kourdistoportocali.comNews DeskΒΟΜΒΑ>Σε 3 μήνες η Ελλάδα θα ξεμείνει με μόλις 12 δις ευρώ στα ταμεία του κράτους

Ζητείται αγοραστής ευήλιου-ευάερου οικοπέδου

ΒΟΜΒΑ>Σε 3 μήνες η Ελλάδα θα ξεμείνει με μόλις 12 δις ευρώ στα ταμεία του κράτους

Ή έχει βρει λεφτόδενδρο ή πάμε στα βράχια

Σε 3 μήνες από σήμερα η Ελλάδα θα έχει ξεμείνει με μόλις 12  δις ευρώ στα ταμεία της εάν πάρουμε στα σοβαρά τις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις Σταικούρα. Ο υπουργός οικονομικών προ ημερών μας διαβεβαίωσε πως το ταμείο της Ελλάδας είναι 36 δις ευρώ. Χθες μιλώντας στον ΣΚΑΙ προανήγγειλε μέτρα στήριξης 24 δισ. ευρώ σε εύρος τριμήνου!

Όπως ανέφερε  στον εν λόγω υπολογισμό προσμετρούνται τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης που ήδη υλοποιούνται και θα συνεχισθούν (π.χ. 800 ευρώ) αλλά προσαρμοσμένα στο άνοιγμα της οικονομίας και οι πρωτοβουλίες για τη στήριξη της ρευστότητας. Είπε πως ένα μέρος τους καλύπτεται από κοινοτικά κονδύλια.

Ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επέκταση έως τις 15 Μαΐου του περιθωρίου διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, δεσμεύτηκε για μία λύση στο θέμα της προστασίας πρώτης κατοικίας η οποία θα περιλαμβάνει και όσους έχουν δεχτεί πλήγμα από τον κορονοϊό -ακόμα και χωρίς συμφωνία με τους “θεσμούς”- και επεσήμανε πως η διανομή της πρώτης δόσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα γίνει το αργότερο την άλλη εβδομάδα.

Προανήγγειλε επίσης μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για τους ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία όμως δεν θα ανακοινωθούν άμεσα. Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης και από άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων ενός έκτακτου επιδόματος ανάλογα όμως με την πορεία της κρίσης.

Είπε επίσης πως θα υπάρξει ρύθμιση οφειλών όταν τελειώσει η περίοδος των αναστολών. “Δεν θα απαιτήσουμε σε έναν μήνα να πληρώσουν φόρους 3 μηνών”.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα το ταμείο της του κράτους είναι με το στανιό 36,6 δις ευρώ και αναλύεται ως εξής:

• 15,7 δισ. ευρώ, που αποτελείται, κυρίως, από την τελευταία εκταμίευση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας προς τη χώρα μας και τα υπερ-πλεονάσματα της προηγούμενης περιόδου (9 δισ. ευρώ από δόση του ΕΜΣ [που δεν πήγε στην πραγματική οικονομία], 3 δισ. ευρώ από εκδόσεις χρέους και 3,7 δισ. ευρώ από τα υπερ-πλεονάσματα].

Το ποσό αυτό χρειάστηκε «να κρατηθεί στην άκρη» λόγω της αναξιοπιστίας της τότε Κυβέρνησης και της αδυναμίας της να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο από τις αγορές.

• 10,7 δισ. ευρώ, που είναι τα διαθέσιμα των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

• 10,2 δισ. ευρώ, που είναι τα ταμειακά διαθέσιμα της Κεντρικής Διοίκησης.

Ωραία, καιρός να προσδεθείτε. Ενώ με το στανιό κοτζάμ κράτος μαζεύει 36 δις ευρώ την ίδια ώρα οι καταθέσεις κάποιων Ελλήνων μόνο στην Ελβετία κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνάνε τα 40 δις ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ιδιωτικών Τραπεζών της Ελβετίας οι καταθέσεις των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες 8 χρόνια πριν ήταν ανέρχονταν στο μυθικό ποσό των 31,5 δις ευρώ. 8 χρόνια μετά και καθώς έβλεπαν να πλησιάζει ο Σύριζα αντιλαμβάνεστε τι χρήμα έχει σηκωθεί από τις ελληνικές τράπεζες με προορισμό την Ελβετία και άλλους παραδείσους.

Στα 31,5 δισ. ευρώ υπολογίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία ο κ. Σαντάλ Μπουρκουέν, εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Ιδιωτικών Τραπεζών (Private Banks Association) της Ελβετίας, κατά την παρουσίαση της εικόνας των ελβετικών τραπεζών στη Γενεύη.

Ο κ. Μπουρκουέν τόνισε ότι, από τα περίπου 3,5 τρισ. ευρώ καταθέσεων που διατηρούν οι Ευρωπαίοι έξω από τη χώρα καταγωγής τους, το 1,05 τρισ. ευρώ βρίσκεται στις τράπεζες της Ελβετίας, 1,325 τρισ. σε τράπεζες του Λουξεμβούργου, 722 δισ. ευρώ σε τράπεζες της Αγγλίας στα Channel Islands και το Δουβλίνο, 144 δισ. ευρώ στον Παναμά και τις άλλες χώρες της Καραϊβικής, 119 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ και 99 δισ. ευρώ στη Σιγκαπούρη.

Όπως αντιλαμβάνεστε από αυτό και μόνο δεν υπάρχει καμμία ελπίδα σωτηρίας και ως εκ τούτου είναι μονόδρομος να γίνουμε Ελβετοί!

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ> Ξαφνικά κόπηκε το εμβόλιο της CureVac από την οποία οι Ευρωπαίοι είχαν παραγγείλει 500 εκατ. δόσεις!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
Tρόμος από την “απάντηση” της Deutsche Bank στον Καθηγητή Βασιλακόπουλο του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τι συνέβη
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στον πλανήτη. 4 ώρες Biden-Putin για τη προέλευση του ιού
ΕΚΤΑΚΤΟ> Αίφνης ο Fauci προαναγγέλει χάπια κατά της Covid-19. Σε λίγο θα μας πουν ότι αρκεί η βιταμίνη D, o ήλιος, η άσκηση και οι ρινικές πλύσεις με αλάτι Μεσολογγίου
Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Σχεδόν 1 στους 4 από όσους νοσηλεύθηκαν με COVID-19 θα είχε σωθεί εάν δεν του έλειπε η βιταμίνη D!
Οι Έλληνες επιστήμονες S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, εμφανίζονται τον Ιανουάριο του 2020(!) να υπογράφουν μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού!
-H ζωή του 21χρονου γιου μου δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Moderna λέει ο Timothy Harrington
Αγωνία για τη ζωή του Biden και των υπολοίπων ηγετών μετά τις εμφανίσεις τους στη Κορνουάλη
Αφού ως Επίτροπος της FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Μoderna στη συνέχεια προσελήφθη ως στέλεχος της Moderna!
Aπόκοσμος χρησμός Putin> Δεν υπάρχει ευτυχία στη ζωή. Υπάρχει μόνο ένας αντικατοπτρισμός στον ορίζοντα. Λοιπόν, αγαπήστε αυτό
Τρεις παράξενες συμπτώσεις> Έκρηξη προπανίου στην Ελευσίνα, κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ, έκρηξη σε αγωγό αερίου στην Κίνα