kourdistoportocali.comNews DeskΠρωτοφανής υπονόμευση του Μητσοτάκη από τον Καραμανλή!

Θέλει να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας

Πρωτοφανής υπονόμευση του Μητσοτάκη από τον Καραμανλή!

Η δήθεν απόπειρα δολοφονίας και οι Υποστηρικτές του σιωπηλού της Ραφήνας

Πρωτοφανής υπονόμευση του τολμητία Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Καραμανλή και τους Καραμανλικούς. Οι υποστηρικτές του Καραμανλή έχου στήσει καμμιά δεκαριά σελίδες στο FB στις οποίες αναπαράγουν τα μυθεύματα για δήθεν απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή ενώ πλέκουν το εγχώμιο της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεών του. Μάλιστα η σελίδα Πυρήνας Υποστηρικτών Καραμανλή με 27.000 ακόλουθους φτάνει στο σημείο να εμπλέκει τον Αλεξ Ρόντος στην δήθεν απόπειρα δολοφονίας του. Στο μεταξύ ασκούνται τρομερές πιέσεις στον Μητσοτάκη σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές (πράγμα αμφίβολο με τα κόλπα τα ινδικά και τα μοβόρικα των Συριζαίων) να προτείνει τον Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάζουμε λοιπόν στην σελίδα των Υποστηρικτών του Καραμανλή που τα παρακολουθεί όλα αυτά δήθεν αμέτοχος>
Ι.
Κάθισα προχθές την Κυριακή, που είχα χρόνο, να γράψω ολοκληρωμένα μερικές σκέψεις μου σχετικά με το στρατηγικό λάθος της μη υπεράσπισης από την Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή και της κυβερνητικής μας θητείας. Ώστε να αποφευχθούν και ενδεχόμενες παρεξηγήσεις από την αποσπασματική παράθεση των απόψεών μου, στα σχόλια διαφόρων αναρτήσεων.

Ας ξεκινήσουμε με κάποια ερωτήματα – παραδοχές.

Τα ΜΜΕ στην πατρίδα μας είναι παραρτήματα των νταβατζήδων (και της πρεσβείας); Είναι

Ο παραπάνω συνεταιρισμός, φαντάζομαι συμφωνούμε, δεν καίγεται για το εθνικό συμφέρον και την προκοπή του τόπου. Συνεπώς, βασική του επιδίωξη αποτελεί να προωθεί στο ‘τιμόνι’ ελεγχόμενους πολιτικούς που θα υπηρετούν τα συμφέροντά του.

Δείκτης μέτρησης, λοιπόν, της ανεξαρτησίας και της πατριωτικής στάσης της πολιτικής ηγεσίας, η αντιμετώπισή της από τα νταβατζοΜΜΕ.

Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη ηγεσία της Ν.Δ. ο Κ.Κ. (δεν ήταν και πολύ αναμενόμενη η άνοδός του – μη το ξεχνάμε), τα ΜΜΕ άρχισαν να τον ‘περιποιούνται’ υποβάλλοντας, εμμέσως, τις υποδείξεις τους (να θυμίσω, για παράδειγμα, το πρωτοσέλιδο με το μεταλλαγμένο πρόβατο Ντόλυ). Βέβαιο σημάδι ότι ήταν έξω από το ‘κύκλωμα’, δεν ήταν από τις ‘επιλογές’ που προετοιμάζουν.

Προ των εκλογών του 2000, μας επισκέφθηκε ο πρόεδρος Κλίντον, μίλησε για το πολύ δυναμικό χρηματιστήριο που έχουμε, χτύπησε συγκαταβατικά τον Κ.Κ. στην πλάτη (θα περιμένεις πολύ αν δεν γίνεις καλό παιδί) και το ΠΑΣΟΚ κλείνοντας το μάτι στο ‘κόμμα του χρηματιστηρίου’ αλλά, κυρίως, επιστρατεύοντας τους αερομεταφερόμενους ψηφοφόρους από όπου γης (δούλεψαν καλά οι πρεσβείες του καθεστώτος γι αυτό) κέρδισε, για 70.000 ψήφους, τις εκλογές.
Ο Λαλιώτης είχε νωρίς το βράδυ υποδείξει στον Μεϊμαράκη να συστήσει στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να αποσυρθούν ήσυχα στα σπίτια τους ‘γιατί αναμένεται μακριά η νύχτα’.
Η σημαία πάγωσε στα χέρια της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού στην πλατεία Συντάγματος (κάνω αυτή την αναφορά, που ίσως και να μην είναι επιτρεπτή, σαν ένδειξη τιμής στη μνήμη της και σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα της απογοήτευσης, της πίκρας που ένοιωσε εκείνη τη βραδιά ένας ολόκληρος κόσμος).
Ο ενθουσιαστικός λόγος για τον Κ.Κ. της Μαλβίνας, έμεινε χωρίς δικαίωση.
Ο ‘συνεταιρισμός’ τα κατάφερε να επιβάλλει τη βούλησή του, νίκησε

Στη δεύτερη τετραετία Σημίτη ήταν να γίνουν οι χοντρές δουλειές των Ολυμπιακών αγώνων. Η κυβέρνηση της ‘κλεμμένης νίκης’ και με μία τόσο μικρή διαφορά, θα αισθάνονταν καυτή την ανάσα της Ν.Δ. στο σβέρκο της.
Θα είχε προβλήματα να ‘μοιράσει’ το μεγάλο φαγοπότι και να συνεχίσει την ‘πατριωτική’ της γραμμή: Ίμια, Οτσαλάν, Μαδρίτη, Ελσίνκι κ.λ.π.. Έπρεπε να της εξασφαλισθεί κάποια ‘άνεση’. Να ψαλιδισθεί η ισοδύναμη, τουλάχιστον, Ν.Δ..

Και, ω του θαύματος, ο καλός άνθρωπος (της πρεσβείας) ανακαλύπτει την Σαλώμη του Άρη, διαγράφεται και σε λίγο ιδρύει το κόμμα του.
Τα νταβατζοΜΜΕ ανέλαβαν, από την πρώτη στιγμή, την υπερπροβολή του, φροντίζοντας και για την πολύ ωφέλιμη (γι’ αυτούς) σύγχυση: να παρουσιάζουν τον, από την πρώτη ώρα, πράσινο θυρωρό (και υπερατλαντικό πράκτορα), σαν συγκάτοικο στην δεξιά πολυκατοικία και ορθόδοξο πατριώτη. Αλήθεια γιατί ο καίριος χαρακτηρισμός του πράσινου θυρωρού αποσύρθηκε, αφήνοντάς του πάλι περιθώρια να ψαρεύει σε θολά νερά;

Κύλησε η 2η τετραετία Σημίτη, έγιναν όσα έγιναν, τα διαπλεκόμενα οργίασαν, αλλά παρά την ‘περιποίηση’ του Κ.Κ. που συνεχίζονταν αμείωτη, πρόβαλλε ο κίνδυνος της νίκης του στις εκλογές.

Αμέσως, με συνοπτικές διαδικασίες, το χειμώνα του 2003 αλλαγή αλόγου, στη θέση του Σημίτη ο ΓΑΠ.

Θυμόμαστε, ελπίζω, τι έγινε.
Ο συνεταιρισμός τα έδωσε όλα: μελομακάρονα, εκλογή – πανηγύρι του ενός υποψηφίου, πορεία και χαιρετούρα (αλά γέρος της Δημοκρατίας) από Καλέντζι, προβοκάτσια με φακέλους της Εκκλησίας στα ΕΛΤΑ (η Βάσω να περιμένει τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να παραβιάσουν από κοινού την αλληλογραφία με περιεχόμενο εναντίον του ΓΑΠ και ο Πάγκαλος να συγχαίρει τα κομματόσκυλα των ταχυδρομείων που αντί για τον Εισαγγελέα, κατευθύνθηκαν, για την ‘καταγγελία’, στα κομματικά γραφεία). Από κοντά οι δημοσκοπήσεις που έδιναν ‘ντέρμπυ’ (η MARC προβάδισμα 2 μονάδων στο ΠΑΣΟΚ).

Και ήλθε, σαν το πιο ηχηρό χαστούκι του λαού, το αποτέλεσμα. Λύτρωση.

Συνεχίζεται με το ταράκουλο των νταβατζήδων μόλις είδαν τον Καραμανλή Πρωθυπουργό…

II.
Και ήλθε, λοιπόν σαν το πιο ηχηρό χαστούκι του λαού, το αποτέλεσμα, τον Μάρτιο του 2004. Λύτρωση.

Ο Κώστας Καραμανλής στο τιμόνι. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Με την πρώτη πολιτική του κατάθεση, δίνει το ποιοτικό του στίγμα. Βασικός άξονας συμπεριφοράς και δράσης στην νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι η σεμνότητα και η ταπεινότητα.

Ταραχή στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Αμέσως μετά την εποχή Σημίτη (καταναλωτισμός, ξεπούλημα, διαπλοκή, αλαζονεία, ξενόφερτος ‘εκσυγχρονισμός’), ένας πολιτικός ηγέτης τοποθετεί τόσο ασυνήθιστα και ανορθόδοξα τον πήχη.
Με ένα εξυγιαντικό κώδικα συμπεριφοράς που έρχεται από τις ρίζες της θρησκείας μας, της πολιτιστικής μας παράδοσης, από τις καλές στιγμές της ιστορίας της Πατρίδας μας.
Ό,τι ποιοτικότερο ακούστηκε τα τελευταία χρόνια στην πολιτική μας ζωή. Πολύ καλό για να το αντέξουν. Και έβαλαν μπροστά τη μηχανή ακύρωσής του. 

Με τα γνωστά εργαλεία (αστειάκια, παραπολιτικά, συνεχή λοιδορία, σάτιρα κατά παραγγελία κ.λ.π.), δούλεψαν για να συκοφαντήσουν, να φθείρουν να φθηνύνουν το επικίνδυνο ‘δόγμα’, που εκτός από διακήρυξη διακυβέρνησης, ήταν, στην ουσία, διακήρυξη και ενός νέου συστήματος αξιών.

Η έμπρακτη εφαρμογή του από τον Κ.Κ. (που με τον τρόπο της ζωής του έδωσε το μέτρο του σεμνού πολιτικού), συκοφαντήθηκε και διαστρεβλώθηκε δηλητηριωδώς, σε: ξάπλα, play station και άλλες αθλιότητες.
Και αν κρίνω από όσα γράφονται κατά καιρούς και δω μέσα, δεν είμαστε λίγοι και όσοι από μας ‘τσίμπησαν’ στη σχετική προπαγάνδα.
Έδωσα αρκετή έμφαση σε αυτή τη ‘διακήρυξη’, γιατί τη θεωρώ πολύ χαρακτηριστική της ελπίδας που έφερε ο Κ.Κ. και της ποιότητας του πολιτικού άνδρα.

Τις πρώτες μέρες η δύσκολη διαπραγμάτευση στη Λουκέρνη, με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έχει δρομολογήσει τα πράγματα για την επικράτηση του σχεδίου Ανάν. Προσεκτικοί χειρισμοί και ισορροπημένες δηλώσεις, έφεραν το ζητούμενο αποτέλεσμα της απόρριψης – προς μεγάλη πικρία των ‘συμμάχων’.

Τα ολυμπιακά έργα στο κόκκινο. Υπερπροσπάθεια να προλάβουμε. Και προλάβαμε. (χωρίς να προσχωρήσουμε στο ζεύγος Αγγελόπουλου, που έσπευσε το βράδυ της νίκης στη Ρηγίλλης να ‘γιορτάσει με το λαό’).

Στις Ευρωεκλογές ο Καραμανλής ρισκάροντας κάνει το πρώτο βήμα να βγάλει από την αφάνεια τον Αντώνη Σαμαρά.

Επίπονη προσπάθεια στη συνέχεια για επανίδρυση του κράτους. Κεντρικό σημείο της πολιτικής μας.
Του κράτους – κόμματος, με την Μπααθική φυσιογνωμία.
Έγιναν λάθη; Ναι και πολλά.
Ένας δρόμος ήταν το γενικό ξήλωμα από το νικητή, αλά ΠΑΣΟΚ.
Ο άλλος της αξιοκρατίας.
Ο Καραμανλής, προβληματίστηκε, προσπάθησε να ισορροπήσει, επιλέγοντας, τελικά, το δεύτερο.
Πραγματικός δημοκράτης και βαθιά πατριώτης, κατέληξε ότι είμαστε λίγοι για να συνεχίσουμε τόσο διχασμένοι.
Μέχρι πότε θα είμαστε δύο Ελλάδες.
Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην καλή μας πλευρά να ανθίσει. Του το αναγνώρισαν.
Όχι. Για γαλάζια παιδιά που επέδραμαν στο κράτος λάφυρο κραύγαζε το ΠΑΣΟΚ και τα νταβατζοΜΜΕ.
Που και από την θέση της αντιπολίτευσης έβαζε σε πρώτη ιεράρχηση τη μέριμνα για τους ‘πελάτες’ του. Έσκουζε υπερασπιζόμενο τους 200.000 συμβασιούχους (που είχε προσλάβει από το παράθυρο). Και σιγά -σιγά τους διόριζε, με τον Παυλόπουλο να απολογείται ότι όσους δεν μπόρεσε να διορίσει, τους δίνει ισχυρή μοριοδότηση για μελλοντικούς διαγωνισμούς.

Από την άλλη ο κόσμος της παράταξής μας απογοητευμένος: Πάλι απ΄ έξω. Πάλι εμείς οι χαμένοι. Πάλι δαπάναις της δικής μας πλευράς, η σωτηρία της οικονομίας και της Πατρίδας;
Αλλά και όσοι καταλάμβαναν θέσεις να αποδεικνύονται, πολλές φορές, κατώτεροι των περιστάσεων και κάποιοι (λίγοι), να βάζουν και το δάχτυλο στο μέλι.

Οι τρομοκρατημένοι, μετά τη νίκη, Πασόκοι στη δημόσια διοίκηση, στην αρχή λούφαξαν, μετά έγλειψαν και παρέστησαν τους πρόθυμους για συνεργασία, όταν ξεθάρρεψαν άρχισαν τη λευκή απεργία και όταν το κόμμα διέταξε τη γενική επίθεση, μπλόκαραν την κρατική μηχανή με υπονόμευση σε όλα τα επίπεδα.
Τροφοδοτώντας συγχρόνως με ατέλειωτα ‘στοιχεία’, τον μηχανισμό ‘τεκμηρίωσης’ του Καρχιμάκη. Ενδιάμεσα αρκετοί (αρκετές) έπαιξαν ‘κολπαδόρικα’ με την νέα ηγεσία (Θωμαή – Βαρθολομαίος, ‘Τριανταπεντάχρονη’ – Ζαχόπουλος κ.ά.).

Αποδειχθήκαμε, τελικά, ανώριμοι για το ποιοτικό άλμα της αξιοκρατίας. Ήταν πιο μπροστά ο Κ.Κ. απ΄ όσο μπορούσε η κοινωνία.

Δεν υπάρχει χώρος να επεκταθώ σε άλλα θέματα.

Στο επόμενο θα αναφερθώ στο τι έκανε ο συνεταιρισμός σε όλη τη περίοδο διακυβέρνησης…

ΙΙΙ.

Τι έκανε λοιπόν ο συνεταιρισμός σε όλη τη περίοδο διακυβέρνησης; Όσα δεν έγιναν ποτέ σε βάρος πολιτικής ηγεσίας! Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα για να ελεγχθεί ο επικίνδυνος Κ.Κ..

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, παρακολούθηση (άκουσον-άκουσον) από τις πρώτες μέρες των τηλεφώνων του. Χοντρή προβοκάτσια στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων (Κεντέρης, Θάνου- Wada).

Όχι σε όλα, πλήρης άρνηση σε κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης- ακόμα και για τη συγχώνευση των 130 ασφαλιστικών ταμείων σε 6.

Με το κομματικό στρατό ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μπροστά, ακόρεστη διεκδίκηση με συνεχείς απεργίες.

Με τον πρωτοφανή αυτό πόλεμο φθάνουμε στο φθινόπωρο του 2007 και την προκήρυξη των εκλογών.
Ο συνεταιρισμός λύσσαξε.
Τώρα έπρεπε να τα ‘δώσει’ όλα. Καίνε την Ελλάδα, 200 φωτιές σε μια βραδιά.
Τα νταβατζοΜΜΕ στο τόπο του εγκλήματος να αλαλάζουν για το ανύπαρκτο κράτος – με εντολή να μη δείχνουν τίποτε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα αεροπλάνα που υπερίπτανται, μόνο κραυγές διαμαρτυρόμενων απελπισμένων πολιτών. Προπηλακίζουν, πολιτικά, ακόμα και το Μπαρόζο που ήλθε να δει από κοντά τις καταστροφές.

Το αποτέλεσμα; Γνωστό. Η μισή νίκη. 152 Βουλευτές μαζί με τον Τατούλη (σημερινό περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ – το μπλόγκ του οποίου είχε ανακηρυχθεί σε βασικό μετερίζι των νταβατζήδων). Το πρώτο βήμα για το συν/σμό έγινε. Μίσθωση, τώρα, όλων των μέσων και χολερική επίθεση παντού.

Θα αναφέρω επιγραμματικά γεγονότα και ημερομηνίες από τη δεύτερη θητεία.

Φθινόπωρο του 2007, Μαγγίνας – ανασφάλιστος Ινδός κηπουρός (φαντάζεστε να γίνει πρώτο θέμα, για μέρες, ένα τέτοιο ζήτημα σήμερα; Απάντηση και σε όσους από μας ‘τσιμπούσαν’ διαμαρτυρόμενοι: δίνουν και οι ‘δικοί’ μας αφορμές).

20/12/07 μέχρι τέλους Ιανουαρίου 2009 Ζαχοπουλιάδα. Μονοθεματικό δελτίο σε όλα τα νταβατζοΜΜΕ. Κομιστής την ημέρα της αναχώρησης για το κρίσιμο ταξίδι του αγωγού στη Μόσχα, υπονοούμενα στη συνέχεια για το αμοντάριστο DVD και σχετικές αθλιότητες στο διαδίκτυο (το τελευταίο χρησιμοποιείται πλέον σαν καθεστωτικό εργαλείο για τις πιο χυδαίες επιθέσεις).

28/1/08 Πέφτει η πρώτη κολώνα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.( θυμηθείτε τις χυδαιότητες που προηγήθηκαν -Βαβύλης, Γιοσάκης, Παντελεήμων, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – έπρεπε να φύγει από τη μέση το μεγάλο ‘εμπόδιο’.)

7/2/08 Εκλέγεται (μέσα από μεγάλο παρασκήνιο) ο Ιερώνυμος.

3/4/08 Όχι στο Βουκουρέστι -ΝΑΤΟ

22/4/08 Αποβολή από το Κιότο – τή συνδρομή του καθηγητή Λάλα (το αναφέρω σαν παράδειγμα υπονόμευσης σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους μηχανισμούς).

Η οικονομική κρίση έχει εν τω μεταξύ χτυπήσει. Το πετρέλαιο στα 135 $.

Απεργία φορτηγών – βυτιοφόρων.

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά: COSCO GO HOME.

Αύγουστος 2008. Υπόθεση Μανούση -Παυλίδη. Ένα στέλεχος της Ν.Δ. μισθώνεται για να προβεί σε καταγγελίες.

Σεπτέμβριος του 2008. Στήνεται το Βατοπέδι που κρατά μήνες.

29/9/08 Διαγραφή Δαιλάκη. Μένουν 150 + Τατούλης. Χαράς ευαγγέλια για το συνεταιρισμό.

Σκάνε τα πρώτα γκάλοπ με προβάδισμα ΠΑΣΟΚ.

6/10/08 επιστρέφει ο Δαιλάκης. Αφρίζει ο συν/σμός. Για να αποτρέψουν την επιστροφή είχαν επιστρατεύσει μέχρι και την Μπεζεντάκου, που ‘απευθύνθηκε’ με επιστολή στον Πρωθυπουργό.

15/10/08 Παραιτούνται δύο δικαστές γιατί ‘παρεμποδίζονται’ στην έρευνά τους για το Βατοπέδι.

6/12/08 Δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν προσθέτω τίποτα. Θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα.

Σε λίγες μέρες επίθεση, με καλάσνικοφ, σε κλούβα των ΜΑΤ μέσα από το ‘άσυλο’ του Πολυτεχνείου.

Ιανουάριος του 2009. Αγροτικές κινητοποιήσεις – μπλόκα. Το ΠΑΣΟΚ χλευάζει τα ‘ψίχουλα’ των 500 εκατομμυρίων που δίνει η Κυβέρνηση για την στήριξη των αγροτών. Ο Γιώργος υποδέχεται, αν μέσω δακρυγόνων, τους αγρότες που έφερε το κόμμα από την Κρήτη, για να πορευθούν στο Μέγαρο Μαξίμου διεκδικώντας περισσότερα.

22/2/2009 Απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Ευρωεκλογές. Ο πόλεμος απέδωσε. Τη βοηθεία εκατοντάδων χιλιάδων Νεοδημοκρατών, που δεν προσήλθαν στην κάλπη, το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά. Το μεγάλο βήμα για το συν/σμό έγινε.

Ακολουθεί το πικρό καλοκαίρι του 2009 με τον Κ.Κ. να πολεμά (με λίγους), χωρίς θερινές διακοπές, να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και να κατευθύνει τη κυβέρνησή του. Τα ΜΜΕ μιλούν για ανύπαρκτο Πρωθυπουργό (αυτά που με τόση ‘κατανόηση’ χειρίστηκαν τις ατέλειωτες διακοπές εν μέσω κρίσης του ΓΑΠ το περασμένο καλοκαίρι).

Ο ΓΑΠ διακηρύσσει τον εκβιασμό των εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

21/8/09 Καταστρεπτικές φωτιές στην Αττική.


Προκήρυξη εκλογών… Μόνος, σχεδόν, ο Κ.Κ. δίνει τον προεκλογικό αγώνα

Λέει την αλήθεια προεκλογικά. Απέναντι ο ΓΑΠ με τις ‘αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό’ και ‘τα λεφτά υπάρχουν’.
Σε μια ασυνήθιστη παρέμβαση, αμέσως μετά την πλειοδοτική εμφάνιση στη ΔΕΘ του ΓΑΠ, ο επίτροπος Αλμούνια καυτηριάζει την ανευθυνότητα. Για να λάβει την ‘περήφανη’ απάντηση από το κίνημα: και ποιος είναι ο Αλμούνια, ένας κοινοτικός υπάλληλος που τον ανήγαγαν σε ισότιμο συνομιλητή οι ανίκανοι Υπουργοί της Ν.Δ.. (αλήθεια πως σας ακούγονται τα παραπάνω σήμερα που οι Υπουργοί τρέμουν μπροστά στους υφισταμένους του σημερινού Αλμούνια – Όλι Ρέν;)

Ο συνεταιρισμός πανηγυρίζει. Η Ν.Δ. στην πιο ταπεινωτική της ήττα αλαλάζουν (τον χαρακτηρισμό τον υιοθετούν και πολλοί της από δω πλευράς – για προφανείς λόγους)

Στο επόμενο, τα πανηγύρια των νταβατζήδων και οι δικαιολογημένες αμέλειες της ΝΔ τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009…

ΙV.
Αγαπητοί φίλοι, έκανα στις προηγούμενες αναρτήσεις, την κουραστική ίσως, παράθεση κάποιων γεγονότων, για να φανεί αυτό που πολλές φορές έχω αναφέρει: ότι πονούσε πολλούς και πολύ η Πρωθυπουργία Καραμανλή. 
Και ότι χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα εναντίον του. Λυσσαλέα, επίμονα, χυδαία. 
Με απάνθρωπο πολλές φορές τρόπο (ούτε τη μέρα θανάτου του πατέρα του σεβάστηκαν). 
Μέχρι στο πιο έμπιστο πόστο, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, κατάφεραν να τοποθετήσουν, όπως αποδείχθηκε, πράκτορά τους.

Χώρια που πολλοί ‘από μέσα’ ήσαν σε συνεχές πάρε – δώσε με τον αντίπαλο (μερικοί έχουν τώρα και καλές θέσεις). Και το κόμμα ανύπαρκτο.
Είχαμε το πιο δυνατό άλογο και από κάτω τίποτε να το στηρίξει. Συγκρίνετε με την σημερινή κατάσταση του ολίγιστου ΓΑΠ και δίπλα τον πολυεπίπεδο στρατό να ‘καθαρίζει’ για όλες τις, προφανείς, ανεπάρκειες.
 Εμείς το μόνο που είχαμε ήταν το κεφάλαιο Κ.Κ.. Που στην κόλαση που έστηναν τα νταβατζοΜΜΕ, αρκούσε η εμφάνιση του, η ‘καθαρή εικόνα’ του απευθυνόμενος στο λαό για να την ακυρώσει. Αλλά όλο το ‘μαγαζί’ δεν μπορούσε να ακολουθήσει , τρέφονταν παρασιτικά και σπαταλούσε άδικα τον αρχηγό του.

Στήθηκε, απ΄ το συνεταιρισμό, η πιο οργανωμένη και πολυεπίπεδη επιχείρηση για την, δύσκολη, αποδόμησή του. Για να απαλλαχθούν απ΄ αυτόν και να φέρουν τον ΓΑΠ. με δύο κύριες, όπως και άλλοτε έχω αναφέρει, αποστολές:

Α) Να καθαρίσει το οικόπεδο Ελλάς από ανεπιθύμητους επισκέπτες (Ρώσους κ.λ.π.) και ενοχλητικές συμφωνίες(ΑΟΖ κ.λ.π.)

Β) Να υπονομευτεί η Ευρωζώνη.

Κοντά σ΄ αυτές τις στρατηγικές αποστολές θα ‘ποτίζονταν’ και οι γλάστρες (νταβατζήδες) με κάθε μορφής ‘τυχερά’ που τους αρνήθηκε ο Κ.Κ.

Προεκλογικά ο Κ.Κ. είπε, απαντώντας σε ερώτημα για τα διαπλεκόμενα, στην τελευταία διαδικτυακή του συνέντευξη: πάντως μαζί μου δεν συγκυβέρνησαν. Και στην τελευταία προεκλογική του ομιλία : Εγώ σας είπα την αλήθεια.

Μετεκλογικά στην τελευταία ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα είπε: Η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη είναι η αξιοπιστία μας. Που θα γίνει πολύ σύντομα αντιληπτή σε όλους, όταν τα γεγονότα θα μας δικαιώνουν.

Με την κινηματική εκλογή της 29ης Νοεμβρίου χαλάσαμε τα σχέδια του συν/σμού και εκλέξαμε άξιο αρχηγό μας τον Αντώνη Σαμαρά. Όσοι παρακολουθούν το διάλογό μας, μπορεί να θυμούνται τα σχόλιά μας εκείνο τον καιρό.

Με την αλλαγή της κυβέρνησης ο ελληνικός λαός παρακολουθεί, άναυδος, την πιο ξεδιάντροπη, την πιο οβιδιακή μεταμόρφωση των νταβατζοΜΜΕ. Αυτοί που έστηναν την καθημερινή αντικυβερνητική κόλαση (θυμηθείτε τα συνεχή ρεπορτάζ για τους φτωχούς να ψάχνουν στα απομεινάρια των λαϊκών αγορών), οι κραυγαλέοι υποκινητές και πλειοδότες κάθε μαξιμαλιστικής απαίτησης, έγιναν ξαφνικά καθημερινοί πομποί εγκράτειας και σωφροσύνης. Και σε θέση κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέλαβαν να νουθετούν, κουνώντας το δάχτυλο, το λαό. Καταγγέλλουν, πλέον, το έγκλημα της φοροδιαφυγής (γιατροί του Κολωνακίου), προπηλακίζουν τους απεργούς, ιεραρχούν σαν λεπτομέρεια ότι οι φορτηγατζήδες χάνουν τις περιουσίες τους, κ.λ.π., κ.λ.π.. Αντί της χολερικής ανάκρισης εν μέσω 3-4 εχθρικότατων παπαγάλων, οι Υπουργοί, όταν εμφανίζονται, καλούνται να παρουσιάσουν την άποψή τους σε μονολόγους, χωρίς τον παραμικρό αντίλογο.

Το ΠΑΣΟΚ με την ανάληψη της εξουσίας:
 Αρχίζει αμέσως τις επαφές για την αποστολή που του ανατέθηκε (γνωστοποιηθείσες επαφές με Στρός Κάν) και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητές του την κατασυκοφάντηση του αντιπάλου και στήνει και εξεταστικές επιτροπές. 
Ένα κόμμα που θάπρεπε να τρέμει για την επερχόμενη αποκάλυψη της προεκλογικής απάτης, περνά στην επίθεση και δουλεύει συστηματικά για την αντιστροφή της πραγματικότητας. 
Ο συν/σμός, με όλα του τα εργαλεία, συνεχίζει την χολερική κατασυκοφάντηση του πρώην πρωθυπουργού, φροντίζει, με συνέπεια, να μην ξανακινδυνεύσει από τον εφιάλτη (για τα συμφέροντά τους) Κώστα Καραμανλή (τον μικρό ντέ).

Την ίδια ώρα εμείς, χαμένοι στα οργανωτικά, αμελούμε για την τρομακτική μας δικαίωση από τα γεγονότα και την εξ αυτής ιδεολογική και πολιτική μας υπεροχή.

Είχε να κάνει και έκανε πολλά ο νέος αρχηγός. Να ξεδοντιάσει τη Ντόρα, να ανασυντάξει το κόμμα, να προετοιμασθεί για τις περιφερειακές εκλογές.

Ξεχάστηκε όμως το πιο σοβαρό πεδίο. Να καταγγελθεί η εκλογική εξαπάτηση και οι διαχρονικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την σημερινή οικονομική κατάσταση. Άφησε ελεύθερο το γήπεδο στους άλλους να παίζουν ανάμεσα σε: πρέπει να διορθωθούν παθογένειες δεκαετιών και όλες τις ευθύνες τις έχει η τελευταία καταστροφική διακυβέρνηση. Και όσο κέρδιζαν έδαφος, απουσία αντιλόγου, έφθασαν να τα φορτώνουν όλα στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Έφθασαν στο σημείο να τον καταγγέλλουν μέχρι και ότι δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα. Σχεδόν μας λένε, ότι έκανε υπερβολικές παροχές και σιγά -σιγά θα μας πούνε ότι το έκανε αυτό ενώ είχε απέναντί του μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που ανησυχούσε, που τούλεγε: τι κάνεις, τι σκορπάς, μικρότερες παροχές, δεν αντέχει η οικονομία. Και σχεδόν το έχουν καταφέρει, βοηθούσης της απαράδεκτης σιωπής μας. Η, πριν λίγες μέρες, δημοσιευθείσα έκκληση του Κ.Κ. (πριν κηρύξει εκλογές), είναι η καλύτερη απάντηση για την ανευθυνότητα της τότε αντιπολίτευσης (αλήθεια γιατί δεν την υπενθυμίσαμε νωρίτερα;)

«…..Θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις για τη μείωση του υψηλού δημόσιου χρέους.

Η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων θα πρέπει να αποτελεί και να εξακολουθήσει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα της ελληνικής οικονομικής πολιτικής.

Να υπάρξει εθνική συνεννόηση για τη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης και για την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής.

Να μην ενθαρρύνουν τα κόμματα τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων και να μην υπάρχει πλειοδοσία παροχών.

…..Δεν περιμένω να εγκαταλείψουν τα κόμματα τις θέσεις τους. Δεν περιμένω να παραμεριστούν όλες οι διαφορές. Πιστεύω όμως- και το πιστεύω βαθιά- ότι στις έκτακτες συνθήκες της διεθνούς κρίσης μπορούμε και οφείλουμε να επιτύχουμε μια ευρύτερη συνεννόηση. Να αφήσουμε στην άκρη τις στείρες αντιπαραθέσεις. Το “όχι σε όλα”. Συνεννόηση που αφορά τα βασικά, τα ουσιώδη, τα αυτονόητα» .
Και ο κ. Καραμανλής κατέληξε: «Δυστυχώς δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης, ακόμη και σε αυτά τα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του. Για την κυβέρνηση δίλημμα δεν υπάρχει. Έχουμε επιλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας. Και σε αυτόν τον δρόμο επιμένουμε. Για εμάς η οικονομία, ειδικά τώρα, είναι μεγάλη εθνική υπόθεση. Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να εργαστούμε σκληρά για μια καλύτερη επόμενη ημέρα»

6/3/09

Τι έκαναν τότε οι απέναντι; Το ξέρουμε. Αλλά αυτοί που εμπόδισαν λυσσαλέα την πορεία προς τη σωστή κατεύθυνση, τους επιτρέψαμε, με τη στάση μας, να μας εγκαλούν με θρασύτητα. 
Ο Καραμανλής έπρεπε να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ και μετά να φύγει!!!!, έφθασε να πει χθες ο ΓΑΠ. Αυτοί που αρνούνταν την ύπαρξη της διεθνούς κρίσης και πρωτοστατούσαν «στη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων», βιάζουν, πλέον, ξεδιάντροπα τη μνήμη και τη λογική μας.


του Γιάννη Πετρίδη
Δραματική τροπή λαμβάνει η υπόθεση της οργάνωσης απόπειρας κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς πλέον στοιχειοθετείται ότι ο εκ των βασικών υπόπτων στην υπόθεση Α.Ρόντος είναι στενός συνεργάτης του Τζορτζ Σόρος και μέλος του “ λίκνου” της διεθνούς ανωμαλίας Open Society, η οποία μετά και τις αποκαλύψεις από τα DC Leaks χιλιάδων εγγράφων για την ανατρεπτική δράση της σε διάφορα μέρη του κόσμου, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως “ συνωμοτική οργάνωση”.
Τα έγγραφα των DC Leaks “δένουν” απόλυτα με τα έγγραφα από το Wikileaks, αλλά και με τα όσα στοιχεία αποκάλυψε η έρευνα του ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, στην Ελλάδα, ο οποίος ερεύνησε εξαντλητικά την υπόθεση και μετά από χρόνια προσπάθειας “ έδεσε” κατηγορίες κατά συγκεκριμένων ατόμων για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Κατά την έρευνα αποδείχθηκε η εμπλοκή του πρώην στελέχους του υπουργείου Εξωτερικών και συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου, υπόδικου σήμερα για μια σειρά κακουργημάτων στην υπόθεση της “ Ασημένιας Δραχμής”.
Μια οργανωμένη επιχείρηση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία βέβαια είναι ερώτημα αν έγινε με ή χωρίς τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Είναι άλλη. Και αφορά ποιος είχε στοιχηματίσει την εποχή εκείνη και ποια ποσά είχε στοιχηματίσει ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη. Σωστά μαντέψατε, ο Τζόρτζ Σόρος!!!!
Ας τα πάρουμε, όμως όλα από την αρχή και με χρονολογική σειρά για να δούμε ώς μια φαινομενικά απίθανη αλληλουχία γεγονότων συνδέονται μεταξύ τους.
Και βέβαια, όλα ξεκίνησαν από την υπόθεση υποκλοπών της Vodafone, την οποία ο ανακριτής απέδειξε ότι συνδέεται άμεσα με την εν συνεχεία οργάνωση της απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή.
Επρόκειτο για το σχέδιο “ ΠΥΘΙΑ”
Από την ανακριτική έρευνα στοιχειοθετήθηκε ότι ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας William G. Basil, με καταγωγή από την Κάρπαθο, το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο 2004 έως το Μάρτιο του 2005, είχε στήσει το δίκτυο παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων του πρωθυπουργού και των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Δημοσίας Τάξης και σειράς επιτελών τους και στρατιωτικών στελεχών.
Δείχνεται πως η σύζυγός του Ιρέν αγόραζε καρτοκινητά τηλέφωνα από κατάστημα της Vodafone στην Ακτή Μιαούλη και πώς τα χρησιμοποίησε για τις παρακολουθήσεις.
Μία, τουλάχιστον από τις συνδέσεις ενεργοποιήθηκε σε άλλη συσκευή με στοιχεία “ American Empassy” ( σ.σ. “ Αμεικανική Πρεσβεία” ).
Ανοιχτό αφήνει ο ανακριτής το αν το παράνομο λογισμικό, το οποίο υπήρχε σε τέσσερις υποσταθμούς της εταιρείας, τοποθετήθηκε με φυσική παρουσία ή από απόσταση.
Έχει σημασία το με “ φυσική παρουσία”, γιατί τοτε εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνεται η ύπαρξη συγκεκριμένων κινήτρων που μετατρέπουν σε δολοφονία την “αυτοκτονία” του υπαλλήλου και υπεύθυνου δικτύων της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.
Ο Αμερικανός κατηγορούμενος, όπως αποκαλύπτει ο ανακριτής, εντοπίζεται στην Αθήνα ως επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της CIA από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Είχε συνεργασία με τις αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες ( ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική ) κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του στην επιχείρηση “ Δίχτυ”.
Χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα, όπως το “ Μάρκου”, κωδικές ονομασίες για τις υποκλοπές και το ίδιο βράδυ της δημοσιοποίησης της υπόθεσης, η υπηρεσία του τον έβαλε σε ένα αεροσκάφος C-130 και τον φυγάδευσε αρχικά στη Γερμανία.
Επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 έχοντας λάβει θεώρηση εισόδου από την ελληνική πρεσβεία του χαρτούμ στο Σουδάν.
Εκτός από τον Basil, έτερος πρωταγωνιστής στην έρευνα για το σχέδιο “ ΠΥΘΙΑ” θεωρήθηκε ο διπλωμάτης και πρωην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος.
Ο τελευταίος κλήθηκε ως μάρτυρας μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για δεκάδες πρόσωπα, διαδικασία που έδειξε ότι επιχειρηματικά λόμπι επεδίωκαν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τους.
Από τον Απρίλιο του 2013 και για τουλάχιστον έξι μήνες οι τηλεφωνικές συνομιλίες του διπλωμάτη βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, με κάποιες από αυτές να αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία.
Βάσει των καταγραφών, ο Άλεξ Ρόντος φερόταν να είναι γνώστης πληροφοριών για το σχέδιο “ ΠΥΘΙΑ”, αλλά και για τις προσπαθεις ματαίωσης της συμφωνίας για τον αγωγό South Stream από ξένα κέντρα.
Στη δεκαετία του 1980 ο Ρόντος κινείται μεταξύ Αιθιοπίας, Σουδάν, Λιβάνου, Αιγύπτου και Μαρόκου με διάφορες ιδιότητες: ανταποκριτής της εφημερίδας “West Afrika”, εκπρόσωπος μη κυβερνητικών οργανώσεων και για ένα διάστημα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ιδιότητα υπό την οποία γνωρίστηκε με τον … Τζορτζ Σόρος.
Εδώ έχουμε μια πρώτη σύνδεση Τζορτζ Σόρος, Άλεξ Ρόντου κι υπόθεσης υποκλοπών Vodafone.
Συνδέεται ο Σόρος με τις υποκλοπές; Φαινομενικά, όχι. Αλλά, ενώ ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου υποκλοπών ηχούσε ακόμα η σχέση του Ρόντου με τον Σόρος ενισχύεται.
Στις 15-16 ιουνίου 2007 η USAID, δηλαδή η Γραμματεία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ διοργάνωνε ένα συνέδριο με θέμα: “ The Balkans as source of Security and Stability in Europe” ( “Τα Βαλκάνια ως πηγή ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη” ) στο οποίο συμμετείχαν αιωματούχοι από την Αλβανία, την Βοσνία- Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, την πρών Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.
Από την Ελλάδα συμμετείχαν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, Μιχάλης Χρηστίδης και ο Γιώργος Σπανός από το υπουργείο Εξωτερικών, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θεόδωρος Κουλουμπής και ο Άλεξ Ρόντος με την εξής ιδιότητα: “Member, European PER Council for Ethnic Accord”. Την συγκεκριμένη εκδήλωση συνδιοργάνωναν ουσιαστικά το USAID μαζί με το Project Ethnic Relations, του οποίου μέλος ειναι ο κ. Ρόντος.
Ωστόσο εκείνο το οποίο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ρόντος φέρεται να εκπροσωπεί με την ιδιότητα του συμβούλου και πρώην Πρέσβη των Προσωπικοτήτων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο Brussels Forum του 2009, επί υπουργίας … Ντόρας Μπακογιάννη!!
Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειωθεί είναι οτι το USAID είναι επί της ουσίας ένα ίδρυμα το οποίο χρησιμοποιεί η Ουάσιγκτον με στόχο να προωθεί τις θέσεις της, κυρίως σε κράτη, σε ολόκληρο τον κόσμο, στα οποία εκδηλώνονται αντιδράσεις σε σχέση με την πολιτική της.
Η USAID έχει διαδραματίσει έντονο παρασκηνιακό ρόλο αναφορικά με τη προώθηση του σχεδίου Ανάν στη Κύπρο.
Έτσι, λοιπόν, στις 21 Απριλίου του 2004, λίγο μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου και την παραίτησή του απο το υπουργείο Εξωτερικών, ο Άλεξ Ρόντος υπέγραψε άρθρο για λογαριασμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Ανοικτή Κοινωνία” (Open Society) του … Τζορτζ Σόρος με τίτλο “Cyprus: The price of rejection”), (“Κύπρος: Το τίμημα της απόρριψης”) με την οποία προειδοποιούσε τους Κυπρίους για τις συνέπειες που θα είχε για το νησί τυχόν απόρριψη στο δημoψήφισμα του σχεδίου Ανάν στη Κύπρο!
Βλέπουμε, λοιπόν, οτι ο Ρόντος ήταν μέλος της ΜΚΟ Open Cociety, η οποία βαρύνεται με σειρά πραξικοπημάτων (“πορτοκαλί” επαναστάσεων, δολοφονιών κλπ) και άλλων έκνομων ανατρεπτικών ενεργειών, τουλάχιστον από το 2004.
Η γνωριμία του ( Άλεξ Ρόντος) με τον Σόρος ξεκίνησε, όπως προαναφέραμε, από την εποχή της Παγκόσμιας Τράπεζας. Κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι δύο άνδρες ήρθαν κοντά.
Και όταν ο Ρόντος ανέλαβε επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ ) του υπουργείου Εξωτερικών το 1999, μαζί με τον Σόρος ανέλαβαν την “διεκπεραίωση” του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Στην οικία του Σόρος σχεδίασαν το μέλλον της Σερβίας και των Βαλκανίων γενικότερα, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο οι Mort. Abramovitz, Marco Ahtisaari ( ο γνωστός διαμεσολαβητής στο Κοσσυφοπέδιο), Anthony Lester, Charles W. Maynes, Aryeh Neier, Stewart Peperin, Cornelio Sommaruga, Jozeph Stiglitz και φυσικά ο Alex Rontos!
Άρα έχουμε αποδεδειγμένα τη σχέση και τη συνεγασία του Ρόντου με τον Σόρος από τις αρχές τηςδεκαετίας του 1990. Εν συνεχεία επισφραγίζουν αυτή τη συνεργασία στον πόεμο του Κοσσυφοπεδίου και στην προσπάθεια ανατροπής της καταψήφισης του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο!!!
Από το 1999 ο Άλεξ Ρόντος ξεκίνησε να επισκέπτεται συχνά το Βελιγράδι, όταν ακόμη ο Σλομπονταν Μιλόσεβιτς ήταν πανίσχυρος. Στόχος του, τον οποίο τελικά πέτυχε, ήταν η αλλαγή στάσης της Αθήνας απέναντι στη σερβική κυβέρνηση και η αναπτυξη σχέσεων με τη σερβική αντιπολίτευση, αλλά και με το ιερατείο, δηλαδή την Εκκλησία της Σερβίας.
Το 2000 ο Ρόντος στο Καβούρι, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι ηγέτες της σερβικής αντιπολίτευσης για να δώσουν το χρίσμα στον Κοστούνιτσα, είχε αποκαλέσει τον επίδοξο διεκδικητή του σερβικού θρόνου Καραγεώργεβιτς “ μεγαλειότατο”.
Καθώς η ΥΔΑΣ έγινε αυτόνομη μονάδα στο υπουργείο Εξωτερικών με χώρο ευθύνης από την κεντρική Αφρική μέχρι το Δούναβη, και αναφερόταν μόνο στον υπουργό με απόλυτη πρόσβαση στα μυστικά κονδύλια του υπουργείου, χρηματοδότησε και μια (ακόμα…) ΜΚΟ.
Με απόφασή του η ΜΚΟ “ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης” απέσπασε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών περίπου 9 εκατ. ευρώ!
Πόσες νάρκες αποναρκοθέτησε από τα Βαλκάνια;
Συνολικά 9 !!!!
Η δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση αυτή που αντιμετωπίζει τώρα ο Ρόντος είναι μόνο ένα από τα κακουργήματα για τα οποία διώκεται.
Εν πάση περιπτώσει μετά το 2004 θα έλεγε κανείς ότι παύει ο θεσμικός του ρόλος και περιορίζεται απλώς ως μέλος της ΜΚΟ του Σόρος “ Ανοιχτή Κοινωνία” ( Open Society)
Για ένα διάστημα.
Ξαναεμφανίζεται το Μάρτιο του 2009, επί Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ( αλλά εν αγνοία του διαβεβαιώνουν το PRONEWS, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού) συμμετέχει στο “ Brussels Forum” εκπροσωπώντας … το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ( !!!!) με την ιδιότητα του συμβούλου, αλλά και εκείνο του πρώην Πρέσβη των προσωπικοτήτων, όταν υπουργός ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη!!
……………………………………………………..
Μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από το Γιώργο Παπανδρέου, ο Ρόντος κανονίζει συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.
…………………………………
Ας γυρίσουμε, όμως στην έρευνα για την οργάνωση της απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Ρόντος, που πραγματοποίησε ο ανακριτής, κ. Φούκας προέκυψε ότι ο εκλεκτός του πρώην πρωθυπουργού, το 2012 ήρθε σε επαφή με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, ιδιοκτήτη μεταλλιών αργύρου και σύμβυλο του προέδρου του Μεξικού.
Ο τελευταίος μάλιστα ήρθε και στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση σχεδίου, που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος.
Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος, εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ, καλυμμένου σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price.
Αυτή ήταν η υπόθεση της “ Ασημέιας Δραχμής ”.
Ποιος είχε στοιχηματίσει πάλι υπέρ της εξόδου από το ευρώ – μεταξύ πολλών φυσικά;
Ναι, σωστά μαντέψατε: ο επικεφαλής της οργάνωσης τους Άλεξ Ρόντου, Open Society, ο Τζορτζ Σόρος!!!
Υπολογίζεται ότι τα κέρδη των εταιρειών του Σόρος από τα στοιχήματα στην αγορά παραγώγων, θα ήταν πενταπλάσια από αυτά που κέρδισε χτυπώντας την αγγλική λίρα στις αρχές του 1990! Τότε κέρδισε 1 δις ευρώ!
Ήταν η πρώτη προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ.
Τον Οκτώβριο του 2011 εμβρόντητοι οι πάντες άκουγαν τον Γιώργο Παπανδρέου, εντελώς ψύχραιμο, όπως ήταν το 2010, που μιλούσε για “Τιτανικούς” και “διεφθαρμένη Ελλάδα” να προαναγγέλλει δημοψήφισμα!
Το οποίο βέβαια, θα οδηγούσε σε έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.
Η κατάρρευση των διεθνών χρηματιστηρίων διήρκησε μία μέρα στη διάρκεια της οποίας χάθηκαν και κερδήθηκαν από αυτούς που είχαν εσωτερική πληροφόρησ των προθέσεων Παπανδρέου, πάνω από 1,5 τρις δολ. Παγκοσμίως.
Ποιοι κέρδισαν;;; Οι εταιρείες του Σόρος!!!!!
Η Ε.Ε. διέταξε αμέσως έρευνα για το ζήτημα του χρηματιστηριακού οργίου, αλλά τα πάντα είχαν τελειώσει.
Ποιοι είχαν ενημερώσει τον Σόρος; Δε θέλει πολλή φαντασία…
Όπως αποκάλυψε ,ο ανακριτής Δηήτρης Φούκας, από την επιχείρηση της “ Ασημένιας Δραχμής” θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δις ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος, στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών.
Ας πάμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε:
στην οργάνωση της δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. ( Λέγεται ότι τα ευρήματα των ανδρών της ρωσικής υπηρεσίας, που μπλόκαρε το 2008 το αυτοκίνητο των δραστών σε μία πάροδο της Αττικής Οδού, ακόμα βρίσκονται στα υπόγεια της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, πλην ορισμένων “ειδικών” ευρημάτων, που μεταφέρθηκαν στη Μόσχα προς αξιολόγηση.
Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Φούκα, η προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας επί Καραμανλή για την ενεργειακή κάλυψη της χώρας ήταν ο λόγος που εξυφάνθηκε το σχέδιο “ΠΥΘΙΑ” για την εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “ σκοπός των δραστών φαίνεται να ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία, που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς, ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών, με ιδιαίτερη αναφορά στη σύναψη συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream”.
Η στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της προκάλεσε τη λυσσώδη αντίδραση των Αμερικανών, όπως απκαλύπτει το πόρισμα Φούκα.
Σύμφωνα με το ανακριτή, το πολιτικό περιβάλλον, που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, που δε μπορούσαν να εκτιμήσουν, αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται συμφωνιών.
Πώς εμπλέκεται ο Άλεξ Ρόντος στην υπόθεση αυτή;
Ο Ελληνοαμερικανός Αριστείδης Καρατζάς, εκ των συνεργατών της εταιρείας SAIC, που είχε αναλάβει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποδείχθηκε ότι συνεργαζόταν στενά με το Ρόντο!!!


Στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ο Κ. Καραμανλής πήρε μέτρα, αμέσως μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου και σταθεροποίησε τα μεγέθη της, που είχαν αλλοιωθεί επικίνδυνα, από την «δημιουργική λογιστική» και τα «κόλπα» με την Goldman Sachs της εποχής Σημίτη.
Έτσι, η χώρα μας, όταν της κτύπησε την πόρτα η διεθνής οικονομική κρίση, ήταν θωρακισμένη, γι’ αυτό και τα επακόλουθά της καθυστέρησαν να γίνουν αισθητά, στην Ελλάδα και δεν ήταν τόσο έντονα.
 Συγχρόνως, φρόντισε να επιτύχει την, κατά 100%, απορροφητικότητα του Γ.΄ ΚΠΣ, η οποία, μετά τα 4 χρόνια εφαρμογής του (2000 – 2004), ήταν, μόλις, στο 23%. 
Εγγυήθηκε τις καταθέσεις, μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ (από μ/ 20.000, που ίσχυε). 
Αύξησε το κατώτερο όριο, για προσωποκράτηση, λόγω μη καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, μεταξύ ιδιωτών, από 1.550, στις 30.000 Ευρώ. Αποκρατικοποίησε την Ο.Α., μετά από δεκετείς αποτυχημένες προσπάθειες του Πασοκ. 
Μέσα στα 5,5 χρόνια της διακυβερνήσεως της χώρας από την Ν.Δ., τριπλασιάστηκε η εγκατεστημένη ισχύς ανανεώσιμων πηγών ενεργείας, που είχε εγκατασταθεί τα προηγούμενα 20 χρόνια και από 430, μηνιαίως, το 2004, ανήλθε στα 1.350, με στόχο, το 2020, να παράγεται ενέργεια στο ύψος του 18% της τελικής καταναλώσεως. 
Η Ελλάδα, επί ημερών Ν.Δ. και Κ. Καραμανλή, ήταν μια από τις 4 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Μ. Βρετανία), που ευρίσκετο μέσα στους στόχους, που όριζε το Πρωτόκολλο του Κιότο, αποδεικνύοντας, με έργα και όχι με λόγια, ότι ευρίσκετο στην πρώτη γραμμή της διεθνούς προσπάθειας, κατά της κλιματικής αλλαγής.
Και ας μην ξεχνάμε, πως, από τις 3.000 χωματερές, που παρέλαβε, η Ν.Δ., το 2004, έκλεισε τις 2.500, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο, το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον.
Η Ελλάδα, επί Ν.Δ., ευρίσκετο στην 8 θέση, παγκοσμίως και στην πρώτη στην Ε.Ε., στους ετήσιους ρυθμούς Ευρυζωνικής αναπτύξεως, αφού η διείσδυση της Ευρυζωνικότητας, από 0,1%, το 2004, ανέβηκε στο 13,5%, λαμβάνουσα την 6η θέση, μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Επί ημερών της Ν.Δ., μειώθηκε, κατά 88%, το μέσο κόστος πακέτων συνδέσεως υψηλής ταχύτητας, έχοντας φθάσει στα 25,3 Ευρώ τον μήνα, ενώ, πριν το 2004, κυμαίνετο στα 217 Ευρώ.

Προχώρησε σε ρηξικέλευθες διεθνείς επιλογές, φέρνοντας, στο λιμάνι του Πειραιά, τους Κινέζους της COSCO, επένδυση λίαν επωφελή, για την χώρα μας, που ο ΓΑΠ πολέμησε λυσσαλέα, για να φθάσει, σήμερα, στο σημείο να θεωρεί τους Κινέζους, τον «σωτήρα» της παραπαίουσας, από τους ολέθριους χειρισμούς του, εθνικής μας οικονομίας.
Ειρήνη Γαλαντή

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK