kourdistoportocali.comNews DeskThe Wall Street Journal> A Woke Mandate από τον Biden στη Federal Reserve

Βreaking news

The Wall Street Journal> A Woke Mandate από τον Biden στη Federal Reserve

Η προοδευτική ατζέντα είναι προφανώς μεγαλύτερη προτεραιότητα από τον έλεγχο του πληθωρισμού

Ο Πρόεδρος Βiden υποσχέθηκε πρόσφατα να μην παρεμβαίνει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ-FED.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε ένα νομοσχέδιο της Βουλής που θα προσθέσει φυλετική ισότητα στη διπλή εντολή της Fed για σταθερότητα τιμών και πλήρη απασχόληση. Πώς λύνει ο Λευκός Οίκος αυτή την αντίφαση;,

αναρωτιέται το editorial board της The Wall Street Journal.

Το νομοσχέδιο της Βουλής πέρασε την περασμένη εβδομάδα 215-207 με ελάχιστη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά αξίζει προσοχής γιατί αποκαλύπτει πώς η κυβέρνηση Biden και οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν να πολιτικοποιήσουν τη νομισματική πολιτική και τη χρηματοπιστωτική ρύθμιση.

(Γιατί άραγε;)

Θυμηθείτε ότι ο υποψήφιος Βiden υποστήριξε ότι η μείωση των φυλετικών ανισοτήτων αποτελεί τρίτη νομισματική εντολή. Πρέπει να αναρωτηθείτε εάν ένας λόγος που η Fed άργησε να σφίξει την πολιτική ήταν επειδή οι κεντρικοί τραπεζίτες συμφώνησαν μαζί του. Αρκετά μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς-Several Federal Open Market Committee (FOMC) προώθησαν τον στόχο της απασχόλησης «χωρίς αποκλεισμούς» ακόμη και όταν ο πληθωρισμός άρχισε να ανεβαίνει.

Τώρα οι Δημοκρατικοί της Βουλής θέλουν να κωδικοποιήσουν τη φυλετική ισότητα ως μέρος της εντολής της Fed. Το νομοσχέδιό τους θα απαιτούσε από το Συμβούλιο των Διοικητών και το FOMC να «ασκούν όλα τα καθήκοντα και τις λειτουργίες με τρόπο που να προωθεί την εξάλειψη των διαφορών μεταξύ φυλετικών και εθνοτικών ομάδων σε σχέση με την απασχόληση, το εισόδημα, τον πλούτο και την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή πίστωση».

Το νομοσχέδιο καθοδηγεί τη Fed να συμπεριλάβει την κούρσα στη νομισματική πολιτική, τη λειτουργία των συστημάτων πληρωμών και την εποπτεία των τραπεζών και των μη τραπεζών που θεωρούνται από το Συμβούλιο Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συστημικά σημαντικές.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες δυσκολεύονται αρκετά να εξισορροπήσουν την πλήρη απασχόληση με τις σταθερές τιμές. Η προσθήκη μιας εντολής φυλετικής ισότητας θα μπορούσε να προκαλέσει καταιγίδα στα μοντέλα τους.

Πόσο μικρό θα πρέπει να είναι το χάσμα ανεργίας μαύρου-λευκού και πόσο υψηλές θα έπρεπε να ανέβουν οι τιμές, προτού η Fed εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων;

Η πανδημία ήταν ένα άτυπο πείραμα σε αυτήν την τριπλή εντολή. Δεν λειτούργησε για τις μειονότητες. Οι διευκολυντικές πολιτικές της Fed έχουν οδηγήσει σε άνοδο τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, κυρίως προς όφελος των σχετικά ευκατάστατων ανθρώπων που έχουν σπίτια και μετοχές. Τώρα μπορεί να πλησιάζει μια ύφεση, η οποία θα επιδεινώσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει ο πληθωρισμός στις μειονότητες.

Η απαίτηση από τη Fed να ενσωματώσει το race στην τραπεζική (και δυνητικά μη τραπεζική) εποπτεία θα έρχονταν επίσης σε αντίθεση με το καθήκον της να προστατεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Θα μείωνε η ​​Fed το κεφάλαιο που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες έναντι των δανείων προς τις μειονότητες; Θα βαθμολογούνται οι τράπεζες με βάση τον αριθμό των δανείων που χορηγούν σε επιχειρήσεις μειονοτήτων;

Η χαλάρωση των προτύπων αναδοχής για την ενίσχυση της μειοψηφικής πίστωσης και της ιδιοκτησίας κατοικίας θα μπορούσε να προκαλέσει άνοδο των χρεοκοπιών και των κατασχέσεων σε ύφεση, όπως συνέβη κατά την τελευταία οικονομική κρίση. Οι Δημοκρατικοί θα κατηγορούσαν τότε τις τράπεζες για ληστρικό δανεισμό

Οι περισσότερες τράπεζες προσπαθούν να αυξήσουν τον δανεισμό προς τις μειονοτικές κοινότητες, ωστόσο το νομοσχέδιο θα απαιτούσε από τις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές να αξιολογούν τις τράπεζες ως προς τη διαφορετικότητα και την ένταξη. Οι τράπεζες που ανήκουν σε μειονοτικές κοινότητες θα εξαιρούνται από αυτές τις εξετάσεις και θα λαμβάνουν αυτόματα την υψηλότερη βαθμολογία. Το νομοσχέδιο δίνει επίσης εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μεταφέρουν τις καταθέσεις σε τράπεζες που ανήκουν σε μειοψηφία.

Τέτοια φυλετική ευνοιοκρατία σχεδόν σίγουρα παραβιάζει το Σύνταγμα. Το ίδιο δυνητικά ισχύει και η απαίτηση του νομοσχεδίου να αποκαλύπτουν οι δημόσιες εταιρείες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη φυλετική ταυτότητα, την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό διευθυντών και στελεχών.

Οι διοικήσεις δεν χρειάζεται να λαμβάνουν θέση σε κάθε νομοσχέδιο, επομένως η απόφαση της ομάδας Biden να υποστηρίξει αυτό είναι αποκαλυπτική. Ωστόσο, η δήλωση του Λευκού Οίκου κάλυπτε σχεδόν όλη την ουσία του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο θα διασφάλιζε ότι όλοι οι Αμερικανοί «επωφελούνται πλήρως από την οικονομική επιτυχία του Έθνους μας», λέει ο Λευκός Οίκος.

Αντίθετα, το νομοσχέδιο θα πολιτικοποιήσει τη νομισματική πολιτική και τη χρηματοοικονομική ρύθμιση, όταν η εστίαση της Fed θα πρέπει να είναι η μείωση του πληθωρισμού, αποφεύγοντας παράλληλα μια ύφεση. Οι Δημοκρατικοί της Βουλής που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου αξίζουν να κληθούν για την υποστήριξη της φυλετικής ευνοιοκρατίας και την υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Fed. Όσο για τον Πρόεδρο, η προοδευτική ατζέντα είναι προφανώς μεγαλύτερη προτεραιότητα από τον έλεγχο του πληθωρισμού.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
Οικογένεια Κυριακοπούλου> Η παράδοση μιας σπουδαίας οικογένειας συνεχίζεται από γενιά σε γενιά
Διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αποδίδει πάνω από 24.000 θανάτους στην Ελλάδα στους μαζικούς εμβολιασμούς [VIDEO 120′]
Boeing 787> Tα προβλήματα ασφαλείας και ο προβληματικός έλεγχος από την FAA