kourdistoportocali.comNews DeskΣύριζα-Podemos, οι καλύτερες πολιτικές μπίζνες των τελευταίων 50 χρόνων

To ταγαροκόμμα βαράει διάλυση

Σύριζα-Podemos, οι καλύτερες πολιτικές μπίζνες των τελευταίων 50 χρόνων

Σάλος στην Ισπανία με το ζεύγος των δημαγωγών απατεώνων του Podemos

Γνωρίζουμε πως πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικό, και γι’ αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασία να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες!!!!

Aυτό είναι το νέο επιχείρημα του ζεύγους των δύο απατεώνων. Με απλά λόγια ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η σύντροφός του, Ιρένε Μοντέρο  πήραν 540.000 ευρώ στεγαστικό δάνειο την στιγμή που τα δάνεια στη μέση ισπανική οικογένεια δεν ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ (με την δόση να είναι αντίστοιχη), ενώ το ζεύγος θα πληρώνει συνολική δόση κοντά στα 2.000 ευρώ-άρα πρέπει να έχει εισόδημα 8-10.000 ευρώ για να συντηρεί ένα τέτοιο σαλέ. Και επειδή τα νούμερα είναι αστρονομικά για τον μέσο Ισπανό υποστηρίζουν τώρα ότι το έκαναν γιατί αγωνίζονται να ανέβουν οι μισθοί και το εισόδημα όλων των Ισπανών!!!

Μιλάμε για κλασσικούς δημαγωγούς απατεώνες. Οσο αφορά την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Δώρα Αντωνίου (πρώην επικεφαλής του Γραφείου του ΕΟΤ στην Μαδρίτη) που έσπευσε να τους υποστηρίξει αναρωτιόμαστε μήπως και η Δώρα διαθέτει κάνα τέτοιο σαλέ και αισθάνεται αλληλέγγυα.

Πάντως Σύριζα και Podemos είναι οι καλύτερες πολιτικές μπίζνες-αρπαχτές που έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια στην Ευρώπη. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι Ελληνες και Ισπανοί Ολιγάρχες φροντίζουν να “βοηθάνε” τα δύο αυτά κόμματα με κάθε τρόπο και να στέλνουν ολόκληρες βιβλιοθήκες με βιβλία τους ηγέτες τους.

Βασίλης Μπόνιος

 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Capital.gr σε μια ανεπανόρθωτη κρίση φαίνεται ότι εξέθεσαν τους ταλαίπωρους Podemos ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος, Πάμπλος Ιγκλέσιας και η σύντροφός του, Ιρένε Μοντέρο (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος), με την αγορά υπερπολυτελούς έπαυλης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο αποφασίστηκε από το ζευγάρι η διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η βάση του κόμματος θα είναι αυτή που θα αποφασίσει για την “τύχη” της βίλας του ζευγαριού. Εάν η πλειοψηφία αποφασίσει ότι η αγορά της βίλας αποτελεί “πολιτικό σφάλμα”, τότε τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, θα παραιτηθούν.

Η Liberation εξάλλου θεωρεί πως το θέμα με τη βίλα είναι πιθανό να προκαλέσει ακόμη και τη διάλυση του κόμματος, ενώ έχει δώσει “τροφή” για σχόλια στους επικριτές του, μεταξύ των οποίων το Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές.

Το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αποκάλυψη της αγοράς της βίλας ύψους 540.000 ευρώ, με μια ανακοίνωσή του από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook.

Όπως ανέφερε το ζευγάρι, η κατοικία 250 μ2 στο Γαλαπαγάρ έξω από τη Μαδρίτη, κτισμένη σε οικόπεδο 2.000 μ2 με πισίνα, κατέστη δυνατόν να αποκτηθεί με σύναψη στεγαστικού δανείου 540.000 ευρώ, που προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης 1.600 ευρώ, που όπως διατείνονται οι δύο προσωπικότητες των Podemos, μπορούν να εξυπηρετήσουν από τα εισοδήματά τους–ακόμη και μετά την αφαίρεση του ποσού που παραχωρούν στο κόμμα από την βουλευτική τους αποζημίωση.

Στο μήνυμά τους, οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο απευθύνονται στους “συντρόφους”, καθώς είναι ορατή η δυσαρέσκεια που προκλήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος η δημοσίευση της είδησης. Δεδομένου ότι στην Ισπανία, ο μέσος όρος στα στεγαστικά δάνεια είναι 120.000 ευρώ για 24 χρόνια, οι όροι του στεγαστικού του ζεύγους φαντάζουν προκλητικοί. Επίσης, καθώς στο διαδίκτυο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέσυραν τις δηλώσεις του Ιγκλέσιας το 2012 κατά της αγοράς της πολυτελούς κατοικίας υπουργού και την κριτική του πριν τις εκλογές του 2015 για τους “πολιτικούς που ζουν σε σαλέ και αποκόπτονται από τον κόσμο”, η ηχηρή σιωπή των στελεχών των Podemos έκανε απαραίτητη μία απάντηση.

Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο υποστηρίζουν πως έλαβαν την απόφαση να αγοράσουν αυτήν την κατοικία προκειμένου να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητα της προσωπική τους ζωής και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην εξοχή “κανονικά”, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που τους παρακολουθεί κατά πόδας και διαρκώς, όπως διατείνονται, ιδίως αφότου στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της Μοντέρο. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως από καιρό αναζητούσαν μία κατοικία στην εξοχή, που να καλύπτει τα κριτήρια διαβίωσης που επιθυμούν για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.

Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο δηλώνουν πως το δάνειο είναι εξ ημισείας και καθένας τους θα πληρώσει λίγο πάνω από 800 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 30 έτη. “Γνωρίζουμε πως πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικό, και γι’ αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασία να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες”, προσθέτουν.

Οι ίδιοι τονίζουν πως η αγορά αυτή τους κόστισε μεγάλο μέρος από τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις και για τούτο “η Ιρένε ζήτησε δάνειο από τον πατέρα της, που εργαζόταν μία ζωή ως μεταφορέας, ενώ η μητέρα της ήταν νηπιαγωγός”, συνεπώς ποτέ δεν ήταν ευκατάστατος, “ενώ οι γονείς του Πάβλο κέρδιζαν περισσότερα” και “θα τους αφήσουν μία κληρονομιά, που σαφώς θα βοηθήσει” το ζεύγος στις υποχρεώσεις του.

΄Όσον αφορά τα εισοδήματά τους, οι δύο τους υπογραμμίζουν πως τα δηλώνουν κανονικά και υπενθυμίζουν πως εξόν από τη βουλευτική του αποζημίωση, που τμήμα της αφήνει στους Podemos, ο Ιγκλέσιας είναι επίσης παρουσιαστής στα προγράμματα Fort Apache και Otra Vuelta de Tuerka, ενώ εισπράττει και τα δικαιώματα από τα βιβλία που έχει συγγράψει.

O συνεργάτης μας Αλέξιος Κοιμήσης θα έγραφε σχετικά>

Για γέλια και για κλάματα η αριστερά στην Ευρώπη. Ηλίθιοι πολιτικάντηδες που εκμεταλλεύονται συγκυρίες, καταστάσεις και παραμυθιάζουν τον λαουτζίκο ότι δήθεν είναι κι αυτοί ένας σαν και αυτούς. Ότι μαζί δεν έχουν να φάνε, ότι μαζί ζούνε σε υπόγεια, ότι μαζί τους κατάσχουν οι τράπεζες κινητά και ακίνητα.

Τουλάχιστον αυτό ισχύει στην περίπτωση του γενικού γραμματέα του Podemos στην Ισπανία -και κολλητού του δικού μας Αλέξη Τσίπρα γνωστού και για το «σκίσιμο των μνημονίων» – που φαίνεται ότι μεγαλοπιάνεται και ως γνήσιος αριστερός απλώνει πια την ζωή του σε μία βιλάρα σε σικ προάστιο της Μαδρίτης.

Ο ορισμός της υποκρισίας όσων σφετερίστηκαν ιδέες της αριστεράς για να πάρουν εξουσία και μετά, δεκάρα δεν δίνουν για τον κοσμάκη. Το έργο το βλέπουμε και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση “πρώτη φορά αριστερά”, να δίνει τα ρέστα της.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας λοιπόν ο προστάτης των φτωχών και αδυνάτων Ισπανών και Ευρωπαίων, αυτός ο αριστερός και cool νέας γενιάς πολιτικός καθώς και η σύντροφος του Ιρένε Μοντέρο, επίσης στέλεχος του κόμματος που στήριξε ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, αγόρασαν -με δάνειο- μία βιλάρα με πισίνα, σε ένα από τα πιο σικ προάστια της Μαδρίτης, με χώρους 250 τ.μ., κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 τ.μ., αξίας περίπου 600.000€.

Και να ναι καλά και να την χαίρονται, αλλά τόση κοροϊδία ρε παιδιά, νισάφι πια!

Όχι, ο κολλητός του Τσίπρα, αριστερός και προστάτης των αδυνάτων δεν ήταν άστεγος.

Ζούσε σε μία μονοκατοικία με ενοίκιο, αλλά όχι και τόσο σικ περιοχή όσο το Γκαλαπαγάρ, που αγόρασε την βίλα. Για να φανταστείτε για τι προάστιο μιλάμε για να μπεις στις γειτονιές του, υπάρχουν μπάρες.

Μια περιοχή στο βουνό, μόλις μισή ώρα έξω από την Μαδρίτη στον δρόμο για το Τολέδο που γνωρίζω καλά -και όχι ένα χωριό όπως θέλουν να το παρουσιάσουν. Τα σπίτια είναι σχεδόν όλα βίλες με κήπους και πισίνες και για να λέμε και του στραβού το δίκιο σε καλή τιμή αγόρασε ο Ιγκλέσιας.

Και που είναι το κακό θα αναρωτηθεί κανείς;

Στο πουθενά θα συμφωνούσαμε αν ο 39χρονος Ευρωπαίος αριστερός Ισπανός πολιτικός και κολλητός του Τσίπρα που αγόρασε την βιλάρα δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτόν που το 2012 κατέκρινε την αγορά από τον τότε υπουργό Οικονομικών Λουΐς ντε Γίνδος (και σημερινού αντιπροέδρου της ΕΚΤ) ενός πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, έναντι 600.000 ευρώ.

Αχ πού ‘σαι νιότη πού ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος…

Venceremos σύντροφοι από την πισίνα, και από το πολύ δούλεμα μέχρι και η κοτσίδα του Ιγκλέσια γελάει…

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK