kourdistoportocali.comNews Desk[VIDEO] 6 ώρες καταιγιστική δράση, NOVARTIS, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΠΥΘΙΑ

Drugstore Cowboy

[VIDEO] 6 ώρες καταιγιστική δράση, NOVARTIS, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΠΥΘΙΑ

Η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα έφθασε στα 5,1 δισ. το 2009!

Πάνω από 6 ώρες καταιγιστική δράση με μαγνητοφωνημένο αλλά και βιντεοσκοπημένο υλικό, από κινητά τηλέφωνα, τουλάχιστον 20 συναντήσεων υψηλόβαθμων στελεχών της Novartis που μιλούν για χρηματισμούς Ελλήνων πολιτικών, έχουν στα χέρια τους οι αμερικανικές αρχές-δηλαδή το FBI.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», συνολικά 12 μάρτυρες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής προστασίας, αναφέρονται σε παράνομες ενέργειες της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας. Σημειώνεται πως στη Novartis υπήρχαν ειδικοί δεσμευτικοί και απαγορευτικοί κανονισμοί για αποφυγή «διαρροής πληροφοριών για την εταιρεία ακόμη και στις οικογένειες των υπαλλήλων της».

Τα στοιχεία για το διεθνές σκάνδαλο Novartis, με συνταρακτικές προεκτάσεις στην Ελλάδα λόγω της εμπλοκής τουλάχιστον δέκα ανώτατων πολιτικών προσώπων (δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), έχουν συγκεντρωθεί από τις μυστικές έρευνες τεσσάρων ετών των αμερικανών πρακτόρων, των στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και ελλήνων νομικών, ενώ στο τέλος προστέθηκαν και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Οι έρευνες δεν περιορίζονται στην Ελλάδα, αλλά η χώρα μας αποτελούσε κομβικό σημείο για τη Novartis καθώς τη χρησιμοποιούσε ως «χώρα αναφοράς» στην Ευρώπη για τη διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων.

Το περίεργο της όλης ιστορίας είναι το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βγαίνει εντελώς εκτός κάδρου παρότι επί ημερών του οι σπατάλες για την Υγεία δεν είχαν ταβάνι. Ούτε καν τον ουρανό.

Ρε μπας και οι Αμερικανοί που είχαν στήσει την υπόθεση των Υποκλοπών-σε συνεργασία με το εγχώριο παρακράτος- η οποία στοίχισε την ζωή στο νεαρό στέλεχος της Vodafone είπαν να απαλλάξουν τον πρώην πρωθυπουργό από τις όποιες ευθύνες του; Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καραΣχέδιο Πυθία Ρώσοι πράκτορες κατάφεραν να διασώσουν τον Καραμανλή από πράκτορες της CIA που ήθελαν να τον δολοφονήσουν! Με απλά λόγια οργιάζουν οι μυστικές υπηρεσίες και το παρακράτος γύρω από το τοτέμ Καραμανλής.

Για την υπόθεση NOVARTIS αναδημοσιεύουμε δύο πολύ χαρατηριστικά άρθρα. Το πολυδιαβασμένο άρθρο του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη με τα 10 Ερωτήματα για την υπόθεση και ένα πρόσφατο άρθρο του Μανώλη Καψή στο Capital.gr με πολύ ενδιαφέροντες αριθμούς.

Πάνω στο σκάνδαλο Novartis υπάρχει ένα μεγαλύτερο. Ότι η κυβέρνηση με τις καραμπινάτες ανακρίβειες που υιοθετεί και με τις φανερές υπόγειες διαδρομές της στη υπόθεση, γελοιοποιεί στη συνείδηση του λαού το σκάνδαλο, θολώνει τα νερά, «σώζοντας» τους πραγματικούς ένοχους, θάβει τις πραγματικές δωροδοκίες από τη Novartis και άλλες φαρμακευτικές και οδηγεί το σκάνδαλο σε κουκούλωμα. Αθωώνοντας με φανερό και ύποπτο τρόπο τον Κ Καραμανλή!

Τα ερωτήματα που ξεφυτρώνουν από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για την υπόθεση και που την κάνουν να βρωμάει στην κυριολεξία είναι τα εξής:

1. Όλη η ιστορία βασίζεται σε τρείς «κουκουλοφόρους μάρτυρες» και σε κανέναν επώνυμο. Ο νόμος που έχει φτιάξει το 2001 η κυβέρνηση Σημίτη και τροποποίησε το 2014 ο υπουργός της ΝΔ κ Αθανασίου είναι σαφής: Αν σε μία υπόθεση έχουμε μόνο προστατευόμενους ανώνυμους μάρτυρες τότε η μαρτυρία τους δεν λαμβάνεται υπ όψιν»!
2. Μ αυτό το δεδομένο, για ποιες μαρτυρίες και πάνω σε ποια στοιχεία φωνάζει και βγάζει δικαστικές αποφάσεις η κυβέρνηση;

3. Σύμφωνα με τον νόμο Αθανασίου η Βουλή θα βρεθεί προ του είτε να απορρίψει τις καταθέσεις, άρα όλη τη δικογραφία, είτε να υποχρεώσει τους μάρτυρες να φανερωθούν επώνυμα.

4. Αν οι «κουκουλοφόροι μάρτυρες» είναι πρώην μεγαλοστελέχη της εταιρίας που πιάστηκαν να συμμετέχουν στο σκάνδαλο που ξεσκέπασαν οι Αμερικάνοι, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ Πολάκης, συμπεραίνει κανείς αβίαστα ότι προκειμένου να σώσουν τους εαυτούς τους ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν ο,τιδήποτε τους υπαγορεύσουν οι «σωτήρες τους». Και μόνο αυτή η ιδιότητα τους στερεί το φερέγγυο της μαρτυρίας. Ένοχος ένοχον ου ποιεί.

5. Ο ένας από τους «κουκουλοφόρους» σε κάποιο σημείο της μαρτυρίας του είναι τόσο προστατευτικός στον πρώην πρωθυπουργό Κ Καραμανλή, που βγάζει κανείς εύκολα το συμπέρασμα ότι η κατάθεση του για τον κ Αβραμόπουλο, δεν έπρεπε να θίξει τον τότε πρωθυπουργό και αγαπημένο παιδί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Επομένως, πιθανότατα είναι υπαγορευμένη. Τι λέει ο μάρτυρας, μιλώντας για τα εμβόλια κατά του ιού της γρίπης που παραγγέλθηκαν κατά εκατομμύρια:
«Ο υπουργός Υγείας κ Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος τελούσε εν αγνοία»!! Και εδώ ξεσκεπάζεται από την κοινή λογική: Πώς ήξερε ο μάρτυρας ότι ο πρωθυπουργός τελούσε εν αγνοία;

6. Στις μαρτυρικές καταθέσεις αναφέρεται διαρκώς το όνομα του τότε αντιπροέδρου της Novartis κ Φρουζή ως συμμέτοχου σε όλο το κύκλωμα και στις επαφές με τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς. Χωρίς αυτόν είναι φανερό ότι τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε κληθεί ούτε καν ως μάρτυρας για να καταθέσει μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, πριν η δικογραφία πάει στη Βουλή!

7. Πώς ήξερε ο υπουργός β’ Δικαιοσύνης και πρώην διοικητής της ΕΥΠ του κ Καραμανλή κ Παπαγγελόπουλος, ότι το σκάνδαλο αυτό είναι μεγαλύτερο από της Siemens αν δεν είχε υπ όψιν του τη δικογραφία, την οποία δε δικαιούταν να ξέρει; Είχε η χώρα τόσο ανόητο και επιπόλαιο διοικητή στην ΕΥΠ;

8. Γιατί οι μαρτυρίες των «κουκουλοφόρων», που έχουν καταθέσει στην Αμερική δεν περιλαμβάνονται στην ελληνική δικογραφία και έπρεπε να βρεθούν τρεις φρέσκοι εδώ; Που εμφανίστηκαν μάλιστα εσπευσμένα πριν τρεις μήνες, τον Νοέμβριο, και ένας στις 4 Φεβρουαρίου, προχτές;

9. Πώς συμπίπτει στην αρθρογραφία εφημερίδας κυβερνητικής (όχι απλώς φιλοκυβερνητικής) να δημοσιεύονται πριν από καιρό αυτά που κατέθεσαν οι «κουκουλοφόροι μάρτυρες εκ των υστέρων; Και μάλιστα ο εκδότης της να περηφανεύεται γι αυτό;

10. Πώς γίνεται να προαναγγέλλει η ίδια εφημερίδα πριν από ένα χρόνο ως βασικό της θέμα “εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση Novartis”, 9 μήνες πριν καταθέσει τέτοιο πράγμα ¨κουκουλοφόρος” μάρτυρας και ενώ δεν υπάρχει αναφορά ούτε στη δικογραφία Ράικου, ούτε στις καταθέσεις στις ΗΠΑ;

10. Πώς συμπίπτει να οδηγείται σε παραίτηση η προϊστάμενη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς κα Ράικου, που ερευνούσε τον φάκελο της Novartis μέχρι πέρυσι, μετά από ύποπτο δημοσίευμα- κατά διαβολική σύμπτωση- της ίδιας παραπάνω εφημερίδας, που την ενέπλεκε σε άλλη άσχετη υπόθεση;

Να θυμίσουμε εδώ, ότι η κα Ράικου είχε καταγγείλει το δημοσίευμα ως συκοφαντικό για να λερωθεί το όνομά της και να της αφαιρεθεί η υπόθεση της φαρμακευτικής, τη στιγμή που είχε φτάσει σε τροφοδότη λογαριασμό, που αποκάλυπτε μίζες 28 εκ. ευρώ σε κρατικούς αξιωματούχους, διοικητές μεγάλων δημόσιων οργανισμών, γιατρών κα. Λέξη για πολιτικά πρόσωπα.

Μήπως η έρευνα της κ Ράικου δεν πήγαινε την υπόθεση εκεί που ήθελε η κυβέρνηση; Μήπως η έρευνά της ακουμπούσε ανθρώπους κοντά στην κυβέρνηση;
Τέλος, επειδή έχουν μεσολαβήσει δύο Βουλές τα πολιτικά πρόσωπα θα απαλλαγούν λόγω παραγραφής. Ακόμα κι αν κάποιοι εμπλέκονται. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει στήσει έτσι την υπόθεση ώστε οι πολιτικοί της αντίπαλοι να μην αποδειχτεί ποτέ ότι είναι ένοχοι, αλλά και ποτέ ότι είναι αθώοι.

Χωρίς να αποδειχτεί η ενοχή κανενός ο κ Τσίπρας και η παρέα του θα πάνε μέχρι τις εκλογές φωνάζοντας «γι αυτούς που τα πήραν». Και όποιος από το λαό θέλει να το πιστεύει θα το πιστεύει. Αλλά, έτσι ο λαός δεν θα μάθει ποτέ τι πραγματικά έχει γίνει. Ούτε θα κυριαρχήσουν οι ευθύνες του κυκλώματος γιατροί- φαρμακοποιοί- διευθυντές νοσοκομείων και κρατικοί γραμματείς και φαρισαίοι που πλούτισαν σε βάρος της τσέπης μας. Προσφορά της πρώτης φοράς λασπιστεράς.

Κατ’ αρχήν τα βασικά. Ο υπουργός διαστημικής πολιτικής ήταν σαφής. Η υπόθεση Novartis δεν είναι σκευωρία. Ουφ. Ησυχάσαμε. Τώρα πώς του ήρθε του Νίκου Παππά ότι το “σκάνδαλο” μπορεί να είναι σκευωρία, θα σας γελάσω. Και δεν το θέλω. Κάνει τέτοια πράγματα η ΕΥΠ; Δεν το πιστεύω…

Υπάρχει όμως σίγουρα ένα σκάνδαλο πίσω από το “σκάνδαλο” Novartis και επ’ αυτού ακόμα ο Νίκος Παππάς δεν έχει αποφανθεί. Ίσως περιμένει τον Αντώναρο. Αλλά κι αυτός τι να προλάβει; Το βράδυ βλέπει στο you tube νεανικές ομιλίες του Τσίπρα, το πρωί “τουιτάρει” κατά του Άδωνι. Πότε να προλάβει; Δυο χέρια είναι αυτά. Έλεος.

Και το σκάνδαλο πίσω από το “σκάνδαλο” Novartis (που δεν είναι σκευωρία), είναι η θλιβερή και ύποπτη ιστορία της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα.

Για να δούμε τα στοιχεία.. Η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα έφθασε από το 1,2 δισ. ευρώ το 2000, στα 5,1 δισ. το 2009!! Και σε αυτά τα ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται τα νοσοκομειακά φάρμακα, η συμμετοχή των πολιτών και τα σκευάσματα που αγοράζονται χωρίς συνταγή γιατρού παρακαλώ. Σκάνδαλο; Σκάνδαλο.

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε 36,5% μόνο στο διάστημα 2006-2007. Μάλιστα. Και ποιος ήταν πρωθυπουργός το διάστημα 2006-2007; Ποιος ήταν πρωθυπουργός το 2009, όταν η φαρμακευτική δαπάνη έκανε peak στα 5,1 δισ. ευρώ. Ο Κώστας Καραμανλής; Bingo. Σωστά το μαντέψατε. Ο οποίος φυσικά σύμφωνα με την φίλη μου την “Αικατερίνη” προφανώς παρασύρθηκε, αφού βρισκόταν σε άγνοια. Προφανώς.

Και πότε η φαρμακευτική δαπάνη αρχίζει και μειώνεται; Ήδη από το 2010 που πιάνουν δουλειά οι θλιβεροί μνημονιακοί. Και πότε πιάνει πάτο; Το 2014, όταν  από το “τερατώδες” 5,1 δισ., πέφτει στα 2,01 δισ. ευρώ. Και ποιος ήταν πρωθυπουργός το 2014; Ο Α. Σαμαράς. Ποιος ήταν υπουργός Οικονομικών; Ο Γ. Στουρνάρας. Και ποιος ήταν υπουργός Υγείας; Ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάτι δεν πάει καλά με το σενάριο Novartis. Ή όχι; Αυτοί οι τύποι λάδωναν για να πέφτει δραστικά η φαρμακευτική δαπάνη; Λάδωναν αυτούς που μείωναν δραστικά τους τζίρους τους και τα κέρδη τους; Περίεργο. Δηλαδή αυτούς που τους εκτόξευσαν στα ύψη, τι τους έκαναν; Μούτρα; (Αυτά ούτε ο Αντώναρος…)

Υπάρχει ομως και μια άλλη στατιστική που μου έστειλε η φίλη μου η “Αικατερίνη”. Είναι τα στοιχεία για τα κέρδη της Novartis τα χρόνια, που όπως απεφάνθη ο Πρωθυπουργός, γινόταν πάρτυ. Πάρτυ προς τα κάτω όμως…

Έχουμε και λέμε. Το 2009 ο τζίρος της εταιρείας είναι 440 εκατ. ευρώ. Πρωθυπουργός; Ο Κώστας Καραμανλής. Το 2014 οι πωλήσεις πέφτουν στα 337 εκατ. ευρώ. Σχεδόν 100 εκατ. ζημιά. Και ποιος είναι πρωθυπουργός; Ο Α. Σαμαράς. Ποιος είναι υπουργός Οικονομικών; Ο Γ. Στουρνάρας. Ποιος είναι υπουργός Υγείας; Ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Τι έγινε ρε παιδιά; Αυτοί λάδωναν για να πέφτουν οι τζίροι τους και τα κέρδη τους; Και στους άλλους, τους πριν, τι έκαναν τότε; Άσεμνες Χειρονομίες; Κάπου πάσχει το σενάριο Novartis ή μου φαίνεται;

Υ.Γ. Σημειώστε ότι κάποιοι μάρτυρες φέρονται να υποστηρίζουν διαφορά περίεργα του τύπου ότι ο Γ. Στουρνάρας υπέγραψε “τον συμψηφισμό των χρεών του Δημοσίου με τις υποχρεωτικές επιστροφές προς το Δημόσιο (rebate, clawback)”, με συνέπεια να ωφεληθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Επειδή όσο το έψαξα τέτοια υπογραφή Στουρνάρα δεν υπάρχει, μήπως κάποιος μπορεί να εξηγήσει πως του ήρθε του μάρτυρα η ιδέα; Γιατί ότι του ήρθε, σίγουρα. Από ποιον είναι το ερώτημα..

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK