kourdistoportocali.comNews DeskΤι δείχνουν τα ευρήματα 5 εταιριών δημοσκοπήσεων

3ο κόμμα το ΚΙΝΑΛ

Τι δείχνουν τα ευρήματα 5 εταιριών δημοσκοπήσεων

Πολύ αυξημένη αναμένεται η συμμετοχή

Ισως για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα σκάνε σχεδόν ταυτόχρονα τόσες πολλές δημοσκοπήσεις.

Στη δημοσκόπηση της  Οpinion Poll για το Πρώτο Θέμα η διαφορά τόσο στις εθνικές όσο και στις ευρωεκλογές έχει εκτιναχθεί.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια η ΝΔ προηγείται με διαφορά 17,1 ποσοστιαίων μονάδων, με ποσοστό 33,75 έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15,4 μονάδες, με τη ΝΔ στο 30,1% έναντι μόλις 14,7% για το κυβερνών κόμμα. Το ποσοστό αυτό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χαμηλότερη επίδοση που έχει παρουσιάσει σε δημοσκόπηση εδώ και πολύ καιρό.

Ενώ στο ερώτημα για τη μάχη των εθνικών εκλογών αποτυπώνεται καόμα ευκρινέστερα η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την συντριβή. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 30,5% προηγούμενο με 14 μονάδες έναντι του ασθμαίνοντος ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει μόλις 16,3%.

Διψήφια είναι και η διαφορά παρουσιάζει το Politico.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα δίνει στη ΝΔ προβάδισμα που ξεπερνά το 11% ενόψει των ευρωεκλογών. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ  προηγείται με 37,53% και εκλέγει 10 ευρωβουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 26,24% και έξι ευρωβουλευτές. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,14% (2 ευρωβουλευτές), το Κίνημα Αλλαγής με 8% (2 ευρωβουλευτές) και το ΚΚΕ με 7,36% (1 ευρωβουλευτής). Εκτός Ευρωκοινοβουλίου καθώς δεν περνούν το φράγμα του 3% μένουν η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, η ΛΑΕ και οι ΑΝΕΛ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Στις τελευταίες προβλέψεις του για τις ευρωεκλογές, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα δίνει, επίσης, προβάδισμα της ΝΔ με διαφορά σχεδόν 11 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (34,6% έναντι 23,8%),

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προκύπτουν από τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που έχουν γίνει στα κράτη-μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η ΝΔ εξασφαλίζει 9 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή από δύο, ενώ ΚΚΕ και ΛΑΕ από μία.

Μπροστά με 7,8 μονάδες για τις εθνικές εκλογές και 7,3 μονάδες για τις ευρωεκλογές είναι η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, της Metron Analysis, που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, τα κόμματα συγκεντρώνουν: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΣΥΡΙΖΑ 19,9%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 4,6%.

Με 13,7% προηγείται η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ενώ στις εθνικές εκλογές η διαφορά φαίνεται να έχει εδραιωθεί σε διψήφιο ποσοστό (10,5% στην παρούσα δημοσκόπηση), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του καναλιού Βεργίνα TV

Η παράσταση νίκης για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές στο γκάλοπ ανέρχεται σε 51,8%.

Ειδικότερα, στην παράσταση νίκης στις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με 72,8% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα απαντούν το 4% των ερωτηθέντων, ενώ 2,2% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Ευρωεκλογές: 13,7% η «ψαλίδα»

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν προκηρύσσονταν ευρωεκλογές για την επόμενη Κυριακή το 36,4% των ερωτηθέντων απαντά ΝΔ, το 22,7% ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα κατατάσσεται το ΚΙΝΑΛ με 7,9%, 7,2% συγκεντρώνει η ΧΑ, 7% το ΚΚΕ 7%, 2,3% η Ελληνική Λύση, 2% η Ένωση Κεντρώων, 1,4% συγκεντρώνει το Ποτάμι, από 1,3% οι ΑΝΕΛ, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, 0,6% συγκεντρώνει το ΜέΡΑ 24, και 2% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα. Στο 6,6% οι αναποφάσιστοι.

Εθνικές εκλογές: 10,5% η διαφορά

Όσον αφορά την ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν διεξαγάγονταν εθνικές εκλογές την επόμενη Κυριακή το 34% των ερωτηθέντων απαντά ΝΔ, το 23,5% ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα κατατάσσεται η ΧΑ με 8%, 7,5% συγκεντρώνει το ΚΙΝΑΛ, 6,5% το ΚΚΕ 6,5%, 2,7% η Ελληνική Λύση, 2,2% η Ένωση Κεντρώων, 1,6% η Πλεύση Ελευθερίας, 1,5% η ΛΑΕ, 1,4% οι ΑΝΕΛ, 1,3% σημειώνει το Ποτάμι, 2,2% των ερωτηθέντων θα ψηφίσουν άλλο κόμμα ενώ 7,6% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα δε με το 66,2% των ερωτώμενων η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος στις ευρωεκλογές θα είναι πάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες στις ευρωεκλογές έναντι 27,8% που θεωρεί ότι θα είναι χαμηλότερη από 5%. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ απαντά το 6%.

Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα έχει καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο το 38,1% των ερωτώμενων απαντά η ΝΔ, ενώ το 15% ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα από τα δύο απαντά το 26,5%. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ απαντά το 20,4%.

Το 72% των ερωτώμενων απαντά ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο κόμμα με τις εθνικές εκλογές. Άλλο κόμμα απαντά το 16,6% ενώ δεν έχω αποφασίσει δηλώνει το 11,4%.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΕΚΤΑΚΤΟ>Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης;
O Λύκος των Αγορών που αγόρασε ΟΠΑΠ μέσα στη καταιγίδα
Έχω οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια χωρίς πλειστηριασμούς
38χρονο κορίτσι το πρώτο κρούσμα του Coronavirus στην Ελλάδα
Ποιο Netflix; Oλα τα συναρπαστικά συμβαίνουν στο δρόμο
Θρίλερ με τον Κινέζο ασθενή που νοσηλεύεται στο Αττικόν. Είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα;
Πυρηνική βόμβα Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου;
Ζωή Γείτονα>Kόρη μίας σπουδαίας οικογένειας που έχει στο DNA την Αριστεία
-Aπλή γρίπη ο Coronavirus, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, υποστηρίζουν οι καθηγητές Τσακρής και Τσιόδρας
Ο Παπαγγελοπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου.Εχω ντοκουμέντα!
Υπάρχει ενδιαφέρον για τουλάχιστον δύο µεγάλες ιδιωτικοποιήσεις
8 μήνες (όσο κυβερνά η ΝΔ) περιμένει ο Τσάκος μία υπογραφή από το ΕΤΑΔ για επένδυση στη Χίο!