kourdistoportocali.comNews DeskΠλήρως εμβολιασθέντες όσοι έχουν εντοπιστεί με τη sexy Βotswana. Έκτακτο διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Πλήρως εμβολιασθέντες όσοι έχουν εντοπιστεί με τη sexy Βotswana. Έκτακτο διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού

- Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ζητώ από όλους να είναι πλήρως προετοιμασμένοι

Σύμφωνα με όλες τις αναφορές από τα πρακτορεία ειδήσεων, όλα τα πρώτα κρούσματα με την παραλλαγή B.1.1.529, γνωστής πλέον ως παραλλαγής της Μποτσουάνα, ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, κάτι που ισχύει και με το πιο πρόσφατο κρούσμα στο Ισραήλ όπως και για τις άλλες δύο ύποπτες περιπτώσεις στη χώρα που εξετάζονται.

Την ίδια στιγμή, στα πρόθυρα κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης είναι η χώρα της Μέσης Ανατολής, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι στη χώρα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νέας, εξαιρετικά μεταλλαγμένης παραλλαγής του κορωνοϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα της νότιας Αφρικής. «Η προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι να δράσουμε γρήγορα, δυνατά και άμεσα, ειδικά όσον αφορά τα ταξίδια εντός και εκτός Ισραήλ, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», είπε ο Bennett έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Nitzan Horowitz και ειδικούς. «Όταν γίνει σαφής η απειλή, θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ζητώ από όλους να είναι πλήρως προετοιμασμένοι και έτοιμοι για δουλειά όλο το εικοσιτετράωρο», είπε ο Bennett στους συμμετέχοντες στις συναντήσεις.

Το πρώτο κρούσμα του στελέχους, γνωστό επί του παρόντος με την επιστημονική του ονομασία B.1.1.529, εντοπίστηκε στο Ισραήλ μετά την άφιξη ενός ατόμου από το Μαλάουι, όπως ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί, ενώ το υπουργείο υγείας ανέφερε ότι υπάρχουν άλλες δύο ύποπτες περιπτώσεις και ότι αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων. Και οι τρεις μολυσμένοι ήταν εμβολιασμένοι είπε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία τους εξακολουθούν να επαληθεύονται.

Δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια γυναίκα, για την οποία υπάρχει υποψία ότι έχει μολυνθεί από τη συγκεκριμένη παραλλαγή, πήρε ένα λεωφορείο από το κεντρικό Ισραήλ προς τη νότια πόλη Εϊλάτ, όπου εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο. Η αστυνομία την εντόπισε εκεί, την έστειλε να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και να ελεγχθεί από ιατρικούς αξιωματούχους.

Ο Bennett είπε ακόμα ότι είχε ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας σχετικά με το νέο στέλεχος που ανιχνεύθηκε στο Ισραήλ και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αγοράσει κιτ δοκιμών PCR σχεδιασμένο για την καλύτερη ανίχνευση της συγκεκριμένης παραλλαγής.

Επιστήμονες στη Νότια Αφρική αποκάλυψαν την Πέμπτη ότι είχαν εντοπίσει μια νέα παραλλαγή της COVID-19 με «πολύ υψηλό αριθμό μεταλλάξεων», που ευθύνονται για μια «εκθετική» αύξηση των λοιμώξεων στη χώρα. Ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων στο αφρικανικό κράτος έχει δεκαπλασιαστεί από την αρχή του μήνα.


Στο Ισραήλ, τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή έδειξαν ότι 524 άτομα είχαν διαγνωστεί με Covid το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό να αντιπροσωπεύει το 0,69% των πάνω από 82.000 εξετάσεων που διενεργήθηκαν. Στο Ισραήλ έως εχθές νοσηλευόντουσαν 166 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 120 σε σοβαρή κατάσταση. Τα δεδομένα έδειξαν ότι σχεδόν το 85% των σοβαρών περιπτώσεων αφορούν μη εμβολιασμένα άτομα.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας, προειδοποίησαν την Τετάρτη ότι μπορεί να υπάρξει ανάγκη για νέους περιορισμούς, εάν τα κρούσματα ξεπεράσουν το όριο των 1.000 νέων λοιμώξεων που διαγιγνώσκονται ημερησίως ή τα ποσοστά μόλυνσης αυξηθούν. «Εάν περάσουμε τον ρυθμό μετάδοσης 1,2, θα πρέπει να εφαρμόσουμε περιορισμούς προκειμένου να μειώσουμε τα κρούσματα στο αρχικό στάδιο», δήλωσε η Ilana Gans, επικεφαλής του τμήματος υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή έδειξαν ότι ο ρυθμός μετάδοσης του Ισραήλ ήταν 1,08, με βάση τα στοιχεία από 10 ημέρες νωρίτερα.

Δείτε τι μετέδιδε νωρίτερα το Κουρδιστό Πορτοκάλι>
ΠΡΟΣΕΧΩΣ στους ελληνικούς δρόμους θα κυκλοφορούν μόνο οι άνδρες της Αστυνομίας, ο Ρουβίκωνας και τα παπιά των delivery boys ενώ θα κουνιούνται μόνο οι βάρκες.

Σίγουρα αξίζει βραβείο παγκoσμίου σεναρίου και σκηνοθεσίας αυτό που ζει η οξυδερκής ανθρωπότης η οποία διαθέτει Intelligence Quotient, (IQ), ραδικιού.

Ο ZeroHedge που ήταν ευαγγέλιο για πολλά εγχώρια ΜΜΕ στη διάρκεια των μνημονίων (αλλά τώρα πλέον δεν ταιριάζει με το αφήγημα) σχολιάζει ως εξής την “έλευση” της ακόμη πιο συναρπαστικής Βotswana mutation.

“Σύμφωνα με τον Guardian, μόνο 10 κρούσματα σε τρεις χώρες έχουν επιβεβαιωθεί με γονιδιωματική αλληλουχία (και έως 100 ύποπτα), αλλά αυτό είναι υπεραρκετό για το συγκρότημα Pharma-Government να θέσει τους τροχούς του εκτεταμένου κοινωνικού πανικού και των μελλοντικών lockdowns.

Η «παραλλαγή έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε ορισμένους ερευνητές, επειδή ορισμένες από τις μεταλλάξεις μπορεί να βοηθήσουν τον ιό να αποφύγει την ανοσία». Κάτι που φυσικά είναι ένας ευγενικός τρόπος για να σας προτείνει ο Bill Gates να πανικοβληθείτε.

Το υπουργείο Υγείας της Βotswana επιβεβαίωσε σε μια δήλωση ότι τέσσερα κρούσματα της νέας παραλλαγής εντοπίστηκαν σε άτομα που ήταν όλα πλήρως εμβολιασμένα. Και οι τέσσερις δοκιμάστηκαν πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι τους. Ένα δείγμα εντοπίστηκε επίσης στο Hong Kong , το οποίο μετέφερε ταξιδιώτης από τη Νότια Αφρική, δήλωσαν Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες.

Με περισσότερες από 1.200 νέες μολύνσεις, το ημερήσιο ποσοστό μόλυνσης στη Νότια Αφρική είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι στη Γερμανία, όπου τα νέα κρούσματα προκαλούν κύμα. Ωστόσο, η πυκνότητα των μεταλλάξεων σε αυτή τη νέα παραλλαγή εγείρει φόβους ότι θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά μεταδοτική, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να κρούουν νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου.

«Αυτή η παραλλαγή μας εξέπληξε, έχει ένα μεγάλο άλμα στην εξέλιξη, πολλές περισσότερες μεταλλάξεις από ό,τι περιμέναμε, ειδικά μετά από ένα πολύ σοβαρό τρίτο κύμα του Delta», δήλωσε ο Tulio de Oliveira, διευθυντής της πλατφόρμας KwaZulu-Natal Research και Innovation Sequencing.

Η παραλλαγή B1.1.529 έχει έναν «πολύ ασυνήθιστο αστερισμό μεταλλάξεων», με περισσότερες από 30 μεταλλάξεις μόνο στην πρωτεΐνη ακίδας, είπε ο κ. de Oliveira. Στον υποδοχέα ACE2 – την πρωτεΐνη που βοηθά στη δημιουργία σημείου εισόδου για τον κοροναϊό για να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα – η νέα παραλλαγή έχει 10 μεταλλάξεις. Συγκριτικά, η παραλλαγή Beta έχει τρεις και η παραλλαγή Delta έχει δύο, είπε ο κ. de Oliveira.

Ο Dr Tom Peacock, ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου, συμφωνεί με την Oliveira. Ο Peacock δημοσίευσε λεπτομέρειες της νέας παραλλαγής σε έναν ιστότοπο κοινής χρήσης γονιδιώματος, σημειώνοντας ότι «ο απίστευτα υψηλός αριθμός μεταλλάξεων ακίδων υποδηλώνει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι πραγματικά ανησυχητικό».

Σε μια σειρά από tweets, ο Peacock είπε ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται πάρα πολύ λόγω αυτού του φρικτού προφίλ αιχμής».

Σύμφωνα με αναφορές, η νέα παραλλαγή B.1.1.529 έχει 32 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας, το μέρος του ιού που χρησιμοποιούν τα περισσότερα εμβόλια για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του Covid.

Οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη της ακίδας καθιστούν δυσκολότερο για τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να επιτεθούν στο παθογόνο, όπως τόσοι πολλοί σκεπτικιστές εμβολίων προειδοποιούσαν τον περασμένο χρόνο όταν υποστήριζαν ότι η λήψη αναποτελεσματικών εμβολίων (όπως αυτά της Pfizer και της Moderna) που δεν χρησιμεύουν ως πραγματικά εμβόλια αλλά απλώς ανακουφιστικά, θα οδηγήσουν μόνο σε πιο επικίνδυνες και οπλισμένες εκδοχές του ιού σφίγγοντας το λαιμό του παγκόσμιου πληθυσμού ακόμη περισσότερο.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα.

