kourdistoportocali.com«Red Dot - Best of the Best» για το νέο Volvo XC90

Τα 38 μέλη της επιτροπής, προσωπικότητες κύρους με περγαμηνές στον τομέα του design, επέλεξαν το νέο XC90 για το βραβείο “Best of the Best” ανάμεσα σε 5.000 προϊόντα από 31 κατηγορίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Red Dot Award, o οποίος συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής. «Το Νέο XC90 αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της νέας σχεδιαστικής κατεύθυνσης […]

«Red Dot – Best of the Best» για το νέο Volvo XC90

Aνάμεσα σε 5.000 προϊόντα από 31 κατηγορίες

Τα 38 μέλη της επιτροπής, προσωπικότητες κύρους με περγαμηνές στον τομέα του design, επέλεξαν το νέο XC90 για το βραβείο “Best of the Best” ανάμεσα σε 5.000 προϊόντα από 31 κατηγορίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Red Dot Award, o οποίος συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής.
«Το Νέο XC90 αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της νέας σχεδιαστικής κατεύθυνσης της Volvo. Στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία αυτού του αυτοκινήτου, βασιστήκαμε στην κληρονομιά της Volvo, την αυθεντικότητά της και τη σκανδιναβική σχεδίαση. Αλλά κάναμε και κάποια τολμηρά, επαναστατικά βήματα προς τα εμπρός, αποσκοπώντας σε ένα σχεδιαστικό στυλ και ένα επίπεδο κατασκευής πέρα από τα όριά μας.

Είμαι πολύ υπερήφανος που η νέα μας ναυαρχίδα κέρδισε το τόσο μεγάλου κύρους βραβείο ‘Red Dot – Best of the Best’», επεσήμανε ο Thomas Ingenlath, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars.
Το βραβείο “Red Dot – Best of the Best” απονέμεται για την πρωτοποριακή σχεδίαση και αποτελεί το κορυφαίο βραβείο Red Dot, αυτό για τη σχεδίαση προϊόντων. Την φετινή χρονιά τα υποψήφια για βράβευση προϊόντα ήταν περισσότερα από 5.000 ενώ μόνο 81 προϊόντα από 31 κατηγορίες έλαβαν την πολυπόθητη διάκριση.

«Εδώ και 60 χρόνια, οι υψηλότερου κύρους ειδικοί έρχονται στο Essen της Γερμανίας για να επιλέξουν τα προϊόντα με την καλύτερη σχεδίαση. Εφέτος είχαμε ρεκόρ συμμετοχών και έναν τεράστιο φόρτο εργασίας για τους κριτές που πρέπει να αξιολογήσουν κάθε ένα προϊόν. Και αυτός ο μεγάλος αριθμός δίνει μια ιδιαίτερη αξία στα βραβεία αυτά.
Οι νικητές του διαγωνισμού σχεδίασης προϊόντων Red Dot Award: Product Design 2015 επέδειξαν προϊόντα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και γι’ αυτό αναγνωρίστηκαν από τον μεγαλύτερο σχεδιαστικό διαγωνισμό στον κόσμο», υπογράμμισε ο καθηγητής Δρ. Peter Zec, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του διαγωνισμού Red Dot Award.

Κλειδί για την υλοποίηση του design του XC90 είναι η νέα Κλιμακωτή Αρχιτεκτονική Προϊόντος SPA (Scalable Product Architecture), στην οποία θα βασίζονται πολλά από τα επόμενα μοντέλα της Volvo και με την οποία επιτεύχθηκαν οι ισορροπημένες αναλογίες του νέου XC90.
Ταυτόχρονα η υιοθέτηση της πρωτοποριακής οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα, που εκφράζει στην πράξη τον τρόπο που η Volvo προσέγγισε τον επανακαθορισμό των πληροφοριακών ενδείξεων και της διαδραστικής επικοινωνίας με το αυτοκίνητο, περιόρισε την περιπλοκότητα και δημιούργησε ένα διαισθητικό περιβάλλον.

SHARE

Περισσότερα

TOP LINE

Φιλελεύθεροι ληστές χτύπησαν στο Δημαρχείο Αχαρνών!
Ο Γιάννης Στουρνάρας αναδεικνύει την “αλχημεία” Μέρκελ, Γιουνκέρ, Μοσκοβισί για χάρη του Τσίπρα
Η Τέχνη του Πολέμου
Την αξιολόγηση 1 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων διέταξε ο Πρωθυπουργός μετά το φιάσκο Διαματάρη!
Ο Κυριάκος είναι αποφασισμένος να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
Α Pandora’s Box
Η SKAG oδήγησε την Jumbo στα δικαστήρια για φθηνές απομιμήσεις και την κέρδισε!
Αγαπητέ κ. Δένδια μήπως είναι αδυναμία η απέλαση του Λίβυου πρέσβως, όταν δεν τολμούμε να κάνουμε το ίδιο με τον Τούρκο;
Kάποιος πρέπει να πει στους Ελληνες να ετοιμάζονται για πόλεμο
O ιστότοπος kalami.us οδηγεί τον Μητσοτάκη σε ανασχηματισμό
Ο Ερντογάν ανάγκασε τους ευρωπαίους απεσταλμένους να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016!
Eκλέχτηκα για να καθαρίσω το βάλτο και αυτό ακριβώς κάνω!