kourdistoportocali.comNews DeskPutin, Εrdogan και Xi Jinping ετοιμάζονται για επίθεση σε Ουκρανία, Ελλάδα και Ταιβάν έχοντας στο οπλοστάσιό τους τα εφιαλτικά ντοκουμέντα ενός εργαστηριακού ιού;

Ανάλυσέ το!

Putin, Εrdogan και Xi Jinping ετοιμάζονται για επίθεση σε Ουκρανία, Ελλάδα και Ταιβάν έχοντας στο οπλοστάσιό τους τα εφιαλτικά ντοκουμέντα ενός εργαστηριακού ιού;

Θα είναι το 2022 έτος διάλυσης της Ευρωπαικής Ένωσης;

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα χρειαστεί να περιμένει από 20 έως 50 χρόνια τα οποία δεν έχει στη διάθεσή του ώστε να δημιουργηθούν παρόμοιες με τις σημερινές ιδανικές συνθήκες ώστε να προσαρτήσει την Ουκρανία ή τμήμα της με πόλεμο ή με ασφυκτικό αναίμακτο κλοιό.

By Blade Runner

Γνωρίζει ότι τώρα είναι το ιδανικότερο timing καθώς τόσο ο Biden όσο και μεγάλο αριθμός των Ευρωπαίων ηγετών βρίσκονται σε δυσαρμονία με τη κοινή γνώμη των χωρών τους και μία κίνησή του θα μπορούσε να τους δώσει τη χαριστική βολή. Ειδικά εάν έχει προηγηθεί συνεννόηση τόσο με τον Κινέζο Πρόεδρο, όσο και με τον Εrdogan.

Eάν κρίνει κανείς από τις πρόσφατες αιχμές των δύο τελευταίων για τη δύση και κάποιους από τους οργανισμούς της, η άτυπη συμμαχία των 3 βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Από την άλλη πλευρά ένας αποδυναμωμένος Biden μετά τη συνομιλία του με τον Ρώσο Πρόεδρο Putin από τον οποίο εισέπραξε την απειλή περί κολοσσιαίου λάθους σε περίπτωση κυρώσεων κατά της Ρωσίας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky στον οποίο υποσχέθηκε ότι οι σύμμαχοι θα ενεργήσουν «αποφασιστικά» εάν υπάρξει εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Ο Πρόεδρος Biden κατέστησε σαφές (!) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι τους θα απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Psaki σε δήλωση μετά την κλήση.

Οι προηγούμενες στρατιωτικές εισβολές του Putin είναι μεγάλες καθώς ο Biden σταθμίζει (!) τα επόμενα βήματά του.

Το 2014, ρωσικά στρατεύματα βάδισαν στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας της Κριμαίας και κατέλαβαν το έδαφος από την Ουκρανία, μια προσάρτηση που ήταν μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές για τον Πρόεδρο Obama στη διεθνή σκηνή.

Το Κρεμλίνο έχει απαιτήσει οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ να αποκλείει την Ουκρανία και άλλες πρώην σοβιετικές χώρες. Οι Ρώσοι ζήτησαν επίσης από τη στρατιωτική συμμαχία να απομακρύνει τα επιθετικά όπλα από τις χώρες της περιοχής.

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε τις απαιτήσεις της Ρωσίας για το ΝΑΤΟ ως μη ανεκτές. Μια βασική αρχή της συμμαχίας του ΝΑΤΟ είναι ότι η ένταξη είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε χώρα που πληροί τις προϋποθέσεις και κανένας εξωτερικός δεν έχει δικαίωμα βέτο για ένταξη. Αν και υπάρχει μικρή προοπτική ότι η Ουκρανία θα προσκληθεί σύντομα στη συμμαχία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θα το αποκλείσουν.

Ο Zelensky ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter μετά το κάλεσμα της Κυριακής ότι «συζητήθηκαν η διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη, η αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης, οι μεταρρυθμίσεις, η αποολιγαρχία».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο στις προσπάθειες να πείσουν τον Ρώσο πρόεδρο να μειώσει τις εντάσεις. Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν στις 9-10 Ιανουαρίου στη Γενεύη για να συζητήσουν την κατάσταση. Αυτές οι συνομιλίες πρόκειται να ακολουθήσουν συναντήσεις στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ο Biden συνομίλησε με τον Πούτιν για σχεδόν μία ώρα την Πέμπτη. Είπε στους δημοσιογράφους την επόμενη μέρα ότι προειδοποίησε τον Putin ότι η ρωσική οικονομία θα πλήρωνε «βαρύ τίμημα» εάν η χώρα, η οποία έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, κάνει περαιτέρω κινήσεις.

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ εδώ δημόσια, αλλά ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορεί –τονίζω δεν μπορεί– να προχωρήσει στην Ουκρανία», είπε ο Biden την Παρασκευή.

Ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του Putin περιγράφοντας τη συνομιλία των προέδρων την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι η επιδίωξη κυρώσεων από τον Biden «θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη ρήξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης θα υποστούν σοβαρή βλάβη».

Τα ευρήματα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Ρωσία έχει προετοιμαστεί για πιθανή εισβολή στις αρχές του 2022. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε ότι παραμένει ασαφές εάν ο Πούτιν έχει λάβει απόφαση να προχωρήσει σε στρατιωτική δράση.

Ο βουλευτής Adam Schiff (D-Calif.), πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε την Κυριακή ότι φοβάται ότι ο Putin έχει πρόθεση να εισβάλει στην Ουκρανία και «τίποτα άλλο από ένα επίπεδο κυρώσεων που δεν έχει δει ποτέ η Ρωσία θα τον αποτρέψει».

Eάν η προσάρτηση της Ουκρανίας είναι ο στόχος του Ρώσου Προέδρου βάλτε στη θέση της Oυκρανίας την Ταϊβάν που αποτελεί διακαή πόθο και αγκάθι για την Κίνα και βγάλτε άδεια οπλοκατοχής.

Τις προάλλες 150 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη επιχειρούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο κοντά στην Ταϊβάν για τέσσερις μέρες.

Ο υπουργός Άμυνας της Ταιβάν Τσιού Κου-Τσενγκ εξέδωσε την προειδοποίηση μετά την καταγγελία της Ταϊβάν ότι σχεδόν 150 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη επιχειρούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο κοντά στην Ταϊβάν για τέσσερις μέρες.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο η Κίνα έχει αυξήσει δραματικά τις αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις κοντά στην Ταϊβάν. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, 672 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν πετάξει στη ζώνη ταυτοποίησης της αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 380 που καταγράφηκαν το 2020.

Ανατολική Μεσόγειος, Ελλάδα-Τουρκία. Η ώρα της σύγκρουσης πλησιάζει και δεν υπάρχουν περιθώρια στρουθοκαμηλισμού από τη πλευρά μας.

Η άτυπη συμμαχία Xi Jinping, Putin, Erdogan γίνεται πιο απειλητική για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη καθώς κάποιες αιχμές των 3 ηγετών φωτογραφίζουν την κατοχή ενός εφιαλτικού μυστικού για τους λαούς της Δύσης.

Ο Κινέζος πρόεδρος με αφορμή τη πρόσφατη ψηφιακή σύσκεψη που οργάνωσε ο Biden για τη δημοκρατία χαρακτήρισε την αμερικανική δημοκρατία “όπλο μαζικής καταστροφής” φωτογραφίζοντας απόλυτα τον εργαστηριακό ιό της COVID-19 και τις ΗΠΑ ως δράστη.

Ο Εrdogan μιλώντας για την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (FED) ανέφερε ότι ανήκει σε μερικές οικογένειες φωτογραφίζοντας οικογένειες με ισχυρή επιρροή στη Δύση ενώ ο Putin μίλησε για κολοσσιαίο λάθος σε περίπτωση κυρώσεων για την Ουκρανία.

Με απλά λόγια οι 3 ηγέτες (Putin, Εrdogan και Xi Jinping) απειλούν με εφιαλτικές αποκαλύψεις για την προέλευση του εργαστηριακού ιού της COVID-19 oι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε διάλυση της Ευρωπαικής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Μόνο με αυτό θα ήταν νικητές των πολέμων και μάλιστα αναίμακτα όπως άλλωστε προτείνουν τόσο ο Machiavelli όσο και ο Sun Tzu…

Y.Γ.> Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε προκλητικό βίντεο που στοχεύει το Καστελλόριζο.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο Twitter αρχικά δείχνει τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ στις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις οποίες το Καστελλόριζο βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της Ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.


Στη συνέχεια εμφανίζεται ένας χάρτης με τα τουρκικά παράλια και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν προς το νησί Τούζλα που απέχει 1.950 μέτρα.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1950 μέτρα. Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε εμάς η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετρ. χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά» είχε δηλώσει παραμονές Χριστουγέννων ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι «με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, όμως εμείς τονίζουμε πως αυτό είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι είναι τεχνητά πράγματα».

«Ως αποτέλεσμα, αυτό που λέμε είναι οτιδήποτε και να κάνετε, η Τουρκία ως κράτος, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν την ικανότητα, τη δύναμη και τη θέληση να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Αυτό θέλουμε να το ξέρουν όλοι» κατέληξε ο κ. Ακάρ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK