταιρειών διατηρείται η ανωνυμία του.

Αναρωτιέται λοιπόν η Documento: «Είναι η VELVET SUCCESS η εταιρεία ενός “ντροπαλού” επιχειρηματία ή πίσω κρύβεται κάποιος από αυτούς που με δημόσιες δηλώσεις του ευνοεί επιχειρηματικά  ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Θέλησε να επενδύσει έστω και με ρίσκο σε μια ζημιογόνο εταιρεία ή στο όνομα και το πολιτικό κεφάλαιο της οικογένειας με ανταλλάγματα;».

Λίγους μήνες πριν την εμφάνιση της VELVET SUCCESS  S.A, χρήματα στην εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη επενδύει, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  μια γυναίκα η οποία καταζητείται με διεθνές ελβετικό ένταλμα και ελέγχεται από τις ελληνικές αρχές για απάτες, διακίνηση μαύρου χρήματος και  υπεξαίρεση 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο λόγος για την Γεωργία Ευσεβίου,  σύζυγο του προέδρου του μπασκετικού Άρη, Νίκου Λάσκαρη. Οι δυο τους κατηγορούνται από τον Λετονό Μικαήλ Σούμποτινς, ότι του απέσπασαν 917 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ, εμφανιζόμενοι ως θεματοφύλακες Ελβετικής Εταιρείας και μελλοντικοί τραπεζίτες. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Λετονού εμπόρου χρυσού, μάλιστα, εκείνος εν αγνοία του πλήρωσε και τον υπερπολυτελή γάμο τους. Τέλος η εφημερίδα αναφέρεται στις προσπάθειες της κ. Ευσεβίου να εξαγοράσει γνωστό οίκο μόδας, συμφωνία που σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ρεπορτάζ, κόλλησε στο γεγονός ότι δεν ήταν ξεκάθαρο από που προέρχονταν και πώς θα εμφανίζονταν τα χρήματα της αγοραπωλησίας

Αναρωτιέται λοιπόν εκ νέου η Documento: «Πώς εννοεί ο κύριος Μητσοτάκης την επιχειρηματικότητα και την αριστεία; Ως συνεταιρισμό με ύποπτους και καταγγελλόμενους για τόσο σοβαρές υποθέσεις που ενεργοποιούν ακόμη και διεθνή εντάλματα σύλληψης;».

Για να καταλήξει με το εξής σχόλιο: «Οι εντιμότατοι φίλοι του ζεύγους Μητσοτάκη, από τον επιστήθιο φίλο Σταύρο Παπασταύρου των λιστών, ως τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και  τη Γεωργία Ευσεβίου των ελβετικών ενταλμάτων , είναι μια offshore δρόμος».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυπριακού ιστότοπου reporter.com.cy με ημερομηνία 11-10-2017 για κατασπατάληση των χρημάτων της εταιρίας του ακόμη και στον υπερπολυτελή γάμο της Κύπριας δικηγόρου Γεωργίας (Τζώρτζιας) Ευσεβίου και του τραπεζίτη, μεγαλομέτοχου της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Νίκου Λάσκαρη, κάνει λόγο ο μεγιστάνας  Μιχάλης Σουμπότινς, ο οποίος κατήγγειλε το ζευγάρι για μεγάλη υπεξαίρεση που αφορά 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τυχαία στη Ζυρίχη κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού μίτινγκ, στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο. Γρήγορα πέρασαν στην επόμενη φάση της σχέσης τους, που δεν ήταν άλλη από το όνειρο για μια κοινή ζωή. Και οι δυο είχα μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ και τον Μάιο του 2015 απέκτησαν το 41% με στόχο το 90% των μετοχών της ΚΑΕ Αρης.

 Ο Νίκος Λάσκαρης και η δικηγόρος Γεωργία η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι από το Τσέρι, είχαν απασχολήσει έντονα τα μέσα ενημέρωσης τον Ιούλιο του 2015, όταν έκαναν στην Τζια το θρησκευτικό γάμο τους

Για τέσσερα μερόνυχτα, το νησί ζούσε στον ρυθμό του γάμου του ζευγαριού και οι κάτοικοι μετρούσαν πολυτελείς θαλαμηγούς, μαύρα τζιπ και φορτωμένα κοντέινερ, που πηγαινοέρχονταν στους δρόμους.
Παραλίες μετατράπηκαν σε συναυλιακούς χώρους για να φιλοξενήσουν τον Αντώνη Ρέμο, τις Melisses και άλλα συγκροτήματα, χρυσά μαχαιροπίρουνα έλαμπαν πάνω σε ροτόντες, πασίγνωστοι σεφ ανέλαβαν να ικανοποιήσουν τον… ουρανίσκο των υψηλών προσκεκλημένων.
 Επίσης, ναυλώθηκε και ελικόπτερο για να μεταφέρει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στο νησί προκειμένου να τελέσει τον γάμο του Νίκου Λάσκαρη με τη Γεωργία Ευσεβίου!
H τετραήμερη πανδαισία είχε ξεκινήσει με πριβέ πάρτι στην κατοικία των νεονύμφων, όπου -μεταξύ άλλων εκδηλώσεων- ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγείρεψε για τους εκλεκτούς καλεσμένους του ζευγαριού στην παραλία. Το πάρτι κορυφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όπου στήθηκε ολόκληρη σκηνή στην άκρη του κόλπου στο Βουρκάρι. Το μενού του γάμου είχε αναλάβει ο Λευτέρης Λαζάρου, ενώ τα γλυκά ο Στέλιος Παρλιάρος. Ανάμεσα στους Ελληνες προσκεκλημένους που έδωσαν τότε το «παρών» ήταν και ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, φορέματα του οποίου είχε φορέσει η νύφη, ενώ -όπως φαίνεται στη απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων- το ζευγάρι είχε και μετοχές στην υπό εκκαθάριση εταιρία του σχεδιαστή.
Από χλιδή «ξεχείλιζε» και το πάρτι γενεθλίων που έκανε έκπληξη στον επιχειρηματία η σύζυγός του! Το πάρτι πραγματοποιήθηκε δύο μήνες αργότερα στη Μύκονο. Γνωστό κλαμπ του νησιού στο Καλό Λιβάδι φιλοξένησε το ζευγάρι και τους διάσημους καλεσμένους του, που έμειναν άφωνοι με το δώρο που έκανε στον εορτάζοντα η σύζυγός του.
Η αρχή του νήματος της ιστορίας βρίσκεται πίσω στο 2014, όταν ένας αδελφικός φίλος του μεγιστάνα Σουμπότινς του σύστησε το ζευγάρι. Και δεν ήταν ένα τυχαίο ζευγάρι, καθώς -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- «υποστήριζαν ότι διατηρούν εξαιρετικά μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία στις ΗΠΑ, αλλά εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών συνεργατών τους έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες». Κάπως έτσι «τσίμπησαν» το πρώτο εκατομμύριο από τον φίλο του Σουμπότινς και απέκτησαν φιλικές σχέσεις και με τον ίδιο.
Οταν ο Λετονός επιχειρηματίας εκμυστηρεύτηκε στο ζευγάρι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με εταιρία στο Ντουμπάι, μέσω της οποίας διέθετε τις ποσότητες χρυσού που εμπορευόταν, εκείνοι εμφανίστηκαν ως σωτήρες. «Μετά την πληροφόρηση, το ζεύγος, που εμφάνιζαν τους εαυτούς τους η μεν πρώτη ως ειδήμων στα νομικά ενώ ο δεύτερος ως ειδήμων στα οικονομικά, μου δήλωσαν ότι η δομή των επιχειρήσεών μου είναι επισφαλής και ότι εκείνοι είχαν τις γνώσεις και τη δυνατότητα να την αναδιαρθρώσουν» αναφέρεται στη μήνυση.
Μάλιστα, του έδωσαν και βιογραφικό της Γεωργίας Ευσεβίου, στο οποίο, πέραν των λαμπρών σπουδών της, ανέφερε ότι «έχει συνεργαστεί με πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο Κόφι Ανάν, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς».
 Η πειθώ και ο αριστοτεχνικός τρόπος που παρουσίαζαν τους εαυτούς τους, αλλά και τον κίνδυνο για την εταιρία του Σουμπότινς οδήγησε τον τελευταίο -σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων- στο να τους εμπιστευθεί και να μεταφέρει αρχικά 297 κιλά χρυσό στο όνομα της συζύγου του Νίκου Λάσκαρη.

Ακολούθησαν συμβάσεις μεταξύ των δύο πλευρών και άλλες μεταφορές χρηματικών ποσών και ποσοτήτων χρυσού, πάντα χωρίς παραστατικά, λόγω της εμπιστοσύνης που έδειχνε ο Σουμπότινς. Από τα παραστατικά των εμβασμάτων μέσα σε ενάμιση χρόνο η MD7 Trade Ltd είχε «περάσει» στον λογαριασμό της Ευσεβίου ποσό ύψους 57.000.000 ευρώ για να μεσολαβήσει για λογαριασμό της σε αγορές ποσοτήτων χρυσού και να τις αποθηκεύσει.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όταν ο Κ.Κ. ζήτησε παραστατικά από τις τράπεζες, το ζευγάρι τού παρέδωσε κάποια ανυπόγραφα έγγραφα, ενώ όταν ζήτησε γνήσια παραστατικά, καταγγέλλει ότι απειλήθηκε. «Εμείς έχουμε σχέση με μυστικές υπηρεσίες και θα σε καταστρέψουμε..» φέρεται ότι του είπαν. Απειλές φέρεται ότι δέχθηκε και ο αδελφικός φίλος του Σουμπότινς, όταν μίλησε μαζί τους για να τους πείσει να επιστρέψουν τα χρήματα και τον χρυσό στην εταιρία.
Από εκεί και πέρα η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού ο Λετονός επιχειρηματίας υπέβαλε μήνυση σε βάρος του ζευγαριού, αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για την οποία εκδόθηκε η περιβόητη απόφαση για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ζεύγους. Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς -όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης- «πιθανολογείται ότι οι συναλλαγές λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο χωρίς την έκδοση παραστατικών, ήτοι χωρίς να εμφανίζονται αυτές οι συναλλαγές στις λογιστικές καταστάσεις της Ευσεβίου. Οταν, δε, της ζητήθηκαν τα παραστατικά, δεν έπραξε ποτέ κάτι τέτοιο. Η αποστολή χρημάτων σε λογαριασμούς της Ευσεβίου πιθανολογείται από 30 αντίγραφα εντολών πληρωμής εμβασμάτων στον λογαριασμό της».
Η απόφαση καταλήγει στην ύπαρξη κινδύνου για την ικανοποίηση της αξίωσης του Λετονού επιχειρηματία και, κατά συνέπεια, διατάσσει τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ζευγαριού στην Ελλάδα έως το ύψος των 60.000.000 ευρώ.
Το ζευγάρι, όπως φαίνεται, καταπιανόταν με κάθε είδους επιχείρηση, προκειμένου να κερδίσει χρήματα και να εξασφαλίσει τον υπερπολυτελή τρόπο διαβίωσής του. Από εταιρίες χρυσού και την ομάδα του Αρη έως με ρούχα υψηλής ραπτικής! Μάλιστα, όπως φανερώνει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, στην περιουσία του ζεύγους στην Ελλάδα συγκαταλέγονται μετοχές της εταιρίας Βασίλης Ζούλιας ΕΠΕ του επιτυχημένου σχεδιαστή, που έχει ντύσει όλες τις διάσημες Ελληνίδες.

 
 Οι Ελβετικές αρχές ζήτησαν από την ΕΛ.ΑΣ τη σύλληψη και την έκδοσή της δικηγόρου, προκειμένου να ανακριθεί για την μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης που αφορά 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ.
Παρόμοιο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εναντίον του συζύγου της, Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού έχει ελληνική υπηκοότητα και για τα αδικήματα που του προσάπτουν οι Ελβετοί θα δικαστεί στη χώρα μας.
Το ίδιο δεν ισχύει για την δικηγόρο σύζυγό του που έχει κυπριακή υπηκοότητα, και έτσι το ένταλμα σύλληψης των Ελβετικών Αρχών παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό και έτσι η ύποπτη καταζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK