kourdistoportocali.comNews DeskΣοκ και δέος στα έγκατα των New York Times. To Συνδικάτο των εργαζομένων στην εφημερίδα καλεί στη μεγαλύτερη στάση εργασίας από το 1978

Βreaking news

Σοκ και δέος στα έγκατα των New York Times. To Συνδικάτο των εργαζομένων στην εφημερίδα καλεί στη μεγαλύτερη στάση εργασίας από το 1978

Ζητούν συμπαράσταση από τους αναγνώστες

8 Δεκεμβρίου 2022

Σοκ και δέος στα έγκατα των New York Times.

By The Wrong Man

Το Συνδικάτο των εργαζομένων στην εφημερίδα που στηρίζει παραδοσιακά τους Δημοκρατικούς ακόμη και στις πλέον δυστοπικές επιλογές του κόμματος καλούν τους εργαζόμενους σε απεργία σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2022.

Η απεργία θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη στάση εργασίας στην εφημερίδα από το 1978.

Οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι των New York Times ενθαρρύνουν τους αναγνώστες να συμμετάσχουν σε μια «ψηφιακή γραμμή απεργίας» και να μη εμπλακούν με περιεχόμενο των Times την Πέμπτη για να υποστηρίξουν τη μονοήμερη απεργία τους κατά της εφημερίδας.

Η Amanda Hess, η δεύτερη αντιπρόεδρος του NewsGuild of New York, επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 1000 μέλη του συνδικαλιστικού προσωπικού των Times θα πραγματοποιήσουν απεργία για 24 ώρες στις 8 Δεκεμβρίου. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, η Hess ζήτησε από τους οπαδούς της στο Twitter να τους ακολουθήσουν, μποϊκοτάροντας τη εφημερίδα και την ηλεκτρονική της έκδοση εκείνη τη μέρα.

“Ζητάμε από τους αναγνώστες να μην εμπλακούν σε καμία πλατφόρμα @nytimes αύριο και να σταθούν μαζί μας στην ψηφιακή γραμμή της απεργίας! Διαβάστε τοπικές ειδήσεις. Ακούστε δημόσιο ραδιόφωνο. Φτιάξτε κάτι από ένα βιβλίο μαγειρικής. Σπάστε τη σειρά του Wordle”, έγραψε η Hess, στο Twitter.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Jamaal Bowman ανέλαβε τη δράση, γράφοντας στο Twitter: “Απόψε τα μεσάνυχτα, 1.100 εργαζόμενοι @nytimes πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε… Μην ασχοληθείτε με καμία από τις πλατφόρμες των New York Times. Λάβετε τα νέα σας από άλλες πηγές και πείτε στους φίλους σας να κάνουν το ίδιο. @nyguild”

Η ανακοίνωση ακολούθησε μια σειρά αποτυχημένων διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση για πολλά ζητήματα όπως αυξήσεις μισθών, ασφάλιση υγείας και συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Οι πολυτρυπημένοι με τα mRNA εμβόλια εργαζόμενοι των ΝΥΤ ανακαλύπτουν ότι χρησιμοποιήθηκαν για να περάσει η επίσημη προπαγάνδα και καθώς έχουν πέσει πλέον θύματα και οι ίδιοι συνειδητοποιούν τις ολέθριες συνέπειες της επιλογής τους. Ποιος εργοδότης και ποιος ασφαλιστικός οργανισμός μπορεί α αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που ακολουθούν ήδη τα mRNA όπως προκύπτει από τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο επιφανής Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri.

Ενώ το συνδικάτο απείλησε να προχωρήσει σε απεργία ήδη από την Παρασκευή, φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της απεργίας δεν έχουν καρποφορήσει.

Απογοητεύσεις από τις διαπραγματεύσεις αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τον Αύγουστο από σχετικό ρεπορτάζ της New York Post μετά από περισσότερα από δύο χρόνια χωρίς αύξηση μισθών. Τα μέλη του συνδικάτου επέμειναν επίσης ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να διατηρήσουν την επιλογή να εργάζονται εξ αποστάσεως επ’ αόριστον σε αντίθεση με την αρχική υποχρεωτική προθεσμία των New York Times, τον Ιούλιο του 2023.


Η New York Post ανέφερε επίσης ότι η απεργία θα μπορούσε να διαταράξει τις δημοσιεύσεις εκτός των New York Times. Εάν τα συνδικάτα ακολουθήσουν, η New York Post, η Newsday και οι περιφερειακές εκδόσεις των Wall Street Journal και USA Today θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν καθώς αναθέτουν την εκτύπωσή τους στο τυπογραφείο Times’ College Point.

Στο μεταξύ, οι διευθυντές των New York Times φέρεται να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μαζικής απεργίας την Πέμπτη. Σύμφωνα με το Vanity Fair, το προσωπικό και οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να υποβάλουν τα ρεπορτάζ τους νωρίτερα, ενώ εσωτερικά μηνύματα από την επικεφαλής των ανθρωπίνων πόρων Jacqueline Welch ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν για την ημέρα εάν λάβουν μέρος στην απεργία.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK