kourdistoportocali.comNews DeskLloyd Austin> Σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed εισήχθη ξανά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Εκτακτη είδηση

Lloyd Austin> Σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed εισήχθη ξανά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Με συμπτώματα που υποδηλώνουν επείγον πρόβλημα ουροδόχου κύστης και ενώ είναι υπό θεραπεία για καρκίνο του προστάτη

Ο Lloyd Austin εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed «για υποστηρικτική φροντίδα και στενή παρακολούθηση» με «συμπτώματα που υποδηλώνουν επείγον πρόβλημα ουροδόχου κύστης». Ο 70χρονος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο μετά την εμφάνιση των παραπάνω συμπτωμάτων το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με στέλεχος του νοσοκομείου, ο Austin εισήχθη στη μονάδα «μετά από μια σειρά εξετάσεων και αξιολογήσεων». «Αυτή τη στιγμή, δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα παραμείνει ο υπουργός Austin στο νοσοκομείο. Το τρέχον πρόβλημα της ουροδόχου κύστης δεν αναμένεται να αλλάξει την αναμενόμενη πλήρη ανάρρωσή του. Η πρόγνωσή για καρκίνο στην περίπτωση του παραμένει εξαιρετική», ανέφερε ο Dr. John Maddox σε δήλωσή του.

Νωρίτερα την Κυριακή, ανακοινώθηκε ότι τη θέση του Austin αναλαμβάνει προσωρινά η αναπληρώτρια υπουργός Kathleen Hicks.

Η είδηση έρχεται αφού ο Austin αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα έντονες επικρίσεις επειδή δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως τον Joe Biden για την εγχείρησή του όσον αφορά θεραπεία καρκίνου του προστάτη τον περασμένο μήνα. Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε ήδη την Hicks, τον Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου Στρατηγό Charles Brown Jr., τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για τη νοσηλεία του.

Αργότερα την Κυριακή, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «στις 4:55 μ.μ.» o Austin μεταβίβασε τις λειτουργίες και τα καθήκοντα του υπουργείου του στην Αναπληρώτρια Υπουργό Άμυνας Hicks. Η τελευταία «ανέλαβε τα καθήκοντα» του Austin από τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος.

Ο Austin είχε πει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η αποτυχία του να ειδοποιήσει αμέσως τον Biden οφειλόταν εν μέρει στο ένστικτό του να κρατήσει την περιπέτεια της υγείας του ιδιωτική και ότι «ταρακουνήθηκε» από τα νέα της διάγνωσης καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Austin ανέφερε ότι θα ειδοποιήσει αμέσως την αναπληρώτρια του και την αίθουσα επειγόντων καταστάσεων του Λευκού Οίκου εάν έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το οποίο φάνηκε ότι συνέβη με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο την Κυριακή.

«Ζήτησα συγγνώμη απευθείας από τον Πρόεδρο Biden. Του είπα ότι λυπάμαι βαθιά που δεν τον ενημέρωσα αμέσως», είχε πει ο Austin κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο την 1η Φεβρουαρίου. «Έπρεπε να είχα πει στον πρόεδρο για τη διάγνωση του καρκίνου, θα έπρεπε επίσης να είχα ενημερώσει την ομάδα μου και το αμερικανικό κοινό», πρόσθεσε. «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους μου και από τον αμερικανικό λαό».

Ο απόστρατος στρατηγός ανέφερε επίσης στη συνέντευξη Τύπου ότι η διάγνωσή του ήταν μια «γροθιά στο στομάχι». «Δεχόμουν θεραπεία για καρκίνο του προστάτη», σημείωσε. «Η είδηση με συγκλόνισε και ξέρω ότι συγκλονίζει πολλούς άλλους, ειδικά στη μαύρη κοινότητα. Ήταν μια γροθιά στο στομάχι».

Walter Reed Medical Center

«Ειλικρινά, η πρώτη μου σκέψη ήταν να το κρατήσω όλο αυτό ιδιωτικά», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου. «Δεν νομίζω ότι είναι είδηση ότι είμαι ένας αρκετά ιδιωτικός τύπος. Ποτέ δεν μου αρέσει να επιβαρύνω τους άλλους με τα προβλήματά μου».

«Απλώς δεν είναι ο τρόπος μου. Αλλά έχω μάθει από αυτή την εμπειρία, το να παίρνω αυτό το είδος δουλειάς σημαίνει ότι χάνω μέρος της ιδιωτικότητας που περιμένουμε οι περισσότεροι από εμάς. Ο αμερικανικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι ηγέτες τους αντιμετωπίζουν προκλήσεις υγείας που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά τους να εκτελούν τα καθήκοντά τους έστω και προσωρινά», είχε πει.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK