kourdistoportocali.comNews DeskΤο κρυπτονόμισμα Terra (LUNA) καταρρέει κατά 98% μέσα σε μια νύχτα. Γραμμή βοήθειας για όσους είχαν επενδύσει και έχασαν τα πάντα

Suicide hotline numbers pinned to top of popular crypto forum

Το κρυπτονόμισμα Terra (LUNA) καταρρέει κατά 98% μέσα σε μια νύχτα. Γραμμή βοήθειας για όσους είχαν επενδύσει και έχασαν τα πάντα

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς τoυ Τerra έπεσε από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις 500 εκατομμύρια δολάρια

«Έχασα τις οικονομίες μου»: Το κρυπτονόμισμα Terra Luna καταρρέει κατά 98% μέσα σε μια νύχτα

Αριθμοί τηλεφωνικής γραμμής αυτοκτονίας καρφιτσωμένοι στην κορυφή του δημοφιλούς φόρουμ κρυπτογράφησης

Η τιμή του κρυπτονομίσματος Terra (LUNA) έχει μειωθεί περισσότερο από 99%, εξαφανίζοντας τις περιουσίες των επενδυτών κρυπτονομισμάτων.

Το Terra, το οποίο κατατάχθηκε μεταξύ των 10 πιο πολύτιμων κρυπτονομισμάτων, έπεσε κάτω από το 1 $ την Τετάρτη, έχοντας κορυφωθεί κοντά στα 120 $ τον περασμένο μήνα.

Η πλειονότητα των απωλειών πραγματοποιήθηκαν εν μία νυκτί, με πτώση της τιμής κατά 98%  σε διάστημα μόλις 24 ωρών.

Το δραματικό κραχ σήμαινε ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς τoυ Τerra έπεσε από πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις 500 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα άνευ προηγουμένου ζημίες για τους επενδυτές σε ένα κορυφαίο κρυπτονομίσματα.

«Έχασα όλες τις οικονομίες μου», έγραψε ένα μέλος του r/TerraLuna sub-Reddit. “Είχα αγοράσει τη Luna στα 85 $, δεν είμαι σίγουρος τι να κάνω.”

Ένας άλλος έγραψε ότι είχαν χάσει 15.000 $ αφού δεν κατάφεραν να πουλήσουν τις συμμετοχές τους για ένα σημαντικό κέρδος όταν διαπραγματευόταν πάνω από 100 $ τον περασμένο μήνα.

«Θα έπρεπε να είχα εξαργυρώσει όταν ήταν $100, τότε θα είχα ανέβει $25.000”, έγραψε ο χρήστης του Reddit No-Forever. «Αλλά ήμουν άπληστος ελπίζοντας να πάρω περισσότερα χρήματα, ώστε να μπορώ τουλάχιστον να αντέξω οικονομικά μια προκαταβολή για ένα σπίτι για την οικογένειά μου. Υποθέτω ότι πλέον δεν υπάρχει σπίτι και οικονομίες».

Μερικά μέλη μοιράστηκαν αναρτήσεις αυτοκτονίας αφού είδαν τα αποκτήματά τους να γίνονται άχρηστα μέσα σε μια νύχτα, ενώ άλλα πρόσφεραν υποστήριξη κοινοποιώντας συνδέσμους σε τηλεφωνικές γραμμές αυτοκτονίας σε όλο τον κόσμο.

“Έχασα πάνω από 450.000 $, δεν μπορώ να πληρώσω την τράπεζα”, έγραψε ένας χρήστης μέλος του forum Terra. «Σύντομα θα χάσω το σπίτι μου. θα γίνω άστεγος. Η αυτοκτονία είναι η μόνη διέξοδος για μένα».

Οι συντονιστές του forum, το οποίο έχει περισσότερα από 44.000 μέλη, καρφίτσωσαν μια ανάρτηση με αριθμούς γραμμής βοήθειας στην κορυφή της σελίδας.

Το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance ανέστειλε προσωρινά τις αναλήψεις στο δίκτυο Terra (LUNA) σε ένα σημείο, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και όσοι ήθελαν να πουλήσουν δεν μπορούσαν.

Το ανταλλακτήριο που εδρεύει στα Cayman Islands ανέφερε «υψηλό όγκο εκκρεμών συναλλαγών ανάληψης που προκλήθηκαν από τη βραδύτητα και τη συμφόρηση του δικτύου».

Το κραχ του Terra έρχεται εν μέσω ύφεσης για την ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης, η οποία είδε το bitcoin να πέφτει περισσότερο από 50% από το ιστορικό υψηλό του κοντά στα 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο, ωστόσο η κατάρρευση του LUNA επιδεινώθηκε από προβλήματα με το δολάριο της Terra- που είναι συνδεδεμένο με το UST. Το UST, ένα λεγόμενο stablecoin που προορίζονταν να διατηρείται στο 1$, έπεσε στα 26 σεντς την Τετάρτη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το UST αποσυνδέθηκε από το δολάριο και έπεσε στα 0,29 δολάρια. Η Luna Foundation Guard (LFG), η οποία ενεργεί ως διαχειριστής για το UST, επιδιώκει επί του παρόντος να συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την επανέκδοση του αλγοριθμικού stablecoin, αν και πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι το έργο έχει τελειώσει.

Ο Do Kwon, ο οποίος ίδρυσε τους Terra Terraform Labs, έγραψε στο Twitter την Τρίτη: «Κοντά στην ανακοίνωση ενός σχεδίου ανάκαμψης για $UST. Hang tight.

Τη Τετάρτη επανήλθε στο Twitter ζητώντας υπομονή από την κοινότητα.

«Καταλαβαίνω ότι οι τελευταίες 72 ώρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για όλους σας – να ξέρετε ότι είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ με τον καθένα από εσάς για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και θα χτίσουμε το δρόμο μας για να βγούμε από αυτήν», έγραψε.

“Το οικοσύστημα Terra είναι ένα από τα πιο ζωντανά στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, με εκατοντάδες παθιασμένες ομάδες που χτίζουν κατηγορίες που καθορίζουν εφαρμογές εντός… Η επιστροφή της Terra στη μορφή θα είναι αξιοσημείωτη.”

Παρά τις προσπάθειες του Do Kwon οι σχετικές Γραμμές Βοηθείας έχουν πάρει φωτιά>

Γραμμή βοήθειας>

Εάν νιώθετε αισθήματα στενοχώριας και απομόνωσης ή δυσκολεύεστε να αντεπεξέλθετε, οι The Samaritans-Σαμαρείτες προσφέρουν υποστήριξη. Μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον δωρεάν μέσω τηλεφώνου, εμπιστευτικά, στο 116 123 (Ηνωμένο Βασίλειο και ROI), στείλτε email στο jo@samaritans.org ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο Samaritans για να βρείτε λεπτομέρειες για το πλησιέστερο υποκατάστημά σας.

Εάν κατοικείτε στις ΗΠΑ και εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε χρειάζεται βοήθεια ψυχικής υγείας αυτήν τη στιγμή, καλέστε την Εθνική Γραμμή Βοήθειας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας στο 1-800-273-TALK (8255). Η Γραμμή Βοήθειας είναι μια δωρεάν, εμπιστευτική τηλεφωνική γραμμή αντιμετώπισης κρίσεων που είναι διαθέσιμη σε όλους 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν βρίσκεστε σε άλλη χώρα, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση www.befrienders.org για να βρείτε μια γραμμή βοήθειας κοντά σας

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
Oι συνδικαλιστές και τα σωματεία στις ΗΠΑ με την στήριξη του Biden μετά την Amazon στοχοποιούν και την Apple
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
Νew York Times_Thomas L. Friedman> Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για την πράσινη ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα
ΙΣΡΑΗΛ> Τα εμβόλια δεν φτιάχτηκαν για την αντιμετώπιση της COVID-19. Το 80% των σοβαρών κρουσμάτων είναι 3 φορές εμβολιασμένοι. Καθηγητής παγώνει το υπουργικό συμβούλιο. Πατέντα εμβολίου του 2016 της Moderna έχει κοινή ακολουθία με τον ιό COVID