kourdistoportocali.comNews DeskΠολάκη, φαντάσου τον εαυτό σου στη θέση του Κυμπουρόπουλου

Εξελίξεις

Πολάκη, φαντάσου τον εαυτό σου στη θέση του Κυμπουρόπουλου

Η ΝΔ καταθέτει πρόταση μομφής κατά Πολάκη- Πλήρης κάλυψη από Τσίπρα

Σάλο στην κοινή γνώμη αλλά και πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η η επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί ως ΑΜΕΑ στο ΕΣΥ.
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στο παράδειγμα που έχει δώσει από το 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αδιαφορώντας για τον αγώνα ζωής που έχει δώσει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επιτέθηκε εναντίον του ακριβώς για το γεγονός ότι είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.
Επιπλέον, δε, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το νομικό πλαίσιο της χώρας και κατηγορεί τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο επειδή έκανε χρήση ενός δικαιώματός του που προκύπτει εκ του νόμου, δηλαδή επειδή διορίστηκε επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ.

Τη απάντησή του στην πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κυμπουρόπουλος εξέφρασε την λύπη του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν τα υπερασπίστηκε, υπογραμμίζοντας ότι είναι δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να κινούνται στον χώρο που θέλουν, όποτε θέλουν.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, o «γαλάζιος» υποψήφιος για την ευρωβουλή τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση. Σημείωσε ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες. Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν απόψεις πολιτών που κατανοούν την προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος με αναπηρία να φτάσει και να κρατήσει μια θέση, λέγοντας ότι στη διαδικασία αυτή υπάρχει πριν, η διάρκεια και το μετά.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας στον Πολάκη

Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας προς τον Παύλο Πολάκη μετά το Πάσχα με αφορμή την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα, debate θα έχετε στη Βουλή και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά καθώς ένα και το αυτό είστε» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην πρόκληση που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο ΣΕΦ. «Ντροπή που τον στήριζετε σιωπηλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα υπονοούμενα» από τον «ανεκδιήγητο Παύλο Πολάκη, για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».

«Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών. Ντροπή που τον στηρίζετε σιωπηλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι είναι πια για μένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας ένα ζήτημα ήθους στο δηόσιο διάλογο και αυτό είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τσίπρας: Mετατρέπω την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης

Κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει καθώς φαίνεται το ύφος των Σφακιανών, που είναι αψείς, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή, προσφέροντας απλόχερα κάλυψη στις πρωτοφανείς ύβρεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. «Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης, να μιλήσουμε για τα μεγάλα και τα κρίσιμα» είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας στην προαναγγελία του προέδρου της ΝΔ ότι μετά το Πάσχα θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK