kourdistoportocali.comNews DeskΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ στήριξη ΤΣΙΠΡΑ από τις ΗΠΑ, στο 32% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 28% η ΝΔ!

Ολική Ανατροπή!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ στήριξη ΤΣΙΠΡΑ από τις ΗΠΑ, στο 32% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 28% η ΝΔ!

Θερμός Συριζαίος ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt!

Συνέχεια των εγκωμίων του προς τον άχαστο Αλέξη Τσίπρα και τις προοπτικές της Ελλάδας έδωσε ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt μιλώντας σε συνέδριο για τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Αρα αδίκως χρεώθηκε το ΒΗΜΑ αλλοίωση των όσων δήλωσε ο Πρέσβης στη γνωστή συνέντευξη.

Οι Αμερικανοί είναι πλέον ανοιχτά και προκλητικά υπέρ του Τσίπρα.

Το ίδιο και η Μέρκελ. Ετσι ο νεαρός καταληψίας που μπήκε στην πολιτική ζωή του τόπου χάρη στη συμπάθεια του Αλέκου Αλαβάνου κρατάει σήμερα τον πλανήτη στα χέρια του αφού πρώτα έλουσε με ένα σωρό μπινελίκια ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο, Μαντάμ Μέρκελ, γλάστα στο κεφάλι του Σόιμπλε και πάει λέγοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας έχει στην διάθεσή του δημοσκόπηση που δείχνει τον Σύριζα στο 32% και την ΝΔ στο 28%!!!! Με τόσους ισχυρούς που τον στηρίζουν θα ψηφίσουν και τα χασισοδενδρύλια Σύριζα. Ε, ρε γλέντια. Το αντικειμενικό ΑΠΕ μεταδίδει σχετικά με τις φιλοφρονήσεις του Geoffrey Pyatt:

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα περνά σε νέα φάση κατά την οποία μπορεί να χτίσει πάνω στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και συνεχίζονται, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt μιλώντας σε συνέδριο για τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας.
Όπως είπε, το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην προσέλκυση επενδύσεων κυρίως στην ενέργεια. “Είναι θέμα της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να κάνει αλλαγές που θα δείξουν ότι η Ελλάδα είναι καλό μέρος για επενδύσεις”, ανέφερε ο πρέσβης για να προσθέσει, απαντώντας σε ερώτηση, ότι στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή υπάρχουν πολλές εξελίξεις σε ομόκεντρους κύκλους που ξεκινούν από τη χώρα μας. Ζήτησε να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις που καθυστερούν και ανήγγειλε επίσης ότι τον προσεχή Ιούνιο θα παραστεί μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη όπου θα επαναλάβει την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή, επανέλαβε την πάγια αμερικανική στρατηγική υπέρ της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού με ενέργεια.

Τάχθηκε υπέρ της προώθησης των αγωγών ΤΑΡ, του ελληνοβουλγαρικού, των νέων εγκαταστάσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη και του κάθετου αγωγού που θα συνδέει τα συστήματα φυσικού αερίου από την Ελλάδα ως την Ουκρανία. Τόνισε ωστόσο ότι οι υποδομές αυτές δεν θα πρέπει να μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο αλλά θα αλλάξουν την εξίσωση και δεν θα επιτρέπουν στη Ρωσία να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Επανέλαβε δε την αντίθεση των ΗΠΑ στον αγωγό Νόρθ Στρημ 2 αλλά και τον ελληνοϊταλικό (ITGI) που δεν εξυπηρετούν όπως είπε τα ευρωπαϊκά και ελληνικά συμφέροντα.
Ο κ. Pyatt ανέφερε οτι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στη χώρα μας (ο ΤΑΡ, ανέφερε χαρακτηριστικά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου) καθώς η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα της γεωγραφικής της θέσης που συνδέει την Ασία και την Ανατολική Μεσόγειο με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
Τέλος επανέλαβε την υποστήριξή του για την εταιρία αμερικανικών συμφερόντων που διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική αναφέροντας ότι αν επιλεγεί θα φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

SHARE
MORE NEWS DESK