kourdistoportocali.comNews DeskΣάσα

Εκ του αποτελέσματος

Σάσα

Πολύ φωνακλού αυτή η ψηλή, σκεφτόμουν καθώς την άκουγα από το απέναντι γραφείο

Η γνωριμία μου με την Σάσα Σταμάτη
Ο λόγος που την εκτίμησα και πήγα στην εκπομπή της

Όταν τον περασμένο Μάιο παραιτήθηκα από την εκπομπή “Φτιάξε καφέ να στ’ τα πω”, δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους του χώρου. Κάποια από αυτά ήταν καλοπροαίρετα, κάποια αδιάφορα και κάποια απλά για το κουτσομπολιό της υπόθεσης, να μάθουν τι συνέβη και αποχώρησα ένα μήνα και κάτι πριν κλείσει η εκπομπή. Δεν με πείραξε, διότι γνώριζα a priori πως οι περίεργοι στην δημοσιογραφική πιάτσα περισσεύουν.

Aπό τον Μαρίνο Βυθούλκα

Μέσα σε αυτά τα τηλεφωνήματα, δέχτηκα και ένα τηλεφώνημα από την Σάσα Σταμάτη. Η Σάσα, με τον αυθορμητισμό την διακρίνει, αφού είπαμε πολλά και διάφορα, με κάλεσε στην εκπομπή της. Και πήγα στην εκπομπή της, διότι δεν ήταν η πρώτη φορά που θέλησε να με καλέσει. Είχε επικοινωνήσει μαζί μου όταν το Ooh la la ήταν λίγες εβδομάδες στον αέρα, με την μόνη διαφορά πως το κανάλι που εργαζόμουν τότε (και αναφέρομαι στο Epsilon) δεν μου έδωσε το πράσινο φως να πάω. Εκτίμησα, όμως, το γεγονός πως η Σάσα όλα αυτά τα χρόνια ήταν εντάξει απέναντί μου.

Την Σάσα λοιπόν, την γνώρισα το 2005 στην εφημερίδα Espresso. Εκείνη εργαζόταν στην καθημερινή έκδοση και εγώ στην έκδοση της Κυριακής. Έχουν περάσει σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια από την πρώτη εκείνη γνωριμία. Θυμάμαι πως καθόταν μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή της και ήταν με ένα τηλέφωνο στο χέρι, αγχωμένη και ετοιμοπόλεμη, ώστε να έχει κάθε μέρα και από ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ. “Πολύ φωνακλού, αυτή η ψηλή”, σκεφτόμουν, μιας και την άκουγα από το απέναντι γραφείο που ήταν κλειστό με τζαμαρία. Ωστόσο, μου άρεσε αυτός ο γνήσιος τσαμπουκάς, το καλώς εννοούμενο θράσος της και η δίψα που είχε για την δουλειά.

Κλείνοντας αυτή τη μικρή παρένθεση της γνωριμία μας, όταν πήγα στην εκπομπή τον Ιούνιο, συνειδητοποίησα πως αυτός ο αυθορμητισμός, το θράσος, αλλά και η καλοσύνη της, δεν είχε αλλάξει, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Σε επαγγελματικό επίπεδο, είχα αποφασίσει πως δεν πρόκειται να κυνηγήσω το κομμάτι της τηλεόρασης. Το καλοκαίρι, όμως, δέχτηκα δυο προτάσεις που μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες. Η μια ήταν πίσω από τις κάμερες και αφορούσε αρχισυνταξία σε εκπομπή και η δεύτερη από την Σάσα και τον αρχισυντάκτη Πάνο Χάλα για το Ooh lala στον ΣΚΑΙ.

Έχοντας περάσει πέντε μήνες από την πρεμιέρα, μπορώ πλέον να πω με σιγουριά πως δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου να πάω στον ΣΚΑΙ. Χάρηκα ιδιαίτερα διότι τόσο οι άνθρωποι του προγράμματος, όσο και η αρχισυνταξία ήταν ξεκάθαροι από την αρχή. Μου ζήτησαν κάτι συγκεκριμένο, το οποίο τηρήθηκε και εξακολουθεί να τηρείται μέχρι και σήμερα. Κάνω αυτό που ξέρω να κάνω καλά: Συνεντεύξεις, τις οποίες τις σχολιάζουμε μαζί με την Σάσα στον αέρα της εκπομπής. Ποτέ δεν μου έταξαν κάτι, ποτέ δεν μου φούσκωσαν κάτι, πράγμα συνηθισμένο στην δουλειά μας, καθώς άλλα σου λένε και άλλα γίνονται στην πορεία.

Εκ του αποτελέσματος, γουστάρω που είμαι στην Σάσα, διότι έχει μάθει να εκτιμάει αυτό που της δίνεται, χωρίς επίσης να θεωρεί την παρουσία της στην τηλεόραση δεδομένη και σίγουρη.

Εκτός των άλλων, έγινε παρουσιάστρια, μετά από πολλά χρόνια στο ρεπορτάζ, σε μια ώριμη φάση της ζωής της, που της δίνει την δυνατότητα να αξιολογεί πρόσωπα και καταστάσεις. Η Σάσα καμαρώνει για τους συνεργάτες της, είτε είναι νέοι και σχετικά άπειροι, είτε είναι μεγαλύτεροι και περισσότερο έμπειροι. Δίνει χώρο και χρόνο. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του καθενός, να τον χρησιμοποιήσει με σωστό τρόπο και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, μέσα από την ποιότητα της δουλειάς του.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK