kourdistoportocali.comNews DeskΠροσφεύγω στη δικαιοσύνη κατά Καραμανλή

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Προσφεύγω στη δικαιοσύνη κατά Καραμανλή

H εταιρεία μας θα παραδώσει τα έργα που έχει αναλάβει 12 μήνες ενωρίτερα της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο επικεφαλής της Μηχανική, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου που συμπράττει με την GD Insfrastrutture, σε περίπτωση που το υπουργείο Υποδομών προχωρήσει στη διάλυση των υπογεγραμμέων συμβάσεων στην Πατρών-Πύργου.

Αυτό αναφέρει με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και την Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής & Επίτροπο Ανταγωνισμού Margethe Vestager, καλώντας τον υπουργό να δηλώσει ότι οι εργολαβίες των οποίων οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί θα εκτελεστούν κανονικά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτές.

Η Μηχανική σε συνεργασία με την GD Infrastrutture έχει μειοδοτήσει για το τμήμα 6 Αχαΐα – Σαγαίικα και το τμήμα Μιντιλόγκλι-ΑΚ ΒΙΠΕ Πάτρας, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Εμφιετζόγλου αναφέρει ότι το υπουργείο Υποδομών δεν πληρώνει – τις προκαταβολές των υπογεγραμμένων συμβάσεων, “παραβαίνοντας αυθαιρέτως τις συμβατικές του υποχρεώσεις και παράλληλα καθυστερεί αναιτίως την πληρωμή των από τετραμήνου εκτελεσθεισών εργασιών, επιβαρύνοντας ασκόπως το Δημόσιο με τόκους υπερημερίας”.

Επαναλαμβάνει ακόμη, την πρόταση της Μηχανική να εκτελέσει τις υπόλοιπες εργολαβίες “πρώην Καλογρίτσα” με τις αρχικές εκπτώσεις μειοδοσίας, ήτοι 53,05% και 50,39% περαιώνοντάς τες ομοίως 12 μήνες ενωρΐτερα της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης.

Και ζητά από το Υποδομών να ανακαλέσει την εντολή μη πληρωμής των συμβατικά προβλεπομένων προκαταβολών καταβάλλοντας τες άμεσα, καθώς και να πληρώσει τις εγκεκριμένες πιστοποιήσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Τι αναφέρει

Στη σχετική επιστολή σημειώνεται ότι:

“1. Η εταιρεία μας θα εκτελέσει τις συμβατικές εργασίες των εργολαβιών των οποίων είναι Ανάδοχος εντέχνως

2. Ανανεώνοντας την δέσμευσή μας για ενωρίτερη παράδοση των έργων, ότι η εταιρεία μας θα παραδώσει τα έργα που έχει αναλάβει 12 μήνες ενωρίτερα της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης.

3. Εάν παρά ταύτα, προβείτε στην διάλυση των υπογεγραμμένων συμβάσεων, δεν θα συναινέσουμε επ’ ουδενί σε μία τέτοια απόφαση ανεξαρτήτως ύψους αποζημιώσεως και θα καταγγείλουμε στα αρμόδια Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια την ενέργεια σας αυτή ως καταχρηστική και επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο και την ΕΕ και αναμφισβήτητα καταστροφική για την Αχαΐα και την Ηλεία, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταδίκη σας.

4. Παραμένει σε ισχύ η πρότασή μας να εκτελέσουμε τις υπόλοιπες εργολαβίες “πρώην Καλογρίτσα” με τις αρχικές εκπτώσεις μειοδοσίας, ήτοι 53,05% και 50,39% περαιώνοντάς τες ομοίως 12 μήνες ενωρΐτερα της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης”.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο ένα από τα σενάρια που εξετάζει για το Πάτρα-Πύργος αφορά τη διάλυση των υπογεγραμμένων συμβάσεων και την παραχώρηση της κατασκευής του δρόμου στην κοινοπραξία Ολυμπία Οδός.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο