kourdistoportocali.comNews DeskΤο The Mykonos Project στη παραλία του Καραπέτη ετοιμάζεται να χτυπήσει Nammos και Scoprios

Σε οικόπεδο 60,32 στρεμμάτων

Το The Mykonos Project στη παραλία του Καραπέτη ετοιμάζεται να χτυπήσει Nammos και Scoprios

Η επένδυση της AGC Equity Partners ανάβει νέες φωτιές στο ανεξάρτητο κράτος της Μυκόνου

Η επένδυση που σχεδιάζει στη παραλία του Καραπέτη η AGC Equity Partners (το σχήμα που απέκτησε τον Αστέρα της Βουλιαγμένης) ανάβει νέες φωτιές στο ανεξάρτητο κράτος της Μυκόνου.

Ηδη ο μυκονιάτης πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης με ανάρτησή του στο fb κάνει λόγο για “απάνθρωπους” και “απάτριδες”.

Η AGC Equity Partners σχεδιάζει εδώ  το «The Mykonos Project», ένα επενδυτικό σχέδιο 51 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη συγκροτήματος 95 ιδιωτικών πολυτελών κατοικιών.

AGC Equity Partners is close to getting approval for a 51-million-dollar investment project for the development of 95 luxury residences on Mykonos island. AGC also owns the Astir luxury hotel in Vouliagmeni.

The Mykonos Project residences will be located above Karapetis beach, on the eastern part of the island and will be part of a 5-star hotel complex that will also include 192 rooms, shops, sports facilities, and a marina.

AGC, which has invested about 600 million euros in the Astir resort in Southern Athens, is said to be in talks with three hotel chains for the operation of the resort among them Four Seasons and Ritz-Carlton.


Το συγκρότημα πρόκειται να χτισθεί σε οικόπεδο 60,32 στρεμμάτων, ακριβώς επάνω από την παραλία Καραπέτης, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου που χωρίζει τις παραλίες Ελιά και Καλό Λιβάδι νότια της Ανω Μεράς.

Θα αναπτυχθεί ως ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών, με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα.

Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η πολεοδόμηση και αδειοδότησή του θα γίνει μέσω ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης στρατηγικών επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), η περιβαλλοντική μελέτη του οποίου δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση τώρα και η προθεσμία για την υποβολή τυχόν παρατηρήσεων εκπνέει στα τέλη Αυγούστου.

Κατόπιν θα συνταχθεί και θα εγκριθεί, με βάση αυτή τη μελέτη, το Προεδρικό Διάταγμα από την κυβέρνηση (ΚΣΔ) και αφού υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς, θα διαβιβαστεί προς υπογραφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η εν λόγω διαδικασία, δηλαδή της ένταξης στις στρατηγικές επενδύσεις (ν. 3894/2010), επιλέχθηκε για να ξεπεραστούν τα συνήθη γραφειοκρατικά εμπόδια, και δρομολογήθηκε τον Μάιο από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πληροφορίες της αγοράς θέλουν την AGC να βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τουλάχιστον τρεις διεθνείς διαχειριστές, μεταξύ των οποίων ασφαλώς και η Four Seasons με την οποία άλλωστε συνεργάζεται και στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Οι άλλες δύο αλυσίδες είναι η Sic Senses και η Ritz Carlton, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σκοπός της πρότασης, αναφέρει η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, είναι να εκμεταλλευθεί τόσο τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου γηπέδου των 60,3 στρεμμάτων όσο και τα χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου κυκλαδίτικου περιβάλλοντος της Μυκόνου, και κεντρική ιδέα του σχεδιασμού είναι η τοποθέτηση των δωματίων σε διατάξεις που να δημιουργούν μικρές γειτονιές, όπως αυτές της χώρας της Μυκόνου.

Στόχος της επένδυσης είναι επίσης να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και θα δύναται να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες οι οποίες θεωρούνται ιδανικές από ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική και κοινωνική στάθμη.

Η έκταση αποτελείται από 13 μικρότερα συνεχόμενα και όμορα αγροτεμάχια, κάποια εκ των οποίων είναι παράκτια με καθορισμένες οριογραμμές αιγιαλού και παραλίας, τα οποία με το αρ. 1863/21.12.2018 προσύμφωνο πωλήσεως ακινήτων (αγροτεμαχίων) έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει η AGC Equity Partners.

Υπενθυμίζεται πως η AGC, η οποία είναι φορέας υλοποίησης του «The Mykonos Project», για την πρώτη επένδυσή της στον Αστέρα λειτούργησε ως εκπρόσωπος για επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, άλλα αραβικά κεφαλαία και τον τουρκικό όμιλο Dogus. Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν οι συμμετέχοντες στην επένδυση αυτή στη Μύκονο θα είναι οι ίδιοι και με τι ποσοστά.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK