kourdistoportocali.comNews DeskΗ σύζυγος του Ελληνα επιχειρηματία που έπεισε την Εμινέ

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Η σύζυγος του Ελληνα επιχειρηματία που έπεισε την Εμινέ

Μόνο στο Κουρδιστό Πορτοκάλι το πραγματικό παρασκήνιο της απελευθέρωσης των 2 στρατιωτικών

Η γνωριμία της με την οικογένεια ισχυρού Ελληνα επιχειρηματία λένε ότι υπήρξε καταλυτική για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η οποία κάθε άλλο παρά τυχαία έγινε λίγες ώρες πριν την γιορτή της Παναγίας.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
Ο Αλέξης Τσίπρας πίστευε ότι μετά τη  2ωρη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ότι το θέμα είχε λήξει και πως οι 2 στρατιωτικοί θα επέστρεφαν στην πατρίδα λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση.
Δεν εξελίχθηκαν όμως έτσι τα πράγματα.

Δύο περίπου ώρες διήρκεσε εκείνη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου αναφερόμενος στο τετ α τετ του με τον τούρκο πρόεδρο, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν θα έλεγα ότι η συνάντησή μου με τον κ. Ερντογάν ήταν από τις πιο εύκολες συναντήσεις».

«Έθεσα επιτακτικά στον κ. Ερντογάν το θέμα των δυο στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Προφανώς ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο ζήτημα των “8” και του τόνισε ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Είπα ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Από τη δική μου πλευρά κατέστη σαφές ότι το ζήτημα των δύο είναι μείζον ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών. Του έδωσα να καταλάβει ότι το ζήτημα των 8 δεν μπορεί να συσχετίζεται με το θέμα των δύο», τόνισε ακόμη σχετικά με το ίδιο θέμα.

Ο Ερντογάν είχε εκτιμήσει την αυτοπεποίθηση του Τσίπρα παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είχε γνωρίσει άλλωστε πολλούς Ελληνες πρωθυπουργούς. Κανείς τους όμως απέναντί του δεν έδειξε την πυγμή του σημερινού Ελληνα πρωθυπουργού. Στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η σιγουριά του Ελληνα πρωθυπουργού δεν ήταν αρκετή για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Θα χρειαζόταν η παρέμβαση Ελλήνων επιχειρηματιών που με κάποιους τρόπους είχαν πρόσβαση στο Παλάτι του Σουλτάνου_όπως είχε αποκαλύψει το Κουρδιστό Πορτοκάλι σε παλαιότερη ανάρτησή μας.
Μάλιστα η σύζυγος ενός εκ των Ελλήνων επιχειρηματιών είχε καταφέρει χρόνια τώρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αμίλητης και παγερής Εμινέ Γκιουλμπαράν, της συζύγου του Ερντογάν. Ηταν εκείνη που θα της ζητούσε σαν χάρη στην προσωπική τους φιλία να απελευθερωθούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί την παραμονή της Παναγίας. Η σύζυγος του επιχειρηματία όπως όλες οι οικογένειες των Ελλήνων επιχειρηματιών και σχεδόν όλων των πολιτικών είναι πολύ θρήσκες. Ειδικά με την Παναγία δεν υπάρχει ντόπιος βαρόνος που να μην έχει ένα κόλλημα.
Μέλι στάζει το στόμα τους για την Παναγία. Αυτό ήτο μία παρένθεση που εξηγεί γιατί η Παναγία άφησε να καούν 100 στο μάτι και 25 στη Μάνδρα αλλά απελευθέρωσε τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς.
Το τι άλλη παπαριά θ΄ακούσουμε δεν λέγεται αλλά δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει όμως ότι χάρη στη σύζυγο του επιχειρηματία τα δύο παιδιά είναι ελεύθερα.
Δείτε στη συνέχεια το παλάτι του Σουλτάνου και διαβάστε την ιστορία της Εμινέ.
(Στο μεταξύ ρουφήξτε και τον φραπέ σας)

“Πίσω από κάθε ισχυρό άντρα κρύβεται μια γυναίκα,” μια φράση που για χρόνια επικρατεί και ταιριάζει ακόμα και στην περίπτωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μπορεί να μην γράφονται πολλά σχετικά με την Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, ωστόσο ο τύπος παρουσιάζει την Εμινέ Γκιουλμπαράν Ερντογάν ως την “σκιά” του Προεδρού η οποία κρύβει μια σκοτεινή και πολυέξοδη πλευρά.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως η κα. Ερντογάν παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην πολιτική Ερντογάν καθώς κατά κάποιο τρόπο κινεί και η ίδια τα νήματα.

Η Εμινέ Γκιουλμπαράν γεννήθηκε το 1955 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν το μικρότερο παιδί από τα τέσσερα αδέρφια της.

