kourdistoportocali.comNews DeskΠριν οι ορδές του Σύριζα ξηλώσουν τους φοίνικες της Πανεπιστημίου

Παρέμβαση από το Κουρδιστό Πορτοκάλι

Πριν οι ορδές του Σύριζα ξηλώσουν τους φοίνικες της Πανεπιστημίου

H Alco, η Φώφη και ο ρόλος της Καιλή και του Ανδρουλάκη

Η δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN η οποία εμφανίζει τον Σύριζα να μειώνει τη διαφορά αδικεί τη τεράστια προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν αμφισβητούμε την πραγματικότητα των αποτελεσμάτων, τρομάζουμε όμως στην ιδέα της προοπτικής.

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Δηλαδή για το πως θα έχει διαμορφωθεί η διαφορά το Φθινόπωρο καθώς καταρρέουν σχεδόν όλοι οι πυλώνες της Οικονομίας: Tουρισμός, εστίαση, ασφαλιστικά και φορολογικά έσοδα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως το δήλωσε ανοιχτά στους Financial Times, ανησυχεί για το ενδεχόμενο οι σκληροί του βορρά να θέσουν τέτοιους όρους που δεν θα μας επιτρέπουν να πάρουμε τη βοήθεια των 32 δις παρά μόνο με μνημόνιο.

Σ΄αυτή τη περίπτωση οι ορδές του Σύριζα μαζί με τους φοίνικες του Μπακογιάννη θα καταπιούν και την δημοσκοπική διαφορά των 15 μονάδων. Οχι, αυτό δεν αξίζει στη σημερινή κυβέρνηση και στις επιδόσεις της. Σ΄αυτό το σημείο το Κουρδιστό Ποορτοκάλι θα αναδείξει για μία ακόμη φορά τον ολέθριο ρόλο του ΚΙΝΑΛ και συγκεκριμένα της επικεφαλής του κ. Γεννηματά, η οποία εάν δεν είναι ουρά του Σύριζα είναι έτσι κι αλλιώς ολίγιστη για την ηγεσία ακόμη και για του απομειναριού ενός ιστορικού κόμματος όπως το ΠΑΣΟΚ.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι έχει κατ΄επανάληψη ζητήσει την παραίτηση της κ. Γεννηματά η παρουσία της οποίας στην ηγεσία του κόμματός της εκτός από εγωιστική είναι πλέον και εθνικά επιζήμια.

Πρέπει επειγόντως στο χώρο της Κεντροαριστεράς να υπάρξει ένα κανονικό κόμμα που να διεκδικεί την εξουσία όχι σαν μαγαζί για μπίζνες της εξουσιαστικής παρέας όπως αποκαλύφθηκε στους διαλόγους Παππά-Μιωνή αλλά σαν ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα.

Σ΄αυτή τη κατεύθυνση το Κουρδιστό Πορτοκάλι και αφού κοιτάξαμε γύρω μας την ηγετική λειψανδρία θεωρούμε πως το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις περισσότερες δυνατότητες να αντιμετωπίσει τον Σύριζα και να τον θέσει εκτός τροχιάς εξουσίας είναι η Εύα Καιλή. Κάτω από προυποθέσεις και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το γεγονός ότι σήμερα η παρουσία του Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα “βολεύει” τον Κυριάκο και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας “βολεύεται” με την παρουσία της ανύπαρκτης Φώφης στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και ο ένας πολιτικός αρχηγός “κρατάει” τον άλλον στη θέση του δεν είναι παρά ένας καιροσκοπικός μετεωρισμός που μπορεί να γίνει θρύψαλα από την μια στιγμή στην άλλη καθώς πλέον όσα φέρνει η πανδημική ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.

Η Εύα Καιλή τώρα διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά να γίνει η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός και να γλιτώσει τον τόπο από την εφιαλτική επάνοδο του Κατρούγκαλου και της παρέας του.

Οσο για τη Φώφη τόσο η σύνταξη από τη τράπεζα όσο και η βουλευτική θα της επιτρέψουν να ζει άνετα σε μία καθημαγμένη χώρα. Ας πάει επιτέλους σπίτι της.

Στο μεταξύ όπως σημειώσαμε με διψήφιο ποσοστό, και συγκεκριμένα στις 15,9 μονάδες, βρίσκεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της  ΑLCO για το OPEN.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9% και το ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK