kourdistoportocali.comNews DeskΤιτανικός-Τέμπη 57> Απόκοσμες θεωρίες συνωμοσίας

Breaking News

Τιτανικός-Τέμπη 57> Απόκοσμες θεωρίες συνωμοσίας

Από τους δολοφονημένους επιβάτες Benjamin Guggenheim, Isador Strauss και John Astor στην Ανθρωποθυσία των Τεμπών;

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

O όρος Θεωρία Συνωμοσίας [Conspiracy Theory] εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Times της Νέας Υόρκης το 1964. Τον επόμενο χρόνο της δολοφονίας (22 Nοεμβρίου 1963) του John Fitzgerald Kennedy (JFK) χαρακτηρίζοντας ως θεωρητικούς συνωμοσίας όσους ισχυριζόντουσαν τότε ότι πίσω από τη δολοφονία του JFK βρισκόταν η CIA και όχι η προβληματική φιγούρα του Lee Harvey Oswald.

Βy Pendulum

O πρώην παρουσιαστής του Foxnews, ο Tucker Carlson, αποκάλυψε πως πηγή του η οποία γνώριζε το περιεχόμενου του φακέλου της δολοφονίας του JFK που βρίσκεται ακόμη σε εμπάργκο του απεκάλυψε ότι τα ντοκουμέντα του φακέλου δείχνουν τη CIA πίσω από την οργάνωση της δολοφονίας του Προέδρου με τον οδηγό και τον συνοδηγό της προεδρικής λιμουζίνας (μέλη του προσωπικού Ασφαλείας του Προέδρου) να συμμετέχουν στο σχέδιο δολοφονίας.

Tης Ίδρυσης της FED είχε προηγηθεί μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Η βύθιση του Τιτανικού.

Το υπερωκεάνιο Τιτανικός βυθίστηκε το 1912, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, η ξακουστή Federal Reserve Bank (FED), άνοιξε τις πύλες της το 1913. Δύο γεγονότα δηλαδή που δεν θα συνδέονταν κατά κανέναν τρόπο μεταξύ τους αν δεν λάχαινε στον Τιτανικό να πάρει στον υγρό του τάφο τρεις προβεβλημένους αμερικανούς επιβάτες με σοβαρή εμπλοκή στη δημιουργία της Κεντρικής Τράπεζας. Αρνητική εμπλοκή, καθώς όλοι τους δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη δημιουργία ενός χρηματοπιστωτικού κολοσσού που θα μπορούσε πράγματι να δώσει υπόσταση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τις σκοτεινές διεργασίες της οικονομικής ελίτ για την υποδούλωση της ανθρωπότητας. Οι τρεις εκατομμυριούχοι που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο ναυάγιο του Τιτανικού ήταν οι Benjamin Guggenheim, Isador Strauss και John Astor, σφοδροί πολέμιοι της ίδρυσης της FED, η οποία άνοιξε τελικά σε πείσμα τους το 1913. Κάτι που δεν ήταν φυσικά καθόλου τυχαίο, σύμφωνα πάντα με το δημοφιλές σενάριο συνωμοσίας, καθώς όλες οι αντίθετες πλευρές στη δημιουργία της Κεντρικής Τράπεζας είχαν εξαφανιστεί μέχρι τότε από προσώπου γης.

Οι τρεις άντρες ήταν πράγματι μεταξύ των εκατοντάδων νεκρών στο ναυάγιο του Τιτανικού και ήταν όντως οι John Jacob Astor IV, Benjamin Guggenheim και Isador Strauss. Η τριανδρία επιβιβάστηκε κανονικά στο υπερωκεάνιο που έμελλε να τους στείλει στα βάθη του πυθμένα με περίτεχνο τρόπο που θα επέτρεπε στην Ιστορία να μπερδεύει τις αφηγήσεις ανάμεσα την τραγική σύμπτωση ή τον απίστευτο δόλο.

Οι 3 ισχυροί επιβάτες ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι και χρησιμοποιούσαν ήδη τις διασυνδέσεις τους στο Κογκρέσο για να μπλοκάρουν τη δημιουργία ενός κολοσσού που όμοιό του δεν είχε ξαναδεί ο σύγχρονος κόσμος. Αυτοί οι τρεις δεν ήταν άλλοι φυσικά από τους βαθύπλουτους Benjamin Guggenheim, Isa Strauss και John Astor, που περιλαμβάνονταν στη λίστα με τους πλουσιότερους ιδιώτες του τότε κόσμου. Την ίδια στιγμή, η ναυπήγηση του Τιτανικού είχε ήδη ξεκινήσει από το 1909 σε ένα ναυπηγείο του Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, όταν εντελώς αναπάντεχα ο Τζ. Π. Μόργκαν αγόρασε τη ναυτιλιακή White Star Lines, που ήταν η πλοιοκτήτρια του Τιτανικού…

Οι τρεις ζάμπλουτοι της ιστορίας μας (ο John Jacob Astor ήταν μάλιστα αν όχι ο πλουσιότερος τότε άνθρωπος του κόσμου, σίγουρα στην πρώτη τριάδα) δελεάστηκαν να επιβιβαστούν στον Τιτανικό, καθώς μέχρι τότε η εξασφάλιση μιας VIP καμπίνας είχε γίνει το άγιο δισκοπότηρο της οικονομικής ελίτ. Ακόμα και ο Τζ. Π. Μόργκαν ήταν προγραμματισμένο να είναι στο μοιραίο ταξίδι, αλλά ακύρωσε τελικά (και βολικά) την τελευταία στιγμή. Φτιάχτηκε όμως πράγματι ο Τιτανικός για να γίνει ο υγρός τάφος των τριών κροίσων; Αν πιστέψουμε τη συνωμοσιολογική φύση της ιστορίας, τότε το ναυάγιο του Τιτανικού θα ήταν το καλύτερο προπέτασμα καπνού για την καλυμμένη δολοφονία, καθώς ποιος θα πίστευε πως θα βύθιζαν κάποιοι ένα ολόκληρο υπερωκεάνιο μόνο και μόνο για να βγουν από τη μέση τρεις άνθρωποι;

Ο καπετάνιος του πλοίου Edward Smith ήταν στα σίγουρα ένας από τους πιο έμπειρους θαλασσόλυκους της εποχής, έχοντας ήδη 26 χρόνια πείρας στον Ατλαντικό και τις παγωμένες παγίδες του. Ο Smith δούλευε για τον Morgan.

Οι συνωμοσιόλογοι θεωρούν πως παραείναι πολλά τα μυστήρια και οι συμπτώσεις για τη βύθιση του Τιτανικού ώστε να θεωρηθούν τυχαία ευρήματα. Πώς γίνεται ο πολύπειρος καπετάνιος του Ατλαντικού να κατευθύνθηκε ηθελημένα μέσα στην περιοχή των παγόβουνων του Βόρειου Ατλαντικού, παρά τις προειδοποιήσεις των άλλων πλοίων αλλά και της δικής του ναυτικής εμπειρίας;

Ο Smith, γνώστης της τεράστιας περιοχής των παγόβουνων του Βόρειου Ατλαντικού, ταξίδευε σε πλήρη ταχύτητα 22 κόμβων μια νύχτα χωρίς φεγγάρι παρά τους λευκούς παγωμένους όγκους που τον περικύκλωναν. Προφανώς εκτελούσε τις εντολές και μόνο ατύχημα δεν ήταν η πρόσκρουση στο παγόβουνο, καταλήγουν οι συνωμοσιολογικές αναλύσεις. Ένα από τα άλυτα μυστήρια του ναυαγίου παραμένουν οι φωτοβολίδες έκτακτης ανάγκης του πλοίου: όπως είναι γνωστό, μόνο οι κόκκινες ήταν και είναι το διεθνές σήμα κινδύνου, καθώς όλα τα υπόλοιπα χρώματα ήταν απλώς αναγνωριστικά (η πλοιοκτήτρια White Star Line είχε για παράδειγμα το λευκό).

Όταν λοιπόν βυθιζόταν το βαπόρι και το πλήρωμα άρχισε να εκτοξεύει τις φωτοβολίδες SOS, διαπίστωσε έντρομο ότι οι φωτοβολίδες δεν ήταν κόκκινες, αλλά λευκές. Διερχόμενα πλοία είδαν τις λευκές φωτοβολίδες και θεώρησαν φυσικότατα πως δεν ήταν σήμα εκτάκτου ανάγκης, αλλά ότι στο κατάστρωμα γινόταν πάρτι.

Ακόμα και οι σωσίβιες λέμβοι δεν ήταν επαρκείς ούτε και εντελώς γεμάτες όταν άφηναν το καράβι τη μοιραία εκείνη νύχτα της 14ης Απριλίου 1912. Η σύζυγος πάντως του John Jacob Astor γλίτωσε, όπως και πολλοί ακόμα άνθρωποι της μεγαλοαστικής και της μεσαίας τάξης, ακόμα και ιρλανδοί μετανάστες για τον Νέο Κόσμο. Όλα ήταν προσχεδιασμένα λοιπόν για το τρομακτικότερο ναυάγιο που γνώρισε ο 20ός αιώνας;

Έναν χρόνο και 8 μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1913, το αμερικανικό Κογκρέσο υπερψήφιζε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς μέχρι τότε κάθε αντίσταση είχε καμφθεί.

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε σε λιγότερο από έναν χρόνο, υποδεικνύουν με νόημα οι υπέρμαχοι της άποψης ότι αμφότερα τα τραγικά περιστατικά ήταν δείγματα της πρωτόγνωρης πια δύναμης της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η Κεντρική Τράπεζα χρηματοδότησε εξάλλου τόσο τις ΗΠΑ, όσο και τη Γερμανία και τη Ρωσία στον πόλεμο. Όπως κι αν έχει, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το σενάριο είναι μαγευτικό και φιλοξενεί πράγματι έναν καλό αριθμό συμπτώσεων. Αν και δύσκολα θα αποδεχόταν κανείς τη θεωρία συνωμοσία ως αληθές περιστατικό, καθώς δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο θάνατος των τριών κροίσων πάνω στον Τιτανικό είχε να κάνει με μια παγκόσμια οικονομική πλεκτάνη για την εξόντωση και την υποδούλωση των λαών.

Άλλωστε πως θα μπορούσαν να γνωρίζουν οι εμπνευστές του ναυαγίου ότι οι 3 θα ήταν σίγουρα ανάμεσα στους νεκρούς και όχι τους διασωθέντες; Αυτό το ερώτημα επιδέχεται μίας απάντησης. Οι John Jacob Astor IV, Benjamin Guggenheim και Isador Strauss να ήταν νεκροί (δολοφονημένοι;) πριν την σύγκρουση με το παγόβουνο την οποία μοιάζει να επεδίωκε ο καπετάνιος Edward Smith.

Πάμε τώρα στον Σταθμάρχη Lee Harvey Oswald των Τεμπών.

Refugees and migrants stranded in the highway in Tempi, Greece on February 25, 2016. / Πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένοι στην Εθνική οδό στην περιοχή των Τεμπών, 25 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Μουγγός Σταθμάρχης. Έχουμε ακούσει τις φωνές όλων να μιλάνε για λογαριασμό του Σταθμάρχη εκτός από τον ίδιο. Πολύ βολικός Σταθμάρχης ένας Μουγγός Σταθμάρχης. Ενδιαφέρον.

Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023. Ωρα 23:22. Η επιβατική αμαξοστοιχία με ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και η εμπορική αμαξοστοιχία με 120 χλμ/ώρα συγκρούονται μετωπικά στο ύψος του Ευαγγελισμού, λίγο πριν από τα Τέμπη.

Ακολούθησε ισχυρότατη έκρηξη!

Εκτός από την έκρηξη στο σχετικό video της σύγκρουσης μια έντονη λάμψη ακολουθεί την έκρηξη!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε νωρίτερα πως διεξάγεται έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη, καθώς αυτή δεν εξηγείται μόνο από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών ή από ανάφλεξη καυσίμων.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος-photo κάτω, απεκάλυψε πως η Πυροσβεστική ανέφερε ότι βρέθηκαν δύο άθικτες φιάλες υγραερίου στο σημείο του δυστυχήματος.

Αυτό το γεγονός-σύμφωνα με το ρεπορτάζ- προκαλεί προβληματισμούς (!) για το πως βρέθηκαν εκεί οι φιάλες κι εάν επιτρεπόταν να υπάρχουν εντός του τρένου.

Προφανώς ο Σαστισμένος και Μουγγός Σταθμάρχης (όλο το κακό αυτός δεν το προκάλεσε;) είχε καταφέρει να φορτώσει στο τρένο και μερικές ντουζίνες φιάλες υγραερίου αξιοποιώντας το Πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Εκτός εάν τις φόρτωσε το avatar του Σταθμάρχη.

(Ήταν Οκτώβρης του 1943 όταν το πιο τολμηρό πείραμα Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και Άλμπερτ Αϊνστάιν έλαβε χώρα, γράφοντας ιστορία και μένοντας στα πρακτικά ως ένα από τα πιο ανεξήγητα μυστήρια του κόσμου. Το ημερολόγιο έδειχνε 28. Πρωταγωνιστής, το πολεμικό πλοίο 89 μέτρων, US Eldridge, που κυριολεκτικά (;) εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θεατών από το λιμάνι της Φιλαδέλφειας, ταξίδεψε 350 χιλιόμετρα μακριά, μέχρι το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και επανεμφανίστηκε 18 λεπτά αργότερα, έχοντας γυρίσει από ένα ταξίδι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα απαιτούσε περισσότερες από 24 ώρες μέχρι την επιστροφή).

Έτσι ακριβώς και ο σαστισμένος και μουγγός Σταθμάρχης Lee Harvey Oswald των Τεμπών.

Μια και η πυροσβεστική εντόπισε τουλάχιστο δύο άθικτες φιάλες να υποθέσουμε ότι υπήρχαν μπόλικες θιγμένες που εξερράγησαν ώστε η κόλαση της σύγκρουσης να γίνει ακόμη πιο θανάσιμη.

Φιάλες υγραερίου έτοιμες να εκραγούν ταξίδευαν εντελώς συμπτωματικά με τα τρένα που συγκρούστηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αλλά δεν ήταν μόνο οι φιάλες υγραερίου που φορτώθηκαν “εντελώς συμπτωματικά” στο επιβατηγό τρένο.

Εκτός από τις φιάλες υπήρχε μία ακόμη σύμπτωση.

Το καλώδιο της ηλεκτροκίνησης με το οποίο κινούνται τα ηλεκτροκίνητα τρένα ήταν κομμένο (!) – χωρίς να διευκρινίζεται πως (!) – στην περιοχή του Παλαιοφάρσαλου.

Δηλαδή εντελώς τυχαία στο επιβατηγό τρένο ταξίδευαν φιάλες υγραερίου ενώ εντελώς συμπτωματικά κόπηκε και το καλώδιο της ηλεκτροκίνησης με το οποίο κινούνται τα ηλεκτροκίνητα τρένα και εξαιτίας της κοπής του καλωδίου όπως φαίνεται υπήρξε αναγκαστική μονοδρόμηση (!)

Ποιος έκοψε το καλώδιο; Σίγουρα το έκοψε ο Σταθμάρχης με τη συνδρομή του Πειράματος της Φιλαδέλφειας!

Οι “Σατανικές συμπτώσεις” μιας πολύ καλά οργανωμένης Aνθρωποθυσίας συνεχίζονται…

Τι προκάλεσε τη σύγκρουση σύμφωνα με τo επίσημο αφήγημα.

Αναδημοσίευση εντός εισαγωγικών.

“Οι πρώτες εκτιμήσεις συγκλίνουν στην εκδοχή του ανθρώπινου λάθους, που οδήγησε να βρεθούν δύο τρένα στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μετωπικά με ταχύτητα. Η επιβατική αμαξοστοιχία θα λέγαμε πως βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Οι μαρτυρίες μάλιστα των επιβαινόντων δεν κάνουν καν λόγο για φρενάρισμα, ενώ πολλοί μιλούν για μεγάλες ταχύτητες από τα δύο τρένα. Εικάζεται λοιπόν πως ο σταθμάρχης στη Λάρισα δεν γύρισε τα κλειδιά -μηχανισμός που ρυθμίζει τη διέλευση στις διακλαδώσεις-, αφήνοντας την αμαξοστοιχία να ανέβει από τη γραμμή καθόδου…”

Πάμε να δούμε τώρα το επίσημο αφήγημα για τα ανθρώπινα λάθη του Σταθμάρχη. Καθώς θα το διαβάζετε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως πρόκειται είτε για Σταθμάρχη-φάντασμα, είτε Σταθμάρχη-φυτό, είτε γύρευε τι συνέβη στον άνθρωπο.

Πάμε λοιπόν…

Σημειώνεται ότι η αρχική αντίδραση του σταθμάρχη ήταν η άρνηση.

Υποστήριξε ότι το δυστύχημα ήταν απόρροια λάθους του συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας των τρένων.

Ο σταθμάρχης σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα συνειδητοποίησε τι είχε κάνει ο ίδιος όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρξε σύγκρουση αμαξοστοιχιών.

Σε δεύτερη φάση, ενώ αποκαλύφθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν οι εντολές που έδωσε, ο σταθμάρχης ομολόγησε-σύμφωνα με το ρεπορτάζ-αφήγημα το μοιραίο λάθος του, το οποίο απέδωσε στην «κακιά ώρα».

Επί της ουσίας, ο Βασίλης Σαμαράς παραδέχτηκε (;) ότι τροχιοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος γραμμή.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση ο κ. Παναγιώτης Τερεζάκης ο οποίος είναι ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ. Στην ουσία το επίσημο αφήγημα στηρίζεται στο τηλεοπτικό σενάριο που παρουσίασε ο κ. Τερεζάκης και το οποίο έχει ως εξής>

Όπως εξήγησε σε τηλεοπτική σύνδεση ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ο σταθμάρχης στη Λάρισα παρακολουθούσε αμέτοχος (δλδ μπορεί καν να μην βρισκόταν στη θέση του, να βρισκόταν υπό ομηρία, ή σε ερωτική έκσταση ή να βρισκόταν στη τουαλέτα ή να είχε αντικατασταθεί από το avatar του στο metaverse) την επιβατική αμαξοστοιχία να κινείται στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας -προς Αθήνα αντί για την «άνοδο» προς Θεσσαλονίκη- επί 5,5 χλμ.

Σύμφωνα πάντα με όσα αποκάλυψε ο κ. Τερεζάκης, μετά από τις οδηγίες που έδωσε στον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62 ο σταθμάρχης φαίνεται (!) πως αμέλησε να συμβουλευτεί τον πίνακα ελέγχου με τις απαραίτητες ενδείξεις και, άρα, δεν αξιοποίησε τις τεχνολογικές δυνατότητες που είχε στη διάθεσή του, προκειμένου να σταματήσει εγκαίρως τους συρμούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τερεζάκης τόνισε πως «ο σταθμός της Λάρισας έχει τοπικό πίνακα χειρισμού σηματοδότησης. Πριν και μετά το σταθμό, σε κάποια απόσταση, υπάρχουν φωτοσήματα και αλλαγές που δείχνουν την παρουσία του τρένου. Το γιατί ο σταθμάρχης δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το τρένο σε όλη τη διαδρομή των 5,5 χλμ. μετά τον σταθμό, είναι θέμα της έρευνας που κάνει η επιτροπή».

(Ποιας έρευνας; Ποια Επιτροπή; Εδώ έχει βγει ήδη πόρισμα για το “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη που τελικά δεν ήταν ένα αλλά ένα κρεσέντο λαθών που δεν είχαν συμβεί ποτέ άλλοτε από τον ίδιο άνθρωπο.

Επιπλέον, ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ επισήμανε ότι «αν ο σταθμάρχης έβλεπε τον πίνακα ελέγχου στη διάρκεια του διαστήματος που χρειάστηκε το τρένο για να διανύσει 5,5 χλμ. θα μπορούσε να είχε δει ότι η επιβατηγή αμαξοστοιχία πέρασε στην αντίθετη διαδρομή».

Αυτό ήταν το δεύτερο, εξαιρετικά σοβαρό σφάλμα του σταθμάρχη, μετά από την αρχική απόφαση να γυρίσει το κλειδί, ανακατευθύνοντας το τρένο, το οποίο τέθηκε κατευθείαν σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης.

(Ερώτηση> Μήπως τελικά ο Σταθμάρχης δεν βρισκόταν καν στη θέση του;)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Πέμπτη 2 Μαρτίου, αποκαλύφθηκε ότι ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί (!) ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρισκόταν στην ίδια γραμμή αλλά με αντίστροφη κατεύθυνση. Γεγονός που παρείχε στο σταθμάρχη το περιθώριο να ακινητοποιήσει τα τρένα και να ματαιώσει την επερχόμενη τραγωδία, την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο σταθμάρχης της Λάρισας ενημερώθηκε στις 23:04 από τον σταθμάρχη Νέων Πόρων, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρίσκεται στη γραμμή καθόδου με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Ο σταθμάρχης όμως δεν αντέδρασε ούτε τότε, μιας και παρέμεινε πεπεισμένος ότι είχε «κλειδώσει» το μοιραίο Intercity 62 κανονικά, στη γραμμή ανόδου προς Θεσσαλονίκη.

Το ρεπορτάζ του Star αναφέρει πως η συγκεκριμένη επικοινωνία έχει καταγραφεί ηχητικά και σε βιβλίο, με τον σταθμάρχη μάλιστα να έχει απαντήσει στον συνάδελφό του από τον σταθμό των Νέων Πόρων, «όλα καλώς».

Σε αυτό το σημείο θα έχει πράγματι ενδιαφέρον να ακούσουμε τον διάλογο.

Και αφού απάντησε “όλα καλώς”, γιατί ο Σταθμάρχης Νέων Πόρων, δεν του ούρλιαξε>

-Τι κάνεις ρε μαλ…; Θα σκοτωθεί κόσμος!

Τι σημαίνει το “όλα καλώς” και κάτω από ποιες συνθήκες ο Σταθμάρχης έδωσε αυτή την απάντηση;

Και γιατί η απάντησή του έγινε αποδεκτή ενώ τα τρένα ταξίδευαν με μανία προς τη σύγκρουση;

Πως είναι δυνατόν με τόσους νεκρούς να δεχθούμε τόσες πολλές συμπτώσεις και γύρευε πόσα δεν γνωρίζουμε ακόμη;

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.

Αυτός ο σταθμάρχης των Τεμπών θυμίζει τον Lee Harvey Oswald o οποίος σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα πυροβόλησε από δεκάδες μέτρα και σκότωσε τον JFK.

59 χρόνια μετά ο Tucker Carlson στο FoxNews απεκάλυψε ότι πηγή του που είχε δει τα έγγραφα (παραμένουν ακόμη σε εμπάργκο) για τη δολοφονία του δημοφιλούς προέδρου των ΗΠΑ υποστήριξε ότι την δολοφονία την οργάνωσε η CIA με τον οδηγό και τον συνοδηγό της Προεδρικής λιμουζίνας να παίρνουν μέρος σ΄αυτή.

Πάμε τώρα να ψηλαφίσουμε τα ίχνη της αλήθειας που εκ των προτέρων γίνεται ανέφικτη μια και ο σταθμάρχης βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Παρότι λοιπόν ο σταθμάρχης είναι πλέον ένας ομιλών σάκος και ως τώρα κανείς κορυφαίος νομικός δεν έσπευσε να τον αναλάβει όπως συμβαίνει με βιαστές, παιδόφιλους serial killers, etc, με τους ποινικολόγους να πετάγονται πίσω από τους θάμνους σαν τα παπάκια των delivery boys, έχουμε ήδη δύο διαφορετικές εκδοχές από τον Lee Harvey Oswald, Σταθμάρχη των Τεμπών.

Η μία εκδοχή του>

-Έκανα λάθος κι έστειλα το επιβατικό τρένο στην ίδια γραμμή με το εμπορικό που ερχόταν από Κατερίνη.

Η δεύτερη εκδοχή του>

-Πάτησα κανονικά το κουμπί γιατί το σύστημα διαχωρισμού των τρένων είναι αυτοματοποιημένο αλλά δεν λειτούργησε.

Αντιλαμβάνεστε ότι παρά την στεγανοποίηση των πληροφοριών επειδή ήταν οι πρώτες ώρες και τα “λάθη” και οι “διαρροές” συμβαίνουν (παρά τις όποιες προσομοιώσεις) έχουμε ήδη δύο εκδοχές για το υποτιθέμενο “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη.

Μία τρίτη εκδοχή που κυκλοφόρησε ήθελε τον Σταθμάρχη να έχει αποκοιμηθεί.

Θα μπορούσε εάν είχε παραπέσει “κάτι” στο καφέ του και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση άλλοι “Σταθμάρχες”.

Ίσως ο παραιτηθείς υπουργός με το βαρύ επώνυμο Κώστας Καραμανλής να υποψιάζονταν την αλήθεια και (όπως ο εξάδελφός του πρώην πρωθυπουργός) έντρομος υπέβαλλε παραίτηση.

Οσο για τον Σταθμάρχη του σεναρίου μας τώρα βγήκε ήδη ένας συνάδελφός του στα κανάλια (τα οποία παρακολουθεί ένα νέο ζευγάρι αφού αγοράσει με το παντρευτεί smart τηλεοράσεις αξίας χιλιάδων ευρώ οι οποίες αναλαμβάνουν στη συνέχεια την εκπαίδευση οξυδερκών γονέων και τέκνων) και είπε τα εξής>

-Ήμουν μαζί του όλη νύχτα. Τον στήριξα. Δεν μιλούσε, τα είχε χαμένα»

Ακριβώς έτσι. Τα είχε χαμένα με αυτό που του συμβαίνει και αδυνατεί να το διαχειριστεί.

Έτσι ακριβώς χαμένα τα είχε και ο Lee Harvey Oswald ώσπου τον πυροβόλησε ο Jack Rubby και έκλεισε για 60 χρόνια (και βλέπουμε) ο φάκελος της δολοφονίας Κennedy.

Σε αντίθεση με ότι πιστεύει η κοινή γνώμη για το ανίκανο κράτος, μια ενδιαφέρουσα θεωρία συνωμοσίας η οποία κυκλοφορεί στα σαλόνια επιφανών συνωμοσιολόγων όπως ο Elon Musk, o Robert Kennedy Jr., ο Joseph Mercola θα μπορούσε να περιγράψει το ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες του ως πολύ αποτελεσματικές, για χάρη της μεγάλης επαναφοράς

Ας ξεκινήσουμε με τα προφανή. Τουλάχιστο μία Kρατική Yπηρεσία, από τις πολλές που εμπλέονται στα συμβάντα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και τα οποία διατηρούν την οξυδερκή κοινή γνώμη υπό την επήρεια του Δόγματος του ΣΟΚ επέδειξε απίστευτα αντανακλαστικά.

Αυτή η Kρατική Yπηρεσία είναι η ΕΡΤ. Ναι η ΕΡΤ. Oύτε το Mega, ούτε ο ΣΚΑΙ, ούτο το OPEN, oύτε η Ζougla ή το protothema.

Η ΕΡΤ λοιπόν είχε τουλάχιστο 3 τεράστιες επιτυχίες. Τρία εντυπωσιακά ραντεβού με την ιστορία λες και ο σεναριογράφος της ιστορίας τηλεφωνούσε στον αρχισυντάκτη βάρδιας να στείλει τα συνεργεία τη συγκεκριμένη ώρα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ας ξεκινήσουμε με το πιο πρόσφατο. Αυτό είναι η έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο. Μία εντυπωσιακή έκρηξη η οποία θα παίξει στα ίδια διεθνή ΜΜΕ που προπαγάνδιζαν το επίσημο αφήγημα της COVID-19 και των ασφαλών και αποτελεσμαστικών εμβολίων.

Η ΕΡΤ με τη νέα Αγχίαλο έκανε τα 3 στα 3.

Αίφνης αρχίζουν να κατεβάζουν τα video τις αποκλειστικότητες των οποίων πανηγύριζαν!

Είχε προηγηθεί, μόλις λίγα 24ωρα πριν, μια ακόμη αποκλειστικότητα της Kρατικής Yπηρεσίας που ακούει στο όνομα EΡΤ.

Κατέγραψε τη πτώση του Canadair και σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση τον θάνατο των δύο χειριστών.

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το video-ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βαγγέλη Μητρούσια ο οποίος βρέθηκε από το πρώτο λεπτό στο σημείο της περίτεχνης σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Η Κρατική Υπηρεσία της ΕΡΤ εξασφάλισε αποκλειστικό βίντεο που αποκαλύπτει τη στιγμή της σύγκρουσης. Φαίνεται μία πολύ έντονη λάμψη, που συνοδεύτηκε από την έκρηξη ανάμεσα στις δύο αμαξοστοιχίες κι ύστερα εστίες φωτιάς, νεκροί και τραυματίες παντού-αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Τα τρένα βρεθήκαν στην ίδια γραμμή την ώρα που η επιβατική αμαξοστοιχία εκτιμάται ότι κινούνταν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων για 25 ολόκληρα χιλιόμετρα χωρίς να γνωρίζει ο μηχανοδηγός ότι από την αντίθετη κατεύθυνση ερχόταν τρένο.

Στο μεταξύ>Μέσα σε λίγες ώρες δύο έμπειροι σταθμάρχες του ΟΣΕ είναι εξίσου νεκροί με τον Jeffrey Epstein και την Πριγκίπισα Diana

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

Μέσα σε λίγες ώρες δύο έμπειροι σταθμάρχες του ΟΣΕ είναι εξίσου νεκροί με τον Jeffrey Epstein και την Πριγκίπισα Diana. Ξαφνικά αποφάσισαν να πεθάνουν και οι δύο λίγο μετά τα Τέμπη οδηγώντας τα δίκυκλά τους.

Η εμπειρία και των δύο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για την διερεύνηση του ατυχήματος στα Τέμπη που σίγουρα έκανε ευτυχείς εκείνους που πιστεύουν ότι 8 δις άνθρωποι στον πλανήτη είμαστε πολλοί και δεν μας χρειάζονται.

Άσε που μόνο που αναπνέουμε και πίνουμε καφέδες (παρόλα αυτά κοιμόμαστε όρθιοι) έχουμε εκτοξεύσει το παγκόσμιο χρέος στα 400 τρις σε έναν πλανήτη που δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα.

Έτσι όταν για παράδειγμα στο Μάτι κάηκαν 100 και πλέον άνθρωποι ήτο λογικό να ανοιχτούν στην υγεία του Τσίπρα παλαιωμένα κρασιά για τον εορτασμό του γεγονότος ότι ένας ακόμη επαναστάτης ηγέτης διέβη Μεσάνυχτα τον Κήπο του Καλού και του Κακού και ως εκ τούτου θα μπορούσε να λάβει και 2η ευκαιρία διακυβέρνησης της χώρας εάν το επεδίωκε. Μόνο που ο Τσίπρας μοιάζει σαν κάτι να γνωρίζει και η αντιπολίτευσή του είναι επιπέδου των στίχοι του Νίκου Καρβέλα για τα Παρατράγουδα της Αννίτας.

Στα Τέμπη τώρα έχουμε ήδη 3 σιωπηλούς σταθμάρχες. Οι δύο είναι πλέον οριστικά σιωπηλοί μετά από τροχαία που είχαν οδηγώντας δίκυκλα.

Ο τρίτος είναι φυλακή και δεν έχουμε ακούσει τη φωνή του. Ο δε δικηγόρος του τόλμησε να ψελλίσει κάτι και έκτοκτε εξαφανίστηκε κι αυτός. Και περιέργως κανείς καλός και γλυκούλης δημοσιογράφος δεν έσπευσε να πάρει συνέντευξη ούτε από τον Σταθμάρχη, ούτε από τον δικηγόρο του, ούτε από τη σύζυγο του Σταθμάρχη, ούτε από την αδελφή του, ούτε από κανέναν από το οικογενειακό του περιβάλλον. Καλησπέρα, καλησπέρα…

Πάμε να δούμε λοιπόν τώρα πως κατάφεραν να είναι νεκροί οι δύο εκ των τριών Σταθμαρχών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Κώστας Πράσσας, συνταξιούχος σταθμάρχης του ΟΣΕ. Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή (26/3) το πρωί στα «Αϊβαλιώτικα» που είχε σαν συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 69χρονου Κώστα Πρασσά, πατέρα τριών παιδιών.

Ο εκλιπών είχε εργαστεί επί σειρά ετών ως σταθμάρχης στον ΟΣΕ στον Βόλο και ήταν συνταξιούχος.

Πως έγινε το δυστύχημα

Το ατύχημα έγινε στις 12.15 την Κυριακή το μεσημέρι, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 79χρονος, κινούνταν επί της οδού Αθηνών, με κατεύθυνση από Αγχίαλο προς Βόλο, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη που υπάρχει στη συνοικία Ν. Παγασών και ακολούθως συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο όχημα οδηγούμενο από τον 69χρονο, το οποίο κινούνταν επί της οδού Αγ. Τριαντάφυλλου με κατεύθυνση από Ανατολή προς Δύση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αμφότερων οδηγών και τις υλικές ζημιές των οχημάτων.

Ο 69χρονος οδηγός του δικύκλου Κώστας Πρασσάς τραυματίστηκε βαρύτατα και υπέστη κατάγματα πλευρών, πνευμονοθώρακα και ανοιχτό τραύμα κνήμης.

Ο βαριά τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέστη καρδιακή ανακοπή και έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να χειρουργηθεί, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία του 79χρονου που παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, χωρίς να σημαίνει ότι αμφισβητούμε το γεγονός ότι πρόκειται για ατύχημα.

Άλλωστε λόγω ηλικίας ούτε φυλακή δεν μπορείς να κλείσεις έναν 79χρονο.

Άλλωστε εξαιτίας ενός ατυχήματος στη Γλυφάδα με ένα άλλο δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ο Κεντέρης και η Θάνου η Ελλάδα στερήθηκε σε εκείνους τους Ολυμπιακούς Αγώνες τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Επίσης δεν γνωρίζουμε τη ψυχολογική κατάσταση του Κώστα Πράσσα το τελευταίο διάστημα και εάν ήτο αποδέκτης κάποιων γεγονότων και πληροφοριών που βάραιναν το μυαλό και τη ψυχή του.

Ως οξυδερκής κοινωνία θα δεχθούμε πως ένας 79χρονος κατάφερε και πέτυχε έναν Σταθμάρχη περνώντας με κόκκινο όπως για 60 σχεδόν χρόνια δεχόμασταν ότι τον John Kennedy τον σκότωσε ο Lee Harvey Oswald, ωσότου δύο μήνες πριν ο Tucker Carlson του FoxNews απεκάλυψε αυτό που σχεδόν όλοι υποψιάζονταν, ότι δλδ το σχέδιο δολοφονίας του JFK το οργάνωσε η CIA με τον οδηγό και τον συνοδηγό της προεδρικής λιμουζίνας να εμπλέκονται σε αυτό.

Πάμε τώρα στο Σούνιο.

Να σημειώσουμε πως νεκρός σε τροχαίο στο Σούνιο είναι κι ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ πρόσωπο-κλειδί στη διερεύνηση της υπόθεσης του δυστυχήματος στα Τέμπη καθως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης τον είχε κατονομάσει ως υπεύθυνο για τις βάρδιες όλων των σταθμαρχων.

Παρότι μάλιστα είχε κατονομαστεί από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, δεν είχε κληθεί για κατάθεση από τις ανακριτικές Αρχές!

Θύμα του τροχαίου που έγινε στο Λαγονήσι είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε στις 13.55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά την διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν, χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα του Mega, παρουσιάζει τη στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου.

Φυσικά και τα VIDEO που δόθηκαν στη δημοσιότητα έδειχναν αεροπλάνο να πέφτει σε έναν από τους Δίδυμους Πύργους 9/11.

Τελευταία ντοκουμέντα και μαρτυρίες αμφισβητούν τόσο την ύπαρξη όσο και την σύγκρουση αεροπλάνου και κάνουν λόγο για τουλάχιστο 3 απανωτές εκρήξεις.

Ο κ. Χρυσάγης, ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του Οργανισμού, επιχείρησε να κάνει προσπέραση ενός οχήματος με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του, ωστόσο χτύπησε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα βανάκι, με συνέπεια να εκσφενδονιστεί.

Kαι σε αυτή τη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέβαινε στο μυαλό του Χρυσάγη, ο οποίος δεν είχε κληθεί ακόμη να καταθέσει.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται μετά τη σύγκρουση και τον εκσφενδονισμό, να χάνεται στους θάμνους και κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα, διακρίνεται το σώμα του στον αέρα πριν καταλήξει στο έδαφος και χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε το τροχαίο, προκαλεί ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 66χρονος, που κινούνταν σε υψηλές ταχύτητες και σε ώρα που η ορατότητα ήταν καλή, ήταν ένας ήρεμος, ψύχραιμος και προσεκτικός οδηγός.

Ο κ. Χρυσάγης ήταν από τα πιο έμπειρα στελέχη του Οργανισμού, υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν και στην επιτροπή διερεύνησης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τροχαίο

Την Κυριακή το μεσημέρι 26/03/2023, επί της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό οδηγού δίκυκλης μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, και συγκρούσθηκε διαδοχικά με διερχόμενα οχήματα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Α΄Τ.Τ. Νοτιοανατολικής Αττικής, το οποίο -μεταξύ άλλων- προέβη άμεσα στην παραγγελία νεκροψίας – νεκροτομής για τον θανόντα και στη λήψη αίματος από δύο εμπλεκόμενους στο τροχαίο οδηγούς, προς ανίχνευση τυχόν αλκοόλης και τοξικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι, οι δύο εμπλεκόμενοι οδηγοί μετά την προβλεπόμενη διαδικασία, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου διεξάγεται ενδελεχής έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

Σωτήρης Τσιόδρας> Ο καθηγητής που προφήτευε τις planδημιες

Για τους θεωρητικούς συνωμοσίας όμως το video που ακολουθεί με το πρόσωπο του καθηγητή-προφήτη Σωτήρη Τσιόδρα που έμοιαζε να είχε βγει από πλύσιμο με χλωρίνη είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Ο κ. Tσιόδρας “προφητεύει” την planδημία στο video που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια>

Δεν γνωρίζουμε εάν το αρχικό ρεπορτάζ ήταν επίσης της ΕΡΤ- γιατί παίχθηκε σε διάφορα κανάλια- αλλά εδώ εμφανίζεται ο κ. Τσιόδρας λίγο πριν την εκτόξευση του εργαστηριακού ιού COVID-19 (όπως τον χαρακτήρισε ο επιφανής Εβραίος καθηγητής Jeffey Sachs) κατά της ανθρωπότητας να προβλέπει την planδημία που θα ακολουθούσε.

Ο προφήτης κ. Τσιόδρας ήταν παρόν και στην γρίπη του 2009-2010 στον ιό της οποίας επιφανείς επιστήμονες είχαν διακρίνει και τότε εργαστηριακά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιόδρας είναι επίσης και δημόσιος υπάλληλος μια και εργάζεται σε κρατικό νοσοκομείο.

Ως δημόσιος υπάλληλος θα λάβει την αύξηση που δίνει η κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους της οι οποίοι κατάκοποι από την τηλεργασία την δικαιούνται όσο κανείς μια και οι υπάλληλοι του κράτους είναι απαραίτητοι για την οικοδόμηση ενός κράτους αλά Κίνα. Σημειώνουμε ότι στη Κίνα εξαφανίσθηκε ξαφνικά ολόκληρος υπουργός εξωτερικών της χώρας αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο κρατικός υπάλληλος Τσιόδρας μάλιστα όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας έσπευσε μόλις τον Ιανουάριο του 2020 και πριν ο διάτρητος ΠΟΥ να χαρακτηρίσει την ασθένεια πανδημία να συντάξει μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού COVID-19. H μελέτη του Έλληνα κρατικού υπαλλήλου Τσιόδρα βρέθηκε ανάμεσα στις 8 παραπομπές της επιστολής στο The Lancet με την οποία ο διαβόητος Peter Daszak σε συνεργασία με τον Tony Fauci έσπευδαν να εξοβελίσουν κάθε αναφορά στην εργαστηριακή φύση του ιού.

Με την ίδια σιγουριά ο κρατικός υπάλληλος Τσιόδρας μας μίλησε για τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια COVID-19 ενώ χιλιάδες εμβολιασμένοι άνθρωποι σωριάζονται ξαφνικά στην αιωνιότητα.

Στα παραπάνω γεγονότα ο θάνατος των ανθρώπων, των ζώων και της φύσης είναι το αποτέλεσμα ενώ βρωμάει ότι είναι και το ζητούμενο.

Στη συγκεκριμένη αποστολή το κράτος αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό ενώ οι Υπηρεσίες του, όπως η EΡΤ, καταγράφoυν τρομακτικές αποκλειστικότητες.

New York Post> 10 λόγοι που ΞΕΡΟΥΜΕ ότι η COVID-19 προήλθε από το εργαστήριο της Wuhan

Oι μυστηριώδεις θάνατοι και εξαφανίσεις των Κινέζων επιστημόνων

Σήμερα, οι μόνοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η COVID-19 δεν διέρρευσε από εργαστήριο της Wuhan στην Κίνα είναι οι σκληροπυρηνικοί που έχουν αυτοκόλλητα προφυλακτήρα με το σηματάκι «Ι Love Fauci».

Από τον Marty Makary/New York Post

Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα: Η πανδημία ήταν αποτέλεσμα ανεύθυνης επιστήμης.

Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους αυτό είναι αληθινό:

1. Η «αυτοκτονία» συνεργάτη του εργαστηρίου ιολογίας της Wuhan, Dr Yusen

Ένας Κινέζος επιστήμονας σε θέση κλειδί που συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, ο Dr Zhou Yusen, κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 στις 24 Φεβρουαρίου του 2020, σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή της ιστοσελίδας The Australian.

Η πρώιμη χρονική στιγμή της κατάθεσής της αίτησης προκαλεί ανησυχίες ότι το ανώνυμο εμβόλιο βρισκόταν σε ανάπτυξη μήνες πριν δημοσιοποιηθεί η πανδημία της COVID-19.

Ωστόσο, λιγότερο από τρεις μήνες μετά την κατάθεση της πατέντας του, ο Dr Yusen πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πέθανε «πέφτοντας από την οροφή» του εργαστηρίου της Γουχάν.

[Διαβάστε ΕΔΩ για το πως ο Zhou Yusen έπεσε από την οροφή-δείτε και φωτογραφίες του]

2. Οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο της Γουχάν ήταν οι πρώτοι ασθενείς με COVID

Σε μια συνέντευξη τον Απρίλιο του 2020, είπα στο Fox News ότι ένας μολυσμένος εργαζόμενος στο εργαστήριο της Γουχάν ήταν πιθανότατα ο ασθενής μηδέν της πανδημίας. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ΝIH) των ΗΠΑ το χαρακτήρισαν θεωρία συνωμοσίας και το Facebook και η Google λογόκριναν την είδηση, χαρακτηρίζοντάς την παραπληροφόρηση.

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτόν τον μήνα επιβεβαιώνουν ότι αυτό που είχα πει ήταν αλήθεια και προσδιόριζε τους πρώτους μολυσμένους εργαζόμενους στο εργαστήριο ονομαστικά.

3. Το εργαστήριο ιολογίας είχε ένα λεπτομερές σχέδιο

Ένα χρόνο πριν από την εμφάνιση της COVID-19, επιστήμονες στο εργαστήριο της Γουχάν υπέβαλαν ένα λεπτομερές ερευνητικό σχέδιο στην Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας των ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός κορωνοϊού Φρανκενστάιν. Οι ιολόγοι αναφέρθηκαν στην προκαταρκτική τους έρευνα που έδειχνε ότι ήταν σε θέση να το κάνουν.

Πρότειναν να δημιουργηθεί ένα γονίδιο διάσπασης της φουρίνης σε κορωνοϊούς που μοιάζουν με τον SARS για να καταφέρει ο ιός να μολύνει κύτταρα θηλαστικών. Αυτή είναι ακριβώς η γενετική σύνθεση της COVID-19 και είναι αυτό που την κάνει τόσο θανατηφόρα.

Το κίνητρό τους μπορεί να είχε σχέση με τη βιοάμυνα, αλλά πιθανότατα βασίστηκε στον αρχαίο επιστημονικό μύθο ότι μια τέτοια έρευνα θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη μιας μελλοντικής πανδημίας ή να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο πριν εμφανιστεί μια πανδημία, χωρίς, ωστόσο, κανένα από τα δύο να έχει συμβεί ποτέ.

Οι ερευνητές υπέβαλαν επίσης προτάσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά ο υπουργός Tony Blinken έχει αρνηθεί πολλά αιτήματα προκειμένου να δημοσιοποιηθούν αυτές οι αιτήσεις για επιχορηγήσεις.

4. Η Κίνα κατέστρεψε όλα τα αρχεία από το εργαστήριο

Η τήρηση ενός εργαστηριακού βιβλίου για την καταγραφή όλων των πειραμάτων είναι μια τυπική και παγκοσμίως αποδεκτή σύμβαση στην επιστήμη. Αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχουν εργαστηριακά αρχεία για τα βασικά πειράματα κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο της Γουχάν. Επίσης δεν υπάρχουν δείγματα από την πηγή.

Οι ερευνητές που πειραματίζονται σε ιούς, ωστόσο, αναφέρουν συστηματικά αυτές τις γενετικές αλληλουχίες σε ένα διεθνές μητρώο ιών που στεγάζεται από το αμερικανικό NIH (Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας).

Οι ερευνητές του εργαστηρίου της Γουχάν είχαν αναφέρει αλληλουχίες ιών στο μητρώο του NIH, αλλά στη συνέχεια κάλεσαν τον Ιούνιο του 2020 για να ζητήσουν τη διαγραφή αυτών των πληροφοριών. Το NIH τίμησε το αίτημα των Κινέζων και διέγραψε αμέσως τις ακολουθίες ιών στο μητρώο του.

5. Κορυφαίοι ιολόγοι είχαν πει στον Dr Anthony Fauci ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο

Στις 27 Ιανουαρίου 2020, ένας πανικόβλητος Dr Fauci κάλεσε μια έκτακτη συνάντηση κορυφαίων ειδικών ιολογίας προκειμένου να μιλήσουν για την προέλευση της COVID-19. Τρεις από αυτούς του είπαν ότι πίστευαν πως ο ιός προήλθε από εργαστήριο.

Ο Dr Robert Garry του Πανεπιστημίου Τούλαν είπε συγκεκριμένα στον Fauci, «Απλά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να συμβεί αυτό στη φύση.

Φυσικά, στο εργαστήριο θα ήταν εύκολο να δημιουργήσει κάποιος το τέλειο ένθετο 12 βάσεων που ζητείται».

6. Ο Fauci ήταν ενορχηστρωτής της Θεωρίας της Φυσικής Προέλευσης του ιού

Στο τέλος της έκτακτης συνάντησης του Fauci με ιολόγους τον Ιανουάριο του 2020, επιτεύχθηκε συναίνεση ως προς το «1) μην γράψετε καθόλου εργασίες και 2) Εάν γράψετε, μην αναφέρετε την εργαστηριακή προέλευση, καθώς αυτό απλά θα προσθέσει “καύσιμο” στους συνωμοσιολόγους».

Τέσσερις ημέρες αργότερα, ορισμένοι από τους ίδιους ιολόγους που εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η COVID προήλθε από εργαστήριο συνέγραψαν ένα προπαγανδιστικό άρθρο στο περιοδικό Nature Medicine, το οποίο συμπέρανε με έμφαση ότι η COVID «δεν είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα». Ο κύριος συγγραφέας ανέφερε στη συνοδευτική επιστολή ότι το άρθρο έγινε με την «προτροπή» των Dr Fauci και Francis Collins, τότε επικεφαλής του NIH.

Μέχρι τις 16 Απριλίου 2020, ένας απογοητευμένος Dr Collins έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Fauci σχετικά με τη θεωρία της εργαστηριακής διαρροής, αναφέροντας, «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι που να μπορεί να κάνει το NIH προκειμένου να βοηθήσει στην καταστολή αυτής της πολύ καταστροφικής συνωμοσίας». Ο Fauci απάντησε: «Δεν θα έκανα τίποτα για αυτό αυτή τη στιγμή. Είναι ένα “γυαλιστερό” αντικείμενο που θα φύγει με τον καιρό».

7. Η Κίνα συνέλαβε τους πρώτους γιατρούς που θεράπευσαν την COVID

Η κινεζική κυβέρνηση συνέλαβε αμέσως τους πρώτους γιατρούς στο νοσοκομείο της Γουχάν που θεράπευσαν την COVID.

Ο Dr Li Wenliang είναι πιθανότατα ο γιατρός που φρόντισε τους πρώτους μολυσμένους εργαζόμενους στο εργαστήριο.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο στο WeChat, τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων κοινωνικών μέσων στην Κίνα.

Τρεις μέρες αργότερα, η αστυνομία εμφανίστηκε και συνέλαβε τον ίδιο και άλλους οκτώ.

Ο Li αναγκάστηκε να υπογράψει μια ομολογία ότι «έκανε ψευδή σχόλια». Η ομολογία έγραφε: «Σας προειδοποιούμε επίσημα: Εάν συνεχίσετε να είστε πεισματάρηδες, με τόση αυθάδεια, και συνεχίσετε αυτή την παράνομη δραστηριότητα, θα οδηγηθείτε στη δικαιοσύνη —καταλαβαίνετε;». Ο Li απάντησε γραπτώς: «Ναι, το καταλαβαίνω».

Αμέσως μετά, ο Li προσβλήθηκε από την COVID και πέθανε. Ήταν ένας υγιής 34χρονος με προφίλ κινδύνου κοντά στο μηδέν. Είναι επίσης περίεργο ότι υπήρξαν αντικρουόμενες αναφορές για τον θάνατό του στην κινεζική κρατική τηλεόραση.

Η Dr Ai Fen, στενή φίλη του Li, ανέφερε δημοσίως το περιστατικό και συνέχισε να προειδοποιεί τον κόσμο. Ήταν η διευθύντρια του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο κεντρικό νοσοκομείο της Γουχάν. Δημοσίευσε επίσης προειδοποιήσεις και αργότερα επιπλήχθηκε από τις αρχές. Έδωσε μια συνέντευξη σε κινέζικο περιοδικό σαν να μη συνέβη τίποτα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε για κάποιες εβδομάδες.

8. Μια διαρροή εργαστηρίου προκάλεσε την κινεζική επιδημία γρίπης του 1977

Υπάρχει προηγούμενο εργαστηριακής διαρροής. Το 1977, υπήρξε μια επιδημία στην Κίνα ενός στελέχους γρίπης H1N1 που είχε τον ίδιο γενετικό κώδικα με ένα στέλεχος γρίπης 20 ετών πριν. Η επιδημία μετατράπηκε κατόπιν σε πανδημία.

Ωστόσο, οι ιοί της γρίπης είναι γενετικά εύθραυστοι από τη φύση τους, καθιστώντας αδύνατο ένα στέλεχος να διαρκέσει πάνω από 20 χρόνια εκτός εργαστηρίου. Λίγο πριν από την πανδημία του 1977, η κινεζική κυβέρνηση έκανε εμβολιασμούς σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες με μια μυστηριώδη ουσία. Ένας διάσημος Κινέζος γιατρός είχε παραδεχτεί στη συνέχεια «την ανάπτυξη αυτού του ιού του 1977 [ως] αποτέλεσμα δοκιμών εμβολίων». Υπολογίζεται ότι 700.000 άνθρωποι πέθαναν από το στέλεχος της γρίπης εκείνη τη χρονιά.

9. Το εργαστήριο της Wuhan απέχει 5 μίλια από το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας

Ένα από τα μοναδικά εργαστήρια στον κόσμο που χειρίζονται τους κορωνοϊούς είναι ακριβώς δίπλα στο σημείο που εντοπίστηκαν οι απαρχές της πανδημίας. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Για το γεγονός κατηγορήθηκε η υγρή αγορά της πόλης, αλλά οι δοκιμές που έγιναν σε ζώα που πουλούνταν εκεί δεν αποκάλυψαν κάποια συγκεκριμένη ζωική πηγή της πανδημίας.

10. Οι συνθήκες στο εργαστήριο της Wuhan ήταν άθλιες

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν ισχυρίζεται ότι είναι ένα εργαστήριο Βιοασφάλειας Επιπέδου 4, με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας. Όμως, το 2018, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο έκανε το ασυνήθιστο βήμα στέλνοντας επανειλημμένα επιστημονικούς διπλωμάτες των ΗΠΑ στο εργαστήριο της Γουχάν. Εκείνοι βρήκαν ότι το εργαστήριο λειτουργούσε στο Επίπεδο 2, στην καλύτερη περίπτωση.

Σύμφωνα με τα λόγια του Αμερικανού ιολόγου Dr Richard Ebright, οι συνθήκες βιοασφάλειας ήταν συγκρίσιμες με αυτές ενός οδοντιατρείου στις ΗΠΑ. Και όποιος έχει εργαστεί σε εργαστήριο, όπως εγώ, θα σας πει ότι στα περισσότερα, τα ατυχήματα μπορεί να είναι πολύ συνηθισμένα.

Συμπέρασμα

Ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ John Ratcliffe, ο οποίος είχε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες κατά την έξαρση της COVID-19, ανέφερε ότι «η ενημερωμένη αξιολόγησή μου ως άτομο με σημαντική πρόσβαση σε οποιεσδήποτε πληροφορίες της κυβέρνησής μας… ήταν και συνεχίζει να είναι ότι μια διαρροή εργαστηρίου είναι η μόνη εξήγηση που υποστηρίζεται αξιόπιστα από τη νοημοσύνη μας, την επιστήμη και την κοινή λογική».

Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Αλλά η υποβάθμισή τους έχει γίνει πολιτικό πανό για πολλούς Δημοκρατικούς. Η προέλευση της COVID αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη περίπτωση ευθύνης στην ιστορία του κόσμου. Οι άνθρωποι εύλογα θέλουν το κλείσιμο της υπόθεσης μετά από την τεράστια κοινωνική βλάβη που προκάλεσε.

Ήρθε η ώρα για τις ΗΠΑ να αποτελέσουν έναν διεθνή ηγέτη στην έκκληση για μια συνθήκη που θα απαγορεύει κάθε επικίνδυνη έρευνα κέρδους-λειτουργίας χρησιμοποιώντας τις αρχές που τέθηκαν σε μια έκθεση των Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής του 2016 και η οποία έθετε τα πρότυπα για την έρευνα των ιών.

Η έκθεση προσδιορίζει επτά τύπους έρευνας παθογόνων που δεν πρέπει ποτέ να πραγματοποιηθούν δεδομένου του κινδύνου για την ανθρωπότητα. Οι τύποι του πειράματος έγιναν γνωστοί ως «τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα». Το εργαστήριο της Γουχάν διέπραττε κάποια από αυτά.

Μόλις διαβάσατε μερικές ακόμη θεωρίες συνωμοσίας…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK