kourdistoportocali.comNews DeskTσίπρας-Σκουρλέτης>Τα βρήκαν οι δύο mini εφοπλιστές

Ντιρλανταντά-ντιρλανταντά

Tσίπρας-Σκουρλέτης>Τα βρήκαν οι δύο mini εφοπλιστές

Η Ηγεσία επέστρεψε ανανεωμένη και φρεσκαδούρα από τις διακοπές της

Σε εκεχειρία οδηγήθηκαν λέει οι δύο mini-εφοπλιστές του Σύριζα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Σκουρλέτης που αναζητούν νέα κορόιδα για το μαγαζί που αδειάζει με την απώλεια της εξουσίας. Απονη χαρακιά στις καρδιές και τις τσέπες των κυβερνώντων Συριζαίων ήτο η απώλεια της εξουσίας. Δεν κατάλαβαν πως βρέθηκαν στην απόξω.

Aπό τον Ian Ford

Και τώρα αγωνιούν με σκάσει στο χώρο της Κεντροαριστεράς κάνα κόμμα από του πουθενά (με την Εύα Καιλή που πουσάρει και το Κουρδιστό Πορτοκάλι) και τους στερήσει την ελπίδα της επιστροφής στα πετσίτικα κόλπα της εξουσίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των έγκριτων πολιτικών συντακτών μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή του γραμματέα του κόμματος και των Μιχάλη Καλογήρου- Αλέξη Χαρίτση, όπου συμφωνήθηκε ο “οδικός χάρτης” (με απευθείας ανάθεση;) του κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Κομματικές πηγές μάλιστα επιχειρώντας να χαμηλώσουν τους τόνους και να εκτονωθεί το εσωκομματικό κλίμα έντασης , διαμήνυσαν ότι “Η συμφωνία στο σχέδιο και στο χρονοδιάγραμμα της Οργανωτικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος”.

Φυσικά μια και η ηγεσία επέστρεψε ανανεωμένη και φρεσκαδούρα από τις διακοπές της μέχρι να ξεκινήσει ο 20ς γύρος των διακοπώς οι οποίες εάν κρίνουμε από παλαιότερα επεισόδια θα ήτο κάπως έτσι>

Ανοίγει το κόμμα και αναζητεί νέα κορόιδα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , ο κ. Τσίπρας εισηγήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος και συμφωνήθηκαν τα βασικά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

1. Η Πολιτική Γραμματεία ορίστηκε να συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη. Ομοίως και το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας.

2. Στόχος είναι εντός του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης.

Στο μεταξύ επίθεση από σκοτεινά κέντρα της Κουμουνδούρου δέχεται ο σύντροφος Πάνος Σκουρλέτης, ο “Εφοπλιστής”. Κι αυτό παρότι είναι γνωστό ότι η μητέρα του είναι της οικογενείας Λαιμού-των γνωστών εφοπλιστών-και τα περισσότερα μέλη της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας έχουν στενή παραδοσιακή σχέση με τη Ν.Δ και τη συντηρητική παράταξη.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί έγγραφο που εμφανίζει την οικογένεια Σκουρλέτη να κατέχει εξωχώρια εταιρεία στον Παναμά, την LARNAX COMPANIA MARITIMA S.A., στην οποία φέρεται να εμφανίζεται ως δικαιούχος ο πατέρας του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ «Vassilios George Skourletis»!

Είναι πολλοί βεβαίως εκείνοι οι «καχύποπτοι» που βλέπουν πίσω από την συγκεκριμένη διαρροή, τον ΣΥΡΙΖΑ και το «σύστημα του Τσίπρα»  οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο «εκδικούνται» πολιτικά τον Σκουρλέτη.

Το έγγραφο είχε φέρει στη δημοσιότητα η δαιμόνια Ραχήλ Μακρή που δεν άφηνε καγκελόπορτα της ΕΡΤ να μην πηδήξει.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο πατέρας του πρώην υπουργού Εσωτερικών και νυν Γραμματέα του οξυδερκούς Σύριζα Πάνου Σκουρλέτη, εμφανίζεται να είναι ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας LARNAX COMPANIA MARITIMA S.A. με έδρα τον Παναμά.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι οικονομολόγος, απόφοιτος (το 1986) της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά (Πανεπιστήμιο Πειραιά, σήμερα)- εκ των παλαιότερων στελεχών του Συνασπισμού, προερχόμενος από τον «Ρήγα Φεραίο» και στενός συνεργάτης στο παρελθόν του Αλέκου Αλαβάνου.

Η μητέρα του είναι της οικογενείας Λαιμού και τα περισσότερα μέλη της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας εχουν στενή παραδοσιακή σχέση με τη Ν.Δ και τη συντηρητική παράταξη.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο ατίθασος Πάνος που διείδε κάποιες αδικες κρίσεις στη διαχείρηση των οικονομικών της εταιρίας- οπως λένε οι πληροφορίες- όταν κάποιο οικογενειακό μέλος αποχώρησε απ τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Δεν έλαβε τα αναμενόμενα χρηματικά ποσά που τούς αναλογούσαν – κι έτσι ερμηνέουν κοινοί γνωστοί το μόνιμα οργισμένο ύφος του κατά των εφοπλιστών.

Η σύζυγός του Ορσαλία Προίσκου γεννήθηκε στα Μέγαρα και έχει μια δίδυμη αδελφή που ονομάζεται Παγώνα, με την οποία διατηρεί ιδιαίτερα στενή σχέση. Λατρεύει τον τόπο καταγωγής της, τον οποίο επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί, συμμετέχοντας και στις τοπικές δράσεις. Γνωστοί της υποστηρίζουν πως υπερασπίζεται δυναμικά τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο κάνουν οικογενειακώς αρκετή παρέα. Είναι ιδιαίτερα κοινωνική και έχει πολλές φίλες, με τις οποίες απολαμβάνει τις εξόδους της. Προσέχει τη διατροφή και την εμφάνισή της, έχοντας υιοθετήσει ένα επιμελώς ατημέλητο στυλ. Τα μαλλιά της τα έχει μακριά και ανοιχτά καστανά. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στήριξε όχι μόνο τον σύζυγό της αλλά και το κόμμα συνολικά, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Οι παρέες της προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς, ενώ συνηθίζει να αποκαλεί τους φίλους της «συντρόφους».

Λατρεύει τις εκδρομές και τη θάλασσα και γι’ αυτό προτού ο Πάνος Σκουρλέτης γίνει υπουργός δεν έχαναν ευκαιρία να επισκέπτονται μαζί με τους δύο γιους τους τα ελληνικά νησιά. Κάνουν συχνά θαλάσσιες εξορμήσεις χρησιμοποιώντας μια βάρκα με καπετάνιο τον ίδιο τον υπουργό. Τους αρέσει, επίσης, να πηγαίνουν στο ξενοδοχείο «Χελμός» στα Καλάβρυτα, το οποίο ανήκει σε συγγενή της. Λατρεύει την ελληνική έντεχνη μουσική και τον κινηματογράφο και η αγαπημένη της ταινία είναι το «Αρωμα γυναίκας» με τον Αλ Πατσίνο.
Ο 20χρονος φοιτητής Βασίλης και ο 17χρονος μαθητής Λυκείου Άρης αποτελούν το κέντρο του κόσμου για τον υπουργό και τη σύζυγό του. Το χάσμα των γενεών για την οικογένεια του Πάνου Σκουρλέτη δεν ισχύει αφού οι τέσσερις όποτε έχουν ευκαιρία αλωνίζουν τις θάλασσες με μια μικρή βάρκα που κουμαντάρει ο καπετάνιος της οικογένειας Πάνος Σκουρλέτης, τη βάρκα, γιατί στο σπίτι οι τρεις άντρες της οικογένειας κοιτούν στα μάτια την κ. Προίσκου τρέχοντας να προλάβουν κάθε επιθυμία της.

Αλλά και για μια βόλτα στα χιόνια η οικογένεια θα προτιμήσει τα Αροάνια Όρη (βλέπε Χελμό) όπου ο μπατζανάκης του υπουργού, σύζυγός της δίδυμης αδελφής της Ορσαλίας, είναι συνιδιοκτήτης σε ξενοδοχείο στην περιοχή.

Αδέλφια με ισχυρούς δεσμούς αγάπης και σχεδόν κοινές διαδρομές. Ο αδελφός του Πάνου Σκουρλέτη, Γιώργος, είναι επιχειρηματίας.

Επιχειρηματίας όμως υπήρξε και ο υπουργός αφού και μέχρι είκοσι περίπου χρόνια πριν, διατηρούσε στην οδό Αθηνάς ένα από τα πιο «in» καφέ της εποχής, στο οποίο συνεδρίαζαν ατύπως τα μέλη του Συνασπισμού και παρασκηνιακά έλαβαν χώρα ζυμώσεις, ελήφθησαν ιστορικές αποφάσεις και μετατράπηκε ο ΣΥΝ σε ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του υπουργού όμως περιλάμβαναν και μετοχές σε γνωστό για την εποχή ινστιτούτου αδυνατίσματος και ομορφιάς, το οποίο όμως έβαλε λουκέτο πριν μπουκάρει ο Ρουβίκωνας…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Ξαφνικά στη κόψη του ξυραφιού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για την 3η δόση. Δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του
Telegraph-ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ> Συνεργάτης των Fauci και Gates πάσχιζε με μανία να παρασκευάσει ιό σαν την Covid-19 ενώ ο Gates είχε προαναγγείλει την πανδημία με αυτά τα χαρακτηριστικά από το 2015!
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας
ΣΟΚ στο Ισραήλ> Ο 49χρονος δημοφιλής προπονητής μπάσκετ Arik Alfasi πέθανε από COVID-19 παρότι είχε εμβολιαστεί δύο φορές, ήταν αθλητικός χωρίς νοσήματα
Aμήχανος τώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καλεί ΗΠΑ και Ευρώπη να θεωρήσουν ανεμβολίαστους όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση, 6 μήνες μετά τη 2η!
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται
John και Jenny Paulson> Διαζύγιο 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Πως έγινε η επιλογή των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών που λαμβάνουν μέρος στις κλινικές έρευνες των εμβολίων της Pfizer
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Μεγάλη δικαίωση του George Soros για το Κινέζικο κράχ