kourdistoportocali.comNews DeskΣτις Tech Companies, η εξέγερση ενάντια στην επιστροφή στο γραφείο γίνεται σοβαρή

-Θα βρω κάπου αλλού να δουλέψω

Στις Tech Companies, η εξέγερση ενάντια στην επιστροφή στο γραφείο γίνεται σοβαρή

Οι εταιρείες που απαιτούν προσωπική εργασία αντιμετωπίζουν απώθηση

Στις εταιρείες τεχνολογίας, η εξέγερση ενάντια στην επιστροφή στο γραφείο γίνεται σοβαρή

Οι εταιρείες που απαιτούν προσωπική εργασία αντιμετωπίζουν απώθηση. Όσοι έχουν πιο χαλαρές πολιτικές διαπιστώνουν ότι η ευελιξία διευκολύνει τις προσλήψεις. «Θα βρω κάπου αλλού να δουλέψω».

By Katherine Bindley/Τhe Wall Street Journal

Μερικοί από τους πιο περιζήτητους υπαλλήλους της οικονομίας πρόκειται να μάθουν πόση δύναμη έχουν για το πού και πώς εργάζονται.

Μετά από μήνες έναρξης και διακοπής της επιστροφής στην εργασία, πολλές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης τη της Alphabet, της Google, της Apple και της Microsoft λένε στους απομακρυσμένους εργαζόμενους ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να επιστρέψουν για τα καλά, ή τουλάχιστον “εμφανιστείτε στο γραφείο κάποιες μέρες της εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι που εγκατέλειψαν την Bay Area και άλλους τεχνολογικούς κόμβους υψηλού κόστους νωρίτερα στην πανδημία του Covid-19 —ή που προτιμούν απλώς να εργάζονται από το σπίτι— αντιμετωπίζουν τώρα δύσκολες επιλογές: να επιστρέψουν, να δοκιμάσουν τη σούπερ μεταγραφή ή περιμένουν μια ακόμη παραχώρηση  από τον εργοδότη ή να αναζητήσουν νέα δουλειά αλλού.

Το πώς θα εξελιχθούν οι αναδυόμενες μάχες εξουσίας θα είναι μια ενδεικτική ένδειξη του πόση επιρροή θα έχουν οι μετατροπές της εξ αποστάσεως εργασίας σε άλλους τομείς, καθώς περισσότεροι εργοδότες καλούν το προσωπικό πίσω στα γραφεία. Μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας, καθώς και η σχετική ευκολία με την οποία οι επιχειρήσεις προσαρμόστηκαν στην εργασία από το σπίτι τα τελευταία δύο χρόνια, ενθάρρυνε πολλούς επαγγελματίες να προσπαθήσουν να αποχαιρετήσουν μόνιμα τα γραφεία.

Τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού δήλωσαν ότι θα έβρισκαν νέα δουλειά εάν απαιτούνταν να επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, σύμφωνα με έρευνα του ADP Research Institute σε περισσότερους από 32.000 εργαζομένους. Από αυτούς που παράτησαν τη δουλειά τους το 2021, το 35% ανέφερε ότι ήθελε να μετακομίσει σε διαφορετική περιοχή, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Ωστόσο, εάν οι υψηλά ειδικευμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας αρνούνται να διαπραγματευθούν την αγοραία τους αξία, είναι πιθανό και πολλοί άλλοι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι να θέλουν να μείνουν στη θέση τους.

Ορισμένοι επαγγελματίες της τεχνολογίας έχουν ήδη ρίξει το γάντι. Ο Ian Goodfellow, διευθυντής μηχανικής μάθησης στην Apple, ανακοίνωσε στο προσωπικό αυτό το μήνα ότι παραιτήθηκε, εν μέρει λόγω της πολιτικής της εταιρείας για την επιστροφή στο γραφείο. «Πιστεύω ακράδαντα ότι περισσότερη ευελιξία θα ήταν η καλύτερη πολιτική για την ομάδα μου», έγραψε ο κ. Goodfellow σε ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα, σύμφωνα με ένα tweet από έναν δημοσιογράφο από το Verge. Ο κ. Goodfellow αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Apple δεν σχολίασε.

Μια ομάδα που ονομάζεται Apple Together λέει ότι περισσότεροι από 1.400 νυν και πρώην υπάλληλοι υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τα στελέχη της εταιρείας ζητώντας τους να επανεξετάσουν την πολιτική επιστροφής γραφείου, η οποία απαιτεί από τους υπαλλήλους να εργάζονται αυτοπροσώπως Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τον περασμένο μήνα. Η Apple απασχολεί περισσότερους από 165.000 ανθρώπους.

«Σταματήστε να μας συμπεριφέρεστε σαν παιδιά σχολικής ηλικίας που πρέπει να μας λένε πότε πρέπει να είναι πού και ποια εργασία να κάνουν», αναφέρει η επιστολή.
Ο στέλεχος μάρκετινγκ της Ατλανσίας Sean Regan μετακόμισε με την οικογένειά του στη λίμνη Tahoe από την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Φωτογραφία: Claire Ward

Οι εντολές γραφείου αποδεικνύονται ότι προσφέρουν ευκαιρίες στρατολόγησης για ορισμένους ανταγωνιστές: η Airbnb Inc. τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να εργαστούν από οπουδήποτε, χωρίς μείωση μισθού. Τις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση, η σελίδα σταδιοδρομίας της εταιρείας δέχτηκε περίπου 800.000 επισκέπτες, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο. Η Twitter Inc. και η Zillow Group Inc. έχουν πει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται από όπου θέλουν και τα στελέχη της μητρικής Meta Platforms Inc. του Facebook ζουν παντού.

Ο Sean Regan, marketing executive στην εταιρεία παραγωγής λογισμικού Atlassian Corp., μετακόμισε στη λίμνη Tahoe από την περιοχή Bay τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα χρησιμοποιεί τις ευέλικτες πολιτικές εργασίας της εταιρείας για να προσελκύσει νέες προσλήψεις.

«Η πρόσβασή μου σε κορυφαία ταλέντα έχει περάσει από την οροφή», λέει. «Μου παίρνει τον μισό χρόνο για να στρατολογήσω σπουδαίους ανθρώπους όταν τους λέω ότι μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε».
Ο κ. Regan λέει ότι αυτή τη στιγμή προσπαθεί να υπογράψει με εργαζόμενη άλλης εταιρίας με την οποία συναντήθηκε ενώ έκανε σκι. Εκείνη είχε επίσης μετακομίσει στη λίμνη Tahoe από την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. «Θέλει να μείνει στο Tahoe. Ο εργοδότης της θέλει να επιστρέψει στο γραφείο», λέει. «Την προσλαμβάνω για να μείνει στη θέση της και να δουλέψει για εμάς».
Οι εργαζόμενοι στην τεχνολογία είχαν εδώ και καιρό το πλεονέκτημα: οι δεξιότητές τους είναι ιδιαίτερα περιζήτητες σχεδόν σε κάθε κλάδο. Καθώς η πανδημία παρατείνεται, η ευελιξία άρχισε να γίνεται όχι ένα προνόμιο, αλλά κάτι που έπρεπε να προσφέρουν οι εταιρείες για να κολλήσουν τα ταλέντα. Ανυπομονώντας να παραμείνουν ανταγωνιστικές, οι εταιρείες έχουν ολοένα και περισσότερο αποδεχθεί την απομακρυσμένη εργασία και σε ορισμένες περιπτώσεις, απέσυραν τις απαιτήσεις για φυσική παρουσία εντός του γραφείου.

Αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η ισορροπία δυνάμεων μπορεί να αλλάξει. Η Netflix Inc., η Lyft Inc. και άλλα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας έχουν δημοσιεύσει απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα – ένα μήνυμα ότι μπορεί να πλησιάζουν πιο λεπτοί καιροί και ότι οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι δεν θα έχουν τέτοια ζήτηση. Εταιρείες όπως η Meta λένε ότι επιβραδύνουν τις προσλήψεις. Η Peloton Interactive Inc., η Carvana Co. και άλλοι έχουν ανακοινώσει απολύσεις.

Η Christina Patterson άλλαξε εργοδότη για να μπορέσει να μετακομίσει στο Tulum, στο Μεξικό, μόνιμη.Φωτογραφία: Forest Alethea

Μερικοί από αυτούς που κλήθηκαν έχουν βρει δουλειά αλλού. Η Christina Patterson, 30 ετών, διαχειριζόταν συνεργασίες πελατών για μια startup ενοικίασης ρούχων. Λέει ότι όταν την κάλεσαν πίσω στο γραφείο της στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο, είχε γίνει αλλεργική στην προσωπική εργασία. Από το φθινόπωρο του 2020, εργαζόταν για μήνες από το Tulum του Μεξικού και δεν ήταν έτοιμη να το εγκαταλείψει.

Απελπισμένη να βρει έναν νέο ρόλο πριν από την προθεσμία του Μαρτίου που έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά, η κα Patterson έστειλε μήνυμα σε μία φίλη της που ήταν σε μια startup με έδρα το Σικάγο, γράφοντάς της ότι προσφέρεται  να γίνει η απομακρυσμένη βοηθός της. Εκείνη της απάντησε: «Σου έχω κάτι καλύτερο: Χρειαζόμαστε κάποιον για επιχειρηματική ανάπτυξη», λέει η κ. Patterson-photo.

Ανέλαβε το ρόλο στην startup, SwayPay, η οποία φτιάχνει μια εφαρμογή για να κερδίζουν μετρητά οι καταναλωτές για τη δημοσίευση βίντεο TikTok με πρόσφατες αγορές. Η νέα δουλειά δεν απαιτούσε μετακόμιση ή καμία δέσμευση για να έρθει στο γραφείο. Η τελευταία της μέρα στην παλιά δουλειά ήταν την Παρασκευή, μέρα που θα επέστρεφε στο παλιό της γραφείο.

Ο Adam Ozimek, οικονομολόγος της δεξαμενής σκέψης Economic Innovation Group, εκτιμά ότι, σε όλο το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 4,9 εκατομμύρια μετεγκαταστάσεις ως αποτέλεσμα της εξ αποστάσεως εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα σε 23.000 εργαζομένους. Ο κ. Omizek διεξήγαγε την έρευνα τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ εργαζόταν σε άλλη εταιρεία. Περισσότερο από το ένα τέταρτο δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να απομακρυνθούν σε απόσταση μεγαλύτερη από 4 ώρες από την τρέχουσα εργασία τους το 2022—λόγω επιλογών εξ αποστάσεως εργασίας, ενώ το 13% είπε ότι έψαχνε να απομακρυνθεί 2 έως 4 ώρες. Ο ίδιος ο κ. Ozimek λέει ότι πρόσφατα άρχισε να μετακινείται 2½ ώρες μία φορά το μήνα από την κεντρική Πενσυλβάνια στην Ουάσιγκτον, DC, όπου βρίσκεται η δουλειά του στην EIG, στην οποία προσχώρησε τον Μάρτιο.

Ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας που έχουν μετακομίσει και δεν έχουν άδεια να παραμείνουν απομακρυσμένοι λένε ότι βρίσκονται σε αντιπαράθεση με το HR: Έχουν κληθεί πίσω στο γραφείο αλλά δεν έχουν μετακομίσει ακόμα. Αναζητούν ρόλους φιλικούς από απόσταση τόσο εσωτερικά όσο και αλλού.

«Αν έρθει η στιγμή που πουν: «Εδώ είναι ένα τελεσίγραφο, εμφανίζεσαι σε ένα γραφείο ή βρίσκεις κάπου αλλού να δουλέψεις», θα βρω κάπου αλλού να δουλέψω γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για απομακρυσμένη εργασία», λέει ένας μηχανικός που εργάζεται για μια τράπεζα της Βόρειας Καρολίνας και αγόρασε ένα σπίτι νωρίτερα φέτος στο Catskill Mountains της Νέας Υόρκης, όπου σχεδιάζει να μείνει.

Παρά ορισμένες ενδείξεις ύφεσης για τον κλάδο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας που θέλουν να παραμείνουν απομακρυσμένοι θα έχουν επιλογές εάν οι εργοδότες τους δεν τους εξυπηρετήσουν, λέει ο Tim Herbert, επικεφαλής ερευνητής για την CompTIA, μια ένωση τεχνολογικού εμπορίου. Ο αριθμός των εργοδοτών στις ΗΠΑ που δημοσιεύουν θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ τον περασμένο μήνα, παρά τις αρχικές φωνές για ύφεση.

«Ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας, έχετε εταιρείες που ταυτόχρονα είτε επιβραδύνουν τις προσλήψεις είτε μετακινούν εργαζομένους ή μερικές φορές απολύουν εργαζομένους από έναν τομέα της εταιρείας και μετά τους προσλαμβάνουν σε έναν άλλο τομέα», λέει.

Οι εταιρείες με απογοητευτικά κέρδη μπορούν πάντα να μειώνουν τα bonus μεταγραφής, αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν εξ αποστάσεως εργασία ως προνόμιο για νέες προσλήψεις, πρόσθεσε.

Η Google κάλεσε πρόσφατα τους εργαζομένους της σε ένα υβριδικό πρόγραμμα που απαιτεί από τους περισσότερους να βρίσκονται στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ορισμένοι υπάλληλοι έχουν παραπονεθεί ότι επειδή η πολιτική εφαρμόζεται βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών διευθυντών, δείχνει αυθαίρετη. «Εάν έχετε έναν φιλικό διευθυντή και έναν φιλικό αντιπρόεδρο που σας υποστηρίζει, τότε οι πιθανότητες σας είναι πολύ καλές», λέει ο Andrew Gainer-Dewar, ανώτερος μηχανικός και μέλος της Ένωσης Εργαζομένων της Alphabet. «Αν όχι, τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα».

Περισσότεροι από 14.000 από τους περίπου 166.000 υπαλλήλους της Google έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν ή να μεταφερθούν σε νέα τοποθεσία και η εταιρεία ενέκρινε το 85% αυτών των αιτημάτων, σύμφωνα με εκπρόσωπο. «Γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοί μας έχουν πολλές επιλογές για το πού εργάζονται», είπε. «Επομένως, συνεχίζουμε να παρέχουμε κορυφαία αποζημίωση στην αγορά».

Μέχρι τον Αύγουστο, η Laura de Vesine ήταν ανώτερος μηχανικός της Google που ζούσε στο San Jose της Καλιφόρνια, κοντά στα γραφεία της εταιρείας. Πήδηξε το πλοίο προτού κληθεί επίσημα πίσω, αφού κουράστηκε από την αβεβαιότητα γύρω από το πότε θα έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά. Ήξερε ότι ήθελε να μετακομίσει σε μια πόλη χαμηλού κόστους όπου δεν θα εξαρτιόταν τόσο πολύ από ένα αυτοκίνητο, όπως η Φιλαδέλφεια.

Μια τέτοια κίνηση θα περιλάμβανε μείωση μισθών κατά 15% από την Google, λέει. «Αξίζει πραγματικά λιγότερο η δουλειά μου;» λέει ότι ρώτησε τον εαυτό της. Αν ήθελε να διατηρήσει τον μισθό της στην περιοχή Bay, ανησυχούσε ότι θα της ζητούσαν να εμφανίζεται μερικές φορές την εβδομάδα στο γραφείο της Google στη Νέα Υόρκη.

Μετακόμισε στη Φιλαδέλφεια και ανέλαβε έναν απομακρυσμένο ρόλο σε μια εταιρεία υπολογιστών cloud με έδρα τη Νέα Υόρκη. Λέει ότι τώρα βγάζει περίπου 20% περισσότερα από τον προηγούμενο μισθό της και έχει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψει την απομακρυσμένη της θέση.

«Μπορώ να έχω την πεποίθηση ότι δεν ήταν μια προσωρινή προσφορά για απομακρυσμένη εργασία», λέει.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
Ακόμα μία ηχηρή παραίτηση στη Silicon Valley> Αποχωρεί ο CEO του Pinterest, Ben Silbermann
Yossi Amrani> Οι Συμφωνίες του Αβραάμ είναι ένα περιφερειακό αποτέλεσμα πραγματικής πολιτικής
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
New York Times> Γιατί οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι εγκαταλείπουν την παγκόσμια πρωτεύουσα του πλανήτη