kourdistoportocali.comNews DeskΤα ΟΡΓΙΑ αλλοίωσης επισκεψιμοτήτων με εργαλείο την σελίδα της Yahoo στην Ελλάδα

ΕΙΚΟΝΕΣ

Τα ΟΡΓΙΑ αλλοίωσης επισκεψιμοτήτων με εργαλείο την σελίδα της Yahoo στην Ελλάδα

Νέα αποκάλυψη από το lykavitos.gr

Βόμβα μεγατόνων αναμένεται να σκάσει οσονούπω όπως μαθαίνουμε, με την συμμορία που αλλοιώνει τις επισκεψιμότητες στο Διαδίκτυο εξαπατώντας, διαφημιζόμενους, διαφημιστικές εταιρείες (μερικές βέβαια είναι μέσα στο «κόλπο») αλλά και φορείς του Δημοσίου που προβάλονται διαδικτυακά.

Ο πυρήνας της Παράγκας με τις αλλοιωμένες επισκεψιμότητες φέρεται να έχει την βάση του στην επίσημη σελίδα της Yahoo στην Ελλάδα, (https://gr.yahoo.com/) κάποιοι διαχειριστές της οποίας όπως θα δείτε και σε σειρά screen shots που παραθέτουμε στην συνέχεια, δείχνουν μια ιδιαίτερη… αδυναμία σε συγκεκριμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Παράλληλα η ίδια ομάδα έχει στήσει και σειρά σελίδων «Φίλων της Yahoo», «Νέα και Ειδήσεις της Yahoo» κ.λ.π. στο Facebook στην οποία κάνουν like (άρα βλέπουν και στον τοίχο τους) εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστες χρήστες,  μέσα από τις οποίες αναδημοσιεύουν αναρτήσεις ξανά των ΙΔΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΏΝ ιστοσελίδων «φουσκώντας» την επισκεψιμότητα τους.

Η αγορά βουίζει εδώ και καιρό πως πίσω από αυτήν την «υπηρεσία» που προσφέρει η συγκεκριμένη ομάδα, διακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες «μαύρα» ευρώ αφού τίποτε σε σε αυτή την ζωή δεν προσφέρεται τζάμπα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Lykavitos.gr έχει σταλεί ήδη στα κεντρικά της Yahoo επιστολή για την «μηχανή» που έχουν στήσει κάποιοι εγχώριοι επιτήδειοι (προφανώς εν αγνοία της μητρικής εταιρείας) με «ονόματα» και «διευθύνσεις».

Παράλληλα το θέμα πρέπει να απαχολήσει σοβαρά και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αφού Παππάς και Κρέτσος, μετά την πρωτοβουλία (σε σωστή καυτεύθυνση που ανέλαβαν) για τη δημιουργία Μητρώου Διαδικτυακού Τύπου, πρέπει να διερυενήσουν εάν τα εκατομμύρια ευρώ της Κρατικής Διαφήμισης θα κατανέμονται με δίκαιο τρόπο και όχι σε site με μαϊμού επισκεψιμότητες.

Τέλος όπως μαθαίνουμε τις επόμενες μέρες θα γίνει και επίσημη καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία πολύ εύκολα μπορεί να εντοπίσει πως έχει στηθεί αυτή η βρόμικη «μηχανή» εξαπάτησης των ιδιωτών διαφημιζομένων αλλά και Κρατικων Φορέων που διαφημίζονται στο διαδίκτυο.

Δείτε στην συνέχεια μερικά πρωινά screen shots, ενώ ακολουθεί το χθεσινό δημοσίευμα του Lykavitos.gr

Καταιγίδα αποκαλύψεων για την απάτη με τις μαϊμού επισκεψιμότητες

Έρχεται οσονούπω ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ για την οργανωμένη συμμορία που έστησε την «μηχανή» με τις μαϊμού επισκεψιμότητες στο διαδίκτυο, αλλά και για το κύκλωμα των εκδοτών που χρησιμοποιεί την συμμορία για να εξαπατήσει Δημόσιο και ιδιώτες, λεηλατώντας εκατομμύρια ευρώ διαφήμισης και καταστρατηγώντας κάθε έννοια υγιούς   ανταγωνισμού.

Αφού υπάρχουν πλέον ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ , όπως μαθαίνουμε, πως στο κόλπο της απόλυτης μαϊμουδιάς με τα πλαστά στοιχεία στις επισκεψιμότητες των sites, συμμετέχουν και κάποιοι διαδικτυακοί μεγαλο – εκδότες που επιχειρούν να αυτο-αναγορευτούν και ως «θεσμικοί παίκτες»  και «ρυθμιστές» της άναρχης κατάστασης που επικρατεί στο διαδίκτυο -κυρίως στις ενημερωτικές σελίδες.

Να το θυμάστε αυτό: Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι όταν «σκάσουν» οι αποκαλύψεις…

Δείτε στην συνέχεια τι αποκαλύπτει (ξανά) σήμερα το kourdistoportocali.com για το θέμα:

Μια μεγάλη ΑΠΑΤΗ που κοστίζει πεταμένα εκατομμύρια ΕΥΡΩ στους διαφημιζόμενους ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και κρατικούς οργανισμούς, μικρές και μεγάλες εταιρίες λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στο χώρο του διαδικτύου.

Σε μια χώρα που κανένα ενημερωτικό site δεν μπορεί να έχει πάνω από 60.000 μοναδικούς επισκέπτες τη μέρα παρουσιάζονται διάφοροι τυχάρπαστοι εκδότες (που με αγωνία σπρώχνουν τα λεφτά τους στους επιτήδειους της Yahoo και της Google για να αλλοιώσουν τα νούμερα) να δηλώνουν ότι τους διαβάζουν 300.000-500.000 μοναδικοί επισκέπτες τη μέρα ενώ δεν τα διαβάζουν ούτε οι ίδιοι αγράμματοι που τα γράφουν.

Αυτές οι απατεωνιές ολκής ανταμείβονται από τα media shops σε βάρος φυσικά των πελατών τους με εκατομμύρια ευρώ και με το άλλοθι ότι εκείνα δεν μπορούν να κάνουν αστυνομική έρευνα.

Λες και χρειάζεται ειδική έρευνα για να κατανοήσεις πως σε μια χώρα που η μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα με το στανιό πουλάει 15.000 φύλλα εμφανίζονται ενημερωτικές (της πλάκας) ιστοσελίδες με δήθεν 300.000 μοναδικούς επισκέπτες τη μέρα.

Κάτι τέτοιοι τύποι-εκδότες θέλουν πολλές κλωτσιές αλλά επειδή ζούμε στην Κολομβία των Βαλκανίων ανταμείβονται με εκατομμύρια ευρώ ως τη στιγμή που θα αφυπνισθούν τα κορόιδα οι επιχειρηματίες που τα πετάνε στα σκουπίδια…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK