kourdistoportocali.comNews DeskΒιώσιμη ανάπτυξη> Aπό τη θεωρία στην πράξη στον Άγιο Δημήτριο

Γραφεί ή Ελένη Χατζηδημητρίου

Βιώσιμη ανάπτυξη> Aπό τη θεωρία στην πράξη στον Άγιο Δημήτριο

Με τις δράσεις μας, πετύχαμε να βάλουμε τον Άγιο Δημήτριο σε μια αναπτυξιακή πορεία

Με την παράταξη ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ δε μένουμε στα λόγια. Έχουμε αλλάξει την καθημερινότητα του δημότη σε πολλές εκφάνσεις της. Στα 8,5 χρόνια της διοίκησης της πόλης από την παράταξη ΑλλάΖΟΥΜΕ την πόλη, εστιάσαμε στον δημότη και καταφέραμε να λύσουμε πολλά προβλήματα της καθημερινότητας του. Μάλιστα, από το 2016 υλοποιούμε μια συγκεκριμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης η οποία στηρίζεται σε 10 αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, βάσει των οποίων δεσμευόμαστε να λειτουργούμε κατά της διαφθοράς, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία και το περιβάλλον.

Της Ελένης Χατζηδημητρίου*

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η δυναμική συμμετοχή των πολιτών του Αγίου Δημητρίου οι οποίοι αγκάλιασαν τις πρωτοβουλίες μας και μάλιστα είχαν ενεργό ρόλο στον προσδιορισμό των θεμάτων που χρήζουν προτεραιότητας, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI (Global Reporting Initiative). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαραχθούν οι πέντε πυλώνες της στρατηγικής μας για την βιώσιμη ανάπτυξη: Η διακυβέρνηση και η οικονομική βιωσιμότητα, το περιβάλλον, η κοινωνία, οι βιώσιμες υποδομές και οι εργαζόμενοι.

Με τις δράσεις μας, πετύχαμε να βάλουμε τον Άγιο Δημήτριο σε μια αναπτυξιακή πορεία, αξιοποιώντας κατάλληλα όλες τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ήταν διαθέσιμα. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήσαμε πολλές αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων που συνέβαλαν καθοριστικά στη βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την αγορά κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Αγ. Δημητρίου που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και στη συνέχεια έργα διαμόρφωσης της πλατείας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις- εξυγιάνσεις στην οδό Κολοκοτρώνη, ανακατασκευάσθηκαν 28 παιδικές χαρές, επισκευάσθηκαν και αναβαθμίστηκαν σχολεία και νηπιαγωγεία και έγιναν πολλές ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών, όπως: πεζόδρομος στην οδό Μπουμπουλίνας, οδόστρωμα στην Πόντου, Παντελίδου, Ερεσσού και πεζοδρόμια στις οδούς Παπάγου, Θουκυδίδου, Λουκή Ακρίτα, Αγ, Κωνσταντίνου, Τριάντη, Πυργετού, Δελφών, Πεισιστράτου, Αγησιλάου, έργα εξωραϊσμού οδού Άρτης.

Όλες οι παρεμβάσεις μας διασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις δημοτικές εγκαταστάσεις και τους κοινόχρηστους χώρους, τη συνεχή ανάπτυξη και επιμόρφωση των πολιτών και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη προς τους ασθενέστερους. Η μέριμνα για το περιβάλλον συντελείται μέσω της παρακολούθησης και της διαχείρισης των καταναλώσεων ενέργειας στα δημοτικά κτήρια και οχήματα καθώς και ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προώθησης της ανακύκλωσης, αξιοποίησης των προγραμμάτων ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, της συνεχούς συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων και της συμμετοχής σε δράσεις (Let’s Do it Greece, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας κ.λπ.) κινητοποιώντας και ενημερώνοντας όλες τις ομάδες πολιτών.

Είναι προφανές λοιπόν ότι για εμάς η βιώσιμη ανάπτυξη στον Άγιο Δημήτριο είναι μονόδρομος.

Δείτε το βίντεο

*Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Αγ.Δημήτριο με την παράταξη ΑλλάΖΟΥΜΕ την πόλη

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

H Τριάδα της Ψυχοπαθητικότητας> Σκληρότητα απέναντι στα ζώα, Πυρομανία και νυκτερινή ενούρηση
ΕΚΤΑΚΤΟ>Φεύγουν από τη Μύκονο για Πάρο!
Tα κόκκινα δάνεια, οι γερμανικές τράπεζες και τα ελληνικά πετρέλαια
Ο πανέξυπνος Κύπριος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου και οι απορίες του
Αντιναύρχος Ελευθέριος Χανδρινός>Ενας ήρωας που ζούσε στα Κάτω Πατήσια
ΣΟΚ>Ελληνες φοιτητές νοικιάζουν σπίτια στα Κατεχόμενα και σπουδάζουν στην ελεύθερη Κύπρο!
ΕΚΤΑΚΤΟ>Ρεσάλτο των Τούρκων στο Αιγαίο για τα ελληνικά κοιτάσματα!
O Geoffrey συνεχίζει το pampering ενώ ΗΠΑ και Τουρκία στήνουν κοινές μπίζνες
ΣΟΚ! Ενώ η Τουρκία προελαύνει σε ξηρά και θάλασσα ΜΚΟ εμπλέκει τον Αναστασιάδη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Αυτοκράτορας των boutique hotels και με τη βούλα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Μια γοητευτική νέα γυναίκα στον άγριο κόσμο του Ποινικού Δικαίου
EKTAKTO>10 βίλες στη Μύκονο μπορεί να αγοράσει ο τύπος που κέρδισε 7 Εκατ. Ευρώ στο τζόκερ