Η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη συναρπαστική Botswana, όπου έχουν πλέον εντοπιστεί τρεις περιπτώσεις. Έξι ακόμη έχουν επιβεβαιωθεί στη Νότια Αφρική και μία στο Hong Kong σε ταξιδιώτη που επέστρεφε από τη Νότια Αφρική.

Όμως, όπως επεσήμαναν ορισμένοι κυνικοί στο twitter, “ο Strangelove που παρείχε το βολικό κλικ στα μέσα ενημέρωσης το επίθετο “τρομακτικό” παραδέχτηκε επίσης ότι μπορεί να είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ και όχι περισσότερο κίνδυνος” και πράγματι, η έκθεση του Guardian σημειώνει ότι μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ένα «περίεργο σύμπλεγμα» που δεν είναι πολύ μεταδοτικό. «Ελπίζω να είναι έτσι», έγραψε.

Σύμφωνα με τον Peacock, αυτή η παραλλαγή περιέχει “όχι μία, αλλά δύο μεταλλάξεις στη θέση διάσπασης της φουρίνης – P681H (βλέπε σε Alpha, Mu, Gamma, B.1.1.318) σε συνδυασμό με N679K (βλέπε στη μετάλλαξη C.1.2 μεταξύ άλλων).”

Όπως σημειώνει ο Peacock, «αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω δύο από αυτές τις μεταλλάξεις σε μία μόνο παραλλαγή».

Γιατί έχει σημασία αυτό; Επειδή, όπως σημείωσε πρόσφατα ακόμη και το έγκριτο περιοδικό Nature, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η τοποθεσία διάσπασης φουρίνης του Covid – ένα χαρακτηριστικό που τον βοηθά να εισέλθει στα κύτταρα – είναι απόδειξη μηχανικής, επειδή ο SARS-CoV-2 έχει αυτές τις ιδιότητες, αλλά οι πιο στενοί συγγενείς του δεν το έχουν. Η θέση διάσπασης της φουρίνης είναι σημαντική επειδή βρίσκεται στην πρωτεΐνη ακίδας του ιού και η διάσπαση της πρωτεΐνης σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητη για να μολύνει ο ιός τα κύτταρα».

Μετάφραση: η χρήση των τοποθεσιών διάσπασης της φουρίνης είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Covid θα κατασκευαζόταν γενετικά μέσα, ας πούμε, σε ένα εργαστήριο BSL-4 στον Καναδά ή στο αντίστοιχο της Wuhan της Κίνας για παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι κάνει στην πραγματικότητα το σύμπλεγμα μετάλλαξης πρωτεΐνης ακίδας, η εικασία ότι θα οδηγήσει σε ένα άλλο κύμα παγκόσμιων μολύνσεων είναι ήδη εκεί έξω. Σίγουρα, ο Ravi Gupta, καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, είπε ότι η εργασία στο εργαστήριό του διαπίστωσε ότι δύο από τις μεταλλάξεις στο B.1.1.529 αύξησαν τη μολυσματικότητα και μείωσαν την αναγνώριση αντισωμάτων. «Φαίνεται σίγουρα μια σημαντική ανησυχία με βάση τις μεταλλάξεις που υπάρχουν», είπε. «Ωστόσο, μια βασική ιδιότητα του ιού που είναι άγνωστη είναι η μολυσματικότητά του, καθώς αυτή είναι που φαίνεται να έχει οδηγήσει πρωτίστως την παραλλαγή Delta. Η ανοσολογική απόδραση είναι μόνο μέρος της εικόνας του τι μπορεί να συμβεί».

Ο καθηγητής Francois Balloux, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής UCL, είπε ότι ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων στην παραλλαγή προφανώς συσσωρεύτηκε σε μια «ενιαία έκρηξη», υποδηλώνοντας ότι μπορεί να έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μιας χρόνιας λοίμωξης σε ένα άτομο με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, πιθανώς ασθενούς HIV/Aids χωρίς θεραπεία.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Politico> Γιατί το Βερολίνο τρέμει πολύ περισσότερο και από τους ίδιους τους Ταϊβανέζους μια κινεζική εισβολή στο Νησί
Kύπριος Επισμηνίας χειριστής ελικοπτέρων πέταξε ξαφνικά στην αιωνιότητα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ζωντανός εάν υπηρετούσε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
Η εταιρεία μόδας της Victoria Beckham έχει χρέη ύψους 53,9 εκατομμυρίων λιρών
Shmuel Shapira> Ο Ισραηλινός επικεφαλής του Ιατρικού Σώματος του IDF και διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας υποστηρίζει ότι η Ευλογιά των Πιθήκων προκλήθηκε από τα εμβόλια COVID-19
FOXnews> Η Carnival Cruise Line ανακοίνωσε ότι είναι δεκτοί οι ανεμβολίαστοι επιβάτες
New York Times> Γιατί η ρωσική οικονομία δεν κατέρρευσε υπό το βάρος των κυρώσεων, διαψεύδοντας “επιφανείς” οικονομολόγους