Όσο ήταν μαθήτρια της άρεσε να διαβάζει ποίηση, μυθιστορήματα, να ακούει μοντέρνα μουσική, αλλά και να οδηγεί γρήγορα αμάξια στα κρυφά όμως, λόγω της συντηρητικής κοινωνίας στην οποία ζούσε.  Γύρω στο λύκειο παράτησε το σχολείο και δεν έχει σπουδάσει κάτι.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν ήταν 15 χρονών ο μεγαλύτερος κατά ένα χρόνο αδερφός της, της επέβαλε να φορέσει μαντίλα, με την ίδια να αναφέρει πως σκέφτηκε και την αυτοκτονία, όμως δεν είχε άλλη επιλογή από το να την φορέσει και από τότε δεν την αποχωρίστηκε ποτέ.

Κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του Ερντογάν σε ένα συνέδριο κόμματος το 1977, η Εμινέ βρισκόταν στο κοινό. Όπως αναφέρεται ο Ερντογάν ξεχώρισε την Εμινέ και έτσι ξεκίνησε η δική τους ιστορία.

Η μητέρα του Ερντογάν αρχικά είχε αντίθετη άποψη καθώς ήθελε να παντρέψει τον γιό της με μια κοπέλα που του είχε βρεί από την Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο η επιμονή του Ερντογάν κατάφερε να αλλάξει την γνώμη των γονιών του.

Το ζεύγος παντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά τον Αχμέτ Μπουράκ, τον Νετσμεντίν Μπιλάλ, την Eσρά και την Σουμεγιέ .

Παρόλο που διατηρεί χαμηλό προφίλ, η Εμινέ δεν πάβει να είναι ο άνθρωπος που οργανώνει το προφίλ του συζύγου της.

Ενώ όλοι την παρουσιάζουν ως την “σκιά” του Ερντογάν πιστεύεται πως η ίδια είναι ένα βήμα μπροστά από τον σύζυγο της.

Συγκεκριμένα, η κ. Ερντογάν για αρκετά χρόνια έχει τον ρόλο του συντονιστή στις προεκλογικές εκστρατείες αλλά και στις εμφανίσεις του Ερντογάν. Η Πρώτη Κυρία έχει τον κύριο λόγο για το προφίλ του συζύγου της, καθώς είχε συντονίζει επίσης και τα κρίσιμα δείπνα και τις σημαντικές συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, η Εμινέ δεν είναι απλά ο συντονιστής της πολιτικής πορείας του Ερντογάν αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “αρχηγός” του σπιτιού καθώς έχει αναλάβει τον ρόλο του ταμία της οικογένειας, μιλωντας για επενδύσεις και αγορές.

Η ίδια ισχυρίζεται πως ζει μια ταπεινή και σεμνή ζωή υπό τις μουσουλμανικές αξίες και περνά τον χρόνο της στην κουζίνα του παλατιού, φτιάχνοντας ξύδι από μήλα.

Παρόλα αυτά η Πρώτη Κυρία επιδεικνύει πλούσια φιλανθρωπική δράση λαμβάνοντας μέρος σε εκστρατείες όπως αυτή για την απαγόρευση του γάμου των ανηλίκων.

Παρόλο που δεν δημοσιεύονται αρκετά πράγματα για την Εμινέ, ο ξένος τύπος την χαρακτηρίζει ως μια γυναίκα πολυέξοδη. Μπορεί να δηλώνει πως ζει μια ταπεινή και σεμνή ζωή, ωστόσο η ντουλάπα της είναι γεμάτη με ρούχα από επώνυμους οίκους, καθώς αναφόρες την παρουσιάζουν ως μια γυναίκα που ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε μαντήλες και συνολάκια.

Μέσα σε αυτά τα έξοδα συμπεριλαμβάνονται και οι αγορές που έκανε σε ένα ταξίδι της στην Βαρσοβία στο οποίο συνόδευε τον Ερντογάν όπου αγόρασε αντίκες αξίας 44.000 ευρώ περίπου.

Επίσης η κ. Ερντογάν φαίνεται να έχει μια προτίμηση σε ένα ξεχωριστό είδος τσαγιού το λευκό τσάι το οποίο στοιχίζει 1.700 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Daily Mail, η Πρώτη Κύρια έκλεισε ολόκληρο εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, για να ψωνίσει μόνη της χωρίς άλλους επισκέπτες, επώνυμα ρούχα και τσάντες, ενώ ο άντρας της βρισκόταν σε πολιτική συνάντηση στην χώρα

Esra and Sümeyye Erdoğan

 

 

 

Emine Erdoğan yemin törenini locada izledi!

Emina Erdogan izjavila kako su haremi bili škola za život ...

Αποτέλεσμα εικόνας για emine erdogan

Αποτέλεσμα εικόνας για emine erdogan

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK