kourdistoportocali.comNews DeskΑυτοί είναι οι μεγαλομέτοχοι το Facebook. Θρίλερ με τον whistleblower που γκρέμισε για 6 ώρες τον κολοσσό

Αγνωστη η αιτία

Αυτοί είναι οι μεγαλομέτοχοι το Facebook. Θρίλερ με τον whistleblower που γκρέμισε για 6 ώρες τον κολοσσό

Ο μεγαλύτερος κάτοχος αμοιβαίων κεφαλαίων του Facebook είναι το Vanguard Total Stock Market Index Fund Admiral Shares (VTSAX)

Mετά από 6 σχεδόν ώρες (από τις στις 18:30 μ.μ. τη Δευτέρα) που βρισκόταν εκτός λειτουργίας το Facebook, το Instagram και το WhatsApp επανήλθαν.

Ο Mike Schroepfer, CTO του Facebook, είπε σε ένα tweet, “Αντιμετωπίζουμε προβλήματα δικτύωσης και οι ομάδες εργάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να διορθώσουν και να επαναφέρουν”. Ζήτησε επίσης ειλικρινά συγγνώμη από όλους “που επηρεάστηκαν από διακοπές”.

Οι εργαζόμενοι στο Facebook έχουν αναφέρει προβλήματα με τη χρήση των τηλεφώνων και του εξοπλισμού της εταιρείας τους, ενώ μερικοί είχαν κλειστεί ακόμη και έξω από το κτίριο όταν οι ψηφιακές τους κάρτες δεν λειτουργούσαν, ανέφεραν οι New York Times τη Δευτέρα.

Άλλες πλατφόρμες όπως το Amazon και το Telegram αντιμετωπίζουν δυσκολίες από το κλείσιμο του Facebook επίσης, πιθανώς καθώς πολλοί χρήστες στράφηκαν σε αυτές τις εναλλακτικές πλατφόρμες αντί για το Facebook και υπερφόρτωσαν τα συστήματά τους.

Την περασμένη εβδομάδα μία μηχανικός, υπεύθυνη προϊόντων στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι επιλέγει «το όφελος παρά την ασφάλεια» των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Αυτές οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει πτώση 15% των μετοχών της εταιρείας από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Είναι περίεργο που λίγες ώρες αφότου ένας πληροφοριοδότης- τηλεφώνησε στο Facebook λέγοντας ότι εμπλέκονται σε μια «προδοσία της δημοκρατίας» το Facebook και άλλες εταιρείες που κατέχει βρέθηκαν εκτός λειτουργίας». Ο Donald Trump Jr  έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα. «Είμαι σίγουρος ότι είναι σύμπτωση».

Μια παρόμοια διακοπή στην εταιρεία  Akamai Technologies Inc κατέστρεψε πολλούς ιστότοπους τον Ιούλιο.
Οι ειδικοί ασφαλείας που παρακολουθούν την κατάσταση δήλωσαν ότι η διακοπή θα μπορούσε να προκληθεί από ένα σφάλμα διαμόρφωσης, το οποίο θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα εσωτερικού λάθους, αν και θεωρητικά θα ήταν δυνατή η δολιοφθορά εκ των έσω.

Μια εξωτερική εισβολή θεωρήθηκε ως λιγότερο πιθανή. Από την άλλη πλευρά μια μαζική επίθεση denial-of-service  που θα μπορούσε να κατακλύσει έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στον κόσμο, θα απαιτούσε είτε συντονισμό μεταξύ ισχυρών εγκληματικών ομάδων είτε μια πολύ καινοτόμο τεχνική.

Το Facebook αναγνώρισε ότι οι χρήστες είχαν πρόβλημα στην πρόσβαση στις εφαρμογές του, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του προβλήματος ή πόσοι επηρεάστηκαν από τη διακοπή.

«Εργαζόμαστε για να επανέλθουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία», ανέφερε το Facebook.

Οι μετοχές του Facebook, το οποίο έχει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, μειώθηκαν κατά 5,5% στις απογευματινές συναλλαγές τη Δευτέρα, φτάνοντας προς τη χειρότερη ημέρα σχεδόν ενός έτους.

Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα άμεσων μηνυμάτων WhatsApp του γίγαντα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ήταν επίσης εκτός λειτουργίας για περισσότερους από 35.000 χρήστες, ενώ το Messenger για σχεδόν 9.800 χρήστες.
Το Facebook γνώρισε παρόμοιες εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας με τη σειρά εφαρμογών του φέτος τον Μάρτιο και τον Ιούλιο.

Η διακοπή, που χτύπησε τις πλατφόρμες του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λίγα λεπτά πριν από το μεσημέρι, έρχεται μια μέρα αφού ένας πληροφοριοδότης  κατηγόρησε την εταιρεία ότι έδινε επανειλημμένα προτεραιότητα στα κέρδη και όχι στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης και είπε ότι οι δικηγόροι της έχουν καταθέσει τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Η καταγγελία οδήγησε δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ζητήσουν έρευνα για τους ισχυρισμούς.

Ποιοι κατέχουν τις μετοχές του Facebook

Η Facebook, Inc. (FB) έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος γίγαντας των κοινωνικών μέσων.

Το 2020, το Facebook απέφερε περισσότερα από 85,90 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και 29,20 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα ή κέρδη

Όταν το Facebook εξέδωσε την αρχική του δημόσια προσφορά (IPO) στις 18 Μαΐου 2012, πολλά αμοιβαία κεφάλαια είχαν ήδη εξαγοράσει μετοχές στην ιδιωτική αγορά.

Παρόλο που η τιμή των μετοχών του Facebook έχει πάει σε τροχιά, τα αμοιβαία κεφάλαια που κατείχαν τη μετοχή επωφελήθηκαν από τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα κεφάλαια έχουν την κυριότητα των μετοχών της Facebook Class A και όχι των μετοχών της κατηγορίας B, οι οποίες έχουν βαρύτερα δικαιώματα ψήφου.

Για τους επενδυτές που αναζητούν έκθεση στο Facebook μέσω των μετοχών της εταιρείας, παρακάτω είναι οι κορυφαίοι αμοιβαίοι κάτοχοι των μετοχών του Facebook.

1. The Vanguard Total Stock Index Fund Admiral Shares (VTSAX)

Ο μεγαλύτερος κάτοχος αμοιβαίων κεφαλαίων του Facebook είναι το Vanguard Total Stock Market Index Fund Admiral Shares (VTSAX), το οποίο διαθέτει περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ενεργητικό υπό διαχείριση. Το VTSAX της Vanguard κατέχει σχεδόν 68 εκατομμύρια μετοχές του Facebook με αγοραία αξία άνω των 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 30 Απριλίου 2021.

Το VTSAX έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ευρεία έκθεση στη συνολική χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ και έχει λόγο εξόδων 0,04% και πενταετή ετήσια απόδοση 17,67% στις 30 Απριλίου 2021. Το ταμείο θέτει ως ελάχιστη επενδυτική απαίτηση τα $ 3,000.

Για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αρχική επένδυση των 3.000 δολαρίων, η Vanguard προσφέρει ένα αμοιβαίο κεφάλαιο διαπραγμάτευσης με ανταλλαγή (ETF) που ονομάζεται VTU (Total Virtual Stock Market ETF). Το ETF είναι παρόμοιο με το VTSAX αλλά έχει χαμηλότερη αρχική απαίτηση επένδυσης, η οποία είναι η τιμή μιας μετοχής.

2. The Vanguard 500 Index Fund Admiral Shares (VFIAX)

Ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος αμοιβαίων κεφαλαίων του Facebook είναι το Vanguard 500 Index Fund Admiral Shares (VFIAX), το οποίο κατέχει σχεδόν 49,50 εκατομμύρια μετοχές του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με αγοραία αξία περίπου 16,10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 30 Απριλίου 2021.

Το VFIAX της Vanguard επενδύει σε 500 από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ και κατέχει περίπου 732 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Το ταμείο έχει λόγο εξόδων 0,04% και πενταετή ετήσια απόδοση 17,38% στις 30 Απριλίου 2021.

Η ελάχιστη απαίτηση επένδυσης είναι $ 3.000, αλλά και πάλι, η Vanguard προσφέρει μια έκδοση ETF που ονομάζεται Vanguard S&P 500 ETF (VOO). Το VOO είναι παρόμοιο στο σχεδιασμό με το VFIAX και κοστίζει την τιμή μιας μετοχής

3. Το Fidelity Contrafund (FCNTX)

Ξεκίνησε από την Fidelity τον Μάιο του 1967. Το Fidelity Contrafund επιδιώκει να προσφέρει ανατίμηση κεφαλαίου επενδύοντας συνήθως σε κοινές μετοχές με χαρακτηριστικά ανάπτυξης ή αξίας % του ενεργητικού του αμοιβαίου κεφαλαίου.

Το Fidelity Contrafund διαθέτει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 119 δισεκατομμυρίων δολαρίων και λόγο δαπανών 0,86% από την 01 Μαρτίου 2021. Το FCNTX έχει πενταετή ετήσια απόδοση 20,71% στις 30 Απριλίου 2021,11

Άλλα κεφάλαια που κατέχουν μετοχές του Facebook>

Αυτά τα κεφάλαια έχουν επίσης σημαντική επένδυση στο Facebook και εμπίπτουν στα δέκα κορυφαία κεφάλαια που κατέχουν μετοχές στον κολοσσό των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

1. Το Ταμείο Ανάπτυξης της Αμερικής (The Growth Fund of America-AGTHX)

Το Ταμείο Ανάπτυξης της Αμερικής ξεκίνησε το 1973. Από τις 31 Μαρτίου 2021, το Facebook ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη συμμετοχή του αμοιβαίου κεφαλαίου που αντιπροσωπεύει το 4,9% των περιουσιακών στοιχείων του.

Το Ταμείο Ανάπτυξης της Αμερικής έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 273,60 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει πενταετή ετήσια απόδοση 19,25% στις 21 Μαΐου 2021.

2. Το SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY)

Το SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) κατέχει περισσότερες από 24,20 εκατομμύρια μετοχές του Facebook, το οποίο αποτελεί το 2,18% των συμμετοχών του ταμείου στις 20 Μαΐου 2021. Το SPY διαχειρίζεται η State Street Global Advisors και παρακολουθεί τον δείκτη S&P 500.13

3. Το T. Rowe Price Blue Chip Growth Fund (TRCBX)

Το T. Rowe Price Blue Chip Growth Fund ξεκίνησε το 1993 και επικεντρώνεται σε μεγάλες εταιρείες με ισχυρές προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;