kourdistoportocali.comNews DeskΤι συνέβη στο HILTON;

Το ραντεβού Κουρουμπλή-Φρουζή

Τι συνέβη στο HILTON;

Ο άνθρωπος που μου έδωσε τις πληροφορίες για τη NOVARTIS ήταν ο Μάριος Σαλμάς

Τελικά τα πήρε από την NOVARTIS ο μυστηριώδης Π.Κ.; Ο αρχιράπερ Κουρουμπλής, ο διορατικός, το ραντεβού του Φρουζή στο Hilton; Είναι αλήθεια ότι ο Σύριζα έδωσε 60 εκατ. ευρώ στην ΝΟVARTIS όπως κατήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης; Κι αν σύμφωνα με όσα απεκάλυψαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες κάθε φορά που το δημόσιο εξοφλούσε τους λογαριασμούς της οι υπουργοί έπαιρναν μίζα, τι συνέβη με την περίπτωση των υπουργών Υγείας του Σύριζα; Γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να απαλλάξει τον Κουρουμπλή παρότι είναι πρόσφατη η θητεία του και το ραντεβού του με τον Φρουζή;

«Εκείνο που με πικραίνει σαν άνθρωπο είναι ότι επιχείρησαν, δεν ξέρω αν έγινε εσκεμμένως να εμπλέξουν το όνομά μου, με την υπόθεση της Novartis», δήλωσε από το βήμα της Βουλής κατά την παρέμβαση του κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

“Επιβεβαιώνω – διότι στη ζωή μας υπάρχει και η συνείδηση – ότι το 2014, ο άνθρωπος που μου έδωσε τις πληροφορίες και κάναμε όλη εκείνη την επίθεση κατά της NOVARTIS, ήταν ο Μάριος Σαλμάς” ανέφερε επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια.

(Έδωσε στεγνά τον Σαλμά!)

Ο Παναγιώτης  Κουρουμπλής γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια. Είναι Δρ. κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 καθώς και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015-όπως σημειώνει στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Το 1961 έχασε το φως του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών, ενώ στη συνέχεια εισήχθη με Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Την περίοδο 1976-1981 επικέντρωσε την προσπάθειά του στην οργάνωση της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών με κεντρικά αιτήματα το δικαίωμα στη μόρφωση, την αξιοπρέπεια και την κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούστηκε με τους κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με τον Νόμο 4000.

Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και επιτέλεσε ουσιαστικό έργο με έμφαση στην παιδική προστασία, στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρία. Η δημιουργία πλήθους καινοτόμων κοινωνικών υποδομών πρόνοιας συνδέθηκε με την περίοδο άσκησης των καθηκόντων του στην εν λόγω θέση.

Για την κοινωνική του δράση τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνείς φορείς (Ίδρυμα Μ. Στασινοπούλου, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Λέσχη Υγείας της Ευρώπης κ.ά.). Το 2006 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε σε αναγνώριση των κοινωνικών και πολιτικών του αγώνων με σκοπό την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους και μίας ανθρώπινης κοινωνίας. Το 2012 βραβεύτηκε στο Μέγαρο Rayburn του Κογκρέσου των ΗΠΑ από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (E.A.W.C.) για τη θέληση και την επιμονή που έχει επιδείξει στο κοινωνικό του έργο.

Η συνέπεια στις πολιτικές και κοινωνικές του πεποιθήσεις επέβαλε την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος το 2011 και την παύση της συμπόρευσής του με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου.

Την περίοδο 28/1/2015 έως 28/8/2015 διετέλεσε Υπουργός Υγείας.  Την περίοδο 25/09/2015 έως 4/11/2016 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σήμερα είναι Βουλευτής Β’ Αθήνας και Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK