kourdistoportocali.comNews DeskThe Wall Street> Oι πιστοί του Buy the Dip σπρώχνουν όλο και περισσότερο χρήμα για να αγοράσουν τα τσακισμένα χαρτιά

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι μετοχές τελικά ανεβαίνουν

The Wall Street> Oι πιστοί του Buy the Dip σπρώχνουν όλο και περισσότερο χρήμα για να αγοράσουν τα τσακισμένα χαρτιά

Άλλοι διατηρούν επιφυλάξεις με την ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει ύφεση στον ορίζοντα

Kαθώς οι αγορές βυθίζονται στη κινούμενη άμμο του χάους οι πιστοί του «Buy the Dip» σπρώχνουν όλο και περισσότερο χρήμα για να αγοράσουν τα τσακισμένα χαρτιά.
Οι μικροεπενδυτές συνεχίζουν να ρίχνουν χρήματα σε μετοχές παρά τις πιο ζοφερές προοπτικές των τελευταίων ετών για τα επιτόκια και μια πιθανή ύφεση. «Όταν η αγορά τρεκλίζει, κάνω ζακ»

By Gunjan Banerji and Caitlin McCabe/Τhe Wall Street Journal

Η φετινή αστάθεια του χρηματιστηρίου έχει ενεργοποιήσει μια αγαπημένη στρατηγική μεταξύ των μεμονωμένων επενδυτών: την αγορά της πτώσης. Η δραματική βουτιά των μεγάλων δεικτών θα δοκιμάσει την αποφασιστικότητά τους.

Την Πέμπτη, όταν το χρηματιστήριο είχε μια από τις χειρότερες μέρες του χρόνου, ιδιώτες έσπευσαν, σημειώνοντας ρεκόρ αγορών μιας ημέρας. Τον Μάρτιο, επένδυσαν το μεγαλύτερο μηνιαίο ποσό ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vanda Research (που πρακολουθεί την τάση από το 2014) και συνέχισαν να ρίχνουν χρήματα στις αγορές τον Απρίλιο.

Οι επενδυτές ακολούθησαν το παράδειγμά τους την Τρίτη σε μια ασταθή συνεδρίαση, μια μέρα μετά την πτώση του S&P 500 στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος. Ο ευρύς δείκτης του χρηματιστηρίου κινήθηκε πριν ανέβει 0,2%, σπάζοντας ένα σερί απωλειών τριών συνεδριάσεων.

Η διάθεση των ατόμων να σταματήσουν τις αγορές καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού selloff καταδεικνύει ότι το group—προς το παρόν— είναι πιο ανθεκτικό από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές και οι επαγγελματίες του εμπορίου. Λίγοι εξεπλάγησαν όταν μεμονωμένοι επενδυτές όρμησαν να αγοράσουν τις πτώσεις καθώς η αγορά ανέβηκε υψηλότερα πέρυσι, βοηθώντας τον S&P 500 να φτάσει τα 70 ρεκόρ και ανταμείβοντας όσους μπήκαν μέσα.

Φέτος, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 16%, η χειρότερη αρχή ενός έτους εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, και ο Nasdaq Composite έπεσε 25%. Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει ξεκινήσει έναν επιθετικό κύκλο νομισματικής σύσφιξης, θεσπίζοντας αυτόν τον μήνα τη μεγαλύτερη άνοδο του επιτοκίου από το 2000. Αυτό έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για ύφεση—σε μία περίοδο κατά τις οποίες οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο όσο 29%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.

Μερικές από τις εξωφρενικά δημοφιλείς συναλλαγές των δύο τελευταίων ετών έχουν ήδη καταρρεύσει. Πολλοί επενδυτές σε μετοχές τεχνολογίας με πλούσια αξία, έχουν ξινίσει στη πτώση τους. Οι νεοσύστατες δημόσιες εταιρείες, οι οποίες εκτινάχθηκαν στα ύψη πέρυσι, επανήλθαν στη γη. Οι άκρως κερδοσκοπικές γωνίες της αγοράς, όπως το εμβληματικό χρηματιστήριο ARK Innovation της Cathie Wood, έχουν πέσει κατακόρυφα.

Παρά την ανατροπή, πολλοί μεμονωμένοι επενδυτές είπαν ότι απόλαυσαν την ευκαιρία να αγοράσουν μετοχές με έκπτωση. Πολλοί είπαν ότι ο υπολογισμός είναι απλός: Η ιστορία έχει δείξει ότι οι μετοχές τελικά ανεβαίνουν.

Οι μικροεπενδυτές όργωσαν 114 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά χρηματιστήρια μέχρι τον Μάρτιο, καθώς ο S&P 500 υποχώρησε σε διόρθωση, υποχωρώντας τουλάχιστον 10% από το υψηλό του, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group. Αυτό σηματοδοτεί μια απότομη αλλαγή στη στρατηγική του group των επενδυτών για μεγάλο μέρος των τελευταίων δύο δεκαετιών. Κατά κανόνα, οι μεμονωμένοι επενδυτές έχουν πουλήσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια τις 12 εβδομάδες μετά την κορύφωση της αγοράς, όταν ο S&P 500 έχει υποχωρήσει τόσο πολύ.

Μόνο τον Μάρτιο, μεμονωμένοι επενδυτές αγόρασαν περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών και κεφαλαίων που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ σε καθαρή βάση – το συνολικό ποσό μετά την αφαίρεση του ποσού που πωλήθηκε – το μεγαλύτερο μηνιαίο ποσό που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τον Vanda και άλλα καθαρά 24,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο. Την Πέμπτη, όταν ο S&P 500 υποχώρησε 3,6%, οι μεμονωμένοι επενδυτές αγόρασαν ένα καθαρό σύνολο σχεδόν 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετοχών και ETFs, ρεκόρ μιας ημέρας, σύμφωνα με τη Vanda.

Ο John Case, ένας 71χρονος συνταξιούχος μηχανικός στο Las Vegas, είπε ότι προσπάθησε να ακολουθήσει τη συμβουλή του διάσημου επενδυτή Warren Buffett να είναι «άπληστος μόνο όταν οι άλλοι φοβούνται» και να διατηρεί μετοχές για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Είπε ότι μπήκε συχνά στην αγορά σε περιόδους αστάθειας και έμαθε αυτό το μάθημα με τον δύσκολο τρόπο όταν πούλησε μερικές από τις μετοχές του κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008. Αυτή η βουτιά ακολούθησε μια ανοδική αγορά 11 ετών κατά την οποία ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 400%. Τώρα, είπε ότι είναι πιο σίγουρος για τη στρατηγική του.

«Όταν η αγορά κάνει ζικ, κάνω ζακ-When the market zigs, I zag,” Mr. Case said.», είπε ο κ. Case.

Αύξησε σταθερά την έκθεσή του σε μετοχές από τότε που αποχώρησε από το εργατικό δυναμικό, είπε. Περίπου τα δύο τρίτα του χαρτοφυλακίου του είναι σε μετοχές, από περίπου το μισό όταν συνταξιοδοτήθηκε.

Ο κ. Case απέκτησε πρόσφατα μετοχές της εταιρείας λογισμικού Adobe Inc. και της Microsoft Corp., οι οποίες και οι δύο κατέγραψαν διψήφιες απώλειες φέτος. Από τότε που αγόρασε τις μετοχές, ωστόσο, έχουν πέσει ακόμη περισσότερο, επιβαρύνοντας ένα συνταξιοδοτικό χαρτοφυλάκιο που έχει ήδη υποχωρήσει σε αξία φέτος.
Πολλοί μεμονωμένοι επενδυτές που αγόρασαν την πτώση του χρηματιστηρίου έχουν ζημιές. Μέχρι τον Απρίλιο, ο S&P 500 υποχώρησε κατά μέσο όρο 0,2% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αφού σημείωσε απώλεια, σύμφωνα με τον Jason Goepfert της Sundial Capital Research, καθιστώντας το 2022 μια από τις χειρότερες χρονιές για την αγορά της πτώσης από το 1974.

Σε αντίθεση με το κραχ στις αρχές του 2020, το οποίο διήρκεσε μόλις 23 ημέρες συναλλαγών, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ένα πιο παρατεταμένο selloff που θα μπορούσε να επιδεινωθεί καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι ύφεσης. Η κίνηση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια και να συρρικνώσει το χαρτοφυλάκιό της αξίας 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει ήδη προκαλέσει έκπτωση στην αγορά κρατικών ομολόγων, οδηγώντας την απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού ομολόγου αναφοράς να ξεπεράσει το 3%, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018.  Συνήθως απομακρύνεται από τη γοητεία του χρηματιστηρίου δίνοντας στους επενδυτές ένα άλλο ελκυστικό μέρος για να σταθμεύσουν τα μετρητά τους.

Η όρεξη των μεμονωμένων επενδυτών για μετοχές διαφέρει από τη συμπεριφορά των επαγγελματιών επενδυτών, οι οποίοι έχουν πουλήσει συλλογικά μετοχές κατά τη διάρκεια της αναταραχής. Η JPMorgan Chase & Co. εκτιμά ότι οι θεσμικοί επενδυτές έχουν αποσπάσει 199 δισεκατομμύρια δολάρια από το χρηματιστήριο φέτος, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων ροής δημόσιας τάξης μέχρι την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, οι επαγγελματίες συνεχίζουν να αυξάνουν τα πτωτικά στοιχήματα έναντι σημαντικών δεικτών μετοχών των ΗΠΑ μέσω της αγοράς συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, σύμφωνα με ανάλυση της Citi Research.

Αυτό δεν εμπόδισε πολλούς μεμονωμένους επενδυτές να εισέλθουν. Η κατανομή των μετοχών στα χαρτοφυλάκιά τους ανήλθε σχεδόν στο 70% τον περασμένο μήνα, κυμαινόμενη γύρω από τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2018, σύμφωνα με έρευνα της American Association of Individual Investors. Πολλοί μεμονωμένοι επενδυτές μείωσαν την έκθεσή τους σε ομόλογα, στέλνοντας τις κατανομές σταθερού εισοδήματος σε χαμηλό 14 ετών.

Ορισμένοι αναλυτές στρατηγικής της αγοράς λένε ότι η όρεξη των λιανικών επενδυτών για αγορές θα μπορούσε να συνεχίσει να βοηθά στη στήριξη των μετοχών, αμβλύνοντας τον αντίκτυπο των ημερών έντονης πτώσης. Οι αναλυτές της Goldman προβλέπουν ότι τα νοικοκυριά των ΗΠΑ θα αγοράσουν απόθεμα 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, μετά το περσινό ρεκόρ των περίπου 390 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ζήτηση θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν η οικονομία επιδεινωθεί. Τα νοικοκυριά έχουν αντλήσει περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια από μετοχικά κεφάλαια από τις αρχές Απριλίου, καθώς οι πωλήσεις επιταχύνθηκαν, είπε η εταιρεία.

Η άνοδος της αξίας των μετοχών και των κατοικιών τους τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει ορισμένους επενδυτές να αισθάνονται πιο άνετα να αναλαμβάνουν μεγαλύτερους κινδύνους, δήλωσαν οικονομικοί σύμβουλοι. Οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν άλμα ρεκόρ το 2021, ενώ ο S&P 500 έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 80% από το χαμηλό του Μαρτίου 2020, εν μέρει χάρη στα μέτρα τόνωσης της Federal Reserve για τον Covid-19 που οδήγησαν σε έκρηξη των τιμών των περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

Οι επιταγές τόνωσης της εποχής της πανδημίας και η αναστολή από τις πληρωμές φοιτητικών δανείων βοήθησαν επίσης ορισμένους ανθρώπους να συγκεντρώσουν μετρητά. Μερικοί αρχίζουν επίσης να αποκομίζουν τα οφέλη της μεγαλύτερης μεταφοράς πλούτου στη σύγχρονη ιστορία, με τις παλαιότερες γενιές να αναμένεται να παραδώσουν τρισεκατομμύρια δολάρια τις επόμενες δεκαετίες.

«Απλώς έχουν περισσότερα χρήματα», είπε ο David Sadkin, συνεργάτης της Bel Air Investment Advisors, ο οποίος επιβλέπει περίπου 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια για πελάτες υψηλής καθαρής θέσης. «Δεν είδαμε το είδος του «χτυπήστε την έξοδο, πατήστε το κουμπί εξόδου» που είχαμε δει στο παρελθόν».

Ο κ. Sadkin είπε ότι οι πελάτες του φάνηκαν να ανησυχούν για το τελευταίο σκέλος του selloff, αλλά ότι δεν υπήρξε καμία «πώληση πανικού».

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την πολιτική της Fed έχουν ήδη οδηγήσει σε απότομες βουτιές των μετοχών φέτος. Μέχρι στιγμής, αρκετά από αυτά τα selloffs έχουν ακολουθηθεί από μερικά από τα πιο δραματικά rebounds της τελευταίας δεκαετίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου, οι επενδυτές έκαναν ντάμπινγκ σε μετοχές καθώς εντάθηκε η κρίση στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα ο Nasdaq Composite να υποχωρεί περισσότερο από 3% εντός της ημέρας. Καθώς οι μετοχές έφτασαν στα χαμηλά τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εμφανίστηκε ένα γνωστό μοτίβο: Οι επενδυτές συσσωρεύτηκαν, βοηθώντας τον δείκτη να ανακτήσει τις απώλειές του και έστειλε τον δείκτη να κλείσει 3,3% υψηλότερα από την προηγούμενη μέρα.

Οι επενδυτές αγόρασαν σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών μετοχών και ETF εκείνη την ημέρα σε καθαρή βάση, σύμφωνα με τη Vanda- υψηλότερα από τον ημερήσιο μέσο όρο του 2022 που ήταν σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Φέτος, οι 10 καλύτερες ημέρες αγοράς των μεμονωμένων επενδυτών ανά όγκο δολαρίων σημειώθηκαν όταν ο S&P 500 έπεσε αντί να ανέβει.

Η στρατηγική της απόκτησης μετοχών και άλλων επενδύσεων προς πώληση έχει γίνει τόσο δημοφιλής που ο όρος «αγοράστε τη βουτιά» έχει ξεφυτρώσει σε διαδικτυακή αίσθηση, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια αναφορές στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η αυξανόμενη εμπλοκή των επενδύσεων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει ότι ακόμη και οι απότομες βυθίσεις μπορούν να προκαλέσουν εκκλήσεις FOMO—φόβος της απώλειας.

Τον Ιανουάριο, όταν οι μετοχές υπέστησαν τον χειρότερο μήνα τους από τις πρώτες μέρες της πανδημίας Covid-19 και οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων συμπεριλαμβανομένων των μετοχών, των ομολόγων και του bitcoin υποχώρησαν, πολλοί επενδυτές στράφηκαν σε πλατφόρμες όπως το Twitter και το Reddit για να διαφημίσουν τη στρατηγική, οδηγώντας σε περισσότερα περισσότερες από 200.000 αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης Hootsuite. Αυτό είναι περισσότερο από 30 φορές το ποσοστό πριν από τρία χρόνια.

Τη Δευτέρα, καθώς ο S&P 500 ολοκλήρωσε το χειρότερο τριήμερό του από τον Μάρτιο του 2020, ο όρος άρχισε και πάλι να γίνεται τάση στο Twitter.

Ο Chris Johnson, ένας 30χρονος μεμονωμένος επενδυτής που διευθύνει μια διαδικτυακή κοινότητα συναλλαγών που ονομάζεται The Wealth Squad, είναι μεταξύ εκείνων που ενθαρρύνουν τους μικρούς εμπόρους να παραμείνουν σταθεροί. «Κάθε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων έχει έναν κύκλο πτώσης», έγραψε στο Twitter τον Απρίλιο, μια μέρα που ο S&P 500 έπεσε 1%. «Αυτοί που επιβιώνουν από τους χαμηλούς κύκλους βγαίνουν από τον κύκλο πολύ πιο πλούσιοι».

Ο κ. Johnson, ένας βετεράνος του στρατού που έγινε έμπορος πλήρους απασχόλησης και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Houston και Las Vegas, εκμεταλλεύτηκε τις πρόσφατες μεταβολές της αγοράς για να αποκτήσει μετοχές εταιρειών που σχεδιάζει να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό τον βοήθησε να συγκεντρώσει μεγάλες θέσεις σε εταιρείες όπως η Roblox Corp., η Coinbase Global Inc. και η Shopify Inc.

Καθεμία από τις μετοχές έχει υποχωρήσει πολύ περισσότερο από την ευρύτερη αγορά, με τις τρεις να υποχωρούν τουλάχιστον κατά 70% φέτος. Οι θέσεις του σε Roblox και Coinbase αξίζουν τώρα περίπου $185.000 και $30.000, αντίστοιχα. Ωστόσο, είπε ότι δεν ανησυχεί γιατί πιστεύει ότι οι εταιρείες είναι ηγέτες του κλάδου και οι μετοχές θα ανακάμψουν τελικά.

Είπε ότι χρησιμοποίησε την πιο πρόσφατη αναταραχή στην αγορά για να διπλασιάσει τα κρυπτονομίσματα, τα οποία έχουν υποχωρήσει παράλληλα με τις μετοχές, για να βοηθήσει στη μείωση του μέσου κόστους των token στο χαρτοφυλάκιό του. Προς το παρόν, είπε, «Βλέπω ευκαιρίες στην κρυπτογράφηση που δεν βλέπω στο χρηματιστήριο».

Ο κ. Johnson είπε ότι προσπαθεί να είναι πιο επιμελής στην αποκόμιση κερδών στα δικά του χαρτοφυλάκια. Εκτός από μετοχές και κρυπτονομίσματα, είπε ότι έχει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Ορισμένοι στρατηγοί λένε ότι η αγορά της πτώσης είναι ένας επικίνδυνος τρόπος επένδυσης, επειδή είναι τόσο δύσκολο να μετρηθεί εάν η αγορά θα συνεχίσει να πέφτει. Η Vanda εκτιμά ότι το μέσο χαρτοφυλάκιο μεμονωμένων επενδυτών κορυφώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και έκτοτε έχει πέσει, δίνοντας στο μέσο άτομο απώλεια χαρτιού περίπου 28%.

Η φετινή αναταραχή έχει ωθήσει ορισμένους μεμονωμένους επενδυτές να αποσυρθούν από τις συναλλαγές που έχουν επιδεινωθεί. Μετά από χρόνια επενδύσεων σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών, ο Do Kim, ένας 45χρονος λογιστής κοντά στη Φιλαδέλφεια, άρχισε να επενδύει ενεργά σε μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης την άνοιξη του 2020, ρίχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στην αγορά. Κέρδισε μεγάλα κέρδη μέσω συναλλαγών δικαιωμάτων προαίρεσης και αγοράζοντας βουτιές σε μετοχές τεχνολογίας και είπε ότι το χαρτοφυλάκιό του διογκώθηκε.

Οι άγριες ταλαντεύσεις στην αγορά φέτος έχουν δοκιμάσει την πίστη του στη στρατηγική. Έχει πουλήσει μερικά από τα χαμένα του στοιχήματα, τα οποία περιλαμβάνουν την εταιρεία προσωπικής χρηματοδότησης SoFi Technologies Inc. και την ασφαλιστική εταιρεία Lemonade Inc., οι οποίες έχουν χάσει και οι δύο περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους φέτος. Κατά καιρούς, αγόραζε την πτώση των μετοχών μόνο είχαν πέσει περαιτέρω.

Είπε ότι πρόσφατα υποχώρησε από τη στρατηγική, έχοντας γίνει επιφυλακτικός με την ιδέα ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να πέσουν πολύ περισσότερο και ότι μπορεί να υπάρξει ύφεση στον ορίζοντα. «Σίγουρα είχα πολλές άγρυπνες νύχτες», είπε. Προς το παρόν, εξακολουθεί να κατέχει τις μετοχές του Tesla Inc. και Nvidia Corp.

Οι διαδικτυακές χρηματιστηριακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Robinhood Markets Inc., ανέφεραν επιβράδυνση στη δραστηριότητα συναλλαγών πελατών τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Vlad Tenev δήλωσε σχετικά με τα κέρδη της εταιρείας τον Απρίλιο ότι αντιμετώπισε ένα «προκλητικό μακροοικονομικό περιβάλλον, κάτι που οι περισσότεροι πελάτες μας δεν έχουν βιώσει ποτέ στη ζωή τους», σημειώνοντας ότι για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, «η Robinhood λειτούργησε σε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων με χαμηλό πληθωρισμό και ανοδικές αγορές». Είπε ότι ενώ οι μεγαλύτεροι πελάτες εξακολουθούν να παραμένουν ενεργοί, πολλοί άλλοι πελάτες έχουν γίνει πιο προσεκτικοί με τα χαρτοφυλάκια τους και διαπραγματεύονται λιγότερο συχνά.

Ορισμένοι έμποροι εξακολουθούν να αναζητούν τολμηρά στοιχήματα. Στην χρηματιστηριακή Webull Financial, οι έμποροι συρρέουν σε μερικά από τα πιο επικίνδυνα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να επωφεληθούν από την αστάθεια της αγοράς. Οι συναλλαγές σε αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο που προσφέρουν μόχλευση ή έκθεση με υπερτροφοδότηση σε μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία, αποτελούν περίπου το ήμισυ του συνόλου των συναλλαγών του ETF στην πλατφόρμα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Anthony Denier.

Ο Matt Wyskiel, ο οποίος διαχειρίζεται χρήματα για πολλά άτομα στο Skill Capital Management στη Βαλτιμόρη, προσπάθησε να μεγεθύνει την έκθεσή του στο χρηματιστήριο στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο μέσω παραγώγων και ETF που κερδίζουν εάν η αστάθεια μειωθεί, είπε. Αυτά τα στοιχήματα μπορούν να κερδίσουν μεγάλα κέρδη εάν οι μετοχές αυξηθούν και η αστάθεια πέσει – και μπορούν επίσης να αποτύχουν εάν αυξηθεί η αναταραχή της αγοράς.

«Το αποκαλώ stocks-plus strategy», είπε ο κ. Wyskiel. Είπε ότι η αστάθεια της αγοράς φέτος δεν προκάλεσε αλλαγή στη στρατηγική του. «Ο καλύτερος τρόπος δράσης συχνά είναι να το αγοράζεις, να το κρατάς και να το βάζεις έξω».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
Νew York Times_Thomas L. Friedman> Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για την πράσινη ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
H Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία ενώ εσύ ανεβάζεις insta stories
Σ’ αυτή τη φωτογραφία δεν υπάρχει καμία λογική, καμία αισθητική, απουσιάζουν ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια. Πως μπορούν οι 3 πρώην να το κάνουν στον εαυτό τους όλο αυτό;