kourdistoportocali.comNews DeskΘρίλερ με 500 πρόσφυγες μόνο το σαββατοκύριακο

Ούτε ο χειμώνας δεν τους σταματά

Θρίλερ με 500 πρόσφυγες μόνο το σαββατοκύριακο

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τους περιφερειάρχες

Θρίλερ με τις τουρκικές ριπές μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Σε απόγνωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ηρεμήσει τους ταλαίπωρους περιφερειάρχες που είναι έρμαια της οργής των τοπικών κοινωνιών. Για την εισβολή του σαββατοκύριακου ο Σάββας Μιχάλαρος θα γράψει στο protothema:

Συμφωνία Άγκυρας-Βρυξελλών… Άνθρωποι κυνηγημένοι από τον πόλεμο, την κακουχία, τον θάνατο… Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε διάστημα 48 ωρών, η Ελληνική Ακτοφυλακή επενέβη σε περισσότερα από 10 περιστατικά με βάρκες διακινητών που επιχειρούσαν να μεταφέρουν δεκάδες ανθρώπινες ψυχές στην ελπίδα που δίνει η Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών, πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες, διασώθηκαν από το Λιμενικό και τη Frontex, στη θάλασσα του Αιγαίου.

Οι άνθρωποι αυτοί, με όσα χρήματα τους είχαν απομείνει, πλήρωσαν τα κυκλώματα των διακινητών στην Τουρκία και εκείνοι τους «φόρτωσαν» στις βάρκες και τους έριξαν στη θάλασσα με προορισμό τα ελληνικά νησιά. Για την ακρίβεια, σε δύο ημέρες εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε hot spot 537 άνθρωποι.

Για ποια «πετυχημένη» συμφωνία μιλάνε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας; Μήπως για τη συμφωνία που κρατά το πρόβλημα μακριά από τα σύνορα και τους… ψηφοφόρους τους; Διότι η Ελλάδα που είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεταναστευτικό κύμα, που δεν τελειώνει.

Και αυτό διότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω των τουρκικών αρχών που δεν πραγματοποιούν ελέγχους, φέρεται να έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους διακινητές να κάνουν τα δρομολόγιά τους, προκειμένου να «πιέσει» ακόμα περισσότερα τους Ευρωπαίους για τους σκοπούς του.

Τη ίδια στιγμή, λοιπόν, που οι Βρυξέλλες παίζουν τα παιχνίδια τους με την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά, βουλιάζουν από ανθρώπους απελπισμένους και αγνώστου ταυτότητας.

Βουλιάζει από ανθρώπους που δεν προκάλεσαν τον πόλεμο, όπως το ίδιο δεν τον προκάλεσε και η Ελλάδα.

Εκείνοι που ευθύνονται σε ικανό ποσοστό για όσα συμβαίνουν στις χώρες της κρίσης, εκείνοι που έχουν τα συμφέροντα και που προκάλεσαν όλη αυτήν την κατάσταση, «νίπτουν τας χείρας» τους και κλείνουν τα σύνορά τους, ή οι «εταίροι» τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν δέχονται καν μετανάστες, εκφράζοντγας τη ρητορική του… τείχους και της απομόνωσης.

Ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία, βρίσκεται η Ελλάδα.

Η Ελλάδα που, με την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν συμμετείχε καν στη σύναψη της συμφωνίας για το Προσφυγικό.

Η Ελλάδα που πλέον βρίσκεται σε αδιέξοδο, με τον Ερντογάν να «τιμωρεί» την Ευρώπη και να αφήνει τους διακινητές να μεταφέρουν κατά εκατοντάδες τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την Ευρώπη να έχει κλειστά τα σύνορά της, αναθέτοντας τον ρόλο του αστυνομικού στα Σκόπια και στις άλλες βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και παρ’ ότι έχει μπει ο χειμώνας, οι ροές από τα τουρκικά παράλια όχι απλώς δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται.

Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο πλήρες αδιέξοδο.

Οι επιστροφές μεταναστών είναι ελάχιστες, η μεταφορά όσων ζητούν άσυλο σε hotspot της ενδοχώρας γίνεται με πολλά προβλήματα και δεν επαρκεί, καθώς κάθε μέρα οι διακινητές μεταφέρουν εκατοντάδες νέους μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, υπερκαλύπτοντας τις όποιες μετακινήσεις γίνονται.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK