kourdistoportocali.comNews DeskΤο άγριο τρολάρισμα του Μαργαρίτη Σχοινά και η Ε.Ε. λίγο πριν τη διάλυση

Ανέλαβε την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής(!!!)

Το άγριο τρολάρισμα του Μαργαρίτη Σχοινά και η Ε.Ε. λίγο πριν τη διάλυση

Κάτι σαν τους διπλούς πράκτορες του Ψυχρού Πολέμου γι΄αυτό και ο Μητσοτάκης τον έκανε Επίτροπο

Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο τρολάρισμα στην ιστορία της Ε.Ε. Ενα τρολάρισμα της ίδιας της Ε.Ε. στον εαυτό της. Ενα αυτοτρολάρισμα που δείχνει το βάθος της νοσηρής γραφειοκρατίας του πελατειακού κράτους των Βρυξελλών που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι βρίσκεται εκτός της πραγματικότητας των λαών γι΄αυτό άλλωστε πληρώνει και τόσο ακριβό τίμημα και το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Ασχετα με τον επικίνδυνο τρόπο που ο Μπόρις Τζόνσον επιχειρεί την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. είναι γεγονός ότι η οικονομία της χώρας του όλα αυτά τα χρόνια συνεισέφερε με ιλιγγιώδη ποσά στο κοινό ταμείο και με στόχο την ευρωπαική ολοκλήρωση. Στο τέλος της μέρας οι Αγγλοι προφανώς μπούχτισαν να πληρώνουν το τίμημα της κακοδιοίκησης των Βρυξελλών οι οποίες παρήγαγαν μία κάστα ακριβοπληρωμένων στελεχών που στη πραγματικότητα ήταν αποκομμένα από τις κοινωνίες των κρατών-μελών.

Δείτε για παράδειγμα τι έγινε με την αγροτική πολιτική της Ε.Ε. και τις τεράστιες αδικίες που υπάρχουν. Δείτε πως σπαταλήθηκαν κονδύλια χωρίς κανέναν έλεγχο.

Από την εποχή των περίφημων Μεσογειακών προγραμμάτων ως τα διαβόητα ΕΣΠΑ αυτό που εισπράττουν οι κοινωνίες είναι ένα αναποτελεσματικό γραφειοκρατικό χάος με τους κατά καιρούς Επιτρόπους να αυξάνουν τις καταθέσεις στους προσωπικούς λογαριασμούς, τη στιγμή που απολαμβάνουν την πολυτελή ζωή τόσο οι ίδιοι όσο και τα υπόλοιπα στελέχη και υπάλληλοι των Βρυξελλών και του Στρασβούργου. Ε, αυτή η Ε.Ε. δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα διατηρώντας στη θέση του τον Γιουνκέρ που ήταν ο καθρέφτης του πελατειακού κράτους. Τα παραδείγματα της κακοδιοίκησης στην Ε.Ε. δεν έχουν τελειωμό.

Είναι ακριβώς αυτή η κακοδιοίκηση που οδήγησε την Ε.Ε. στη σημερινή κατάντια και λίγο πριν τη διάλυση. Χαρακτηριστική της γραφειοκρατικής λειτουργίας και του καιροσκοπισμού που διέπει την Ε.Ε. είναι και η περίφημη διάσωση της Ελλάδας μέσα από τα Μνημόνια.

Χρειάσθηκε να περάσουν 10 χρόνια και 3 Μνημόνια για να επιχειρηθεί τώρα να αντιμετωπισθεί το πυρηνικό πρόβλημα των 100 δις κόκκικων δανείων στις ελληνικές τράπεζες. Ολα αυτά τα χρόνια οι δανειστές (ανάμεσά τους η E.E. και η ΕΚΤ) κλωτσάγαν το μπαλάκι πιο κάτω κάνοντας πλάτες στις εκάστοτε κυβερνήσεις και ειδικά σ΄εκείνη του Σύριζα.

Που ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Σχοινάς για παράδειγμα;

Τι σόι διάσωση είναι αυτή όταν η Ελλάδα έχει πάρει ακόμη 240 δις ευρώ δάνεια, μέσα από τα 3 Μνημόνια, με αποτέλεσμα πλέον το εξωτερικό μας χρέος να ξεπερνάει τα 400 δις ευρώ;

Που ήταν λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Σχοινάς που έφτασε στο σημείο να τον επιβραβεύσει ο κ. Μητσοτάκης;

Με ποιο τρόπο ο κ. Σχοινάς υπερασπίσθηκε την υπαρξιακή ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που έχει το ελληνικό κράτος; Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια πέρα από το να χαριεντίζεται με τον Τσίπρα και τους υπουργούς της κυβέρνησης του Σύριζα;

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ταυτόχρονα ήταν και “άνθρωπος” του Μητσοτάκη!

Κάτι σαν τους διπλούς πράκτορες του Ψυχρού Πολέμου γι΄αυτό και ο Μητσοτάκης τον έκανε Επίτροπο αγνοώντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή με την ίδια άνεση που ενώ έκανε πλάτες στις πελατειακές λογικές του Σύριζα είχε βρει δίαυλο και στον Μητσοτάκη θα συνεχίσει να το κάνει γύρευε με ποιον άλλο.

Ο Σχοινάς λοιπόν που συμμετείχε στη χυδαία, αντιμεταρρυθμιστική και αναποτελεσματική εφαρμογή των Μνημονίων στη χώρα μας επιβραβεύτηκε από τον Κυριάκο. Επειδή οι γραφειοκράτες της Ευρώπης γνωρίζονται μεταξύ τους είπαν “ωχ” μόλις άκουσαν ότι ο Σχοινάς επιστρέφει σαν Επίτροπος.

Κάπου έπρεπε να τον παρκάρουν. Ο ίδιος γνώριζε ότι οι άλλοι έχουν γνώση του εκτοπίσματός του και άρχισε να διαρρέει ότι θα πάρει  σημαντικό πόστο όπως αυτό του Επιτρόπου Αμυνας και Διαστημικής Πολιτικής.

Το διέρρευσε μάλιστα και στο protothema απ΄όπου και το σχετικό δημοσίευμα:


Πριν 4 μέρες>

Η πρώτη πιθανή σύνθεση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στις Βρυξέλλες, καθώς η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν οι Επίτροποι των 27 κρατών – μελών της ΕΕ (η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει προτείνει Επίτροπο) την ερχόμενη Τρίτη.

Χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί τίποτε, καθώς η επιλογή των θέσεων και των προσώπων της επόμενης Κομισιόν είναι ακόμα ρευστή, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα με τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά ενδέχεται να λάβει το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας, μια θέση η οποία δημιουργείται για πρώτη φορά από την εκλεγμένη πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θέτοντας την κοινή αμυντική πολιτική της ΕΕ ως μια από τις προτεραιότητες της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για τον Έλληνα επίτροπο παρουσιάζεται ως πιθανότερη επιλογή η ανάθεση του νεοσύστατου χαρτοφυλακίου Άμυνας και Διαστημικής πολιτικής. Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι έχει ακουστεί το όνομα του κ. Μαργαρίτη Σχοινά και για το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, σε μια περίοδο που οι ροές προς την Ελλάδα αρχίζουν να πλησιάζουν εκείνες του 2015.

4 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής ορίστηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αναλαμβάνοντας την εποπτεία ζητημάτων μετανάστευσης, ασφάλειας, απασχόλησης και εκπαίδευσης.

“Είμαι πανευτυχής για τη θέση του αντιπροέδρου για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Από την καλύτερη προστασία των πολιτών και των συνόρων μας έως τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ασύλου και την επένδυση στις δεξιότητες των Ευρωπαίων και την εξασφάλιση ενός λαμπρότερου μέλλοντος για τους νέους μας, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να σημειώσουμε τεράστια πρόοδο την επόμενη πενταετία για να προστατεύσουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε τους Ευρωπαίους”, γράφει ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο λογαριασμό του στο Twitter.

 

Φυσικά και έξω φυλαρούχα να τον τοποθετούσανε ευτυχής θα δήλωνε…Μάλιστα με τον ευρηματικό ρόλο του αντιπροέδρου για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής (!!!!)-πιάσε το αυγό και κούρευτο η Ε.Ε. απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι ακόμη και τώρα που βρίσκεται υπό διάλυση δεν διστάζει να γελοιοποιηθεί ακόμη πιο πολύ και να ξεπέσει περαιτέρω στα μάτια των πολιτών της. Ακου Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής!!! Δεν υπήρχε πιο αστείος τίτλος να επινοήσουν. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά να κερδίζουν χρόνο βολεμένοι στα πολυτελή γραφεία και τους παχυλούς μισθούς τους.

Ακου, Αντιπρόεδρος για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Μήπως ο “Ευρωπαικός Τρόπος Ζωής” είναι κάτι θεσμοθετημένο, με κανόνες ώστε όποιος τους παραβαίνει να τιμωρείται και θα αναλάβει επ΄αυτού ο Σχοινάς. Τι θέλει να πει ο ποιητής που εμπνεύστηκε αυτό τον τίτλο; Καλά δεν ντρέπονται λίγο;

Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι με κάτι τέτοια καραγκιοζιλίκια εκτρέφουν το αυγό του λαικισμού και στην ουσία επιταχύνουν τη διάλυση της Ε.Ε.;

Τόση αφασία;

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK